Sligro Food Group « Terug naar discussie overzicht

Sligro Food Group 2022

202 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Belgische overname aanjager voor aandeel Sligro

Volgens ABN AMRO Oddo.

(ABM FN-Dow Jones) Het bod van Sligro op de Metro-winkels in België kan een katalysator zijn voor het aandeel. Dit schreef ABN AMRO Oddo vrijdag in een analistenrapport

Sligro kondigde eerder deze maand aan dat het een bod heeft uitgebracht op 10 Metro-winkels, zonder financiële details te melden. Volgens Belgische media zou het gaan om een bedrag van 55 miljoen euro. ABN AMRO denkt dat Sligro in totaal zo'n 75 miljoen euro kwijt zal zijn aan de overname, inclusief 20 miljoen euro voor de inventaris van de Metro-winkels.

Volgens ABN AMRO vullen de bestaande locaties van Sligro en de nieuw te verwerven locaties elkaar goed aan en zijn er weinig kapers op de kust. Sligro maakt dus een goede kans om als winnaar uit de bus te komen, aldus de analisten.

Met de overname zou Sligro in één stap bijna overal in België aanwezig zijn, iets dat in andere scenario's vele jaren zou hebben gekost, aldus de analisten.

Een succesvolle overname zou volgens ABN AMRO 2,50 tot 2,90 euro per aandeel Sligro toevoegen. De bank heeft een Outperform-advies op Sligro met een koersdoel van 21,00 euro.

Omdat een deal nog niet is beklonken, past ABN AMRO vooralsnog niet zijn winstramingen of koersdoel voor Sligro aan.

Het aandeel Sligro noteert vrijdag 8 procent hoger op 17,20 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Branco P
0
quote:

effegenoeg schreef op 25 november 2022 10:10:

Maar hopen dat met een eventuele overname van de failliete keten geen misstap wordt gedaan.
Markt reageert nogal uitzinnig.
Zoals ik het begrijp heeft Sligro geen bod gedaan op de vennootschap, maar koopt zij activa, evt. huurcontracten en neemt een deel van het personeel over. Een misstap zie ik dus niet zo snel gebeuren.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

voda schreef op 25 november 2022 11:59:

Een succesvolle overname zou volgens ABN AMRO 2,50 tot 2,90 euro per aandeel Sligro toevoegen.
Kan bijna niet kloppen, of het moet over de komende tien jaar gaan; een overname van zwalkende activiteiten t.w.v. €55 miljoen die bij een market cap van €700 mln de wpa laat verveelvoudigen gaat er bij mij althans niet in.

Waar ik het wel mee eens ben is dat deze overname een mooie strategische fit op een gunstig moment lijkt, hoewel er natuurlijk ook wel de nodige operationele risico's aan kleven.

Ik houd mijn aandeel stevig vast. Pas boven de €20 wordt het m.i. tijd om de boel opnieuw te evalueren, hoewel de upside ook dan nog best groot is en Sligro zich vanaf dit soort niveaus ook best kan lenen voor een wat langere termijn B&H-aanpak.

Inmiddels is het aandeel echter in de "overbought"-zone aanbeland, dus weer eens een bescheiden tikkie terug behoort tot de mogelijkheden op de korte termijn. Ik sta inmiddels weer boven water (GAK €16 en een beetje), dus ik maak me daar voorlopig geen zorgen over.
Plaympa
2
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 25 november 2022 12:34:

[...]

Kan bijna niet kloppen, of het moet over de komende tien jaar gaan; een overname van zwalkende activiteiten t.w.v. €55 miljoen die bij een market cap van €700 mln de wpa laat verveelvoudigen gaat er bij mij althans niet in.
Ze hebben het toch nergens over de winst per aandeel?
Ze bedoelen denk ik gewoon 2 euro per aandeel aan waarde op de koers.
MOEdig Voorwaarts
0
@Plaympa

Inderdaad, dat heb ik dan verkeerd begrepen. Het lijkt me overigens nog steeds een vrij enthousiaste inschatting (er staan volgens mij 44 mln aandelen uit), maar behalve de genoemde overnamesom ken ik de onderliggende cijfers van het overnametarget niet, dus ik kan dat niet exact beoordelen.
Money-For-Nothing
0
[quote alias=voda id=14528192 date=202211251159]
Beursblik: Belgische overname aanjager voor aandeel Sligro

Volgens ABN AMRO Oddo.

"Oddo de analist" ;-)
Plaympa
1
Los van of het een goede prijs is of niet (zonder inzicht in de boeken is dat niet uit te maken) begrijp ik niet dat ze zoveel geld voor die tent geboden hebben. Ze moeten toch haast geweten hebben dat er niemand anders een serieus bod zou doen.
aextracker
1
quote:

Branco P schreef op 21 november 2022 12:05:

[...]

OK, graag die bronnen met ons delen, want ik kom die gepubliceerde feiten nergens tegen. Ik lees zo links en rechts alleen wat negatieve voorspellingen van economen (dat is niet vanuit de branche zelf) en wat negatieve geluiden vanuit de branchevereniging, maar dat is uiteraard politiek, die azen op meer tegemoetkoming voor horecaondernemers v.w.b. de energiekosten.

Ik zat afgelopen weekend wel weer in een bomvol restaurant, en er was tevens een bedrijfsfeestje gaande. De dag erna bij een uitverkocht dansfeestje. Komend weekend ook een feestje, is ook al uitverkocht. Prijzen voor drankjes zijn wel duidelijk hoger, maar de consument trekt zich er niks van aan. Ik ook niet. Voor het eerst in 3 jaar tijd weer normaal uitgaan in de winter. Onderschat niet wat dat doet men de gemiddelde mens.
Beste branco,
Onze wereldbeelden verschillen en toch heb ik het zeker niet slecht :)......

Enkele uitjes in de aanloop naar kerst op 1 lokatie vind ik niet representatief voor het algemene beeld in Nederland.
Recent in grote steden (binnen en buiten NL) uit wezen eten en ik zie toch echt vele restuarantjes 's avonds door de week gesloten zijn, of minder openingsueren verkopen op een bordje op de deur, danwel matig gevuld zijn. Er is namelijk oneigenlijk veel aanbod, met name in de grote steden...... met recht zijn binnensteden inmiddels shopping- & foodjungles......

De massa is kassa gedachte in Foodservice loopt langzamer dan 2019 en loopt in Nederland sinds september langzaam doch gestaag terug. Dat is het beeld wat we zien aan "volume consumptie" buitenshuis .
Dat de inflatie ca. 27% (zie linkjes) is op food inmiddels verbloemd en versluierd wat er echt gaande is in de horeca is niet iedereen bekend.
En ja de "post covid mentale schade" inhaalconsumptie , van "uitgaan en gezelschap\socializen gemist hebben- vraag", is zeker een thema. Die zal een veel legere portemonnaie aan het eind van 2022 zeker niet helpenn doorgroeien !
Kwartaal 1 wordt een drama qua consumptietrend horeca en daar krijgt SLIGRO ook zeker mee te maken. December , zal nog wel lekker lopen met veel "door bedrijven gesponsorde omzet vanwege bedrijfsuitjes en "personeel bindende evenementen". Dat mag weer wat kosten (zie bijlage kanaalconsumptie foodservice -> catering)

Die Euro 20,- van SLIGRO zal er vast komen en SLIGRO gaat zeker een steviger potje spelen en meer bedrijven overnemen die het niet (meer) gaan redden, doch mijn koopmoment plaats ik niet eerder, dan in\ eind 1e kwartaal 2023 en wellicht zelfs later, als de winter wat langer duurt.
De retailomzet zal December & Q-1 2023 als gevolg gaan vlammen.
Een deel van mijn centjes zitten qua foodbranche allokatie in de portfeuille voorlopig nog even in die hoek belegd, daar waar het "food industrie" betreft !

De bronnen die ik o.a. gebruik voor die afweging kan je o.a. in de onderstaande vinden ;
1.) Via de website van FSIN (Foodservice Instituut Nederland) , moet je wel lid zijn :).
2.) CBS, waar je de statistieken omtrent consumenten vertrouwen kan lezen i.c.m. de koopkracht ontwikkeling.
3.) Banken geven ook leuke (objektieve visies op branches vanuit een "fincial-healthyness perspective".

www.bing.com/ck/a?!&&p=fc5b5c...

www.bing.com/ck/a?!&&p=d452a1...

www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/47/consu...

Het consumenten vertrouwen heeft een bewezen, directe korrelatie met consumptie buitenshuis.
Dat is bekend bij de inside food actors in de branche.

Mijn wereldbeeld is niet zozeer bepaald, door wat ik zelf zie om mij heen, wetende, dat er meer zijn die het minder goed hebben. Die massa , zal groter worden, en gemiddeld minder besteedbaar vermogen overhouden om in horeca uit te geven in de komende 3-6 maanden. Die massa wil namelijk op vakantie in de zomermaanden en zal snel merken, dat er dan wat ges[paard moet worden en vanuit andere vaatjes te gaan tappen.

Ik wens je veel rendement met SLIGRO branco P. Vind de dialoog interessant. Hoop ook van jou meer feitelijke onderbouwing en bronvermeldingen te vinden, waar je de aannames op baseert.

NB. Verwacht meer overnames van SLIGRO komend jaar o.a. in Belgie, wellicht in Nederland.
voda
0
Sligro live met nieuw softwaresysteem in Antwerpen

Door ABM Financial News op maandag 28 november 2022
Views: 1.552

(ABM FN-Dow Jones) Sligro is overgeschakeld naar een nieuw softwaresysteem in de Sligro-ISPC vestiging in Antwerpen. Dit meldde het bedrijf uit Veghel maandagavond nabeurs.

Het betreft een nieuwe ERP omgeving met SAP als basis.

De komende jaren wordt dit systeem in België en Nederland locatie voor locatie ingevoerd, "zodat uiteindelijk de groep op één geïntegreerd platform werkt, in uniforme bedrijfsprocessen".

Over een periode van vijf jaar zullen de tot op heden geactiveerde kosten van circa 55 miljoen euro geamortiseerd worden.

Bron: ABM Financial News
voda
0
13:05
*CEO Sligro: door overname realiseert Sligro landelijk netwerk in België
13:05
*Sligro licht plannen verder toe op 2 februari, bij presentatie jaarcijfers
13:04
*Belgische Mededingingsautoriteit gaf al goedkeuring voor transactie Sligro
13:03
*Sligro betaalt 47 miljoen euro voor de over te nemen vestigingen
13:02
*Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over
voda
0
Sligro koopt Belgische Metro-activiteiten

In totaal 9 groothandels voor 47 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group neemt negen Metro-groothandels van Makro Cash & Carry Belgium over voor 47 miljoen euro, inclusief het vastgoed van de locatie in Luik. Dit maakte het Nederlandse groothandels- en foodservicebedrijf woensdagmiddag bekend.

Sligro zal de vestigingen direct na overname kortstondig sluiten om deze binnen enkele dagen één voor één te heropenen op basis van de technische infrastructuur en assortimenten van Sligro.

De transitie wordt in de eerste weken van januari gepland, omdat dit voor de meeste klanten een rustige periode is.

Wanneer medio januari 2023 alle vestigingen weer heropend zijn, wordt een significant lagere startomzet verwacht dan de 300 miljoen euro op jaarbasis, waar voor de reorganisatie sprake van was. Naar verwachting zal deze binnen enkele jaren weer teruggebracht kunnen worden naar dit niveau, aldus Sligro woensdag.

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2022, op 2 februari 2023, zal Sligro de plannen en verwachtingen voor de integratie van de Metro-activiteiten in die van Sligro nader toelichten.

Door de overname slaagt Sligro erin een landelijk netwerk te realiseren in België.

"De afgelopen jaren hebben wij de organisatiestructuur, onze teams en logistieke en IT-infrastructuur in België voorbereid op deze situatie", zei CEO Koen Slippens van Sligro in een toelichting.

Een succesvolle overname zal volgens ABN AMRO 2,50 tot 2,90 euro per aandeel Sligro toevoegen. De bank heeft een Outperform-advies op Sligro met een koersdoel van 21,00 euro.

Sligro bracht op 15 november een concreet bod uit op winkels van Metro na in oktober al interesse te hebben getoond. De Belgische krant de De Standaard sprak nadien van een overnamesom van 55 miljoen euro.

Makro Cash & Carry Belgium vroeg begin september surseance van betaling aan.

Deze transactie vereist de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit. De BMA heeft een 'onvoorwaardelijke beslissing tot ontheffing' verleend waardoor de transactie nu al kan worden uitgevoerd.

In de komende tijd zal de BMA het onderzoek formeel afronden, "waaruit vooralsnog geen significante belemmeringen worden verwacht", aldus Sligro woensdag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
trikkie
0
verrassend dat de koers niets doet op deze acquisitie, lijkt goedkoper dan verwacht en geeft meteen een landelijke dekking in België, dus een mooie 2e markt vol met lekkerbekken.
Money-For-Nothing
0
Gaat om een flinke inverstering, in iets wat nog moet blijken of het rendeert in de komende jaren.
voda
0
Beursblik: Belgische overname kost Sligro 50 tot 60 miljoen
Metro-vestigingen voegen op termijn circa 300 miljoen euro omzet toe.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group betaalt voor de Belgische Metro-vestigingen van Makro Cash & Carry Belgium in totaal tussen de 50 en 60 miljoen euro. Deze bandbreedte kwam bij ING uit de bus in een analyse van de woensdag gepresenteerde overname van 9 groothandelsvestigingen van Metro.

Sligro Food Group betaalt bovenop een overnameprijs van 47 miljoen euro ook nog 75 procent van de waarde van de overgebleven inventaris en 100 procent van de resterende kasmiddelen.

ING verwacht dat Sligro de komende jaren de omzet in België met circa 300 miljoen euro kan vergroten.

Voor 2023 gaat ING uit van een omzet bij Sligro van 2,71 miljard euro, afgezet tegen een analistenconsensus van 2,58 miljard euro.

ING heeft een Houden advies voor het aandeel Sligro Food Group met een koersdoel van 24,00.

Het aandeel Sligro noteerde donderdag op een vlak Damrak 1,5 procent hoger op 16,66 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
aextracker
0
quote:

voda schreef op 7 december 2022 14:00:

Sligro koopt Belgische Metro-activiteiten

In totaal 9 groothandels voor 47 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group neemt negen Metro-groothandels van Makro Cash & Carry Belgium over voor 47 miljoen euro, inclusief het vastgoed van de locatie in Luik.

Sligro zal de vestigingen direct na overname kortstondig sluiten om deze binnen enkele dagen één voor één te heropenen op basis van de technische infrastructuur en assortimenten van Sligro.
De transitie wordt in de eerste weken van januari gepland, omdat dit voor de meeste klanten een rustige periode is.

Wanneer medio januari 2023 alle vestigingen weer heropend zijn, wordt een significant lagere startomzet verwacht dan de 300 miljoen euro op jaarbasis, waar voor de reorganisatie sprake van was.
Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2022, op 2 februari 2023, zal Sligro de plannen en verwachtingen voor de integratie van de Metro-activiteiten in die van Sligro nader toelichten.

Door de overname slaagt Sligro erin een landelijk netwerk te realiseren in België.

"De afgelopen jaren hebben wij de organisatiestructuur, onze teams en logistieke en IT-infrastructuur in België voorbereid op deze situatie", zei CEO Koen Slippens van Sligro in een toelichting.

Een succesvolle overname zal volgens ABN AMRO 2,50 tot 2,90 euro per aandeel Sligro toevoegen. De bank heeft een Outperform-advies op Sligro met een koersdoel van 21,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wsl. alleen al o.b.v. de waarde van de gekochte vastgoed lokaties een waardevolle deal v oor SLIGRO.
Het kopen van (bezorg- en distributie) netwerk in Belgie is een volgende stap van SLIGRO als belangrijke Benelux distributiepartner in foodservice.
Ben benieuwd hoe lang het duurt alvorens de beoogde Euro 300Mnl op de radar komt.
Ik vermoed, dat Q-1 inderdaad "behoorlijk rustig" gaat worden in de foodservice.
De aandelen koers van SLIGRO als gevolg van deze overname korte termijn NIET met 2,50 - 2,90 gaat stijgen, doch eerder een correctie gaat vertonen ter waarde van dat bedrag.
aextracker
0
Succes met je positie.
Ik wacht Q2 aanvang van 2023 rustig af.
De signalen staan qua omzet op groei, doch deze zal grotendeels bestaan uit "voedsel" gerelateerde (inkoop)prijsinflatie en wsl. niet heel veel toevoegen aan de marge-mix verbetering van SLIGRO.
Voeg daar de korte termijn recessieve invloeden aan toe vanuit koopkracht daling en een laag consumenten vertrouwen en je kan niet anders concluderen, dan dat de koers van SLIGRO actueel nog immer teveel "hoopvolle fantasie op marktherstel gaat vertonen.

vergeet daarbij niet, dat een fors deel van SLIGRO omzetgroei in 2022 ook al bestaat uit inkoopprijs inflatie en weinig volumegroei , doch in vgkl. met 2021 vnl. groei vertoond t.g.v. de covid invloed ultimo 2021....... dat lijken velen alweer vergeten, doch de cijfers van 2022 zijn vooral leuk vs. Year -\- 1 t.g.v. de corona invloed op omzet in 2021.

Verwacht dat koers a.g.v. de negatieve invloeden in de markt onder de euro 15,=- zal duiken en pas daarna zal ik in stapjes wat opkopen.
Een koers tot laag euro 14,- acht ik waarschijnlijk komende 4 maanden.
Meer LT een prima kanshebber om weer te herstellen....
Krentenmenten
0
quote:

aextracker schreef op 17 december 2022 14:24:

Succes met je positie.
Ik wacht Q2 aanvang van 2023 rustig af.
De signalen staan qua omzet op groei, doch deze zal grotendeels bestaan uit "voedsel" gerelateerde (inkoop)prijsinflatie en wsl. niet heel veel toevoegen aan de marge-mix verbetering van SLIGRO.
Voeg daar de korte termijn recessieve invloeden aan toe vanuit koopkracht daling en een laag consumenten vertrouwen en je kan niet anders concluderen, dan dat de koers van SLIGRO actueel nog immer teveel "hoopvolle fantasie op marktherstel gaat vertonen.

vergeet daarbij niet, dat een fors deel van SLIGRO omzetgroei in 2022 ook al bestaat uit inkoopprijs inflatie en weinig volumegroei , doch in vgkl. met 2021 vnl. groei vertoond t.g.v. de covid invloed ultimo 2021....... dat lijken velen alweer vergeten, doch de cijfers van 2022 zijn vooral leuk vs. Year -\- 1 t.g.v. de corona invloed op omzet in 2021.

Verwacht dat koers a.g.v. de negatieve invloeden in de markt onder de euro 15,=- zal duiken en pas daarna zal ik in stapjes wat opkopen.
Een koers tot laag euro 14,- acht ik waarschijnlijk komende 4 maanden.
Meer LT een prima kanshebber om weer te herstellen....
dank voor je uiteenzetting… Was ook niet ingestapt, als men niet de mogelijkheid had gekregen om Makro voor een zacht prijsje te kopen. Normaal gesproken duurt het een eeuwigheid om zo’n interessante positie te bereiken…. Daarnaast zijn Slippens Brabanders, die Belgen beter begrijpen dan iedereen die van origine van boven de rivieren komen….. En om deze reden durf ik het wel aan. Overigens Nico v d concurrent is Brabo en heeft volgens zijn zeggen ook een long positie……
202 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:00
Koers 13,780
Verschil +0,120 (+0,88%)
Hoog 13,840
Laag 13,400
Volume 34.685
Volume gemiddeld 28.188
Volume gisteren 24.335