Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
voda
0
Cristiano Ronaldo, 216 miljoen euro driejarig contract
Gisteren om 11:25
© Aangeboden door Sportal.eu

Cristiano Ronaldo bij Al Nassr
Cristiano Ronaldo zou zijn carrière kunnen voortzetten in Saoedi-Arabië.
Al Nassr heeft het Portugese fenomeen naar verluidt een driejarig contract aangeboden ter waarde van 216 miljoen euro.

Volgens CBS Sports zijn de gesprekken zelfs in een vergevorderd stadium.

In de zomer was er al een opening van de minister van Sport. 'Alles is mogelijk, ik zou Ronaldo graag in de Saoedische competitie zien spelen. Het zou goed zijn voor de competitie, goed voor het Saoedische sportecosysteem en jongeren inspireren voor de toekomst. Hij is een rolmodel voor veel jongeren en heeft een grote schare fans hier in Saoedi-Arabië."

www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/crist...
aexo
0
Het omvallen van de grote cryptobeurs FTX begint steeds meer pijn te doen bij andere bedrijven actief in de wereld van cryptomunten. BlockFi, een leenplatform voor cryptovaluta, heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd als bescherming tegen zijn schuldeisers, een zogeheten Chapter 11-bescherming.

dit soort flauwekul staat in de telegraaf bij financieel.
Freemoneyforever
0
Duitsland wil immigratiebeleid versoepelen
Auteur: Mark van Harreveld

Met een soepeler immigratiebeleid wil Duitsland meer arbeidsmigranten aantrekken. Op deze manier willen de Duitsers voorkomen dat de 13 miljoen babyboomers die de komende 15 jaar met pensioen gaan een gat slaan in de arbeidsmarkt. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee het Duitse staatsburgerschap gemakkelijker verkrijgbaar wordt.

Volgens Duitsland-correspondent Derk Marseille stond het voorstel al in het regeerakkoord en wordt het nu uitgewerkt; het Duitse paspoort kan al na 5 jaar verkregen worden in plaats van de huidige 8 jaar. Ook wordt het eenvoudiger om er een dubbel paspoort op na te houden. 'Kan je snel Duits spreken of lever je een goede prestatie in het onderwijs of bedrijfsleven, dan zou je al in 3 jaar het paspoort moeten krijgen.'

Modern immigratieland

Faeser wil dat Duitsland een modern immigratieland wordt en heeft het een voorsprong op andere landen wanneer het daar snel een begin mee maakt. Volgens Marseille geldt de wet voor iedereen: ook voor vluchtelingen. 'De sociaaldemocraten en de Groenen steunen dit voorstel, maar de liberale FDP is erg kritisch. Ook de grootste oppositiepartij CSU/CDU is kritisch, zij vinden dat het Duitse paspoort verramsjt wordt en dat de wet een aanzuigende werking zal hebben.'
www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1049...
D'ieteren
0
30-11-2022
Proximus en Telenet komen volgens handelaar Bert van der Pol van Today's Group mogelijk in beweging. ABN AMRO Oddo zette een koopadvies op Proximus, maar plaatste Telenet juist op de verkooplijst, aldus de handelaar.
aexo
1
Timmermans: verbod op miniflesjes hotelshampoo en koffiemelkcupjes

o jee, de minispulletjes verbieden, die man maakt zich wel nuttig met zijn eredoctoraat tk delft ( technische klunzen)
aexo
1
maar wat gaan ze nu doen in het hotel gestoorde frans? de familieflacon en de 5 liter koffiemelk jerrycan neerzetten. deze man is zo de weg kwijt.
Freemoneyforever
0
quote:

aexo schreef op 30 november 2022 15:07:

maar wat gaan ze nu doen in het hotel gestoorde frans? de familieflacon en de 5 liter koffiemelk jerrycan neerzetten. deze man is zo de weg kwijt.
De hoteleigenaren kunnen gerust op consult bij John Cleese ;), die een hotel zelfs op stelten kan krijgen.
www.google.com/search?client=firefox-...,vid:sT55VjeZuU4

Ontluiserende statistieken over wegwerpverpakkingen:

Men raakt inderdaad snel de weg kwijt, als het groot aantal argumenten voor verminderen van afval beschouwd worden: get.dripl.be/nl/blog/25-ontluisterend...
aexo
0
Biertje in de kroeg duurder: Heineken verhoogt prijs flink
1 min geleden
in FINANCIEEL
aexo
0
"Trend is concerning," the billionaire commented on Nov. 30. "Fed needs to cut interest rates immediately. They are massively amplifying the probability of a severe recession."

musk
aexo
0
aexo
0
voda
0
5 vragen: wat wil Musk met zijn hersenimplantaten?
Door CHRIS BROESDER

Updated Vandaag, 00:32
Gisteren, 20:23
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Miljardair en Twitter-eigenaar Elon Musk heeft menselijke proeven aangekondigd met neuroprotheses, door zijn bedrijf Neuralink. Deze zouden binnen zes maanden moeten plaatsvinden. Daarbij wordt er een hersenimplantaat ingebracht met als uiteindelijk doel een computer besturen via telepathie.

Elon Musk presenteert de operatierobot, die een hersenimplantaat kan inbrengen ANP/HH

1 Gaat het nu dan echt gebeuren?

Hoewel de proeven eigenlijk al voor 2022 gepland stonden, lijken de plannen nu concreter. Musk zegt dat bijna alle benodigde informatie inmiddels ter goedkeuring bij de Food and Drug Administration (FDA) ligt. Dat is de instantie die gaat over de goedkeuring van geneesmiddelen, voedsel en cosmetica.

2 Hoe gaat Neuralink zijn doel realiseren?

In eerste instantie wil Musk met Neuralink een doorbraak forceren op medisch vlak. Daarbij zijn noemde Musk twee toepassingen. De eerste is om mensen met een dwarslaesie of uitval van ledematen weer volledige controle te geven over hun lichaam. Dat zou uiteindelijk gebeuren via signalen die door het implantaat naar ledematen gestuurd worden. Een tweede toepassing is om mensen die blind zijn weer te laten zien. Dat zou in theorie ook kunnen bij mensen die blind zijn geboren, omdat het visuele deel van de cortex volgens Musk vaak alsnog intact is.

BEKIJK OOK:
’Elon Musk maakt werk van overname concurrende start-up hersenimplantaten’

3 Prachtig, maar dat is dus niet zijn uiteindelijke doel?

Musk stak niet onder stoelen of banken dat hij ook andere ideeën heeft voor deze technologie. Er is een andere stip aan de horizon bij Neuralink, zoals die bij bij SpaceX is om de mensheid ook op andere planeten te laten leven. Musk filosofeerde tijdens de presentatie woensdag over kunstmatige intelligentie. Wat als deze de mens ver voorbijstreeft? Hoe houden we deze in toom wanneer computers meer dan een miljard keer zoveel informatie kunnen verwerken dan wij in kunnen voeren in een computer via bijvoorbeeld typen? Via een hersenimplantaat zouden mensen in staat moeten zijn om even snel te kunnen interacteren met een computer als een kunstmatige intelligentie. Als we even snel zijn als een kunstmatige intelligentie, kunnen we relevant blijven. En als die kwaadaardig blijkt, kunnen we wellicht partij bieden.

4 Doodeng, een chip onder je schedeldak om mee te komen in de toekomst?

Volgens Musk zijn we toch al allemaal cyborgs, dus deels mens en deels machine. Als we onze smartphone niet mee hebben, is dat volgens hem voor velen immers vergelijkbaar met het gevoel van ontbrekende ledematen. Dus waarom niet ’een stukje schedel vervangen door een soort smartwatch’? Musk zou het zelf wel weten en grapte dat hij er ongetwijfeld in een van de volgende presentaties eentje zou hebben.

BEKIJK OOK:
Elon Musk laat aap met chip in hoofd videogame spelen

5 Hoe veilig is zo’n implantaat?

Als we op de berichten over de proefdieren afgaan, is er wel eens wat misgegaan. Zo zouden 15 van de 23 testapen zijn overleden door de ingrepen van Neuralink, op niet bepaald pijnvrije manieren volgens Physicians Committee for Responsible Medicine, dat alternatieven wil voor dierproeven. Voor mensen is er echter een hoge precisierobot in ontwikkeling, die de 64 benodigde draden in de hersenen aanbrengt. Deze zijn dunner dan een menselijke haar en een stuk flexibeler dan bij al bestaande implantaten, volgens het bedrijf. Daardoor zouden ze minder snel schade aanrichten.

BEKIJK OOK:
Musk stopt computerchip in hersenen van levende varkens

www.telegraaf.nl/financieel/171884650...
Freemoneyforever
0
Voor het aanbrengen van implantaat in de hersenen boort men (in het gangbare circuit) 2 gaten in de hersenen en plaatst de electroden.
Voor het herstel staat vier a vijf maanden.
Kosten in Vlaanderen ca. 30.000 voor een complete ingreep.

Als u dieper gaat zoeken, vindt u een veelheid aan mogelijke bijwerkingen, waardoor een goede bekende van mij heeft afgezien van zo'n operatie, die de artsen maar al te graag uitvoeren.
DeZwarteRidder
0
Nep-zwangere Chinese smokkelt lading chips en iPhones in ’buik’
Updated 33 min geleden
40 min geleden
 in BUITENLAND

ZHUHAI - Een Chinese vrouw die zich zwanger voordeed om in haar nepbuik computerchips te smokkelen, is aangehouden toen ze vanuit Macau haar eigen land weer in wilde. Ze had 202 chips en negen smartphones verstopt in het neplichaamsdeel. In China is sinds 2020 een zwarte markt voor computerchips ontstaan nadat er grote leveringsproblemen waren ontstaan.

Behalve de chiptekorten spelen ook Amerikaanse sancties mee. Die zorgen ervoor dat het moeilijker is om moderne chips en de apparatuur om ze te maken aan China te verkopen. Toch wordt er in het illegale circuit ook fors betaald voor oudere chips, soms tot wel 500 keer zoveel als de normale prijs. Bedrijven willen dat betalen omdat ze dan verder kunnen met de productie.

Behalve chips worden er ook veel smartphones China in gesmokkeld, met name iPhones. De mobiele telefoon van Apple is in Hongkong en Macau veel goedkoper dan in China zelf, omdat in de voormalige kolonies van Groot-Brittannië en Portugal geen invoerbelastingen worden geheven.
Bob de Bouwer 59
0
zie het al: wordt door de moeder Siemens Energy van de beurs gehaald na sterke verliezen. Helaas geen kans meer om het verlies te herwinnen.
3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%