Crescent (voorheen Option) « Terug naar discussie overzicht

crescent 2020/2030

3.623 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 ... 178 179 180 181 182 » | Laatste
Leefloon
2
quote:

kummel07 schreef op 26 oktober 2022 07:39:

ze moeten mij toch eens uitleggen hoe zoiets kon

op */= 15 min zo een grote schommeling

vermits als een aandeel veel stijgt of zakt dan blokkeert het een aantal minuten en nu ging het vlotjes neer en op
Retorisch: wie zijn "ze"?

Komt vaker voor bij (zo goed als) waardeloze effecten, zoals enkele Franse warrants, met een voor beleggers allang niet meer serieus te nemen centicentenkoers. Met dunne handel en met een mager orderboek is er slechts één relatief grote, ongeduldige, haastige of onwetende verkoper voor nodig om Croissant te laten kelderen. Daarna vermoedelijk gevolgd door een paniekverkoop, mogelijk door een koers onder €0,01, al dan niet met iets dat misplaatst als een "stop verlies"-order wordt gezien, en er door kandidaat-kopers tevergeefs gezocht kon zijn naar fataal nieuws.

De kern van je zaak. Voor elke notering geldt een onbenoemde maximale afwijking, om beleggers te beschermen. Dat je niet zomaar terloops €0,06 per verkocht aandeel Ageas ontvangt, omdat een grote Chinese verkoper wel met een dikke vinger verkocht. Dat speelt bij waardeloze effecten met een centicentenkoers niet of nauwelijks. Zodat in dat wilde westen met gokkers de.maximale afwijking, de zogeheten collars, relatief veel breder zijn. Niet of nauwelijks een trading halted dus, ook niet tijdens reguliere handel met een koersstijging van 100% wanneer iets zomaar stijgt van €0,0001 naar €0,0002.

Een tijdelijke reglementaire handelsonderbreking, of circuit breaker, treedt pas op voorbij de drempelwaarden. Te vinden op live.euronext.com/nl/product/equities... en bij (zo goed als) waardeloze effecten werkbaar ruim, zonder een noemenswaardige bescherming voor gokkers.

Je "ze" zou het management van Croissant kunnen zijn, want een serieuze reverse split zou (tijdelijk) het "probleem" van een centicentenkoers oplossen. Dat is echter niet in het belang van met name Herr Seele, omdat dan de extreme overwaardering van zijn aandelenportefeuille versneld zal verdampen. Nu gold: geen serieuze koers, geen serieuze bescherming.

Zie in Brussel eventueel Oxurion, dat met een nu nog iets hogere centenkoers in dezelfde handelsgroep aan de onderkant een drempelwaarde van slechts -50% heeft. De lagere koers van Croissant is zodoende de voornaamste oorzaak, en Herr Seele houdt al wat langer onvoldoende rekening met minderheidsaandeelhoudertjes. Die gaat voor eigen belangen, en daar hoort het met centicentenkoersen overeind houden van een extreme overwaardering bij. Totdat wellicht de koers zelfs voor shortende noodfinanciers te laag wordt om hun aandelen nog te kunnen dumpen.

Oorzaak: ridicuul lage koers per (zo goed als) waardeloos aandeel. Gevolg: niet de beschermwaardigheid van noteringen voor beleggers. Én geen bijna continu trading halted bij elke procentueel teveel afwijkende nieuwe koers.

De automatische circuit breakers zouden ooit aangepast kunnen worden, maar momenteel is de laagste koers die ineens mag worden bereikt voor het aandeel Croissant zo'n €0,0001. Zonder een handelsonderbreking. Wie beschermd wil worden en bescherming waard is, de beurs is er niet om gokkers te beschermen, moet voor noteringen met hogere koersen kiezen. Waar Croissant zelf controle over heeft, maar geen reverse voorstelt. Soit, zo kan zo'n aandeel de werkelijke waarde en persoonlijke koersdoelen rond €0,0001 sneller bereiken. In één keer, zonder enige trading halted.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 26 oktober 2022 09:21:

Zie in Brussel eventueel Oxurion, dat met een nu nog iets hogere centenkoers in dezelfde handelsgroep aan de onderkant een drempelwaarde van slechts -50% heeft.
Hoe liquide de handel in het aandeel is, speelt dan ook nog ergens een rol. Kort samengevat: let bij dergelijke koersen desgewenst op de drempelwaardes bij Euronext, in plaats van ergens te gaan vinden dat voor handelsgroep A1 5% en 10% zou gelden. Tof, makkelijk. en goed gevonden in een tamelijk onduidelijke spreadsheet, maar nu niet van toepassing op Croissant noch Oxurion.

Is het niet alleen de koers die het verschil bepaalt, dan is het wel de liquiditeit volgens een bepaalde definitie. In Oxurion (morgen KV, overmorgen KV) vandaag 543 transacties. In Croissant 14. Een mogelijke reden voor kleinere toegelaten maximale koersafwijkingen bij Oxurion, waar -99% door de actuele actievere handel opvallender zou zijn.

Niet iets om allemaal even te gaan zoeken en toepassen, tenzij diegene de wil om te leven al langzaam aan het verliezen is. Voor anderen: zie de drempelwaardes bij Euronext, Bij noteringen met serieuze koersen is de bandbreedte makkelijker voorspelbaar, ook in handelsgroep A1. Bij centenaandelen niet, simpel gesteld. Bij Accentis met weinig transacties hetzelfde regime als bij Oxurion, dus ook dan geen 10%.

Voor het historische verhaal maken de details niet uit. Nu geen trading halted als Croissant naar de laagst mogelijke koers keldert, dus ook minder bescherming voor wie gaat dumpen en hoopt dat plotseling lagere koersen kopers aantrekken. De vermelde drempelwaardes zijn wat ze zijn, en zullen ook bij Croissant kloppen.

Omgekeerd geverifieerd begint handelsgroep A1 onder de BEL 20. Het liquide aandeel bpost in de BEL Mid is geen centenaandeel, en heeft een (eerste) afgeronde drempel van de daar dan verwachte 5% voordat automatisch een eerste trading halted op zou treden. De uitzonderingen op 5%/10% zijn dus redelijk goed voorspelbaar en als drempelwaardes vindbaar op de hoofdpagina van elke relevante notering bij Euronext.

Reken eventueel een drempelwaarde niet omgekeerd na. Bij het voorbeeld bpost is de drempel aan de onderkant nu iets minder dan 5%, maar dan zal de weergegeven drempel de laagst mogelijke nieuwe koers zonder trading halted zijn. In die zone is de tick size of noteringsfractie voor bpost €0,002, zodat €4,724 nog binnen het toelaatbare blijft maar €4,722 niet meer. Vandaar dat de drempel dan niet exact op -5% ligt, maar iets hoger.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 26 oktober 2022 21:56:

Reken eventueel een drempelwaarde niet omgekeerd na.
Overigens zal bij Croissant de drempelwaarde onder de nul liggen, maar is een genoemde €0,0001 naar boven afgerond naar de laagst mogelijke koers.

In een bijlage bij een handleiding is te vinden dat er als dusdanig "specific static collars for penny stocks" bestaan, maar wat daar staat is zowel irrelevant als achterhaald. Irrelevant, omdat er dan maximaal 0,02 ineens van de koers af zou mogen bij koersen onder 0,20, met uitzondering van Oslo Børs, en dan kom je bij centicentenaandeel Croissant eveneens op €0,0001 uit.
Kruger
1
Pfff...
Dus...de ridicuul lage koers beschermt de extreme overwaardering.
Maar anderzijds, zo bleek, toch ook niet.
En de enige die daar iets kan aan doen is Crescent.
Of...toch niet.

Ik heb al spijt dat ik 3 pagina's zever heb zitten lezen.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 15 juni 2022 08:59:

Kerlink heeft in KW1 iets met HNT verdiend.
Ook daar een businessplan, met 2-cijferige croissance-EBITDA en leningen. FWIW:

www.kerlink.com/wp-content/uploads/20...
Leefloon
1
quote:

schreef:

Het biotechbedrijf Oxurion tuimelt naar 0,0136 euro. Wat meteen betekent dat Crescent voor het eerst in jaren niet meer optisch het goedkoopste aandeel van de Brusselse beurs is.
Froid Invest... Immopool...
Kruger
0
"On Wednesday, October 5, 2022, T3soft signed an agreement on cooperation and representation of all Remoticom solutions. Our desire to provide our clients with a safer, more sustainable and more pleasant working and living environment led us to Remoticom. Remoticom is a company that sells innovative solutions in the field of IoT and sensor technology and is one of the world's leading manufacturers in this field. With the help of Remoticom IoT and sensor technology, our software solutions gain numerous new possibilities. The contract was signed at the "Public Space Expo" fair in Utrecht (Holland), where Remoticom was one of the exhibitors. The contract was signed by T3soft CEO Saša Popovic and Remoticom CEO Joost van der Velden."
www.t3soft.rs/index/vesti/lang/en
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 27 oktober 2022 15:04:

dan kom je bij centicentenaandeel Croissant eveneens op €0,0001 uit.
Waarschijnlijk is via live.euronext.com/nl/product/equities... nu ook een "dikke vinger"-alarm in te stellen met behulp van een Quote alert, als bijvoorbeeld de broker of dure nepbroker zo'n dienst niet gratis aanbiedt.

Een probleem blijft dan uiteraard of men bij een onderschrijding in paniek verkocht en de koers naar zo'n laagst mogelijke koers jaagde, en of je dan zonder nieuws te kunnen vinden zelf durft te kopen. En wellicht of je er rijk van wordt, qua de moeite van een gok waard zijn. Vrijdag bij Franse warrants niet, ondanks een +57.500,00% daar: live.euronext.com/nl/product/equities...
Kruger
0
Samengevat: als je (of iemand anders) een Quote Alert instelt moet je opletten voor je "dikke vinger" als het afgaat.
Want ... het probleem blijft dan uiteraard.
...
Zucht...niet meer bellen aub.
Leefloon
1
Opnieuw iets gelekt, gisteren. Weinig nieuwswaarde, maar toch een actualisatie:

Helaas gaat er nog veel geld naar schuldafbouw en werkkapitaal. ..., zegt Van Zele.

En, implicieter, helaas geen geld om een "eigen" award te gaan sponsoren.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 2 december 2022 08:34:

Helaas gaat er ... geld naar schuldafbouw
Alleen dat al. Typerend voor het contrair genoemde gestuntel. Wie vindt dat nou niet jammer, dat een probleemschuld afgebouwd zou worden met geld...
Helaas, helaas, helaas.
3.623 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 ... 178 179 180 181 182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 0,013
Verschil -0,001 (-4,41%)
Hoog 0,014
Laag 0,013
Volume 908.675
Volume gemiddeld 961.938
Volume gisteren 601.288