Facebook « Terug naar discussie overzicht

Meta 2022

189 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
nine_inch_nerd
0
Morgan Stanley verlaagt het koopadvies voor Meta Platforms naar houden
woensdag 16 november 2022 - 06:45u -
Morgan Stanley verlaagt het koersdoel van Meta Platforms naar $ 100,00 van $ 205,00. Het koopadvies van dinsdag 11 oktober 2022 wordt vervangen door een houdadvies.
Rider
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 16 november 2022 08:54:

Morgan Stanley verlaagt het koopadvies voor Meta Platforms naar houden
woensdag 16 november 2022 - 06:45u -
Morgan Stanley verlaagt het koersdoel van Meta Platforms naar $ 100,00 van $ 205,00. Het koopadvies van dinsdag 11 oktober 2022 wordt vervangen door een houdadvies.
Die rekenen die 40 miljard usd cash dat ze staan hebben niet mee zeker.
nine_inch_nerd
0
$1 verhoging. Nou, nou. Heftig.
Wat moeten we toch met zulke koersdoelen? Nonsens, echt.

UBS herhaalt het koopadvies voor Meta Platforms
donderdag 17 november 2022 - 06:22u -
UBS verhoogt het koersdoel van Meta Platforms naar $ 125,00 van $ 124,00.
nine_inch_nerd
1
Wat moet big tech doen met al dat geld in kas?

Grote techbedrijven investeren hun opgepotte geld onder meer in nieuwe, innovatieve segmenten. Voor Meta (Facebook) is dat de metaverse.
Grote techbedrijven investeren hun opgepotte geld onder meer in nieuwe, innovatieve segmenten. Voor Meta (Facebook) is dat de metaverse. Foto: Zuma Press/ANP
Big tech heeft het moeilijk. De koersen kelderen, omzetten staan onder druk. Bij Meta en Amazon moeten tienduizenden werknemers vertrekken om de financiën strak te trekken, bij Alphabet vraagt de activistische aandeelhouder TCI om hetzelfde te doen.

Toch weten de techreuzen zich verzekerd van riante kasposities. In goede tijden zijn de bedrijven ware geldmachines. Overnames zijn geen logische bestemming voor al dat geld, omdat de sector onder een vergrootglas ligt van toezichthouders op de mededinging — binnen en buiten de Verenigde Staten. In plaats daarvan houden de technologiebedrijven flink wat geld in kas en doen ze daarnaast kort- en langlopende investeringen. Hierbij zijn zowel Amerikaanse staats- als bedrijfsobligaties geliefde beleggingen.

Maar ook op de obligatiemarkten hebben beleggers het zwaar als gevolg van oplopende rentes. De S&P U.S. Aggregate Bond Index, die de prestatie van Amerikaanse staats- en bedrijfsobligaties samen meet, staat sinds begin dit jaar 12% in de min. En daar hebben ook de techbedrijven last van.

Op papier

Zo had Apple eind september naast $23,6 mrd in contanten en kasequivalenten ook $24,7 mrd aan direct verhandelbare effecten op de balans staan. Het had daarnaast nog $120,8 mrd aan langlopende effecten in bezit, waarvan meer dan de helft in bedrijfsobligaties zat.

Waar Apple een jaar geleden nog $1 mrd kon bijschrijven op de waarde van al zijn bedrijfsobligaties (kort- en langlopend), moest het eind september $7,7 mrd papieren verlies noteren voor die categorie. In totaal, als ook de investeringen in bijvoorbeeld Amerikaanse en andere staatsobligaties worden meegenomen, leed het bedrijf een papieren verlies van $14 mrd.

Papier is daarbij het sleutelwoord. Het zijn zogeheten 'ongerealiseerde verliezen', omdat het gaat om bezittingen die minder waard zijn geworden maar nog niet zijn verkocht. Apple kan deze investeringen aanhouden tot ze weer meer waard worden, al loopt 72% van de effecten wel binnen 1 tot 5 jaar af.

$28 mrd verlies

De andere twee grote oppotters in de techwereld zijn Alphabet en Microsoft. Het moederbedrijf van Google schreef eind september een papieren verlies van $5,7 mrd op al zijn investeringen, die in totaal nog altijd een waarde van $88 mrd hebben. Daarvan loopt 65% binnen 1 tot 5 jaar af.

Bij Microsoft gaat het om een papieren van verlies van $5,2 mrd op een totaal van $98,9 mrd, waarvan het grootste deel in Amerikaanse staatsobligaties zit.

Samen zijn deze drie bedrijven al goed voor een papieren verlies van bijna $25 mrd. Tel je Meta en Amazon (die doorgaans minder kort- en langlopende obligaties kopen dan de andere bedrijven) daarbij op, dan gaat het om liefst $28 mrd.

Niet genoeg

Als overnames geen optie zijn en beleggingen in obligaties minder interessant worden, wat moeten de technologiebedrijven dan met al hun geld? Een deel van het antwoord is investeren in het eigen bedrijf, in nieuwe, innovatieve segmenten die voorlopig geen winst zullen maken.

Dat doet Meta met de virtuele wereld van het metaversum en Alphabet met zijn 'other bets', waaronder de zelfrijdende auto's van Waymo. Het is het type investeringen waar activistische aandeelhouders juist wars van zijn. Altimeter Capital berispte er Meta in oktober al om. Deze week volgde investeerder TCI bij Alphabet.

Aandeleninkoop lijkt het antwoord te zijn, en daar zijn de techbedrijven al behoorlijk bedreven in. Zo kocht Apple in het derde kwartaal voor ruim $25 mrd aan eigen aandelen in, iets dat het de afgelopen jaren voor in totaal $344 mrd deed. Bij Alphabet ging het in het derde kwartaal om $15,4 mrd en bij Microsoft om $4,6 mrd.

De technologiesector is doorgaans de grootste aandeleninkoper in de VS, blijkt uit data van onderzoeksbureau Verity. In het tweede kwartaal (de meest recente periode waarvoor Verity de Amerikaanse aandeleninkoop op een rij zette) ging het om 35% van het totaal.

Maar volgens het kritische TCI doet Alphabet nog niet genoeg. Want, zo schreef de investeerder deze week in een brief: 'Alphabets grote kassaldo doet niets voor de aandeelhouders, noch voor het bedrijf.' Daarbij komt dat de koers van het bedrijf historisch gezien laag staat.

De conclusie van TCI is simpel: 'Alphabet zou z'n aandeleninkoop significant moeten versnellen.'
nine_inch_nerd
0
Meta krijgt weer boete in Ierland
ABM maandag, 28 november 2022 15:18

(ABM FN) Een Ierse privacywaakhond heeft het Amerikaanse bedrijf Meta een boete gegeven van 265 miljoen euro voor het onvoldoende beveiligen van telefoonnummers en andere informatie van zijn gebruikers.

De boete werd maandag bekendgemaakt door de Ierse commissie voor databeveiliging. De persoonsgegevens werden buitgemaakt door zogenaamde data-schrapers. In het voorjaar 2021 bleek dat een hacker de telefoonnummers en informatie van profielen van meer dan 530 miljoen Facebook-gebruikers had gepubliceerd.

Volgens Meta was de data al jaren eerder buitgemaakt en was dit in 2019 ontdekt en zijn er vervolgens maatregelen genomen.

De toezichthouder vindt echter dat Meta onvoldoende heeft gedaan en eist dat Meta veranderingen aanbrengt om herhaling te voorkomen.

Het is de derde keer dat Ierland Meta en dochterbedrijven Whatsapp en Instagram een boete geeft in de afgelopen 15 maanden. De boetes lopen inmiddels op tot meer dan 900 miljoen dollar.

Meta heeft het Europese hoofdkantoor in Ierland staan.
nine_inch_nerd
0
Facebook-eigenaar Meta heeft enige tijd geleden contact gezocht met de EU antitrust toezichthouders

Facebook-eigenaar Meta heeft enige tijd geleden contact gezocht met de EU antitrust toezichthouders in een poging om het onderzoek naar het gebruik van klantgegevens en de koppeling van zijn advertentie-service aan zijn sociale netwerk op te lossen, volgens bronnen. Het waren zeer voorlopige besprekingen die tot dusver geen vooruitgang hebben opgeleverd. De Europese Commissie en Meta weigerden commentaar te geven. De EU-mededingingsautoriteit startte in juni vorig jaar een onderzoek naar Facebook, dat zich toespitst op de vraag of het sociale netwerk de gegevens van adverteerders op oneerlijke wijze gebruikt om met hen te concurreren in de sector van de online rubriekadvertenties. Een tweede onderzoek gaat over de vraag of Facebook zijn advertentiedienst Marketplace aan zijn sociale netwerk koppelt om het een voordeel te geven bij het bereiken van klanten en concurrerende online advertentiediensten uit te sluiten.
nine_inch_nerd
0
Nieuw-Zeeland plant wet die Facebook en Google verplicht te betalen voor nieuws

De Nieuw-Zeelandse regering zei dat het een wet zal invoeren die grote online digitale bedrijven zoals Alphabets Google en Meta Platforms zal verplichten om Nieuw-Zeelandse mediabedrijven te betalen voor de lokale nieuwsinhoud die op hun feeds verschijnt. Minister van Omroep Willie Jackson zei in een verklaring op zondag dat de wetgeving zal worden gemodelleerd naar soortgelijke wetten in Australië en Canada en hij hoopte dat het zou fungeren als een stimulans voor de digitale platformen om deals te sluiten met lokale nieuwsbedrijven. "Nieuw-Zeelandse nieuwsmedia, met name kleine regionale en lokale kranten, worstelen om financieel levensvatbaar te blijven nu steeds meer reclame online komt", aldus Jackson. "Het is van cruciaal belang dat degenen die van hun nieuwsinhoud profiteren er ook daadwerkelijk voor betalen." De nieuwe wetgeving zal ter stemming worden voorgelegd aan het parlement, waar de meerderheid van de regerende Labour Party het naar verwachting zal goedkeuren.
nine_inch_nerd
0
'Meta dreigt met ban op Amerikaans nieuws vanwege mogelijke wet'

Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, dreigt te stoppen met het tonen van Amerikaanse nieuwsberichten. Het techbedrijf van Mark Zuckerberg uit daarmee zijn onvrede over een Amerikaans wetsvoorstel dat uitgevers moet laten meeprofiteren van de advertentie-inkomsten. Dat schrijft de BBC.

'Als een dergelijke slecht onderbouwde wet erdoor komt, dan zijn we gedwongen om nieuws niet meer te tonen', zegt een woordvoerder tegenover de BBC. Meta claimt namelijk zelf weinig van de nieuwsberichten te profiteren.

Klein deel van omzet

Gebruikers van Facebook zouden bijvoorbeeld minder dan 4% nieuwsberichten in hun feed zien en daarmee zouden de inkomsten voor het techbedrijf gering zijn. Andersom zouden uitgevers juist wel veel aan Meta hebben. Zij krijgen immers meer bezoekers als een bericht op bijvoorbeeld Facebook langskomt. In de nieuwe wet zouden uitgeverijen gezamenlijk kunnen onderhandelen over een vergoeding.

Het is niet voor het eerst dat er discussie is over het vergoeden van uitgevers voor de berichten die zij maken. Grote techbedrijven als Alphabet (Google) en Meta zijn vanwege hun enorme bereik aantrekkelijk voor adverteerders en behalen daarmee miljardenwinsten. Maar de content waarmee zij hun miljardenpubliek bereiken, wordt gemaakt en betaald door anderen.

Collectieve onderhandeling

Uitgevers zagen hun advertentie-inkomsten de afgelopen jaren juist gestaag dalen. Vooral het maken van lokaal nieuws is hierdoor nauwelijks nog rendabel. In verschillende landen werken overheden daarom aan wetten die uitgevers de mogelijkheid moet geven om een vergoeding voor hun werk te krijgen van grote techplatforms. Zo introduceerde Australië in 2021 een wet die uitgevers laat betalen voor nieuws. Facebook besloot daarop tijdelijk geen nieuws meer te tonen, maar sloot uiteindelijk toch een contract.

Op Europees niveau is er de Auteursrichtlijn die bepaalt dat grote techplatforms nieuws niet zonder toestemming moeten tonen. Nederlandse uitgevers onderhandelen op basis van deze wet.
Rider
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 6 december 2022 09:05:

'Meta dreigt met ban op Amerikaans nieuws vanwege mogelijke wet'

Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, dreigt te stoppen met het tonen van Amerikaanse nieuwsberichten. Het techbedrijf van Mark Zuckerberg uit daarmee zijn onvrede over een Amerikaans wetsvoorstel dat uitgevers moet laten meeprofiteren van de advertentie-inkomsten. Dat schrijft de BBC.

'Als een dergelijke slecht onderbouwde wet erdoor komt, dan zijn we gedwongen om nieuws niet meer te tonen', zegt een woordvoerder tegenover de BBC. Meta claimt namelijk zelf weinig van de nieuwsberichten te profiteren.

Klein deel van omzet

Gebruikers van Facebook zouden bijvoorbeeld minder dan 4% nieuwsberichten in hun feed zien en daarmee zouden de inkomsten voor het techbedrijf gering zijn. Andersom zouden uitgevers juist wel veel aan Meta hebben. Zij krijgen immers meer bezoekers als een bericht op bijvoorbeeld Facebook langskomt. In de nieuwe wet zouden uitgeverijen gezamenlijk kunnen onderhandelen over een vergoeding.

Het is niet voor het eerst dat er discussie is over het vergoeden van uitgevers voor de berichten die zij maken. Grote techbedrijven als Alphabet (Google) en Meta zijn vanwege hun enorme bereik aantrekkelijk voor adverteerders en behalen daarmee miljardenwinsten. Maar de content waarmee zij hun miljardenpubliek bereiken, wordt gemaakt en betaald door anderen.

Collectieve onderhandeling

Uitgevers zagen hun advertentie-inkomsten de afgelopen jaren juist gestaag dalen. Vooral het maken van lokaal nieuws is hierdoor nauwelijks nog rendabel. In verschillende landen werken overheden daarom aan wetten die uitgevers de mogelijkheid moet geven om een vergoeding voor hun werk te krijgen van grote techplatforms. Zo introduceerde Australië in 2021 een wet die uitgevers laat betalen voor nieuws. Facebook besloot daarop tijdelijk geen nieuws meer te tonen, maar sloot uiteindelijk toch een contract.

Op Europees niveau is er de Auteursrichtlijn die bepaalt dat grote techplatforms nieuws niet zonder toestemming moeten tonen. Nederlandse uitgevers onderhandelen op basis van deze wet.

Goed gezien van Meta! Laat die nieuwsberichten maar buiten als ze er geld voor willen.
nine_inch_nerd
0
Meta zal in Europa alleen nog met toestemming van gebruikers reclame kunnen maken

Meta zal volgens Europa alleen nog met toestemming van gebruikersreclame kunnen maken op basis van persoonsgegevens. Het Ierse bureau voor gegevensbescherming, dat toezicht houdt op Meta, heeft nu een maand de tijd gekregen om een uitspraak te doen op basis van het bindende besluit van de European Data Protection Board (EDPB). Die zal de Ierse instantie waarschijnlijk verplichten boetes uit te delen.
Rider
1
www.hln.be/muziek/met-haar-virtuele-o...

Metaverse is toch aan het groeien bij het breder publiek, zou Zuckerburg toch weer gelijk krijgen? We zullen het zien binnen een jaar of 5.
nine_inch_nerd
0
Meta vecht tegen Amerikaans antitrustbureau over toekomst virtuele realiteit

De regering Biden beschuldigde Meta Platforms er donderdag van dat het probeert zijn weg te kopen naar dominantie in de metaverse, waarmee het startschot wordt gegeven voor een hoogoplopende rechtszaak om te proberen te voorkomen dat de Facebook-moeder de ontwikkelaar van virtual realityapps Within koopt. De FTC spande in juli een rechtszaak aan om de deal tegen te houden, omdat de overname van Within door Meta "een monopolie dreigt te creëren" op de markt voor virtual reality (VR) fitness apps. Zij heeft de rechter gevraagd een voorlopig bevel uit te vaardigen om de voorgenomen transactie tegen te houden. Een overwinning van de overheid zou Meta's vermogen om te manoeuvreren in een gebied van opkomende technologie - virtuele en augmented reality - dat Zuckerberg heeft aangemerkt als de "volgende generatie van computergebruik" kunnen beperken.
nine_inch_nerd
0
KBC Securities herhaalt het houdadvies voor Meta Platforms
dinsdag 13 december 2022 - 06:39u -
KBC Securities verlaagt het koersdoel van Meta Platforms naar $135,00 van $ 210,00. Het houdadvies van vrijdag 3 juni 2022 wordt herhaald.

KBC Asset Management koersdoel: 135 USD - Houden

Dit is eentje uit mijn persoonlijke portefeuille, want ik mag geen aandelen kopen die KBC Securities volgt. Tot vorig jaar was ik negatief over de Nasdaq, maar ondertussen was er een aanzienlijke correctie van big tech. Meta werd afgestraft door de hoge investeringen in het metaverse, maar die worden al teruggeschroefd. Het is duidelijk dat Facebook bij alle generaties aan momentum verliest, maar met WhatsApp en Instagram heeft het nog twee socialemedia­raspaarden in zijn stal. Nu Elon Musk Twitter eigenhandig de nek omwringt, komen er weer heel wat ­reclame-inkomsten vrij.
nine_inch_nerd
0
Laten we dit eens behandelen, dacht men...

Meta Platforms zou gewelddadige en haatdragende berichten uit Ethiopië toelaten

In een nieuwe rechtszaak wordt Meta Platforms ervan beschuldigd gewelddadige en haatdragende berichten uit Ethiopië op Facebook mogelijk te maken, waardoor de bloedige burgeroorlog in het land wordt aangewakkerd. Er werd een rechtszaak aangespannen door twee Ethiopische onderzoekers en de Keniaanse rechtenorganisatie Katiba Institute.
Rider
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 14 december 2022 15:54:

Laten we dit eens behandelen, dacht men...

Meta Platforms zou gewelddadige en haatdragende berichten uit Ethiopië toelaten

In een nieuwe rechtszaak wordt Meta Platforms ervan beschuldigd gewelddadige en haatdragende berichten uit Ethiopië op Facebook mogelijk te maken, waardoor de bloedige burgeroorlog in het land wordt aangewakkerd. Er werd een rechtszaak aangespannen door twee Ethiopische onderzoekers en de Keniaanse rechtenorganisatie Katiba Institute.

Ze hebben geld geroken nu dat ze horen dat er verschillende rechtzaken aangespannen geweest zijn.
nine_inch_nerd
0
TomTom richt platform op voor open map data
ABM donderdag, 15 december 2022 13:22

TomTom heeft met Amazon Web Services, Meta en Microsoft een platform voor zogeheten open web data opgericht onder de naam Overture Maps Foundation. Dit maakte de Amsterdamse navigatiespecialist donderdag bekend.

Met dit platform wordt voor gebruikers ervan een veelheid aan mondiale navigatie- en geografische content in een raamwerk gestandaardiseerd.

Naast de vier genoemde oprichters van Overture, staat het platform open voor deelname eraan door andere dienstverleners en overheidsintanties.

De eerste data op Overture zijn naar verwachting al in de eerste helft van 2023 beschikbaar.
nine_inch_nerd
0
Viel gisteren inderdaad op dat Meta de enige groene was in al die rode tech-aandelen. Dik +3%.

5 reasons why Meta stock just caught a rare upgrade
Brian SozziFri, December 16, 2022

From JP Morgan, as they now rate the stock at overweight up.

Meta's stock has had a disastrous year in large part because the underlying company has had a disastrous year headlined by sweeping layoffs, weakening ad sales, and poor execution by CEO Mark Zuckerberg.

But the stock caught one believer on Friday finally headed into the New Year.

"Heading into 2023, we believe some of these top and bottom line pressures will ease, and most importantly, Meta is showing encouraging signs of increasing cost discipline, we believe with more to come," said JP Morgan analyst Doug Anmuth in a new client note.

Anmuth lifted his rating to overweight (out-perform equivalent) from neutral. He sees fair value for Meta at $150, up from $115 previously.

Meta shares rose 1.5% to $117 in pre-market trading. The stock has crashed about 65% year to date, making the worst-performing component of the closely tracked FAANG (Meta/Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) complex.

Here are the five drivers of Anmuth's Meta upgrade:

1) Better cost controls by management on both total expenses and capital expenditures.

2) Lessening sales impact from Apple iOS privacy changes.

3) The company stands to compete more effectively against surging rival TikTok.

4) Reels monetization may gain steam and become "at least" neutral to sales in later 2023.

5) Valuation on the stock is "compelling" after the steep 2022 drop.


finance.yahoo.com/news/5-reasons-why-...
eric_29
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 17 december 2022 10:44:

Viel gisteren inderdaad op dat Meta de enige groene was in al die rode tech-aandelen. Dik +3%.

5 reasons why Meta stock just caught a rare upgrade
Brian SozziFri, December 16, 2022

From JP Morgan, as they now rate the stock at overweight up.

Meta's stock has had a disastrous year in large part because the underlying company has had a disastrous year headlined by sweeping layoffs, weakening ad sales, and poor execution by CEO Mark Zuckerberg.

But the stock caught one believer on Friday finally headed into the New Year.

"Heading into 2023, we believe some of these top and bottom line pressures will ease, and most importantly, Meta is showing encouraging signs of increasing cost discipline, we believe with more to come," said JP Morgan analyst Doug Anmuth in a new client note.

Anmuth lifted his rating to overweight (out-perform equivalent) from neutral. He sees fair value for Meta at $150, up from $115 previously.

Meta shares rose 1.5% to $117 in pre-market trading. The stock has crashed about 65% year to date, making the worst-performing component of the closely tracked FAANG (Meta/Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) complex.

Here are the five drivers of Anmuth's Meta upgrade:

1) Better cost controls by management on both total expenses and capital expenditures.

2) Lessening sales impact from Apple iOS privacy changes.

3) The company stands to compete more effectively against surging rival TikTok.

4) Reels monetization may gain steam and become "at least" neutral to sales in later 2023.

5) Valuation on the stock is "compelling" after the steep 2022 drop.


finance.yahoo.com/news/5-reasons-why-...
Dat heb je aardig ingeschat toen rond de 90 Euro. Gefeliciteerd:)
189 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 22:00
Koers 494,050
Verschil -0,120 (-0,02%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 13.686
Volume gemiddeld 17.188.968
Volume gisteren 8.120.593