Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

rationeel
1
De natuureigenaren

De niet aflatende steun onder de bevolking voor de*** boerenprotesten*** maakte dat de voorstanders van de ***stikstofaanpak*** van het kabinet zwaarder geschut uit de kast moesten halen om hun standpunten kracht bij te zetten. Eerder werd al een*** netwerk van wetenschappers*** geactiveerd en publiceerden*** 36*** hoogleraren een open brief in de ***Volkskrant***. Hierin stellen zij ***namens ‘de wetenschap’ ***dat we inmiddels ‘genoeg weten’ over de effecten van stikstof op de natuur.*** De paradox tussen ‘wetenschap’ en ‘genoeg weten’ ontging hen blijkbaar***.

Nu zal vrijwel niemand bestrijden dat Nederland natuur nodig heeft. De lobbycampagne is dan ook een poging om door de tegenstander extreme standpunten toe te dichten deze in diskrediet te brengen, waarbij ondertekenaars als Natuurmonumenten en LandschappenNL zich voordoen als ***belangen-loze behartigers van de natuur in Nederland. Niet alleen gaan deze clubs volledig mee in de*** alarmistische klimaat- en stikstofverhalen*** die vrijwel dagelijks over ons worden uitgestrooid.

Want belangenloos zijn deze organisaties zeker niet: tezamen*** bezitten Natuurmonumenten en de ***20*** provinciale organisaties die zich hebben verenigd in ***LandschappenNL*** 227.000 ***hectare natuur. Met dat gezamenlijke oppervlak –*** groter dan de provincie Limburg ***– zijn deze organisaties nog een iets grotere grondgrondbezitter dan de grootste enkelvoudige grootgrondbezitter van Nederland,*** Staatsbosbeheer***. Bij Natuurmonumenten is hiervan*** 74.000 ***hectare*** Natura2000-gebied ***en ook de verschillende*** provinciale landschappen*** zijn eigenaar van*** aanzienlijke stukken Natura2000-natuur***.

Als natuurbeschermers mochten deze clubs de afgelopen jaren steevast aanschuiven bij de ***kabinetten-Rutte***, zoals bij het*** Klimaatakkoord*** en bij de stikstof-bemiddelaar*** Johan Remkes***. Bij Remkes zaten ze aan om mee te praten over*** hoe de boerenstand wordt gereduceerd*** om de stikstofuitstoot te verminderen, waarbij de vrijkomende grond beschikbaar komt voor woningbouw en nieuwe natuur.
rationeel
1
De nieuwe natuur, die is van de natuurclubs.

En die nieuwe natuur, dat is dan natuur die in ***eigendom en beheer*** wordt gegeven aan natuurorganisaties zoals*** diezelfde Natuurmonumenten en provinciale landschappen***. De omvang van het Natura2000-gebied of welke rol bijvoorbeeld*** herverkaveling*** daarvan zou kunnen spelen in het terugdringen van stikproblemen stond niet ter discussie. Hoe versnipperd ook, eenmaal aangewezen als natuurgebied staat de bestemming natuur voor ***eeuwig*** vast.

Dat laatste lijkt ook te*** gelden*** voor de wijze van inrichting en beheer en de bescherming van de op dat moment aanwezige dier- en plantensoorten. Natuurmonumenten doet dit vaker. In het jaarverslag 2021 meldt Natuurmonumenten dat het ‘intensief betrokken’ was bij de onderhandelingen over de*** sluiting van 8500 hectare aan geulen in de Waddenzee***, waarbij*** 19 garnalenvissers ***met behulp van ***10 miljoen euro*** uit het Waddenfonds werden ***uitgekocht***.
rationeel
1
700 personeelsleden

Natuurmonumenten werd in ***1905 ***opgericht door onder andere de bekende Amsterdamse natuurbeschermer ***Jac. P. Thijsse*** en verwierf als eerste natuurgebied het ***Naardermeer,*** dat dreigde te worden gedempt met afval uit de stad Amsterdam. Natuurmonumenten is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vereniging met 654.000 leden en 139.000 donateurs. Er zijn ruim 700 mensen (593 fte) werkzaam, waarvan bijna de helft (308) op het hoofdkantoor op het station van Amersfoort. Bij een dergelijke omvang hoort ook een zware top, waarvan de ***drie directieleden*** in 2021 gezamenlijk een bedrag van*** 505.000*** euro mee naar huis namen.

In 2021 kwam er bij Natuurmonumenten*** 119,2 miljoen*** euro aan baten binnen (2020: 106,7 miljoen euro), waarvan met*** 56,3 ***miljoen euro (2020: 46,4 miljoen euro) bijna de helft van de ***overheid*** kwam. Dit subsidiebedrag is opgebouwd uit 7,7 miljoen euro voor verwerving van natuurgebieden, 17,1 miljoen euro voor beheerprojecten en 31,5 miljoen voor exploitatie. Bij die laatste post gaat het onder meer om landschapssubsidies (b.v. SNL), de moderne variant van wat vroeger landbouwsubsidies waren.
Ronald Engels
1
quote:

aexo schreef op 26 november 2022 09:28:

maar nu komt het : 25% meer zonuren heeft niet geleid tot extreem hoge temperaturen.

trek uw conclusies.
==========================

aexo,

Landen als Nederland, UK, Belgie en b.v. ook Canada, daar genieten de bewoners met volle teugen van 25 % zonneschijn en heerlijke zonnige warmte!

P.S. Is het bekent, dat een van de redenen, dat Canadezen langzaam maar zeker het uitzonderlijk prachtige land Canada verlaten vanwege het vaak te koude, natte en miserabele onaangename weer, met zeer hoge Energiekosten ondanks een enorme overvloed aan Olie en Gas in de provincies Columbia, Alberta en Satchkatsjewan.

Ook California loopt leeg, echter dat is om andere regelgeving en dictatuur door Gouverneur redenen, enzv.

M.v.g. Ronald
luchtschip
3
quote:

rationeel schreef op 26 november 2022 23:01:

Hoe natuurclubs met aan tafel zitten, met belastinggeld en met grootgrondbezit steeds meer de inrichting van Nederland bepalen.

www.wyniasweek.nl/wp-content/uploads/...

Wouter ROORDA

Natuurmonumenten en LandschappenNL bezitten dankzij vorstelijke subsidies steeds meer grond. Ze bepalen niet alleen de bestemming van hun uitdijende grondbezit, maar ook in toenemende mate wat er verder nog mogelijk is in Nederland. En: eigenbelang is hen niet vreemd.

Daar waren ze ineens: de advertenties van ***64*** organisaties onder de noemer ‘We kunnen niet zonder natuur’. Het betrof een bonte verzameling van de gebruikelijke actievoerende groene organisaties, waarvan de meeste zwaar leunen op*** subsidie***, zoals*** Milieudefensie en Natuur & Milieu***, en/of de gelden van de ***Postcodeloterij*** (Greenpeace, Urgenda). Met een enkele opmerkelijke ***uitzondering, zoals de ANWB***.
Weer zo'n lekker drugverhaal in Wynia's week

De titel suggereert dat de natuurclubs met belastinggeld en met grootgrondbezit steeds meer richting bepalen

En dat is laakbaar volgens de auteur Wouter Roorda

Maar hij komt alleen met een verhaal over wat aantallen over indrukwekkende aantallen grondzit natuurorganisaties hebben en hoeveel geld ze krijgen

Nergens legt hij uit hoe de invloed er dan werkelijkheid is en het hele verhaal gaat niet over wat de titel beweert

Kan ook niet, want in verhouding zijn de natuurorganisaties en natuurgebied in de minderheid en neemt het landbouw ( akkerbouw en veeteelt ) een vele malen groter areaal aan hectare in beslag. Ook voor verstedelijking is een groot areaal beschikbaar

Het enige wat de natuur organisaties doen is het kleine beetje natuur wat we nog hebben te beschermen en dat daar geld voor beschikbaar moet zijn is duidelijk, immers het is geen commerciële instelling die iets produceert wat geld oplevert

De natuur is kwetsbaar en wordt bedreigt door verstedelijking en door landbouwareaal, waarbij nog eens bijkomt dat de activiteiten ( stikstof productie ) ernstige gevolgen heeft voor de buren, in dit geval de natuurgebieden

Deze auteur van Wynia's Week, draait de zaak op zijn kop door te beweren dat natuurorganisaties de inrichting van Nederland bepalen

Het zijn juist de boeren en de stadsbevolking, die de inrichting van Nederland bepalen

De natuurorganisaties proberen sterk op te komen voor het kleine beetje natuur dat wij nog hebben

De titel van dit opinie artikel is misleidend en de inhoud van zijn verhaal ondersteunt op geen enkele wijze wat in de titel beweerd wordt

Totale volksverlakkerij met suggestieve onwaarheden zien we vaker in de diverse artikelen van Wynia's Week aangaande meerdere onderwerpen
luchtschip
4
quote:

Ronald Engels schreef op 27 november 2022 00:04:

[...]

==========================

aexo,

Landen als Nederland, UK, Belgie en b.v. ook Canada, daar genieten de bewoners met volle teugen van 25 % zonneschijn en heerlijke zonnige warmte!

P.S. Is het bekent, dat een van de redenen, dat Canadezen langzaam maar zeker het uitzonderlijk prachtige land Canada verlaten vanwege het vaak te koude, natte en miserabele onaangename weer, met zeer hoge Energiekosten ondanks een enorme overvloed aan Olie en Gas in de provincies Columbia, Alberta en Satchkatsjewan.

Ook California loopt leeg, echter dat is om andere regelgeving en dictatuur door Gouverneur redenen, enzv.

M.v.g. Ronald
Wat een slaapverwekkend onbenullig verhaal voor de kijkbuiskinderen

Meer zonneschijn vinden de mensen fijn en daarom gaan de mensen weg uit Canada omdat het daar koud is en er nat, miserabel onaangenaam weer is.
Daarom gaan die mensen weg naar warmere gebieden
mensen willen graag opwarming van de aarde, want de warmte van de zon is lekker

Dat begrijpen jullie toch allemaal wel lieve kijkbuiskinderen
Ik heb dit verhaal maar verzonnen en ga het daarom niet onderbouwen en is het voldoende te zeggen dat het een bekend gegeven is

Maar nu heb ik je verteld over die mensen die weggaan van die kou
Zal ik je nog wat vertellen ?

Op het UEX forum schrijf ik al regelmatig dat ik weg wil uit Nederland en denk erom te vertrekken naar Zwitserland
En in Zwitserland is het in de winter heel erg onaangenaam, nat en miserabel
Maar daar trek ik mij niets van aan
Dat begrijpen jullie toch wel, lieve kijkbuiskinderen

Ja hoor Ronald,

Wij begrijpen dat je volledige tegenstrijdige wartaal zit te verkondigen en dat je er geen moeite mee hebt totaal ongeloofwaardig over te komen
josti5
2
En ik, zoals gebruikelijk, weer eens 2x oneens, omdat:
1. Nederland vrijwel geen oorspronkelijke natuur meer heeft, en als het ware ieder grassprietje is ‘geregeld’ door de mens.
2. De zon in Zwitserland zo’n 1000 kilometer zuidelijker staat dan in Nederland, met alle voordelem met name in voor- en najaar vandien.
josti5
2
Overigens is het hier aan de Algarve om vijf uur een beetje frisjes geworden: op ons terras nog slechts 17-18 graden, en geen zon meer.maar wel de hele dag bij 20 graden aan zee gewandeld, en daarne met vrienden een paar biertjes a 1,20 op het strand gepakt..
Trouwens zo maar toevallig weer een drietal Nederlandse stellen gesproken, die hier zijn komen wonen, niet alleen vanwege het klimaat, maar met name ook vanwege de diverse ‘crises’ in Nederland: PVV en FvD stellen niks voor, bij wat ik vandaag hoorde…
Dat zal ik op deze plaats maar niet herhalen, want waar op de stranden van bij voorbeeld Portugal nog vrij-uit gesproken en uutgewisseld mag worden, is dat in geschrifte al langere tijd niet meer het geval.
Zo: dadelijk Duitsland - Spanje op het grote scherm, tussen de Duitsers - dat wordt sowieso leuk :-)
Biertje van 1,20 erbij…
josti5
2
Ik wil, de benepenheid en het elkaar afz..ken alhier alweer bijna twee maanden lang (steeds minder) lezende maar zeggen: meisjes en jongens, ga eens leven, in plaats van het leed, en vooral het poltitiek-gecreerde onzin-leed, op de wereld op je schouders te dragen!
rationeel
1
quote:

josti5 schreef op 27 november 2022 18:26:

Ik wil, de benepenheid en het elkaar afz..ken alhier alweer bijna twee maanden lang (steeds minder) lezende maar zeggen: meisjes en jongens, ga eens leven, in plaats van het leed, en vooral het poltitiek-gecreerde onzin-leed, op de wereld op je schouders te dragen!
Ja, JOSTI:) het is weer bar en boos. Het lijkt erop dat oude tijden weer herleven niet de echt oude, maar de recent oudere.

Geniet maar! Groeten voor je vrouw;)
rationeel
1

Leg die winterjas maar klaar: nóg kouder winterweer op komst

www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20...

img.noordhollandsdagblad.nl/N6178Ldln...

AMSTERDAM

Mocht je de winterjas nog niet uit de kast gehaald hebben, dan is dat komende week geen overbodige luxe. De meteorologische herfst wordt namelijk afgesloten met veel regen, mist en temperaturen van onder de 9 graden. De maand december wordt vervolgens afgetrapt met vrieskou.
Zondag hebben we nog te maken met grijs en bewolkt weer. Er valt veel regen, vooral in het westen. Het waait daarnaast hard en temperatuur ligt rond de 7 graden, aldus Weeronline. In het zuiden en zuidwesten kan het nog 9 graden worden.
rationeel
1
Ook maandag wordt het een druilerige dag met lichte regen en motregen en een temperatuur van ongeveer 8 graden. Dinsdagochtend worden we geteisterd door laaghangende bewolking, nevel en mist. Op veel plaatsen blijft het grijs en bewolkt met (hardnekkige) mist, maar hier en daar kan ook de zon even doorbreken. De temperatuur ligt tussen de 7 en 9 graden.

Laatste dag meteorologische herfst

Woensdag is het de laatste dag van de meteorologische herfst en dat wordt in stijl afgesloten met flinke bewolking en mist. Verspreid over het land komt het ook tot enkele buien, meldt Weeronline. De temperatuur loopt op tot 6 graden in het oosten en noordoosten en naar 8 in het westen en zuidwesten.

De maand ***december start donderdag flink koud.*** De temperatuur loopt op naar ongeveer 3 graden in het oosten en naar maximaal 6 in het westen. Daarnaast wordt het erg bewolkt.

Vrijdag en het weekend blijft het flink bewolkt maar af en toe krijgen we de zon eventjes te zien. Het blijft over het algemeen droog maar het wordt niet warmer dan 4 graden.*** In de nachten gaat het vriezen***.
Ronald Engels
2
quote:

luchtschip schreef op 27 november 2022 15:38:

[...]

Wat een slaapverwekkend onbenullig verhaal voor de kijkbuiskinderen

Meer zonneschijn vinden de mensen fijn en daarom gaan de mensen weg uit Canada omdat het daar koud is en er nat, miserabel onaangenaam weer is.
Daarom gaan die mensen weg naar warmere gebieden
mensen willen graag opwarming van de aarde, want de warmte van de zon is lekker

Dat begrijpen jullie toch allemaal wel lieve kijkbuiskinderen
Ik heb dit verhaal maar verzonnen en ga het daarom niet onderbouwen en is het voldoende te zeggen dat het een bekend gegeven is

Maar nu heb ik je verteld over die mensen die weggaan van die kou
Zal ik je nog wat vertellen ?

Op het UEX forum schrijf ik al regelmatig dat ik weg wil uit Nederland en denk erom te vertrekken naar Zwitserland
En in Zwitserland is het in de winter heel erg onaangenaam, nat en miserabel
Maar daar trek ik mij niets van aan
Dat begrijpen jullie toch wel, lieve kijkbuiskinderen

Ja hoor Ronald,

Wij begrijpen dat je volledige tegenstrijdige wartaal zit te verkondigen en dat je er geen moeite mee hebt totaal ongeloofwaardig over te komen
=========================

luchtschip,

Nee hoor de skigebieden met meters hoge sneeuw in Zwitserland zijn bijzonder aangenaam en gezonde lucht krijg je daar helemaal gratis, hoog op de Berg, net als Gezond Verstand, dat je geleert wordt door Zwitserse Eigenheimers in de Hogeschool Hoog op de Berg!

En ook die heerlijke goede fantastische rode wijnen zoals Cornalin en Humagne Rouges en kaas fonduen, waar specifiek veel toeristen zeer complimenteus en zeer begeerd naar zijn, ondanks de prijs.

Overigens, Zwitserland heeft een puur Bergland Klimaat, droog en prettig warm in de zomer met veel sneeuw en gezonde kou in de winter op de berg, en wij woonden op de berg, dus wij genoten en genieten nog steeds van het prachtig mooie en fijne Echt Democratische Zwitserland, God-Zij-Dank met Bindende Burger Referenda en waar dus de Burgers de Baas zijn en de Politici slechts uitvoerende knechten van de wensen van de Burgers.

M.v.g. Ronald
aexo
0
aexo
1
ik was vaker in zwitserland dan in zeeland (0). 1x met pech, 2x met vakantie. toen dachten ze dat ik gek was want zwitserland was onbetaalbaar voor de normale mens. maar dat viel mij niet op.
leonardus65
1
quote:

aexo schreef op 27 november 2022 22:40:

zwitserland gaat stoppen met kernenergie. hou je het wel vol daar dan??
Gaat stoppen of wil geen nieuwe kerncentrales? En een heel deel elektriciteit in de winter is nucleare energie uit Frankrijk zover ik weet, wat is je punt?
leonardus65
0
quote:

rationeel schreef op 26 november 2022 23:16:

De nieuwe natuur, die is van de natuurclubs.

En die nieuwe natuur, dat is dan natuur die in ***eigendom en beheer*** wordt gegeven aan natuurorganisaties zoals*** diezelfde Natuurmonumenten en provinciale landschappen***. De omvang van het Natura2000-gebied of welke rol bijvoorbeeld*** herverkaveling*** daarvan zou kunnen spelen in het terugdringen van stikproblemen stond niet ter discussie. Hoe versnipperd ook, eenmaal aangewezen als natuurgebied staat de bestemming natuur voor ***eeuwig*** vast.

Dat laatste lijkt ook te*** gelden*** voor de wijze van inrichting en beheer en de bescherming van de op dat moment aanwezige dier- en plantensoorten. Natuurmonumenten doet dit vaker. In het jaarverslag 2021 meldt Natuurmonumenten dat het ‘intensief betrokken’ was bij de onderhandelingen over de*** sluiting van 8500 hectare aan geulen in de Waddenzee***, waarbij*** 19 garnalenvissers ***met behulp van ***10 miljoen euro*** uit het Waddenfonds werden ***uitgekocht***.
Het grooste probleem is dat vaak de verkeerde boeren worden aangepakt die toevallig in de buurt van zo'n N2000 gebied zitten. Maar het is ook hun eigen landbouworganisatie die decenia lang alleen maar schaalvergroting als oplossing zag. De grens is bereikt en de slachtoffers vallen nu willekeurig
Ronald Engels
1
quote:

aexo schreef op 27 november 2022 22:40:

zwitserland gaat stoppen met kernenergie. hou je het wel vol daar dan??
==========================

aexo,

Ik weet niet precies de status van hun kernenergie programma, ben me wel bewust, dat er minimaal één gesloten is.

Zwitserland en Oostenrijk hebben zeer veel kleine stuwdammen kleine lokale krachtcentrales elektriciteit, zoals naast ons in het dorp, op 100 meter afstand van ons huis op de berg een klein gletscher-riviertje klein krachtwerk wat ongeveer 20 MWuur produceerde en waar wij als dorpelinge voordeel van hadden met ietwat lagere elektriciteit prijzen, die toendertijd inderdaad erg laag waren, zelfs in vergelijk met Nederland als ik me dit nog goed herinner.

Overigens in dit verband, investeer na 2024/2025 in het aandeel Verbund aan het einde van de 11-jarige zonneactiviteit cyclus opwarming no 25, die duurt tot 2026, dan zijn volgens mijn indicaties vele stuwmeren in Oostenrijk en Zwitserland weer maximaal opgevuld door meer sneeuwval/smelten.

Het aandeel Verbund Oostenrijkse Beurs gaat op en neer volgens mij met meer of minder stuwmeren opvulling, dus meer of minder stuw meer elektriciteit verkopen, enzv.

Bij het zonneactiviteit minimum van de 11-jarige cyclus stijgen de aandelen Verbund langzaam maar zeker naar een nieuw hoogtepunt en bij zonneactiviteit maximum zakken de aandelen langzaam maar zeker naar een nieuw dieptepunt.

Dus ik verwacht, dat het aandeel Verbund tot en met 2025 zal dalen naar 40 à 45 Euro, door verminderende elektriciteit verkopen door de zonne minimum jaren 2017-2022.

P.S. Men heeft bij goedkope Europese energieprijzen speciaal daarvoor omhoog terug pompen installaties naar de stuwmeren geinstalleerd, die bij zeer lage of negatieve energieprijzen het water weer de stuwmeren inpompen en vele terugpomp installaties zijn slechts vanaf 2012 à 2015 in bedrijf gesteld.

Dit zou ook de prijs van het Aandeel Verbund kunnen beinvloeden aan de positieve kant, te volgen!!!!

M.v.g. Ronald
New dawn
2
Ik lees hier het e.e.a. over afvallen. Als je probeert af te vallen door minder te eten is dat heel moeilijk. Vooral in de avond krijg je dan honger en gaat het mis. Een stadium na te dik zijn kan obesitas tot gevolg hebben. Obesitas is een aandoening, ziekte die een groot aantal ziekten tot gevolg kan hebben.

Wat bij ons goed werkte is voeding met veel eiwitten zoals vlees en vis. Geen suiker en producten waar suiker in zit. Als je dit doet moet je er voor waken dat je voldoende vet binnen krijgt. Je hongergevoel is er dan niet meer. Het afvallen gaat dan makkelijk. Vermijd koolhydraten, suiker is 100% koolhydraat.

Kijk je naar de mens op lange termijn, dan was er ca. 30000 kaar geleden geen graan of suiker. De mens ging op jacht en verzamelde vruchten en noten. Hij at eiwitten. Ik neem aan dat de mens niet in 30000 jaar granen en suiker als normale voeding zou kunnen gebruiken. (dus evolutie) Ik zet dus vraagtekens bij wat tegenwoordig geadviseerd wordt van voeding die gebalanceerd is.

Vruchten waar ook suikers in zitten kon men maar moeilijk aan komen omdat die meestal niet het hele jaar beschikbaar waren.
38.980 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1839 1840 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%