ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

ForFarmers 2022

535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
voda
0
Fusies en overnames: versterking en verbreding

Om selectieve posities in thuismarkten te versterken of verbreden en daarnaast nieuwe markten te betreden met additionele groeimogelijkheden kijkt ForFarmers naar mogelijkheden voor fusies met, of overnames van, kandidaten die cultureel (qua land en bedrijf) goed passen.

Transitie naar verdere verduurzaming

De veehouderij staat voor de uitdaging om een steeds groter aantal mensen te voeden en tegelijkertijd de impact van de productie van dierlijke eiwitten op klimaat en natuur te verminderen. ForFarmers geeft daarom, in lijn met het derde en vierde strategische principe, de duurzaamheidsagenda Going Circular in Strategie 2025 een extra impuls. Om nog meer focus aan te brengen richten we daartoe een nieuwe organisatie in, waaronder de activiteiten van Reudink (biologisch voer) en de co-producten, om concepten te ontwikkelen en vermarkten die tegemoetkomen aan maatschappelijke thema's zoals klimaat, dierenwelzijn en voedselverspilling. Hiermee beginnen we in Nederland. Te denken valt aan concepten waarin alternatieve grondstoffen worden gebruikt, of waarin meer vochtrijke co-producten en reststromen uit de voedingsindustrie worden verwerkt. Dergelijke concepten vormen een essentieel aspect in het tot stand brengen van samenwerkingsverbanden in de keten, van voeronderneming tot retailer. Tevens zijn dergelijke concepten cruciaal voor veehouders en andere stakeholders in de ingezette trend naar 'net-zero'.

#ProudtobeForFarmers

Als onderdeel van de herijking van de strategie zijn de kernwaarden aangepast. Het succes van de strategie is voor een belangrijk deel afhankelijk van de betrokkenheid van medewerkers en management. Onze waarden Passionate, Responsible, Open-minded, United en Delivering zijn voor ForFarmers meer dan alleen maar woorden. Ze bieden een concrete leidraad in het dagelijks doen en laten naar klanten, ketenpartners, stakeholders - en naar elkaar.

Financiële doelstelling

ForFarmers streeft met deze herziene strategie naar een geconsolideerd rendement op het gemiddeld geïnvesteerd vermogen (op het niveau van het onderliggend bedrijfsresultaat (EBIT)) van ten minste 10% in 2025, onverwachte gebeurtenissen buiten beschouwing gelaten. De onderneming doet afstand van het uitspreken van (jaarlijkse) doelstellingen voor de ontwikkeling van de onderliggende EBITDA, gezien de veranderende markten, waarin nog belangrijke beleidsmatige beslissingen aanstaande zijn en de aanhoudende geopolitieke en macro-economische onzekerheden. Het dividendbeleid blijft gelijk en is erop gericht een contant dividend uit te keren van tussen de 40% en 60% van de onderliggende winst na belasting.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations

T: 0031 573 288 000 M: 0031 6 10 94 91 61

E: www.globenewswire.com/Tracker?data=L6... caroline.vogelzang@forfarmers.eu

Toelichting op Strategie 2025

ForFarmers licht vandaag de herziene Strategie 2025 toe aan genodigden, waaronder analisten.

De betreffende presentatie is vanaf 10.00 uur te vinden op de site ( www.globenewswire.com/Tracker?data=Fv... www.forfarmersgroup.eu).

De audio-opname van de toelichting wordt later vandaag eveneens op de site geplaatst.

Over ForFarmers N.V.

ForFarmers N.V. is een internationale onderneming die complete en innovatieve voeroplossingen biedt voor de veehouderij. Met haar missie 'For the Future of Farming' zet ForFarmers zich in voor de continuïteit van het boerenbedrijf en een verdere verduurzaming van de agrarische sector. ForFarmers is met een afzet van circa 10 miljoen ton diervoeders op jaarbasis marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers. De omzet bedroeg in 2021 circa EUR 2,7 miljard. ForFarmers N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

ForFarmers N.V., Postbus 91, 7240 AB Lochem, T: +31 (0)573 28 88 00

www.globenewswire.com/Tracker?data=LP... info@forfarmers.eu, www.globenewswire.com/Tracker?data=Fv... www.forfarmersgroup.eu


(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ForFarmers past financiële doelstelling aan.

Gebaseerd op vijf principes.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft de strategie voor 2025 op een aantal punten aangescherpt, naar eigen zeggen om beter te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden' Dit bleek donderdag uit een persbericht van de producent van veevoer.

ForFarmers streeft nu naar een geconsolideerd rendement op het gemiddeld geïnvesteerd vermogen van ten minste 10 procent in 2025, onverwachte gebeurtenissen buiten beschouwing gelaten.

De onderneming doet afstand van de jaarlijkse doelstellingen voor de ontwikkeling van de onderliggende EBITDA, gezien de veranderende markten. ForFarmers wees op belangrijke beleidsmatige beslissingen die aanstaande zijn en de aanhoudende geopolitieke en macro-economische onzekerheden.

Het dividendbeleid blijft gelijk en is erop gericht een contant dividend uit te keren van tussen de 40 procent en 60 procent van de onderliggende winst na belasting.

Strategie en principes

ForFarmers legt meer verantwoordelijkheid bij het lokale management om dichter op de markt te kunnen opereren. Daarnaast komt er een accent te liggen op een gedifferentieerd productaanbod en duurzame oplossingen. Ook wil ForFarmers zich richten op de samenwerking tussen de ketenpartijen in de verschillende markten en op prijsbeleid.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
biobert
0
quote:

Hit the bottom schreef op 17 november 2022 08:40:

Het FD licht eruit dat FF op zoek is naar een fusiepartner
Dat denk ik niet want From Farmers (de boeren) hebben nu de zeggenschap en die geven ze liever niet uit handen.
voda
1
ForFarmers past strategie aan: ’dichter op de boer en hogere winstgevendheid’
Door GERT VAN HARSKAMP

Updated 7 min geleden
25 min geleden
in FINANCIEEL

LOCHEM - ForFarmers maakt pas op de plaats in zijn overnamestrategie, wil zich meer aanpassen aan lokale markten en inzetten op duurzame grondstoffen en verlaging van stikstofuitstoot. De veevoerreus heeft zijn strategie aangepast en dat moet leiden tot een rendement op het geïnvesteerd vermogen van 10% in 2025. Dat rendement daalt al enige tijd tot een niveau van 8,5% nu.

ForFarmers wil meer verantwoordelijkheid leggen bij lokale managementteams ANP/HH

ForFarmers heeft zijn strategie voor 2025 dat in 2020 onder leiding van toenmalig ceo Yoram Knoop werd gepresenteerd, aangepast. Er is sindsdien veel veranderd. Zo is de druk op de agrarische sector toegenomen om verder te verduurzamen in het kader van de Europese Green Deal. Daarnaast zijn de prijzen van grondstoffen en energie mede als gevolg van de oorlog in Oekraïne enorm gestegen en veel volatieler geworden. Het doorberekenen van die prijsschommelingen blijkt lastig.

BEKIJK OOK:
Dure energie doet ForFarmers pijn

Volgens de Achterhoekse veevoedergigant vragen de huidige marktomstandigheden om verdere consolidatie, ’van voerproducent tot retailer’. Voor fusies en overnames kijk ForFarmers naar landen en bedrijven die cultureel goed bij het concern en Nederland passen, stelt het bedrijf nu. Voormalig topman Knoop wilde juist uitbreiden in landen buiten de huidige krimpgebieden en streefde zelfs naar groei via overnames in groeigebieden zoals Azië. ForFarmers is nu actief in Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Op Polen na zijn dat allemaal krimpmarkten.

Nieuwe topman
De aangescherpte strategie komt voor ForFarmers op een moment dat het middenin een leiderschapswissel zit. De in juli aangetreden ceo Chris Deen heeft vanwege ziekte zijn functie alweer neer moeten leggen. Theo Spierings, voormalig topman van de Nieuw-Zeelandse zuivelreus Fonterra, is voorgedragen als nieuwe bestuursvoorzitter en moet in januari voor een jaar het stuur in handen nemen.

BEKIJK OOK:
Profiel | Theo Spierings (58) zwicht voor baan die hij niet meer ambieerde

Dichter bij de boer
Basis van de aangescherpte strategie is dat niet alles meer vanuit het hoofdkantoor in Lochem wordt bepaald, maar er komt meer verantwoordelijkheid te liggen bij lokale managementteams. Die moeten leidend worden, zodat het bedrijf dichter bij de boer komt te staan.

Het beleid kan daarom ook van regio tot regio en per sector verschillen. Het voeraanbod kan gericht zijn op maximaal rendement, maar ook tot het leveren van aangepaste producten voor specifieke veehouders.

BEKIJK OOK:
ForFarmers weigert praten over stikstof, steunt boeren: ’Onze vlaggen zie je overal’

Verder belooft ForFarmers meer in te zetten op het gebruik van duurzame grondstoffen als restproducten uit de industrie en terugdringen van stikstofuitstoot. Het bedrijf wil hierbij afspraken maken met andere partijen in de voedselketen, van grondstofleverancier tot supermarkt.

BEKIJK OOK:
Analyse: verdienmodel veehouderij voer tot nadenken ForFarmers

Winstgevendheid en dividend
Uiteindelijk moet de winstgevendheid verbeteren tot een rendement op het geïnvesteerd vermogen van 10% in 2025. In 2020 lag dat nog op 11%, maar dat is afgelopen jaar teruggezakt naar 8,5%. Het dividendbeleid blijft gelijk en is erop gericht een contant dividend van tussen de 40% en 60% van de onderliggende winst na belasting.

www.telegraaf.nl/financieel/158916505...
voda
0
Beursblik: nieuwe doelstelling ForFarmers geen verrassing

Maar ziet zicht op toekomst niet verbeteren.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft de doelstelling van een EBITDA van 125 tot 135 miljoen euro in 2025 losgelaten, maar dat is geen verrassing. Dit is volgens Degroof Petercam logisch, omdat de oude doelstelling onrealistisch was.

ForFarmers streeft nu naar een geconsolideerd rendement op het gemiddeld geïnvesteerd vermogen van ten minste 10 procent in 2025, onverwachte gebeurtenissen buiten beschouwing gelaten.

Met dit nieuwe accent verschuift de aandacht van de veevoerspecialist volgens de bank van groei naar een lokale benadering.

Degroof Petercam staat positief tegenover de focus op een meer lokale marktaanpak door de onderneming, maar voegde donderdag wel toe dat het vermogen vooruit te kijken nog altijd gering is.

Degroof Petercam handhaaft het advies voor ForFarmers op Houden met een koersdoel van 3,00 euro.

ForFarmers noteerde donderdag op een rood Damrak 0,6 procent lager op 2,62 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
EQ140
0
Vind het een wollig verhaal. Veranderd niets, kosten gaan omhoog met lokale management teams. Een nieuwe directeur moet zijn visie geven zoals dat gaat met een aanstelling.Het is zoals ze zeggen oude wijn in nieuwe zakken.
alida1
0
Afhankelijk van wat je GAK is geeft FF een aantrekkelijk dividendrendement. Ik hoop dat er met de nieuwe CEO een turnaround komt.
Paar jaar geleden was €10, een fair value. Nu zou 2.65 te duur zijn?
EQ140
0
quote:

alida1 schreef op 18 november 2022 11:51:

Afhankelijk van wat je GAK is geeft FF een aantrekkelijk dividendrendement. Ik hoop dat er met de nieuwe CEO een turnaround komt.
Paar jaar geleden was €10, een fair value. Nu zou 2.65 te duur zijn?
Er wordt onvoldoende winst gemaakt om er het grootste deel dividend mee uit te betalen. Hiermee gaat dit ten koste van het eigen vermogen. Dit kan niet blijven voortduren. De vooruitzichten op een beter resultaat uit bedrijfsvoering worden niet toegelicht door de nieuwe ceo. De verwachting is mijn inziens dat de winst onder druk staat. Resultaten uit het verleden zijn……..
aextracker
1
quote:

alida1 schreef op 18 november 2022 11:51:

Afhankelijk van wat je GAK is geeft FF een aantrekkelijk dividendrendement. Ik hoop dat er met de nieuwe CEO een turnaround komt.
Paar jaar geleden was €10, een fair value. Nu zou 2.65 te duur zijn?
Dan moet er wel winst gepresenteerd worden alida......, 40% van 0 is nog steeds 0....
Een nieuwe CEO aanstellen voor 1 jaar (feitelijk ZZOP-consultant constructie) met ervaring als Theo Spierings impliceert onverkort, dat FF samen gevoegd gaat worden met een andere , reeds bekende, grote speler in de markt. Zo'n klus kan je in 1 jaar voor elkaar krijgen \ inleiden.
Lijkt mij tevens een plausibele reden waarom ex CEO Deen wsl. geen zin in had om na aanstelling te ontdekken dar "een reeds bestaand en globaal uitgewerkt plan met bekende partner" enkel nog uit te voeren was, wat al door betrokken stakehodlers in de steigers was gezet en goedkeuring kende".

In deze sector en bij het huidige (green deal) politieke klimaat, is dit een krimpsector met noodzakelijke consoldiaties tot gevolg, anders dan een financieel interessante groei sector.
Het conservatisme in de sector is te diep geworteld om snelle verbeterslagen te verwachten.
Ben zelf sinds 2022 belegd in For Farmer met een GAK van Euro 3,15.
Door de politieke groen aangejaagde klimaat gekte en afbouw van de nederlandse agro-sector in het komend decennium heb ik inmiddels weinig vertrouwen idat dit een goede belegging gaat worden in het komende jaar.
Dood geld voor nu .
Ga nu eerst de kat uit de boom kijken hoe "macher" Spierings het bedrijf qua strategie vlot trekt en welke signalen er zijn, met wie For Farmers fusie & \of merger trajekten aangaat.
Ik gok erop, dat Agrifirm een goede kans maakt en de combi onder een nieuwe naam doorgaat. In ie overgang, zullen er spanaders vallen bij For Farmers. Spierings is iemand die van doorpakken houdt. Bekuijk daartoe zijn CV en trackrecord in de NL zuivel voordat hij de Frontera operatie in Nederland op de kaart zette.
Hij kan wat en snapt de agrarisch wereld als geen ander sinds hij in Leeuwarden op de condensfabriek begon.
alida1
0
quote:

aextracker schreef op 19 november 2022 12:09:

[...]

Dan moet er wel winst gepresenteerd worden alida......, 40% van 0 is nog steeds 0....
Een nieuwe CEO aanstellen voor 1 jaar (feitelijk ZZOP-consultant constructie) met ervaring als Theo Spierings impliceert onverkort, dat FF samen gevoegd gaat worden met een andere , reeds bekende, grote speler in de markt. Zo'n klus kan je in 1 jaar voor elkaar krijgen \ inleiden.
Lijkt mij tevens een plausibele reden waarom ex CEO Deen wsl. geen zin in had om na aanstelling te ontdekken dar "een reeds bestaand en globaal uitgewerkt plan met bekende partner" enkel nog uit te voeren was, wat al door betrokken stakehodlers in de steigers was gezet en goedkeuring kende".

In deze sector en bij het huidige (green deal) politieke klimaat, is dit een krimpsector met noodzakelijke consoldiaties tot gevolg, anders dan een financieel interessante groei sector.
Het conservatisme in de sector is te diep geworteld om snelle verbeterslagen te verwachten.
Ben zelf sinds 2022 belegd in For Farmer met een GAK van Euro 3,15.
Door de politieke groen aangejaagde klimaat gekte en afbouw van de nederlandse agro-sector in het komend decennium heb ik inmiddels weinig vertrouwen idat dit een goede belegging gaat worden in het komende jaar.
Dood geld voor nu .
Ga nu eerst de kat uit de boom kijken hoe "macher" Spierings het bedrijf qua strategie vlot trekt en welke signalen er zijn, met wie For Farmers fusie & \of merger trajekten aangaat.
Ik gok erop, dat Agrifirm een goede kans maakt en de combi onder een nieuwe naam doorgaat. In ie overgang, zullen er spanaders vallen bij For Farmers. Spierings is iemand die van doorpakken houdt. Bekuijk daartoe zijn CV en trackrecord in de NL zuivel voordat hij de Frontera operatie in Nederland op de kaart zette.
Hij kan wat en snapt de agrarisch wereld als geen ander sinds hij in Leeuwarden op de condensfabriek begon.
AEX tracker, dank voor je reactie. ik denk heel realistisch wat je schrijft. ik zit er in met een GAK van 3.64. Dan is het allemaal niet leuk wat er aan de hand is bij FF. en zoek je naar lichtpuntjes. Maar die zijn beperkt. Deel je mening dat een samenvoeging met Agrifirm de meeste kans maakt. Beide hebben de coöperatieve gedachte in hun DNA. En ik denk ook dat Spierings die wereld, dat denken snapt. maar of hij door die cultuur heen komt bij FF is nog niet eenvoudig.
aextracker
0
quote:

alida1 schreef op 19 november 2022 14:00:

[...]

AEX tracker, dank voor je reactie. ik denk heel realistisch wat je schrijft. ik zit er in met een GAK van 3.64. Dan is het allemaal niet leuk wat er aan de hand is bij FF. en zoek je naar lichtpuntjes. Maar die zijn beperkt. Deel je mening dat een samenvoeging met Agrifirm de meeste kans maakt. Beide hebben de coöperatieve gedachte in hun DNA. En ik denk ook dat Spierings die wereld, dat denken snapt. maar of hij door die cultuur heen komt bij FF is nog niet eenvoudig.
Spierings weet raad met "agrarisch\cooperatieve culturen".
EQ140
0
De netto winst was in 2018 €58 miljoen en is in een rechte lijn naar beneden gegaan tot € 12 miljoen in 2021 ondanks de overnames, samenwerkingen en uitbreiding.
aextracker
0
quote:

EQ140 schreef op 19 november 2022 20:19:

De netto winst was in 2018 €58 miljoen en is in een rechte lijn naar beneden gegaan tot € 12 miljoen in 2021 ondanks de overnames, samenwerkingen en uitbreiding.
Dat wordt in 2022 nit veel beter met de door te belasten energie - & andere Cost of sales gerelateerde inflaties.
Dividend passage lijkt mij i.r.t. 2022 meer dan waarschijnlijk.
Alle munten zullen bij For Farmers nodig zijn voor transities en fusie-gesprekken met ketenpartners.
EQ140
0
Het wordt geen dividend passage is mijn verwachting, wel een verlaging van het dividend. Beleggers krijgen nu al enkele jaren het dividend deels uit de winst en deels uit eigen vermogen. Een sigaar uit eigen doos.
alida1
0
quote:

pro-zen schreef op 25 november 2022 16:34:

Koopjesjagers op deze idioot lage koersen
intrinsieke waarde van €3.50 per aandeel. Inderdaad een onverklaarbare koers
aextracker
0
quote:

EQ140 schreef op 21 november 2022 16:55:

Het wordt geen dividend passage is mijn verwachting, wel een verlaging van het dividend. Beleggers krijgen nu al enkele jaren het dividend deels uit de winst en deels uit eigen vermogen. Een sigaar uit eigen doos.
iedereen weet inmiddels dat "roken schadelijk voor je gezondheid" is.
Dividend passage daarmee zowel gezond voor For Farmers, de financiele buffer en resp. stakeholders die een LT visie hebben.
For Farmers moet eerst even "op adem komen a.g.v. de politieke onrust die publiek en in sectoraal veroorzaakt wordt i.r.t. de toekomst van de sector en groeikansen.
Nederland als het nieuwe Singapore in de ogen van de westelijk , grootstedelijk, geconcentrerde politieke \ bestuurlijke elite , zal meer en meer afscheid nemen van landbouw als sector en benodigd areaal en veestapels . Het bekt gewoon niet lekker bij de masssa van het stampende stemvoetenvolk, die willen vergroenen, veganiseren en druk uitoefenend vanuit de Gen-Z , waarmee de stemmers indirect Nederland laten verworden tot een "foodimporterende" consumptie maatschappij, die grootstedelijk wil socializen.

De afstand van stad tot land vergroot verder en de boer zal (deels) uit het landbeeld verdwijnen, totdat er onvoldoende schaal en areaal is om industrieel te kunnen blijven acteren als succesvolle foodexporteur. Die sector (zuivel, groente, vlees etc). zal langzaam aan doch gestaag krimpen en verschuiven naar andere landen.

Jammer, maar helaas. Schaalvergroten en "musclepower en pricing power" opbouwen is wat For Farmers resteert in de keten. Het oog zal gericht moeten worden op Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Engeland (al jaren netto voeding importerend vanuit de EU).
535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 2,375
Verschil -0,030 (-1,25%)
Hoog 2,425
Laag 2,375
Volume 60.058
Volume gemiddeld 134.286
Volume gisteren 38.546