Biocartis « Terug naar discussie overzicht

Biocartis forum geopend

6.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
TD_01
0
quote:

Lucid schreef op 23 november 2022 18:02:

Volgens mij halen we de waarde van de rechten nog dus waarom zou je die rechten dan uitoefenen?
Jij denkt dat het interessanter is om bij te kopen zonder gebruik te maken vd rechten?
uverme
1
Indien koers zakt naar 0.75 of lager en de rechten niet worden uitgeoefend ontstaat er toch een groot probleem in financiering met hoogstwaarschijnlijk Oxurion -scenario tot gevolg vrees ik . Gezien winstgevendheid niet op korte termijn te verwachten is , is dit misschien ook de bedoeling van potentïële “financiers”?
Leefloon
1
quote:

uverme schreef op 23 november 2022 22:10:

met hoogstwaarschijnlijk Oxurion -scenario tot gevolg vrees ik . Gezien winstgevendheid niet op korte termijn te verwachten is , is dit misschien ook de bedoeling van potentïële “financiers”?
Biocartis heeft zulke foute vrienden, zoals Highbridge, al. Dat er nu nieuw geld binnenkomt, kan geen kwaad voor zo'n om de KV partij. Dan hoeven zij dat vele geld niet zelf in te brengen om Biocartis in kleven te houden. Dat Highbridge vragende partij is, gaat in tegen je hypothese. Mislukt de KV, dan kan de koers nog dalen zonder dat Highbridge aan het dumpen is.
DeZwarteRidder
0
quote:

Leefloon schreef op 24 november 2022 09:18:

[...]
Biocartis heeft zulke foute vrienden, zoals Highbridge, al. Dat er nu nieuw geld binnenkomt, kan geen kwaad voor zo'n om de KV partij. Dan hoeven zij dat vele geld niet zelf in te brengen om Biocartis in kleven te houden. Dat Highbridge vragende partij is, gaat in tegen je hypothese. Mislukt de KV, dan kan de koers nog dalen zonder dat Highbridge aan het dumpen is.
Met Highbridge als 'vriend' heb je geen vijanden meer nodig.......!!!!

En Highbridge investeert nooit iets in hun klanten: het enige wat ze doen is aandelen dumpen op de beurs.

Ze verkopen eerst geleende aandelen, die na de emissie weer worden terug gegeven aan de uitleners.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 24 november 2022 09:18:

Dat er nu nieuw geld binnenkomt, kan geen kwaad voor zo'n om de KV partij.
M.z. ... om de KV vragende partij (= Highbridge).
uverme
1
Ik bedoel dat aan deze koers de kleine aandeelhouder zijn rechten mss niet uitoefent (en zeker indien nog lagere koers) waardoor biocartis echt afhankelijk wordt van “converteerbare obligaties” met steeds lagere emisieprijs. Op dit ogenblik zal Higgbridge zeker niet actief schorten , is zelfs niet nodig. Biocartis blijft geld verbranden en dan komen ze mss vroeg als de koers nog zakt , of zeker later aan de beurt. Of zie ik dat verkeerd? Ik heb alleszins niet veel zin om een hogere positie in biocartis in te nemen ondanks mijn verlies.
Leefloon
0
quote:

uverme schreef op 24 november 2022 12:18:

Ik bedoel dat aan deze koers de kleine aandeelhouder zijn rechten mss niet uitoefent ... Op dit ogenblik zal Higgbridge zeker niet actief schorten , is zelfs niet nodig.
Er zit een interne tegenspraak in je hypotheses of verzonnen verhaallijnen. Wat je namelijk beschrijft is dat Highbridge nu aandelen zou kunnen verkopen boven € 0,75, op de markt, en deze grootschalig terug zou kunnen kopen aan € 0,75, buiten de markt en dus zonder koersopdrijvend effect om.

Zo'n aandeelhouder had alleen al omwille van de KV kunnen verkopen en desnoods, ondanks Highbridge, later "goedkoper" terug kunnen kopen. Blijft de aandeelhouder toch zitten, against all odds, dan moet deze het eigen huiswerk maken en beoordelen of nieuwe aandelen Biocartis aan € 0,75 wel of niet aantrekkelijk zijn.

Het gaat ook nu onrechtstreeks over de KV, maar zowel Highbridge als zo'n KV (in het geval van Biocartis) waren vooraf beide redenen voor Calimero's om afscheid te gaan nemen van Biocartis. Eventueel een tijdelijk afscheid, maar het duistere Highbridge blijft een donkere wolk.

Je verhaallijn klopt dus niet, maar besteed het hoopgevende denkwerk dan liever aan de zelfstandige vraag of nieuwe aandelen kopen aan €0,75 aantrekkelijk is. Wat je eigenlijk teveel lijkt te doen, is de koers als gids te gebruiken. Al zou de koers nu €0,75 zijn, dan nog kunnen nieuwe aandelen aan €0,75 buitengewoon aantrekkelijk zijn. Ondanks op papier waardeloze rechten. Niet dat ik verwacht dat €0,75 aantrekkelijk is, maar dát is bij zo'n KV de vraag. Andersom zou je zo ook waardeloze aandelen kunnen gaan bijkopen, "omdat de koers € 0,90 is".

Zonder dat ik verhalen ga bedenken, zou ik het maken van mijn huiswerk staken bij opdracht 1. De betrokkenheid van Highbridge is onmiddellijk een brug te ver. Dan kan ik daarna over Highbridge het verhaal gaan bedenken dat Calimero's nu het grootste lek mogen dichten en dat daarna Highbridge doorlopend nieuwe aandelen kan gaan dumpen in elk kleiner lek, maar dat heeft niet zoveel zin.

Na de KV zou het aandeel kunnen herstellen (zou dus ook niet kunnen herstellen), wanneer velen de KV niet zien zitten en verkopen. Maar dan ben je een aandeel aan het kopen of houden waar kennelijk de aandeelhouders zelf van vinden dat ze er geen geld meer in willen steken. Hoe dan ook haak ik al af door Highbridge, en vervolgens door zo'n aangekondigde KV bij Biocartis. Goede redenen om allang uitgestapt te zijn, en het weinig uit te laten maken wat Highbridge wel of niet zou gaan doen. Ik weet wel dat Highbridge weinig goeds belooft. Ze zijn Mithra aan het redden, maar dan wel als dumpende shorter. Dat wijst er nou niet bepaald op dat de business en kleine aandeelhouders van Mithra of Biocartis boeiend zijn voor Highbridge. Vandaar dat ik van mijn eerste huiswerkopdracht maar de vraag maak of Highbridge erbij is betrokken. Zo ja, dan hoef ik verder werinig energie te gaan steken in de moeilijkere vraag of €0,75 wel of niet aantrekkelijk is, zonder de koers als gids te gebruiken.
Leefloon
1
quote:

uverme schreef op 23 november 2022 22:10:

Gezien winstgevendheid niet op korte termijn te verwachten is , is dit misschien ook de bedoeling van potentïële “financiers”?
Om hier nog even op in te gaan: het is dus niet onwaarschijnlijk dat derden het grote lek mogen dichten, waarna Highbridge het nog steeds lekke schip zo lang mogelijk boven water houdt door kleinere lekken vol te stoppenmet nieuwe aandelen. Zonder KV zou Highbridge de miljoenen moeten opbrengen, met diepe interesse in potentieel van Biocartis. Moet en wil Highbridge de meubelen redden, koers symbolische onder de €0,75, dan is de kans groter dat Highbridge boven de €0,75 short en later terugkoopt. Highbridge zal Biocartis vooral zien als een prooi, waar Highbridge als "redder" een voet tussen de deur heeft gekregen. Net zoals Negma bij Oxurion, of in mindere mate LDA bij Croissant.
uverme
1
Hallo, dank
Ik denk dat we met grotendeels wel eens zijn en met wat verschillende redenering zowat tot dezelfde conclusie komen zijnde een niet op korte termijn winstgevend bedrijf met hoge kapitaalnood, highbridge aan boord met mogelijks ( zeer waarschijnlijk tot zeker) enorme verwatering tot gevolg en dus blijft het op langere termijn toch risicovol, ben zojuist toch maar volledig uitgestapt.
ZJ.7
0
...waarom zou iemand nog aandelen kopen , als je weet dat het minimum naar 0.75 wegzakt.....?

zj.7
Hercule Poirot
1
quote:

ZJ.7 schreef op 24 november 2022 15:08:

...waarom zou iemand nog aandelen kopen , als je weet dat het minimum naar 0.75 wegzakt.....?

zj.7
Het eerste deel van jouw zin is voldoende. Ik kan geen reden bedenken waarom je Biocartis zou moeten kopen.
Leefloon
1
quote:

uverme schreef op 24 november 2022 13:32:

ben zojuist toch maar volledig uitgestapt.
Ik heb de aandelen niet van je gekocht. Alsnog verkopen lijkt mij verstandig, ook bij een eventueel technisch herstelletje na de KV door een geforceerd snelle daling. Bij elke KV met rechten is de kans op een daling richting de uitgifteprijs echter toch al groot, en wie deelneemt aan de sanering van de balans helpt nota bene Highbridge, Alsof je, financieel gesproken, de munitie gaat schenken aan degene die een aanslag op je aan het voorbereiden is.

Verkoop lijk mij in elk geval verstandiger dan onnozel gaan GAK'ken. Maar ook dat is het "vaak" beter om de aandelen eerder cum-claim te verkopen, en ooit misschien terug te gaan kopen. Behalve bij beleggingswaardige nieuwe aandelen, maar bij Biocartis is de KV geen definitieve eindoplossing voor een eenmalig probleem. Biocartis wordt door de KV door de aandeelhouders in een financiële toestand gebracht die Highbridge goed genoeg bevalt, en Highbridge bevalt mij niet.

Excuus wanneer ik mij innige liefde voor Biocartis verhulde, maar ik plaats hier meer over KV's en Highbride dan over Biocartis. Ik zou dus vooraf al hebben verkocht, voor de notering ex-coupon, en wees er hier o.a. op dat je rijk rekenen met rechten niet opgaat. Ik heb waarschijnlijk net zoveel interesse voor Biocartis als dat Highbridge geïnteresseerd is in Biocartis. Er zal altijd ergens wel wat hoop zijn, hoop op medische wonderen, maar hoop is ook nodig om later een eventuele zeepbel goed genoeg gevuld te houden, Met een goedgevulde zeepbel zijn nieuwe aandelen makkelijker te dumpen. Een reden waarom partijen zoals Highbridge (Mithra, Biocartis) vaak rond medische activiteiten werkzaam zijn, met structureel verliesgevende bedrijven zonder concreet zicht op betere tijden.
Leefloon
0
Als maandag om 16:00 uur het laatste moment wordt om nog iets met de rechten te doen, uitoefenen of (te laat) verkopen, houd er dan rekening mee dat sommige brokers of dure nepbrokers de stekker er eerder dan 16:00 uur uit kunnen trekken. Voor kopers of verkopers wordt het dan een telefonische, order zolang er nog in kan worden gehandeld op de beurs.

Oorzaak kan zijn dat hun systeem dan 16:00:00 uur als deadline niet aankan, en de rechten daarom voor 16:00 uur online onverhandelbaar worden bij die ene broker. Wie laat iets wil doen, die kan op zo'n laatste gedeeltelijke handelsdag zelf even tijdig online testen of online orders nog mogelijk zijn. Zo niet, dan wordt het op tijd bellen.
Spaarvarken
1
Sorry hoor, maar de geposte berichten van vandaag zijn uiterst speculatief en verwarrend (zeker voor een lezer die nog niet zolang in aandelen doet). Een beursgenoteerd bedrijf moet aan veel voorwaarden voldoen en de belegger wordt tot op zekere hoogte beschermd.
Dat de koers van het oude aandeel in de afgelopen periode is gezakt (lees gedrukt) is helaas een voorspelbare gang van zaken. Ik heb ook, net als vele andere beleggers mijn oude aandelen verkocht en wat extra rechten aangeschaft. Die rechten zijn overigens vandaag al bij DeGiro omgezet (nog niet verhandelbaar). Ik blijf erbij dat na een dag of 10 de koers tot rust zal komen na een drukke periode waarin de aangeschafte nieuwe aandelen zijn verkocht door partijen die gokken op een (kleine) koerswinst tov de de aanschafprijs van €0,75.
Ik heb de laatste jaren de uitgifte van rechten aan aandeelhouders niet meer meegemaakt, maar weet uit het verre verleden dat in zo'n periode er altijd wordt gesjoemeld met de oude aandelen en rechten.
Bob de Bouwer 59
1
Zolang Biocartis
1)een bedrijf blijft dat op regelmatige basis extra funding nodig heeft op de operationele kosten te kunnen betalen
2)geen succesvol produkt op de markt brengt

zullen de koersen verder blijven dalen. Maar dat is maar mijn mening
Leefloon
0
quote:

Spaarvarken schreef op 24 november 2022 21:09:

Dat de koers van het oude aandeel in de afgelopen periode is gezakt (lees gedrukt) is helaas een voorspelbare gang van zaken.
Had daar dan, bij je nu verzwegen eigen rekenkundige koopaanbevelingen, rekening mee gehouden...
ZJ.7
0
...en daar gaan ze weer, (bijna logisch)op naar de 0.75....is gewoon de dagelijkse - 5 à 6%...

zj.7
Aytroo
0
quote:

Aytroo schreef op 26 augustus 2022 15:50:

Reality Check : op 5 jaar heeft Biocartis 90% van zijn waarde verloren. Heeft een aantal cruciale mijlpalen gemist en nog geen enkel concreet wapenfeit geleverd dat een significante kentering van deze neerwaartse trend aankondigt . ROI, zelfs op lange termijn is een fata morgana. Kan technisch een mooi product zijn, maar daarmee is ook alles gezegd. Ligt al veel te lang op de intensieve om nog in echte levenskansen te geloven. Luchtkastelen blijven immers ... lucht.
Aytroo
1
quote:

Aytroo schreef op 14 september 2022 12:21:

Als je je in een lekkende boot bevindt, is de energie die wordt besteed aan het overstappen in een ander vaartuig waarschijnlijk productiever dan de energie die wordt besteed aan het dichten van lekken. (Warren Buffett)
Jammer genoeg is Biocartis niet langer een lekkende boot maar verworden tot naar de bodem zinkend wrakhout. Net als de titanic is het de technologie outstanding maar loopt het schipbreuk door inschattingsfouten en mismanagement op de commandobrug. De recente LDA equity-financiering is niet alleen een laatste wanhoopsdaad maar tevens een duidelijk signaal dat het management niet langer gelooft in eigen kunnen, het water niet aan de lippen maar in de mond staat en zij het schip hebben opgegeven, wensen te verlaten…
Net als L&H, die ook een baanbrekende state-of-the-art technologie had, valt Biocartis onder de sloophamer door beleidsfalen.
De verwondering voor de technologie blijft, het geloof in de verdere koers van Biocartis helaas niet langer… en ben dus na jarenlange loyaliteit van backboard gegaan en mijn tot op de bodem geledigde valies achtergelaten…
6.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 sep 2023
Koers 0,290
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 112.228