EVS Broadcast Equipment « Terug naar discussie overzicht

Forum EVS geopend

173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
voda
0
EVS belooft nu al stevig dividend tot boekjaar ... 2024

De Luikse beeldvormingsgroep EVS vlagde boekjaar 2021 af met een omzet van 138 miljoen, een forse stijging van 56 procent tegenover 2020. Dit mede dankzij verschillende in 2020 uitgestelde grote sportevenementen, zoals de Olympische zomerspelen in Tokio.

5%
RENDABEL BEELD

Bij de slotkoers van woensdag biedt het aandeel EVS een rendement van netto 5 procent
CEO Serge Van Herck verhoogde in de loop van 2021 meerdere keren de omzetprognose, meest recent nog in november. Toen lag de lat op 'minstens 135 miljoen'. De sterke groei zet logischerwijs een hefboom lager op de resultatenrekening: de nettowinst vervijfvoudigde bijna naar 35 miljoen euro.

Opvallend: Van Herck belooft nu al tot en met boekjaar een stevig dividend van minstens 1,10 euro per aandeel. Over boekjaar 2021 en 2022 komt er bovendien een extra dividend van 50 cent bruto. Over boekjaar 2022 komt het dividend zo op 1,50 euro bruto. Bij de slotkoers van woensdag (21,05 euro) dus een rendement van 7,1 procent bruto of 5 procent netto.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ru...
[verwijderd]
0
EVS bevestigt omzetverwachting
Door ABM Financial News op 20 mei 2022

(ABM FN) EVS Broadcast Equipment heeft de omzet zien stijgen in het eerste kwartaal en herhaalde de omzetverwachtingen voor de rest van het jaar. Dit liet het mediabedrijf vrijdagavond weten.

“2021 was een recordjaar voor EVS en op basis van de sterke orderinstroom in het eerste kwartaal, zijn we ook voorzichtig optimistisch voor 2022”, zei CEO Serge Van Herck in een toelichting.

EVS verzekerde zich van een omzet voor 2022, exclusief de verhuur aan grote evenementen, van 81,8 miljoen euro, een stijging van 51,2 procent op jaarbasis. Daar komt nog eens 9,2 miljoen euro bovenop voor de grote evenementen.

Aan het einde van het kwartaal was het orderboek voor 2023 en daarna gevuld met 15,5 miljoen euro aan opdrachten, exclusief de orders voor de verhuur aan grote evenementen. Dit is een groei van 5,4 procent.

EVS bevestigde vrijdag de omzetverwachting van 125 tot 140 miljoen euro voor dit jaar.

Om tekorten aan elektronische componenten te voorkomen, heeft EVS tevens zijn leveringstermijnen verlengd. De focus blijft op het hebben van voldoende voorraden.

De operationele kosten zullen dit jaar, zoals eerder aangegeven, met 5 tot 10 procent stijgen. Als gevolg van de hoge inflatie denkt EVS eerder aan de bovenkant van deze bandbreedte te zullen uitkomen. De brutomarge ontwikkelt zich volgens EVS conform verwachting.

“Het management gaf eerder al aan de druk uit deze hoek te zien toenemen” aldus analist Michael Roeg van Degroof Petercam in een vooruitblik aan ABM Financial News eerder deze week.

Verder zei het beeldvormingsbedrijf dat het de prijsstijgingen die het nu ziet zal doorrekenen aan de klant.
[verwijderd]
0
EVS zette in het eerste kwartaal 91,0 miljoen euro om, dik 35,2% meer dan een jaar eerder. Er werden ook 29% meer bevestigde orders opgetekend, wat de intenties om de omzet in 2022 te laten groeien onderschrijft. EVS mikt nog steeds op 125 à 140 miljoen euro, tegenover een verwachting van 134,9 miljoen euro door KBCS. Het verschil zit hem in mogelijke leveringsproblemen. Het management vreest wel dat de inflatie de operationele kosten tot aan de bovenkant van de eerder gestelde verwachtingsvork (tussen 5 à 9%) kan duwen. Geen impact op “Kopen”-advies en 27,5 euro koersdoel.
[verwijderd]
0
Beursblik: solide jaarstart voor EVS

(ABM FN) EVS is het jaar erg goed begonnen. Dit concludeerde analist David Vagman van ING maandag in reactie op de kwartaalupdate die EVS vrijdagavond publiceerde.

De orderinstroom lag 50 procent boven de "voorzichtige" verwachting van Vagman. Dit is zeer positief, benadrukte de analist. Bovendien wijst Vagman op sterke brutomarges en een positief omzetmomentum.

Vagman voorziet dat het aandeel van deze kwartaalupdate zal profiteren, hoewel de taxaties van de analisten niet echt zullen veranderen. Volgens Vagman kunnen beleggers erop rekenen dat EVS beter zal presteren dan verwacht.

Het bedrijf heeft de omzetverwachting voor dit jaar gehandhaafd op 125 tot 140 miljoen euro. De analistenconsensus zit aan de bovenkant van deze bandbreedte, namelijk op 135 tot 140 miljoen euro, en Vagman zelf rekent op 139 miljoen euro.

Dat EVS voorzichtig is met de outlook, is volgens de analist te verklaren door de levertijden, die zijn opgelopen van 6 tot 8 weken naar 20 weken. Bovendien vreest EVS voor leveringsproblemen door een tekort aan elektronische componenten. Als EVS voldoende componenten weet te bemachtigen, dan meent Vagman dat de afgegeven outlook zelfs overtroffen zal worden.

ING handhaafde het koopadvies voor EVS met een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel noteerde maandagochtend 3,2 procent hoger op 20,80 euro.

Door: ABM Financial News
Leefloon
0
IPO van een Franse peer van EVS, zorgend voor wat nieuw vergelijkingsmateriaal:

live.euronext.com/nl/product/equities...
live.euronext.com/en/ipo-showcase/bro...

Broadpeak is gespecialiseerd in ontwerpen en vervaardigen van componenten en systemen voor videostreaming en de verspreiding van digitale contents voor de providers van contents en netwerkproviders die IPTV-diensten aanwenden per kabel, satelliet, enz. De producten en technologieën van de firma stellen in staat films, televisieprogramma's en andere content uit te zenden op de beheerde netwerken en op Internet en deze op iedere type apparaat te bekijken.

Overigens vind ik EVS al heel lang een oninteressant "houden"-aandeel, waarbij het rendement niet aangevuld kan worden met zeer wenselijk synthetisch dividend.
voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over EVS
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel EVS Broadcast Equipment
Datum 09 juni 2022
Advies Kopen
Koersdoel 26,00 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 9 juni 2022 brengen de analisten van Kepler Cheuvreux het beleggingsadvies "kopen" uit voor EVS Broadcast Equipment (EVS; ISIN: BE0003820371).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 26,00 EUR.
[verwijderd]
1
EVS haalt groot contract binnen
(ABM FN) EVS heeft een contract ter waarde van meer dan 50 miljoen dollar gesloten in de Verenigde Staten. Dat laat de Belgische specialist in videotechnologie voor sportwedstrijden vrijdag nabeurs weten in een persbericht.

Het betreft een contract voor een periode van 10 jaar.

EVS zal onder meer zijn product LiveCeption leveren aan een grote Amerikaans mediabedrijf, dat niet bij naam wordt genoemd.

"Dit samenwerkingsverband is een duidelijke blijk van vertrouwen van één van onze belangrijkste Noord-Amerikaanse klanten", aldus EVS in een reactie.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
Beursblik: outlookverhoging bij EVS verwacht

(ABM FN) EVS Broadcast Equipment zal na een goede eerste jaarhelft mogelijk de outlook voor heel 2022 verhogen. Dit verwacht analist David Vagman van ING, in aanloop naar de halfjaarcijfers donderdagochtend.

Voor dit jaar rekent EVS op een omzet van 125 tot 140 miljoen euro. De consensus ligt al op 140 miljoen euro, aldus Vagman.

“Beleggers verwachten dan ook dat EVS op basis van de halfjaarcijfers de outlook zal verhogen, net zoals vorig jaar”, aldus de analist. EVS zou inmiddels immers een goed zicht moeten hebben op de omzet en de marges in de tweede helft van dit jaar.

Halfjaarcijfers

ING rekent op een omzetgroei van 8 procent, exclusief evenementen. Inclusief de 4,5 miljoen euro aan inkomsten uit evenementen is de omzet met 61,8 miljoen euro min of meer gelijk gebleven. Vagman wijst daarbij op het sterke orderboek in het eerste kwartaal. Volgens Vagman profiteerde EVS ook van de sterke dollar.

Verder rekent ING op een orderinstroom in de eerste jaarhelft van 82 miljoen euro, waarvan 39 miljoen euro in het tweede kwartaal.

Van dit orderboek is ongeveer 25 miljoen euro voor 2023 en daarna bestemd. En eerder deze maand haalde EVS nog het grootste contract ooit binnen, maar ook enkele kleinere contracten. “Het momentum is duidelijk positief voor EVS”, aldus Vagman.

Wel verwacht de analist dat de brutomarge iets is gedaald, naar 67,7 procent, ondanks de prijsverhogingen die EVS heeft doorgevoerd.

ING hanteert een koopadvies voor EVS met een koersdoel van 26,50 euro. Het aandeel daalde woensdag 1,5 procent tot 23,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
EVS positief gestemd
Door ABM Financial News op 27 augustus 2022 14:30

(ABM FN) Het is een drukke week geweest voor EVS Broadcast Equipment. Na de aankondiging van een groot Amerikaans contract vorige week vrijdagavond nabeurs, heeft de Belgische specialist in beeldtechnologie voor sportwedstrijden donderdag bij de bekendmaking van de halfjaarresultaten de vooruitzichten voor het lopende boekjaar verhoogd.

Hoewel de halfjaarresultaten een gemengd onthaal kregen, sloot het aandeel de week af op 22,95 euro, een daling met 1,9 procent op weekbasis.

Volgens ING blijven beleggers voorzichtig, gezien de verwachte stijging van de kosten, terwijl ook de macro-economische situatie onzeker blijft.

Outlook

Zoals ING had verwacht, verhoogde EVS donderdag de outlook voor dit jaar.

"Met een omzet en orderontvangst in de eerste helft van het jaar op een recordhoogte, ben ik er trots op te kunnen zeggen dat onze PLAYForward-strategie de verwachte resultaten oplevert. Op basis van deze sterke resultaten voor het eerste halfjaar, ben ik nu optimistischer over onze resultaten voor het volledige jaar 2022", aldus CEO Serge Van Herck in toelichting donderdag.

EVS verwacht dit jaar een omzet van 140 tot 150 miljoen euro, tegenover 125 tot 140 miljoen euro in de vorige prognose. Voorafgaand aan de halfjaarresultaten rekenden analisten gemiddeld al op 140 miljoen euro.

Gezien de resultaten "lijken deze nieuwe vooruitzichten aan de voorzichtige kant", merkt Kepler Cheuvreux op. Het eindresultaat zou op zijn minst aan de bovenkant van de breedband moeten liggen, aldus het beurshuis, die reeds vóór de resultaten op een omzet van 147 miljoen euro voor dit jaar mikte.

Degroof Petercam benadrukt ook op de voorzichtigheid van het management van EVS, dat vorig jaar de vooruitzichten meermaals heeft verhoogd. De zakenbank vraagt zich dan ook af of dit jaar geen verdere outlookverhogingen te verwachten zijn.

Maar EVS verwacht ook dat de brutomarge negatief zal worden beïnvloed als gevolg van de investeringen die in de afgelopen 12 maanden zijn gedaan om het team uit te breiden. "Wij verwachten dat het effect van mogelijke tekorten en vertragingen in componenten en grondstoffen en van prijsstijgingen zal worden gecompenseerd door de gemodelleerde prijsstijgingen', aldus EVS.

Dat de brutomarge onder druk komt, is volgens zowel ING als Kepler Cheuvreux een tegenvaller.

De bedrijfsuitgaven zullen dit jaar met 12 tot 15 procent stijgen als gevolg van de inflatie, groei-investeringen en het uitgavepatroon na de coronacrisis.

Voor 2022 is EVS van plan een gewoon dividend van 1,10 euro en een speciaal dividend van 0,50 euro per aandeel uit te keren. Voor 2023 en 2024 verwacht EVS een regulier dividend van 1,10 euro per aandeel.

Halfjaarcijfers

EVS boekte in de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 67,7 miljoen euro, 9 procent meer dan een jaar eerder.

De brutomarge daalde met 1,2 procentpunt tot 67,7 procent als gevolg van extra investeringen. De nettowinst van de onderneming bleef min of meer stabiel op 15,5 miljoen euro of 1,15 euro per aandeel. Volgens Degroof Petercam wijst EVS erop dat de daling van de brutomarge vooral te wijten is aan de komst van nieuw personeel dan aan de hoge inflatie, die met succes lijkt te worden gepareerd. "Dit is veelbelovend," aldus Degroof.

De orderinstroom in de eerste helft van het jaar bedroeg niet minder dan 88,7 miljoen euro.

Hoewel de analisten van Degroof Petercam in eerste instantie van sterke cijfers spraken, merkten ze later op dat er boekhoudkundige wijzigingen in de cijfers zaten, waardoor de EBIT en de nettowinst er aanzienlijk beter uitzagen dan zij onderliggend waren. Kortom, de resultaten vielen tegen in plaats van mee.

Het eind vorige week aangekondigde contract van 50 miljoen dollar is nog niet in deze resultaten opgenomen. Het tienjarige contract werd afgesloten met een in de VS gevestigde productiemaatschappij. De naam werd niet onthuld.

Kepler Cheuvreux noemde het een "belangrijk contract", waarbij ook afspraken zijn gemaakt voor het onderhoud, waardoor de inkomsten van EVS iets meer recurrent zullen worden. Het servicecontract is goed voor ongeveer 3 procent van de totale contractwaarde per jaar, aldus Kepler.

Deze deal komt bovenop die met Fox Sports, en is volgens Kepler een duidelijk bewijs van de sterke positie die EVS heeft als het gaat om het implementeren van broadcast oplossingen, met name voor sportevenementen.
Leefloon
0
quote:

marc999x schreef op 19 november 2022 08:08:

de koers volgt niet.
Het is tof van EVS om buitengewoon consequent binnen de saaie bandbreedte van mijn net zo saaie taxatie "houden" te blijven. Maar ik wijs er volledigheidshalve op dat EVS daarmee YTD alle varianten van de BEL Mid verslaat. De koersindex doet -11,92%, tegenover +3,62% koersrendement voor EVS. Een outperformance.
voda
1
Beursblik: Kepler Cheuvreux presenteer favorieten voor 2023

Aperam, Recticel en Shurgard opgenomen.

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft Aperam, Recticel en Shurgard op de lijst met favoriete aandelen geplaatst. Dit maakte de bank woensdag bekend.

Tegelijk haalde Kepler AB InBev, EVS en JDE Peet's van die lijst.

Arcadis, Basic-Fit, DSM, ING Group, UCB en Unilever blijven op de favorietenlijst.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
[verwijderd]
0
EVS haalt eigen omzetverwachting


17 februari 2023 07:00

(ABM FN) EVS heeft in 2022 de eigen omzet outlook gehaald, maar zag de marge wel sterk dalen. Dit bleek vrijdagochtend uit de cijfers van het mediabedrijf.

Topman Serge van Herck sprak in een toelichting van een "tweede recordjaar op rij", met een sterke omzetgroei. In augustus kondigde EVS zijn grootste contract ooit aan, met een waarde van meer dan 50 miljoen dollar, aldus Van Herck.

De omzet van EVS steeg van 137,6 naar 148,2 miljoen euro. De outlook bedroeg 145 tot 150 miljoen euro en analisten rekenden gemiddeld op 148,0 miljoen euro.

Het orderboek steeg afgelopen jaar met 122 procent naar 141,8 miljoen euro. Daarvan is bijna 86 miljoen euro bedoeld voor dit jaar.

De brutomarge daalde van 69,6 procent naar 66,7 procent, terwijl analisten rekenden op een margedaling naar 67,6 procent.

De EBIT kwam afgelopen jaar uit op 31,7 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 37,1 miljoen euro. De marge daalde van 27,0 naar 21,4 procent. De consensus had gerekend op 22,6 procent.

De operationele kosten waren voor het management een belangrijke focus, vanwege de inflatie en de stijgende energieprijzen. Die wilde EVS met maximaal 12 tot 15 procent zien stijgen. De kosten stegen "in lijn met de marktverwachtingen", aldus EVS

Onderaan de streep stond een nettowinst van 31,3 miljoen euro. Dat was meer dan de 29,5 miljoen euro waarop analisten hadden gerekend. In 2021 kwam de winst nog uit op 34,9 miljoen euro.

De winst per aandeel bedroeg 2,29 euro, en was door de consensus geschat op 2,17 euro. In 2021 verdiende EVS nog 2,57 euro per aandeel.

Aandeelhouders van EVS kunnen een dividend tegemoet zien van 1,10 euro per aandeel.

Outlook

EVS denkt in 2023 uit te komen op een omzet van 145 tot 155 miljoen euro. Daarbij tekende EVS aan dat er dit jaar geen grote evenementen zijn. De focus zal liggen op "winstgevende groei", aldus EVS.

Voor 2023 rekenen de analisten op een omzet voor EVS van 143,5 miljoen euro met een EBIT-marge van 21,3 procent.

In 2024 zal de omzet stijgen naar 160,0 miljoen euro en de marge naar 23,1 procent, denken de analisten.

Bron: ABM Financial News
[verwijderd]
0
EVS dikte de omzet in 2022 zoals verwacht met 7,7% aan op jaarbasis tot 148,2 miljoen euro. Bij constante
wisselkoersen zou de groei 3,5% geweest zijn, dankzij een sterke groei in Noord-Amerika en de MediaInfraoplossing. De brutomarge bedroeg 66,7% en de operationele kosten stegen met 11%. Geen impact op
“Kopen”-advies en 27,5 euro koersdoel omdat het bedrijf in staat moet zijn om organische groei te
realiseren.
[verwijderd]
0
17 feb 2023 10:22

KBC Securities: 'EVS laat zien dat het organisch kan groeien'
'De PlayForward-strategie begint groeimomentum op te leveren', klinkt het bij KBC Securities-analist Guy Sips. 'EVS zegt dat alle indicatoren erop wijzen dat deze groei blijft. Door de hoger dan verwachte prognose zullen we ons model aanpassen.' Hij laat zijn koopadvies en koersdoel op 27,50 euro wel staan, maar dat is nog altijd goed voor een stevig opwaarts potentieel van 20 procent.

Die hoger dan door analisten voorziene vooruitzichten komen volgens Sips voort uit het orderboek. Hij benadrukt dat het stevige aantal bestellingen dat de beeldvormer in 2022 wist binnen te slepen, waardoor het orderboek een boost kreeg.

'Het is daarnaast zeer geruststellend dat EVS denkt marktaandeel te winnen in Live Audience en dat het zijn positie beschermt in Live Service Providers', klinkt het bij de analist. Verder lijken de kosten zich gunstig te ontwikkelen. 'De klim in de operationele kosten van 11 procent was onder verwachting en deze zouden in 2023 onder controle moeten blijven.'

Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 19 november 2022 11:46:

consequent binnen de saaie bandbreedte van mijn net zo saaie taxatie "houden" te blijven.
Dat is EVS opnieuw gelukt.
Tankers
1
173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 33,300
Verschil -0,200 (-0,60%)
Hoog 33,700
Laag 32,950
Volume 11.576
Volume gemiddeld 14.298
Volume gisteren 7.927