bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
Leefloon
0
quote:

RobbieT schreef op 10 november 2022 10:08:

Ok ik had best wat verwacht maar -6% .... dat had ik met geen mogelijk durven roepen gisteren avond

of heb ik ergens iets gemist ziet er voor mij gewoon veel beter uit dan PostNL
Na- en voorbeurs meerdere %'en eventjes behouden stijging, volledigheidshalve. Als eerste koersreactie en ondanks Wall Street, door de communicatiewijze van het nieuws.

"Veel beter" dan iets dat eveneens kwakkelt en krimpt, en dat dan zonder een gedwongen vertrokken CEO daar. Terwijl de lat (of de vork) steevast dusdanig laag wordt neergelegd door bpost, dat daar door de CEO van bpost moeiteloos overheen wordt gesprongen. Het ene kwartaal uit een verleden kan desalniettemin "veel beter", jouw woorden herghaald, dan verwacht zijn, maar het zijn de donkerdere wolken en krimp boven de vele kwartalen van de onzekere toekomst die zwaarder zullen wegen. Een beperkte koersstijging had gekund en gemogen, een bescheiden later herstel kan eveneens nog steeds, maar het blijft uiteindelijk overwegend beleggen in meevallende krimp en in mogelijk dure problemen inzake een belangrijke subsidie. Dat is kennisintensiever en kan een andere aanpak vergen dan andere beleggingen, waaronder sneller winstje nemen. Ik verwacht koersdoelverlagingen na analyse van de cijfers, of dat lijkt mij in elk geval financieel gezonder geredeneerd, maar dat zit dan vooral in té hoge oude koersdoelen. Ik vond eerder €6,50 al ambitieus. Niet onmogelijk, een terugkeer van eerder geziene overwaarderingen kan, maar nogal ambitieus. Niet door een enkel licht meevallend kwartaal uit het verleden, maar door de volledige toekomst. Uiteindelijk gaat het ook nu over meevallende krimp, helaas slechts met een koersstijging tijdens een kortdurende primaire koersreactie zonder voldoende fundament. Kwam vaker voor, enkele procenten winstje moeten nemen na eerdere nieuwe bodems bij bpost. En dan maar hopen dat die subsidie geen duurder dan verwachte grap wordt terwijl je met een handelsmotief tijdelijk aandelen bpost zou hebben.
DJ o Harry
0
Wat moet Bpost nog meer doen goede Q3 cijfers , en toch weer onder die 5 , we hadden op z'n minst de 5 moeten kunnen vasthouden , ik versta er totaal niets meer van ,
DJ o Harry
0
ABM FN) Bpost heeft in het derde kwartaal een sterke prestatie geleverd. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag in reactie op de kwartaalupdate van woensdagavond.

De EBIT kwam op 26 miljoen euro uit, waar de analistenconsensus op 17,8 miljoen euro rekende, en dat terwijl er bij Radial een eenmalige afschrijving van 7,1 miljoen euro werd gemeld, merkte de analist op.

De meevaller was vooral te danken aan de prestaties in België, aldus Zwartsenburg. De krimp bij de pakjesdivisie viel mee.

Wel verlaagde Bpost de outlook voor dit jaar. De EBIT zal tussen 265 en 300 miljoen euro uitkomen, waar eerder op 280 en 310 miljoen euro werd gemikt. “Deze daling is wel minder dan aanvankelijk gevreesd”, denkt de analist.

Bpost verlaagde het risico op de vooruitzichten voor het boekjaar naar 15 miljoen euro, van eerder maximaal 25 miljoen euro.

De outlook blijft wel onzeker, zoals Bpost zelf ook waarschuwt. Maar de analistenconsensus zit met 269 miljoen euro al aan de onderkant, aldus Zwartsenburg, dus dit is wel ingeprijsd.

En aangezien de pakjesdivisie in het derde kwartaal beter stand wist te houden, zou Bpost wel eens positief kunnen gaan verrassen, aldus de analist.

belegger1981
0
quote:

DJ o Harry schreef op 10 november 2022 13:25:

Wat moet Bpost nog meer doen goede Q3 cijfers , en toch weer onder die 5 , we hadden op z'n minst de 5 moeten kunnen vasthouden , ik versta er totaal niets meer van ,
Begrijpen doe ik ook niet meer…
Bij ieder kwartaal denken we ‘als het volgende kwartaal goed is dan gaan we betere koersen hebben’…
Integendeel,vandaag 6% eraf.
Heeft dat te maken omwille het een deeltelijk staatsbedrijf is?
Ik weet het ook niet meer.
Wat ik wel weet is dat de koers niet juist is volgens de cijfers.
DJ o Harry
0
quote:

belegger1981 schreef op 10 november 2022 14:03:

[...]

Begrijpen doe ik ook niet meer…
Bij ieder kwartaal denken we ‘als het volgende kwartaal goed is dan gaan we betere koersen hebben’…
Integendeel,vandaag 6% eraf.
Heeft dat te maken omwille het een deeltelijk staatsbedrijf is?
Ik weet het ook niet meer.
Wat ik wel weet is dat de koers niet juist is volgens de cijfers.
Ik deel uw mening, volgens bij moest Dirk Tirez nog CEO geweest zijn(als hij geen stap opzij had gezet) ,dan denk ik dat we een andere koers zouden zien (,waarom duurt het onderzoek zolang , waar voor Dirk Tirez een stap heeft opzij gezet?) daar kunnen we ons ook vragen voor stellen
belegger1981
0
quote:

DJ o Harry schreef op 10 november 2022 14:14:

[...] Ik deel uw mening, volgens bij moest Dirk Tirez nog CEO geweest zijn(als hij geen stap opzij had gezet) ,dan denk ik dat we een andere koers zouden zien (,waarom duurt het onderzoek zolang , waar voor Dirk Tirez een stap heeft opzij gezet?) daar kunnen we ons ook vragen voor stellen
Een beetje meer transparantie van het bedrijf zou goed uitkomen maar ze houden het muisstil.
Nu kan iedereen zijn eigen versie bedenken wat er gaande is al dan niet.hoe sneller duidelijkheid des te beter.
Succes alvast
W1S3
0
Om jullie allemaal toch nog een beetje een goed gevoel te geven...hier staan we -61% ondertussen

Maar ik blijf er bij dat het tij ooit wel zal keren en, er zullen altijd pakjes moeten geleverd worden !
Vavli
0
Ik zie die min zes als een prima kans om bij te kopen. Heb 1500 stuks bijgekocht voor een prikje. De huidige lage koers heeft niks van doen met de economische realiteit. Het is louter subjectief sentiment en vroeg of laat gaat de koers omhoog springen. Radial doet het zeer goed. De enige pretbederver is Amazon maar gelukkig staat Bpost sterk genoeg om die concurrentie aan te kunnen.
Wall Street Trader
0
KBC Securities Bpost (Buy) PT EUR 8.60

“bpost niet beloond voor sterk kwartaal”

Bpost meldde goede derdekwartaalcijfers: het operationele inkomen steeg met 4,5% op jaarbasis tot 1,02 miljard euro, terwijl op 990 miljoen werd gemikt, zodat de bedrijfswinst (EBIT) daalde met 33,5% tot 26 miljoen euro, beter dan de verhoopte 17,8 miljoen euro.
Die cijfers lagen 3,2% en 46% boven verwachting. Daarenboven werd de lat voor heel 2022 naar boven bijgesteld en dat is geruststellend. In de marge zal de CEO ad interim vervangen worden door de nieuwe CEO ad interim Dartienne.
Die moet zich vol concentreren op de eindejaarspiek. Geen impact op “Kopen”-advies en 8,6 euro koersdoel.

Sterk derde kwartaal

Het operationele inkomen steeg met 4,5% op jaarbasis tot 1,02 miljard euro, terwijl op 990 miljoen euro werd gemikt.
Daaruit werd 98,3 miljoen euro bedrijfskasstroom (EDITDA) en 39,1 miljoen euro bedrijfswinst (EBIT) gepuurd.
Die EBIT daalde met 33,5% op jaarbasis tot 22,8 miljoen euro, maar dat lag boven de verhoopte 17,8 miljoen euro).
Dat leverde een winst per aandeel op van 0,12 euro per aandeel, zowat 15% meer dan in dezelfde periode van 2021.

België: het bedrijfsresultaat daalde met 5,3% tot 507 miljoen euro en bleef zo 14 miljoen euro boven de lat.
Dat volgt uit een daling met 7,7% van de onderliggende postvolumes en een daling van 3,8% in pakketvolumes.
Beide dalingen werden perfect ingeschat door de analisten. De prijsmix bij pakketten was ook positief met 4,7%, zodat de aangepaste bedrijfswinst met 34,1% daalde tot 18,9 miljoen euro, een pak meer dan wat verwacht werd.

Eurasia: het bedrijfsresultaat steeg met 12,9% tot 155,3 miljoen euro, zowat 10 miljoen euro meer dan verwacht, dankzij een groei van 6,7% in e-logistiek, waaronder een groei van 22% bij Radial en Active Ants. De aangepaste bedrijfswinst steeg met 21,7% tot 4,4 miljoen euro.

Noord-Amerika: het bedrijfsresultaat trok 17,5% hoger, of zo’n 0,6% bij constante wisselkoersen, tot 376,5 miljoen euro.
De bedrijfswinst (EBIT) klokte af op 10,5 miljoen euro, goed voor een groei met 19,6% op jaarbasis.
Dat cijfer houdt geen rekening met de tussenkomst van de cyberverzekering vorig jaar.

Vooruitzichten

Gelet op het sterke derde kwartaal en de genomen prijs- en kostenmaatregelen, gaat het management vandaag uit van een
aangepaste bedrijfswinst (adjusted EBIT) in 2022 van tussen 265 en 300 miljoen euro. Eerder werd nog gemikt op een vork van 280 à 310 miljoen euro, waarvan werd gezegd dat er een mogelijk neerwaarts risico was van zo’n 25 miljoen euro.

Nieuwe CEO ad interim

In een tweede bericht, een pak later op de avond, kondigde bpost aan dat de compliance review voor CEO Dirk Tirez van kracht blijft.
Echter, gezien de drukke eindejaarspiek in de VS werd besloten om CEO ad-interim Henri de Romrée (pas twee weken geleden benoemd) te vervangen door de huidige CFO Philippe Dartienne. Koen Aelterman wordt CFO ad interim. Geschuifel met postjes, heet dat dan.

De mening van KBC Securities

In tegenstelling tot wat gevreesd werd na de teleurstellende resultaten die PostNL vorige week vrijgaf, verraste bpost positief over het derde kwartaal. Het overtrof zelfs ruimschoots de analistenverwachtingen én kon daardoor de verwachtingen verder opwaarts bijstellen. Voor KBC Securities is dat een duidelijk positief punt, aangezien bpost sinds het begin van dit jaar worstelt met de automatische arbeidsindexering. Maar ondanks de gestegen kosten en de tegenvallende pakketvolumes zijn de vooruitzichten ongeveer gelijk gebleven in vergelijking met het begin van dit jaar. Merk op dat de nieuwe vooruitzichten ook boven de huidige analistenschattingen uittorenen, want die mikten slechts op zo’n 260 miljoen euro.

De solide prestaties tot dusver zijn te danken aan een sterke prestatie bij e-logistics en beter dan verwachte pakketvolumes in België (excl. Amazon insourcing) als gevolg van grotere verkoopinspanningen en nieuwe klanten. Daarnaast lijkt het erop dat de verschillende kostenbesparingsinitiatieven hun effect hebben. Dat alles is meer dan genoeg om het “Kopen”- advies te herhalen, terwijl ook het koersdoel van 8,6 euro behouden blijft.
djvisdraad
0
In ieder geval de personen die wilden verkopen hebben dit ondertussen wel gedaan.
Nu hopelijk nog mensen (zoals ik) aan boord die geloven in ons postbedrijf met 36000 werknemers.
Ongelofelijke sterke prestatie van Radial !
DJ o Harry
0
Toch straf postNL vandaag reeds 12% gestegen , Bpost maar 3% gestegen
Niet te verstaan
belegger1981
0
quote:

DJ o Harry schreef op 11 november 2022 16:37:

Toch straf postNL vandaag reeds 12% gestegen , Bpost maar 3% gestegen
Niet te verstaan
Postnl gaf nog een winstwaarschuwing,das niet te begrijpen ook.
Al tevreden met de stijging van vandaag al is het maar 3%.
Rustig blijven we komen er wel met tijd en boterhammen;-)
DJ o Harry
0
quote:

belegger1981 schreef op 11 november 2022 17:38:

[...]

Postnl gaf nog een winstwaarschuwing,das niet te begrijpen ook.
Al tevreden met de stijging van vandaag al is het maar 3%.
Rustig blijven we komen er wel met tijd en boterhammen;-)
inderdaad PostNL heeft nog een winstwaarschuwing gegeven , laat ons hopen dat het nu ook beter wordt gaan voor Bpost, iedereen nog een prettig weekend gewenst
Mettes
0
Niet te begrijpen, PostNL maakt verlies: koers laatste maand 16% omhoog. Bpost maakt meer winst dan verwacht: koers laatste maand neutraal...
Abracadabra
0
quote:

Mettes schreef op 12 november 2022 04:03:

Niet te begrijpen, PostNL maakt verlies: koers laatste maand 16% omhoog. Bpost maakt meer winst dan verwacht: koers laatste maand neutraal...
Het slecht gaan van Postnl heeft ook een voordeel, dat ze wel samen moeten gaan cq fuseren, omdat hun kosten op dit moment te hoog zijn en hoe waarschijnlijk is het dat ze deze zelf omlaag kunnen krijgen. .

Bpost is in transitie, met investeren in efficiency in België en radial en hun ant club verder uitbouwen.
Het gaat ze niet onaardig af, Maar het is moeilijk een toekomst schets te geven hoe het er over 5 jaar uitziet, waardoor er een forse discount gerekend moet worden.
Roadie
2
Bpost heeft een traditie om de verwachtingen niet te hoog te zetten, zodat de doelstellingen zeker worden gehaald. De pakjes market is zoiezo heel wispulturig en hangt af van de consument-er zijn altijd onbekende factoren die een significante impact op de omzet kunnen hebben. Belangrijkste obstakel dat eerst moet uitgeklaard worden is de fraudezaak denk ik. Indien het meevalt (tov wat de markt denkt) dan gaan we over de 6. Als het tegenvalt (met schuldbekentenis en provivies voor boete dan zie ik ze terug onder de 5 gaan. Eigen mening, geen glazen bol hier.
Leefloon
0
quote:

Roadie schreef op 12 november 2022 23:45:

Als het tegenvalt... dan zie ik ze terug onder de 5 gaan. Eigen mening, geen glazen bol hier.
Er kan nog iets tegenvallen, namelijk lagere toekomstige subsidies omdat die dan in het verleden té gul waren. Terugbetaling, boete én tegenvallende verlagingen. In een eerste "onder de 5" zaten toentertijd al niet de meest pessimistische verwachtingen, dus wanneer de fraude serieus tegenvalt kan het fors lager. Oké, (een slechts symbolische) 4 is óók onder de 5.
Ahmed
0
Hallo,

Ik ben nieuw hier en heb onlangs bpost al gekocht. Ik verwacht einde deze week rond 6 euro.
In slechte geval boven 5.7.
10.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,550
Verschil -0,065 (-1,80%)
Hoog 3,600
Laag 3,545
Volume 453.245
Volume gemiddeld 230.401
Volume gisteren 248.138