Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla moet tienduizenden auto's terugroepen in China

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Tesla kondigt grote reorganisatie aan 3
  2. 03 apr Voor wie dacht dat Tesla enkel auto's produceert

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Davisch_1999 25 november 2022 09:18
    Het mag al jaren een publiek geheim zijn dat tesla amper kwaliteit levert in de assemblage van zijn voertuigen, gek dat dit steevast wordt gemist door analisten, wat een nog gekker feit is dat BMW als premium autobouwer de afgelopen 11 jaar harder zijn productie heeft opgevoerd dan tesla die zich richt op het bredere segment. En dat tesla als innovatief wordt beschouwd maar hun laatste automodel uit 2013 komt. Op wat software updates en batterij opties daargelaten.
  2. Davisch_1999 25 november 2022 09:23
    Dat zou inderdaad beter zijn, die matige kwaliteit is zelfs zo erg dat GM in zijn kwartaal update een kopje had staan dat ze veel verdienen aan reparaties aan Tesla’s omdat de klantenservice onbereikbaar is en dat erg amper servicepunt zijn. Dit mag ook aangescherpt worden. Het lijkt me duidelijk waar de winstgroei van tesla vandaan kwam. Beknibbelen op kwaliteit en service. Daar krijgen ze nu dan ook de rekening voor gepresenteerd. Het lijkt me daardoor een juiste conclusie dat tesla moet kiezen uit potentiële desastreuze imagoschade maar wel proberen om winstgroei te realiseren of de interne problemen oplossen maar de winstgroei in de ijskast te Parkeren. Het lijkt me logisch dat de winstprognoses snel naar beneden wordt gesteld en een sell op dit aandeel komt.

    (Ondanks dat dit wel vaak het paradepaardje is van de analisten , wat het wel extra pijnlijk maakt om er flink naast te zitten)
  3. Klaas 5 december 2022 22:46
    Volgens Nikkei Asia verdient Tesla ongeveer $ 9.750 per verkochte auto en Toyota (grootste autobouwer) ongeveer $ 1.200 per verkochte auto. En volgens de laatste rapporten verdiende Tesla $ 300 miljoen meer dan Toyota, terwijl Toyota veel meer auto's verkocht. Toyota moet nog een goede werkende elektrische auto maken.
    Ook is Tesla ver in de ontwikkeling van autonoom rijden, maar ook autonome energie voorziening en het bouwen van elektrische vrachtwagens. Bovendien komt Biden met een groot investeringsplan voor vergroening van industrie.

    Graag feiten, geen suggesties of aannames.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Tesla

149,840 18 apr
-5,610 -3,61%
Premium

Voor wie dacht dat Tesla enkel auto's produceert

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links