Proximus « Terug naar discussie overzicht

Forum Proximus geopend

981 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
D'ieteren
4
12 Oktober 2022
Proximus maakt eSIM volledig digitaal

Voortaan is het niet langer nodig om nog langs een winkel van Proximus te gaan om een eSIM te activeren. Volgend jaar wil het bedrijf ook uitbreiden naar smartwatches.

eSIM wordt al sinds 2020 aangeboden bij Proximus, maar ondanks het voordeel dat je niet moest wachten op een fysieke simkaart, moesten klanten nog wel langs een winkelpunt om hun virtuele simkaart te activeren. Dat is nu verleden tijd.

Data News verneemt van Proximus dat dat proces nu volledig digitaal verloopt via de MyProximus app, wanneer je een smartphone hebt die eSIM ondersteunt. Al is er ook een procedure om het via de website of handmatig te doen.

Ook zegt Proximus dat het in de loop van 2023 werk zal maken van eSIM op zogenaamde secundaire toestellen zoals smartwatches.
D'ieteren
2
17-10-2022
Proximus gaat samenwerking aan met Living Tomorrow en wordt Co-Initiator van de nieuwe Innovation Campus 2030

Proximus heeft vandaag bekendgemaakt dat het een samenwerkingsovereenkomst op lange termijn heeft gesloten met Living Tomorrow. Proximus wordt een prominente partner van de Innovation Campus 2030 van Living Tomorrow en gunt bezoekers en stakeholders op de bedrijvenmarkt daarmee een blik op hoe we in de toekomst zullen leven, werken en ons ontspannen. Door zich aan te sluiten bij dit levendige ecosysteem zet Proximus zijn centrale rol in de digitale samenleving van België in de verf, waarbij het innovatie stimuleert in nauwe samenwerking met zeer uiteenlopende partners.

De overeenkomst werd afgelopen vrijdag ondertekend tijdens een bezoek van Guillaume Boutin (CEO) en Anne-Sophie Lotgering (Enterprise Market Lead) aan de gebouwen van Living Tomorrow. Living Tomorrow werd vertegenwoordigd door Yin Oei (CEO), Joachim De Vos en Frank Beliën (Managing Partners), en voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy (voorzitter van de Adviesraad).

Het project Living Tomorrow omvat de oprichting van een nieuwe Innovation Campus in Vilvoorde, die zal worden uitgerust met connectiviteit en IT-diensten van Proximus. Dit zal Proximus de gelegenheid bieden om zijn producten en diensten op het gebied van vaste en mobiele connectiviteit, beveiliging en cloud actief te demonstreren. De campus zal een uniek platform zijn om visies te delen, synergieën met deelnemers uit verschillende sectoren te verkennen en te werken aan innovatieve en slimme oplossingen in verschillende domeinen, vooral ten behoeve van het volledige stakeholdernetwerk in het Enterprise-segment.

Een opmerkelijke overeenkomst met de strategische prioriteiten van Proximus
De innovatiecampus wordt het grootste technologische showcasecentrum in Europa, met als belangrijkste innovatiethema’s: Smart Communication, Data & Connectivity Services, Smart Home & Future of Work, Smart Buildings & Infrastructure, Smart Manufacturing, Smart Cities, Smart Logistics & Mobility, alsook Smart Health, Food & Agriculture.

De overeenkomsten met de strategische prioriteiten van Proximus zijn opmerkelijk. De innovaties die bij Living Tomorrow zullen worden ontwikkeld en gedemonstreerd, berusten alle op robuuste, veilige en toekomstbestendige netwerken, gaande van fiber en 5G tot IoT en kwantuminternettechnologie. Het project Living Tomorrow is ontstaan uit een fundamenteel geloof in de kracht van digitale technologie om innovatieve toepassingen te ontwikkelen en belangrijke maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Bovendien illustreert Proximus door samen te werken met Living Tomorrow zijn bereidheid om actief deel te nemen aan partnerschappen en ecosystemen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. En last but not least legt het project de nadruk op de ontwikkeling van duurzame digitale oplossingen. Het zal visies promoten rond de transformatie naar een circulaire economie en manieren onderzoeken om het traject naar net zero koolstofuitstoot te versnellen, en zo het sterke engagement van Proximus voor een groene en digitale samenleving weerspiegelen.

www.emerce.nl/wire/proximus-gaat-same...
D'ieteren
0
BICS, dochterbedrijf van de Belgische telecomaanbieder Proximus, heeft zijn dienstverlening uitgebreid met CPaaS-dienst via eigen infrastructuur. www.telecompaper.com/nieuws/bics-komt...
Tonydwi
0
kwartaal en groeit zowel op de thuismarkten als internationaal

De onderliggende omzet van de Proximus Groep steeg met 7,8% op jaarbasis, de onderliggende groepsebitda met 0,6% op jaarbasis.
Het derde kwartaal leverde aanhoudend sterke commerciële prestaties op.
De fiberstrategie werd verder opgeschaald: dekkingsgraad van 19% van de bevolking en 220.000 geactiveerde fiberlijnen eind september '22.
Stijging op de thuismarkten van de omzet met 3,6% en van de onderliggende ebitda op de thuismarkten met 0,4%.
De internationale activiteiten van Telesign en BICS tekenden allebei een groei met twee cijfers op in het derde kwartaal, met voor BICS een omzetgroei met 16,4% en een groei van de directe marge met 17,6%. Voor Telesign was dit respectievelijk +44,0% en +40,1%.
De vooruitzichten voor de omzet op de thuismarkten exclusief toestellen worden opgetrokken tot 'ongeveer +2% op jaarbasis'; de groepsebitda zal naar verwachting in de bovenste vork van de vooruitzichten (‘groei tot 1% op jaarbasis’) uitkomen.
Interim-dividend van 0,50 EUR per aandeel goedgekeurd, uit te keren op 9 december 2022.
D'ieteren
5
Proximus presteert beter dan verwacht
(ABM FN) Proximus heeft in het derde kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en scherpte de outlook aan. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het telecombedrijf.

De onderliggende groepsomzet kwam op 1,51 miljard euro uit, ofwel een stijging van 7,8 procent tegenover de 1,40 miljard in het derde kwartaal vorig jaar.

Analisten die aan de consensus bijdroegen hadden op 1,45 miljard euro gemikt.

De omzet op de thuismarkten kwam op 1,13 miljard euro uit, een plus van 3,6 procent. BICS was goed voor 307 miljoen euro aan omzet en TeleSign voor 126 miljoen euro. Daarbij deden deze twee laatste het een stuk beter dan verwacht. Analisten hadden op 1,1 miljard euro aan omzet op de thuismarkten gemikt, 269 miljoen bij BICS en 120 miljoen euro bij TeleSign.

De onderliggende EBITDA van de groep steeg van 457 naar 460 miljoen euro. Hier hadden analisten een kleine daling tot 453 miljoen euro verwacht.

Op de thuismarkten boekte Proximus een EBITDA van 426 miljoen euro en van 35 miljoen euro bij BICS. Bij TeleSign was de EBITDA 1 miljoen euro negatief.

De nettowinst van Proximus kwam op 126 miljoen euro uit, een stijging van 8,1 procent, terwijl analisten een daling tot 113 miljoen euro hadden verwacht.

“We slagen erin de kostenstijgingen door inflatie te beperken, en onze omzet op de thuismarkten en groepsebitda zijn hoger dan verwacht, waardoor we onze jaarvooruitzichten naar boven herzien”, aldus CEO Guillaume Boutin in een toelichting.

OUTLOOK

Proximus heeft de verwachtingen voor de omzet op de thuismarkten, exclusief toestellen, aangescherpt. De omzet zal met ongeveer 2 procent groeien, terwijl het telecombedrijf eerder op een groei van 1 tot 2 procent mikte.

De EBITDA op de thuismarkten zal tot 1 procent stijgen.

Voor de hele groep rekent Proximus aan de bovenkant van de stijging van de EBITDA tot één procent uit te komen.

Voor het hele boekjaar mikken de analisten op een groepsomzet van 5,78 miljard euro, waarvan 4,43 miljard op de thuismarkten. De onderliggende EBITDA wordt voor dit jaar op 1,77 miljard euro geraamd.

Door: ABM Financial News

www.beursduivel.be/nieuws/759366/Prox...
Investor
0
Ik ben aangenaam verrast door deze kwartaalcijfers. Proximus laat hiermee zien dat het prijszettingmacht heeft. Vorige week heb ik met een bang hart bijgekocht aan absolute bodemprijzen. Ik denk (en hoop) dat dit aandeel de koersdaling achter de rug heeft.
Investor
0
Gisteren en vandaag opnieuw fors bijgekocht. Een gedeelte uit beschikbare cash en een gedeelte uit de de verkoop van Euronav. Ik denk dat de markt nog niet goed beseft hoe goedkoop Proximus wel is. Die kwartaalcijfers waren echt wel schitterend. Ik zie het dividend de volgende jaren niet meer dalen, eerder integendeel.
D'ieteren
2
04/11/22 om 14:45 - België - Proximus
Fiberklaar wekt volop aan de 'verglazing' van Vlaanderen

Vandaag is de internationale 'Gimme Fibre Day'. De geboortedag van Charles Kao, één van de grondleggers van de huidige glasvezeltechnologie, die sneller internet mogelijk maakt. Ons land hinkt op Europese schaal nog achterop in glasvezelaansluitingen. Om de 'verglazing' in Vlaanderen te versnellen, heeft Proximus daarom vorig jaar een joint venture opgericht. Die is ondertussen in tientallen gemeenten aan het werk.

kanaalz.knack.be/nieuws/fiberklaar-we...
DJ o Harry
0
Heb gisteren proximus aangekocht, maar zo te zien te vroeg aangekocht , zijn nu nog verder gedaald naar 10,39 , straks of morgen misschien terug onder de 10 euro

D'ieteren
3
Telenet loopt achterstand op in uitrol glasvezel
Alweer loopt het glasvezelnetwerk van Telenet vertraging op. Bij Proximus gaat de uitrol ­intussen razendsnel.

Vrijdag 18 november 2022 om 3.25 uur
www.standaard.be/cnt/dmf20221117_9806...
Investor
0
DJ O HARRY Volgens mij is het een kwestie van geduld. In 2028 verwacht Proximus om 70% van haar klanten aangesloten te hebben op glasvezel. Dit is een investering die tot dan een groot deel van de cash flow opslorpt maar intussen slaagt het bedrijf er toch maar mooi in om haar dividend te handhaven..
DJ o Harry
0
wat zou proximus de komende jaren geven aan dividend , want is nog niet van terug te vinden en de 3 jaar aan 1,2 zijn dit jaar verstreken
Investor
0
Ik heb geen weet van het dividend voor de volgende jaren. Ik zou dat laten afhangen van de cijfers. De hoge capex en beperkte vrije cashflow is te wijten aan het bijzonder ambitieuze investeringsprogramma voor de volgende vijf jaar. Daarna zou normaal gezien de vrije cashflow fors moeten stijgen. Dividend verlagen omdat er geld nodig is voor al die investeringen? Met de erg goede operationele cijfers zou me dat verbazen want het zou een (onnodig) slecht signaal geven.
effegenoeg
0
quote:

DJ o Harry schreef op 23 november 2022 14:25:

juist nog een pakketje bij aan gekocht
Was mooi op tijd!
Als KPN belegger ben ik nu echt in vakantiestemming.
D'ieteren
0
30-11-2022
Proximus en Telenet komen volgens handelaar Bert van der Pol van Today's Group mogelijk in beweging. ABN AMRO Oddo zette een koopadvies op Proximus, maar plaatste Telenet juist op de verkooplijst, aldus de handelaar.
981 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 7,250
Verschil +0,010 (+0,14%)
Hoog 7,330
Laag 7,240
Volume 289.896
Volume gemiddeld 416.886
Volume gisteren 260.798