DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM 2022

658 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
nine_inch_nerd
0
quote:

Belangstellende schreef op 22 november 2022 18:37:

Oké, een fusie tussen DSM en Firmenich maar wat ontstaat daaruit? Blijft het hoofdkantoor in Heerlen en heeft DSM een meerderheidspositie? Kan iemand een duidelijke toelichting op deze fusie geven.

In het Nederlands graag !!
Ik heb ook aandelen in Google.
Jan66
0
quote:

rene66 schreef op 22 november 2022 17:20:

Royal DSM, a global purpose-led science-based company, today announces a halt to Rovimix® Vitamin A production in Sisseln, Switzerland, for at least 2 months commencing January 2, 2023. Rovimix® Vitamin E-50 production will be significantly impacted as well due to its common upstream infrastructure.

At the start of the month November, DSM communicated to clients the necessity to enact price increases for its high-quality vitamins to justify continuation of production in Europe in the current challenging cost environment. With higher energy costs foreseen this winter, DSM has decided to halt Rovimix® Vitamin A production in Sisseln, Switzerland, which also impacts Rovimix® Vitamin E-50 production.

www.dsm.com/anh/news/press-releases/2...
Zo spannend is dit niet lijkt mij!!??
nine_inch_nerd
0
quote:

TP66 schreef op 23 november 2022 08:54:

[...]

Zo spannend is dit niet lijkt mij!!??
Momenteel 2e opeenvolgende dag het laagst genoteerde aandeel in de AEX.
We zijn er nog niet.
nine_inch_nerd
0
Managers van DSM en Firmenich krijgen forse overnamebonus

De voorgenomen overname van het Zwitserse Firmenich door het Nederlandse biotechnologiebedrijf DSM DSM€126,75+0,88% levert 450 managers van de twee bedrijven een dikke meevaller op. Samen mogen zij een bonus van zo'n €150 mln verdelen.

Dit kerstpakket blijkt uit het dinsdag gepubliceerde prospectus over het fusieplan van de ondernemingen. DSM trekt €29,1 mln uit om medewerkers extra aandelen te geven, een bestaand aandelenplan af te wikkelen en een bonus uit te keren aan medewerkers 'die een cruciale rol hebben gespeeld in het proces om de fusie tot stand te brengen'. Dat geld komt terecht bij ruim 300 medewerkers en is goed voor €97.000 per persoon.

Directeuren van DSM hebben recht op 'een extra betaling met het oog op de vereiste buitengewone inzet en het uitgevoerde meerwerk' bij de fusie. Zij krijgen over een periode van twee jaar na afronding van de fusie gezamenlijk nog eens €6,1 mln boven op hun eerder toegezegde emolumenten. Directieleden voor wie na de fusie geen plaats meer is in het concern krijgen van DSM €1,7 mln ontslagvergoeding mee.

DSM geeft geen antwoord op de vraag of Edith Schippers, president DSM Europa en beoogd VVD-lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen, ook een overnamebonus krijgt.

Aanmoedigingspremie

De fusiebonus is voor de Zwitsers per persoon rianter dan bij DSM. Daar krijgen in totaal 150 medewerkers ter gelegenheid van hun bijdrage aan de fusie een 'aanmoedigingspremie' van bij elkaar opgeteld €116 mln. Dat komt neer op een extraatje van gemiddeld €773.000 per uitverkoren manager. Daarmee vieren de Zwitsers de fusie met een bonus die voor hen gemiddeld het achtvoudige bedraagt van het pakket voor de DSM-managers.

Voor de hoogste managers van Firmenich pakt de fusiebonus per persoon zelfs nog hoger uit. De leden van de raad van bestuur krijgen een extra vergoeding van €6,7 mln om hen te 'compenseren voor de extra hoeveelheid werk die is uitgevoerd' in de aanloop naar de fusie. Dit extraatje wordt uitbetaald in het eerste kwartaal van 2023.

Fusiebonus

Leden van het uitvoerend comité van Firmenich en seniorleiders van het concern krijgen samen €40,1 mln. Topmanagers die het fusiebedrijf verlaten krijgen hun portie bij vertrek en de andere Zwitserse topmanagers ontvangen de fusiebonus gespreid over een periode van twee jaar vanaf de fusie.

Met het fusiebericht is ook de periode bekend geworden waarin de aandeelhouders van DSM hun aandelen kunnen aanbieden onder het bod. Die loopt van woensdag 23 november tot en met 31 januari 2023, met een optie op een verlenging van het bod.

Uitkoopprocedure

De fusie gaat door als 95% van de aandelen DSM voor de fusie is aangemeld. Voor de resterende aandelen volgt dan een uitkoopprocedure. Zodra het percentage van 95 is bereikt, wordt de fusie in het eerste kwartaal volgend jaar afgerond. Onder bepaalde omstandigheden kunnen de fusiepartners besluiten om de fusie door te laten gaan als 80% van de aandelen is aangemeld.

Aandeelhouders van DSM krijgen in totaal een belang van 65,5% in het fusiebedrijf DSM-Firmenich. Dat betekent de facto dat DSM Firmenich overneemt. De omruilratio is één DSM-aandeel voor één aandeel in het fusiebedrijf. Aandelen Firmenich worden omgeruild in aandelen DSM-Firmenich, waarbij de Firmenich-aandeelhouders in totaal een extra betaling krijgen van €3,5 mrd cash.

Het fusiebedrijf houdt, net als DSM, een notering op de Amsterdamse aandelenbeurs.

Naschrift: eerder meldde dit artikel op gezag van de DSM-woordvoering dat ook de leden van de raad van bestuur van DSM mee zouden profiteren van de overnamebonus. Dat is niet het geval. Het zijn de managementlagen daaronder.
Belangstellende
0
Als ik het dus goed begrijp, is de omruilratio 1:1 dus de koers van het nieuwe aandeel wordt gelijk aan die van DSM. De koers van het aandeel Firmenich is blijkbaar hoger want zij krijgen een extra betaling naast een nieuw aandeel.
izdp
0
Ronduit walgelijk dat alleen de top zich verrijkt met bonussen.
Eén van de redenen om de zetel te verhuizen was de productie in Zwitserland.
En nu een sluiting van al 1 van de productielijnen aldaar?
Niet te vergeten, ook buiten de EU.
Een opmaat om opgenomen te worden in het Nestléconcern?

DSM zou in NL volksaandeel nr 1. zijn.
Geen idee of dat bewaarheid is, maar wie van het klootjesvolk zit te wachten op Zwitsers dividend plus de belastingaffaire?
De fusiepartner zie ik totaal niet als duurzaam, Stuitend voor de voorheen gevoerde strategie van DSM.
Het gifpilletje wat DSM moet betalen als de fusie niet doorgaat is te verwaarlozen.
Immers dan gaat het bonusfeestje ook niet door.

Ik stem dus met mijn voeten en laat mijn aandelen niet aanbieden.
voda
0
Bonus voor DSM-top voor fusie met Zwitsers: bijna ton per persoon
Door PETER BRUIJNS

Updated 54 min geleden
1 uur geleden
in FINANCIEEL

MAASTRICHT - Bij meer dan driehonderd managers van DSM kan de vlag uit. Zij kunnen een superbonus tegemoet zien vanwege de geplande fusie van DSM met het Zwitserse Firmenich. Het gaat om gemiddeld 97.000 euro per persoon. De vakbonden zijn ’verrast’: „Met 150 miljoen euro had je alle werknemers blij kunnen maken, zeker in deze dure tijd.”

De bonussen bij DSM worden onder meer uitgereikt vanwege ’meerwerk’. ANP/HH

DSM trekt ruim 29 miljoen euro uit om medewerkers die een cruciale rol hebben gespeeld in het fusieproces te belonen met aandelen en bonussen. De managers van de Zwitserse fusiepartner worden eveneens beloond. Samen mogen 450 hoge managers van de twee bedrijven een bonus van zo’n 150 miljoen euro verdelen, blijkt uit het prospectus over het fusieplan van beide ondernemingen. De zeven hoogste directeuren van DSM mogen daarnaast 6,1 miljoen euro verdelen „voor hun buitengewone inzet en het verrichte meerwerk”.

BEKIJK OOK:
’Groei DSM ondanks storm op zee steeds stabieler’

Feest bij Firmenich
In Zwitserland is het helemaal feest. In totaal 150 topmanagers van Firmenich krijgen aanmoedigingspremies van bij elkaar opgeteld 116 miljoen euro. Dat komt neer op een extraatje van gemiddeld 773.000 euro per uitverkoren manager.

De fusie gaat door als eind januari 95 procent van de aandelen DSM voor de fusie is aangemeld. DSM krijgt een belang van 65,5 procent in het fusiebedrijf DSM-Firmenich. Dat betekent in de praktijk dat DSM Firmenich overneemt. In Maastricht wordt een van de twee hoofdkantoren van het fusiebedrijf gevestigd.

BEKIJK OOK:
Hoe Nederland kroonjuweel DSM verliest: ’Zwitserse entiteit baart zorgen’

Werkvolk
Ed Leunissen, bestuurder van vakbond CNV, schrok donderdag van het bedrag dat 450 hoge managers van DSM en Firmenich aan bonussen mogen verdelen in verband met de fusie. „150 miljoen euro, dat is wel heel veel geld. De vraag is wat ze voor de gewone werknemers gaan doen. Het werkvolk wordt weer vergeten, vrees ik, de mensen die het bedrijf hebben grootgemaakt. Met dat bedrag had je de mensen aan de onderkant van het bedrijf een steuntje in de rug kunnen geven, zeker in deze moeilijke periode.”

Ook Paul Smink van de FNV is verrast door de hoogte van de bedragen. Hij is benieuwd of DSM - met 18.000 werknemers - ook een fusie-uitkering „of zelfs gewoon een structurele salarisgroei voor alle medewerkers in petto heeft. „DSM is niet alleen de topmanagers, maar wordt gevormd door alle mensen die daar dagelijks hard werken.”

Dinsdag gaan de vakbonden vragen hoe de medewerkers binnen de huidige cao ook een bedrag kunnen ontvangen, meldt Smink: „Ik verwacht een genereus aanbod van DSM.”

BEKIJK OOK:
Profiel: DSM vindt droompartner in geuren en smaken van Firmenich

www.telegraaf.nl/financieel/952904803...
Pierreterre
2
Wie heeft een advies: Ingaan op het overnamevoorstel: de aandelen aanmelden of eerst kijken wat de grote (institutionele) beleggers doen. De koers blijft m.i. achter.
Volgens mij is DSM momenteel een underperformer.
sjrapel_
0
Eind (26) september werd flink in DSM gehandeld door institutionele beleggers. De fusie/overname van dit Nederlands kroonjuweel is slecht voor nederlandse aandeelhouders, een ontkenning van de inspanning van personeel, alleen de top wordt er beter van (of ook niet allemaal) en vergeten van gepensioneerden. sta niet te wachten om mijn aandelen aan te bieden.
Jan66
2
Ik vind dit een DSM onwaardig iets om zo te handelen, geef als je wat wilt doen een optie pakket aan alle werknemers met pas een uitoefening over 5jaar mocht de fusie/overname een flop worden heeft iedereen een scheur in de broek.
Jan66
0
quote:

rene66 schreef op 25 november 2022 09:55:

DSM bio proces samenwerking failliet

www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/a...
Zal wel ergens onenigheid over zijn!!!
Pierreterre
0
De beurs is volgens mij niet erg enthousiast over de overname, gezien de droevige koers van DSM. IMCD staat inmiddels weer zo'n Euro 20,-- hoger. Ik hoop dat dit bij DSM niet onopgemerkt blijft.
Pierreterre
0
Nu maar hopen dat er een aandelen inkoopprogramma op gang komt en niet alles aan bonussen e.d. wordt besteed.
rene66
0
quote:

Pierreterre schreef op 25 november 2022 18:41:

Nu maar hopen dat er een aandelen inkoopprogramma op gang komt en niet alles aan bonussen e.d. wordt besteed.
Ik hoop het ook. De VEB is niet heel erg positief over de overname vind ik. Van het dividend moeten wij het ook niet meer hebben maar eerlijk gezegd heb ik liever dat je een keuze dividend mogelijkheid krijg. Met die bonussen heb ik ook niet een wrange bijsmaak. Een soort Sinterklaas spelen op kosten van de aandeelhouders.

De overname wordt door DSM naar buiten gebracht als een geweldig iets. Maar de markt is minder dan enthousiast en nu blijkt niet zonder reden. De grote vraag is of er geen verborgen dingen in de kast liggen in Zwitserland want DSM heeft klaarblijkelijk niet alle informatie gehad blijkt uit het VEB artikel
Pierreterre
0
Toch vreemd. DSM zou alle ins en outs van Firmenich toch moeten weten, voordat ze aan zo''n overname beginnen.
Ze willen de details misschien nog niet openbaar maken. Soms lijkt het erop dat de koers van DSM opzettelijk wordt gedrukt, omdat dit in het voordeel van DSM zou kunnen werken, maar of dat zo is, is gissen.
658 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:39
Koers 102,650
Verschil +1,850 (+1,84%)
Hoog 102,750
Laag 99,200
Volume 399.442
Volume gemiddeld 466.496
Volume gisteren 326.477