Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Opdracht van mijn teammanager

7 Posts
Blik dekkende afbijt
1
Goede middag beste mensen van het forum van de beurs,

Wie kan mij helpen.
Ik heb een opdracht gekregen van van teammanager.

Ik ben half in de ziektewet door een ongeluk.
Ik ben nu halve dagen op kantoor.

Vandaag kreeg ik een gesprek met mijn teammanager en mijn nieuwe teammanager.
Ik ben een medewerker van de van het klant contact center van de sociale dienst.
Vanwege mijn hoofdpijn kan ik niet aan de telefoon.
Ik heb een teammanager tot 5 december en na 5 december heb ik dus die nieuwe teammanager.
Ik heb een opdracht gekregen om de nieuwe teammanager te ondersteunen met haar werkzaamheden.
Nu moet ik dus bedenken wat dat dan kan zijn?

Ik vind het lastig, want ik wij hebben 7 gebouwen, dus die nieuwe teammanager is altijd in een ander gebouw. Ik weet niet wat ze allemaal doen.

Nu vraag ik aan jullie of jullie misschien een idee hebben wat ik voor werkzaamheden ik kan doen of daarmee kan ondersteunen.

Het gaat dus op de sociale dienst en dan het klanten contact center.
Dat is mijn functie

Alle tips zijn welkom!.

Leefloon
0
quote:

Elwin1980 schreef op 22 november 2022 15:30:

Ik heb een opdracht gekregen om de nieuwe teammanager te ondersteunen met haar werkzaamheden.
Nu moet ik dus bedenken wat dat dan kan zijn?
Nee, dat moet jij niet bedenken. Half in de ziektewet zal je al contact hebben met een arbodienst, compleet met adviezen - ook aan de werkgever - over jouw belastbaarheid. Het gaat om dezelfde werkgever, dus dan verandert er niets. Word je door een verandering overbelast, zou achteraf kunnen blijken, dan kun je zelf verzuim voorkomen door zelf bij de arbodienst een preventief consult aan te vragen. Geef de nieuwe wel een kans; wie weet ga je lichter werk doen, of wordt je juist terecht uitgedaagd om iets meer belast te worden. Zoek even bij de arbodienst of je iets terug kunt vinden over een preventief consult of preventief spreekuur, maar bij voorkeur pas wanneer er iets aan de hand is. De bedrijfsarts gaat ook niet raden wat voor nieuw werk jij gaat doen. Je kunt de nieuwe teamleider ook aangeven dat iets nieuws nog te zwaar is voor jou. Vooraf een gesprek met de arbodienst kan ook, maar dat wordt dan abstracter en kan totaal overbodig blijken. Dat de bedrijfsarts vindt dat er weinig mag veranderen, en er later ook weinig blijkt te veranderen. Dan was dat consult zinloos. Geef eerst de werkgever een kans, en zonder 100% ziekmelding kun je bij mogelijke overbelasting dus desnoods zelf een consult aanvragen. Om te voorkomen dat je wordt overbelast, en toch voor 50% inzetbaar blijft. Of misschien 75%, of 40%.
Blik dekkende afbijt
1
Ik ben dek ik niet duidelijk geweest sorry ervoor.

Ik mag die 4 uur werk verrichten...
maar ik moet iets bedenken wat voor werk...
Ik weet niks ik zit altijd 100 % aan de lijn.
Leefloon
0
quote:

Elwin1980 schreef op 22 november 2022 15:58:

Ik mag die 4 uur werk verrichten...
maar ik moet iets bedenken wat voor werk...
Ik weet niks ik zit altijd 100 % aan de lijn.
Raar verhaal. Je hebt een werk-gever. Een buitenstaander kan niet beoordelen of jij bijvoorbeeld volledige hervatting tegenwerkt, ander werk frustreert, alleen halve dagen aan de lijn kunt zitten, je zou een creatieve en jou uitdagende werkgever kunnen hebben die zo wanhopig een oplossing zoekt, jij zou teveel aan de lijn kunnen vasthouden, of wat dan ook. Werk mee, en geef aan wanneer je iets nieuws niet kunt of niet 100% aankunt. Dat mag dus eventueel in overleg met de arbodienst, en doe niet meer dan nodig (zoals je inzetten voor snijapparatuur van een pizzabakker, laat iemand dat zelf professioneel uitzoeken in plaats van dat jij kunt worden afgerekend op je goedbedoelde Tell Sell-oplossing. Wellicht is het zelfs een kansje voor je, om je intern te ontwikkelen met alternatief passend en de lijn gedeeltelijk te ontstijgen. Of juist niet, en mag je nu zoeken naar onbestaand passend werk. Dat is van buitenaf niet te beoordelen. Je moet de situatie daar echt in detail voor kennen, inclusief medisch dossier, personeelsdossier en jou. Pak het nieuwe positief en open op, geef de werk-gever een kans, gebruik bij dreigend nieuw verzuim de arbodienst, en de werkgever zal mogelijk ook niet willen dat je 100% uitvalt.
objectief
1
quote:

Elwin1980 schreef op 22 november 2022 15:58:

Ik ben dek ik niet duidelijk geweest sorry ervoor.

Ik mag die 4 uur werk verrichten...
maar ik moet iets bedenken wat voor werk...
Ik weet niks ik zit altijd 100 % aan de lijn.
M.i. hoef je niks te bedenken; het is de taak van de teammanager je werk aan te duiden.
Als ze dat niet doet, probeer dan onzichtbaar te blijven.
(NB. in Amsterdam zaten werknemers jaren thuis te niksen omdat men hen vergeten was en ze kregen gewoon doorbetaald(
Blik dekkende afbijt
1
Toch bedankt iedereen.
Maar wat voor werk kan ik dus doen?
Hij zei tegen mij... Jij bent beetje assistent van de teammanager
Wat kan ik doen?
Leefloon
0
quote:

Elwin1980 schreef op 22 november 2022 16:49:

Hij zei tegen mij... Jij bent beetje assistent van de teammanager
Wat kan ik doen?
Je werk-gever heeft ooit ook een re-integratieplicht, Daar moet je wel aan meewerken, zonder (passend) werk te.weigeren.

Je verhaal klopt niet helemaal, want eerst moest je zelf bedenken wat je werk wordt, maar nu geef je aan een soort assistent te zijn. Een soort klusjesman.

Geef dat eerst eens een kans, en benader eventueel zelf de arbodienst als je preventief wilt laten toetsen of dat werk passend is binnen je herstel en re-integratie.

Bedenk wel dat klusjes ook rotklusjes kunnen zijn. Vliegende keeper. Dat je beperkte inzetbaarheid wordt benut om flexibel losse eindjes op te vullen. Of je even koffie wilt brengen, en daarna 30.000 mappen op alfabet wilt sorteren. Bedenk ook dat iemand hoofdpijn een vage klacht kan vinden, met twijfel over

Enfin. De werk-gever geeft je dus wél werk, en dat lijkt mij te passen bij een plicht om jou te laten re-injtegreren. Waar jij aan mee moet werken. Je wordt kennelijk NIET overgeplaatst naar het team Irritante klanten, Zeikende krijsende stemmen en Schreeuwers. Vervelend bij hoofdpijn. Dus geef het, compleet met je fysieke klachten, een kans. Ga fysiek niet te ver, met de bedrijfsarts als preventieve back-up wanneer de nieuwe teveel van je vraagt. Als je niet al een regulier consult krijgt. Ben je al langdurig gedeeltelijke ziek, dan zal de werkgever jouw casus waarschijnlijk al periodiek afstemmen met de arbodienst, ook zonder spreekuur. Het komt over alsof je ander werk krijgt, of in elk geval een andere invulling. Van flexibel kantoor als vliegende keeper, of waar de nieuwe je nodig voor denkt te hebben met passend werk. Geef aan wanneer iets niet past. Het is voor jou (en ons) misschien een onbekende situatie, maar dat is iets anders als dat je zelf maar moet bedenken wat je voor een onbekend iemand op een onbekende plek misschien zou kunnen doen. Dan is de werkgever geen werk-gever, en is er geen re-integratie. Open blik, geef het een kans, geef bij problemen je grenzen aan, en indien nodig kun je zelf voor- of achteraf een preventief spreekuur aanvragen bij de arbodienst. Het werk lijkt mij passend, een eigen teammanager assisteren. Niet te verwarren met een nieuwe functie als assistent-teammanager. Het klinkt alsof ze mooie moeite doen om je zoveel mogelijk en zo goed mogelijk in te zetten. In een voor jou nieuwe situatie, maar daar kun je ook zelf het beste van maken. Of dat nou de lijn is maar dan in 7 kantoren, of totaal ander werk met koffie en thee regelen voor een door jou te notuleren vergadering.

Feit blijft dat wij de situatie niet volledig kunnen beoordelen. Zoals ik al aangaf, wie weet en kan er volgens jou niets, en proberen ze er zo toch iets van te maken, met klachten die een ander vaag zou kunnen vinden. Al heb je een tumor in je hoofd, bij het niet kunnen nakomen van je arbeidsovereenkomst is een gebroken been nou eenmaal duidelijker dan hoofdpijn. Geef het een kans, en het valt dus wel mee. Niet zelf maar moeten uitzoeken wat je werk wordt, maar zij hebben daar al een beeld bij.

Je zou dus, als allereerste, ook informeel en nieuwsgierig aan je oude kunnen vragen waar zij dan ongeveer aan denken. Dan hoef jij dat minder te raden, en wij al helemaal niet. Kan oo kpositief overkomen, een open blik naar de toekomst. Je moet meewerken aan re-integratie met daarbij passend werk, je moet geen passend werk weigeren, je kunt aan je oude vragen (of bij de oude bedenken) welke klusjes er zouden zijn in de nieuwe situatie, en je kunt bij twijfel over plannen of bij verergerende klachten zelf een preventief consult aanvragen bij de arbodienst. Preventief, om meer uitval te voorkomen.

Succes.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,90  +1,55  +0,18%  11:50
 Germany40^ 17.770,70 +0,00%
 BEL 20 3.816,39 +0,58%
 Europe50^ 4.933,07 +0,39%
 US30^ 37.805,58 +0,21%
 Nasd100^ 17.539,93 +0,20%
 US500^ 5.030,01 +0,21%
 Japan225^ 38.086,71 +0,91%
 Gold spot 2.380,26 +0,82%
 EUR/USD 1,0671 +0,00%
 WTI 81,41 -0,97%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +12,69%
Air France-KLM +3,65%
AZERION +1,56%
B&S Group SA +1,54%
ArcelorMittal +1,53%

Dalers

Pharming -7,18%
PostNL -5,77%
ASMI -3,31%
Accsys -2,39%
Avantium -1,55%