Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kretinsky hoeft geen bod op PostNL te doen

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 24 november 2022 08:31
    "Verplicht bod
    Een ieder die – al dan niet tezamen met anderen ('acting in concert') – ten minste 30% van de stemrechten in een algemene vergadering van aandeelhouders kan uitoefenen, is verplicht een openbaar bod uit te brengen op alle overige aandelen."


    Verwarrend.

    Het zou sowieso heel bijzonder zijn als Postnl niet mag worden overgenomen door Bpost en wel door een of andere (in de chaos) snel rijk geworden Oostblokker...
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 24 november 2022 08:43
    Volgens mij is het aantal aandelen in bezit van Kretinsky gestegen ten opzichte van de vorige melding, maar wellicht heeft zijn grotere belang ook te maken met het intrekken van (veel te duur) opgekochte aandelen door Postnl zelf??

    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
  3. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 24 november 2022 08:55
    Update: Kretinsky vergroot belang in PostNL tot ruim 31 procent
    Belang ruim 6 procentpunt hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) Daniel Kretínský heeft zijn belang in PostNL opnieuw vergroot. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 november 2022.

    Kretínský heeft volgens de AFM inmiddels een belang van 31,40 procent in PostNL. Daarvan wordt 29,90 procent middellijk reëel gehouden en 1,50 procent middellijk potentieel.

    Kretínský meldde eind februari 2021 een eerste kapitaalbelang in PostNL van 3,24 procent en verhoogde dit vervolgens gestaag. Op 19 januari dit jaar meldde de investeerder een belang van 25,02 procent.

    Indien een aandeelhouder zijn belang in een bedrijf verhoogt tot boven de 30 procent, dient er een bod op het resterende belang te worden uitgebracht.

    Op vragen van ABM Financial News kon de AFM niet direct zeggen of dat in dit geval ook geldt.

    PostNL liet aan ABM Financial News weten spoedig met een reactie op de ontwikkelingen te komen.

    Kretínský is de controlerende aandeelhouder van Vesa Equity Investment, een investeringsvehikel dat in verschillende landen actief is. De andere aandeelhouder van Vesa is Patrik Tkác.

    Vesa heeft ook een belang in Royal Mail.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Update: om meer informatie toe te voegen.
  4. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 24 november 2022 09:09
    Kretinsky hoeft geen bod op PostNL te doen
    Stemrecht blijft onder 30 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Daniel Kretínský heeft zijn belang in PostNL vergroot tot boven de 30 procent, maar dit betekent niet dat hij een overnamebod moet uitbrengen.

    Kretínský heeft volgens de AFM inmiddels een belang van 31,40 procent in PostNL. Daarvan wordt 29,90 procent middellijk reëel gehouden en 1,50 procent middellijk potentieel.

    In een reactie tegenover ABM Financial News laat een woordvoerder van PostNL weten dat het belang boven de 30 procent uitkomt, omdat PostNL recent aandelen heeft ingekocht en ingetrokken. "Het stemrecht blijft onder de 30 procent", aldus de woordvoerder. Hierdoor is Kretínský niet verplicht om een bod te doen.

    PostNL trok enkele dagen geleden 25,7 miljoen eigen aandelen in. Deze aandelen zijn ingekocht als onderdeel van de eerste tranche van het aandeleninkoopprogramma dat op 1 maart 2022 is gestart en op 25 mei 2022 is afgerond. Als gevolg hiervan bestaat het geplaatste kapitaal van PostNL per 22 november uit 487.530.628 gewone aandelen.

    Of er signalen zijn dat Kretínský wel bereid is tot een bod op de onderneming, daar liet de woordvoerder zich niet over uit. "Deze vraag moet aan Kretínský worden gesteld. Wij weten alleen dat hij zoekt naar kansen in e-commerce en dat hij onze strategie actief steunt."

    Door: ABM Financial News.
  5. [verwijderd] 24 november 2022 09:57
    Tja, PostNL en kan wel roepen dat Kretinsky geen bod behoeft uit te brengen maar de waarheid is weerbarstig.
    De CEO, Verhagen, heeft er de afgelopen jaren een puinhoop van gemaakt. De door haar gedane uitspraak: '5,75 op eigen kracht' zegt voldoende. Dan al haar betaalde klussen, in werktijd van PostNL, bij andere beursgenoteerde bedrijven en ook elders, het niet indienen van de beroemde ACM-Claim, overname technische failliet SANDD waarmee ING behoed werd voor een grote financiële strop inzake kredietlijnen SANDD, etc. etc.

    Kretinsky, waarvan bekend is dat hij belegt in bedrijven met een, zacht uitgedrukt, zwak management, zal POSTNL op zeer korte termijn overnemen al dan niet om door te schuiven naar een Internationaal Post/Pakket-bedrijf. Reed my lips.
  6. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 24 november 2022 10:05
    quote:

    Alleen maar pech schreef op 24 november 2022 09:26:

    [...]

    Deze opmerking riekt naar racisme m.i.
    Dat mag jij uiteraard vinden. Vast staat dat veel Oostblokkers (met de juiste contacten) op een (dusdanig makkelijke) manier zijn binnengelopen die in een "normale" markteconomie niet mogelijk had geweest. Heeft m.i. niets met racisme te maken.
  7. Erik9400 24 november 2022 10:25
    Je schuurt niet voor niets tegen die 30%, dat doe je om bod te doen ...of.... om de koers te laten stijgen omdat mensen geloven in een overname

    Er is behalve K niemand die belang heeft bij lagere koers dus bod moet het worden... maar denk niet dat de koers in rechte lijn omhoog gaat, kan zo weer naar 1,70 - 1,75 maar we staan nu bijna op bodem dus nauwelijks risico
  8. forum rang 8 Branco P 24 november 2022 10:50
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 24 november 2022 10:05:

    [...]

    Dat mag jij uiteraard vinden. Vast staat dat veel Oostblokkers (met de juiste contacten) op een (dusdanig makkelijke) manier zijn binnengelopen die in een "normale" markteconomie niet mogelijk had geweest. Heeft m.i. niets met racisme te maken.
    De term "Oostblokker" zou als kwetsend gezien kunnen worden wellicht? Racisme is het dan niet volgens mij, maar wellicht wel discriminerend.
  9. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 24 november 2022 10:56
    quote:

    Branco P schreef op 24 november 2022 10:50:

    [...]

    De term "Oostblokker" zou als kwetsend gezien kunnen worden wellicht? Racisme is het dan niet volgens mij, maar wellicht wel discriminerend.
    Oke, nou voor de superpolitiekcorrecte medemens ben ik dan bereid er "mensen uit het voormalig Oostblok" van te maken...
  10. forum rang 5 Hernia 24 november 2022 22:43
    Er zit 18% short minstens en 30% is in vaste handen. Dus dan moet zeker 1 op de 4 (18/70) aandelen nog teruggekocht worden. Als er een overname komt, dan gaat de koers exploderen, dit zoals we eerder hebben gezien bij Volkswagen. Er zal nog om de aandeeltjes gevochten moeten worden.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,241 18 apr
-0,077 -5,84%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links