Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Stikstofkwestie

1.663 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 80 81 82 83 84 » | Laatste
leonardus65
2
quote:

aexo schreef op 19 november 2022 16:51:

je hebt als burger helemaal niks in te brengen. ik heb toch liever groene energie dan een kerncentrale, maar ik ben de enige in nederland.
Iedereen, maar een kerncentrale is voor Europa nu ook groen, dus dat probleem is opgelost
DurianCS
1
quote:

leonardus65 schreef op 20 november 2022 22:16:

[...]

Iedereen, maar een kerncentrale is voor Europa nu ook groen, dus dat probleem is opgelost
En vergeet niet dat gas inmiddels ook groen is.
Kaviaar
3
Het huidige kabinet heeft kuipen boter op haar hoofd. Ze kunnen niet vooruit kijken. Wel wegkijken of het elke keer op de spits drijven. NL heeft zelf natura 2000 gebieden aangewezen en zelf, let wel, zélf eigen normen bepaald. Daardoor zitten we nu helemaal klem en moeten de boeren ervoor opdraaien……. om weer te kunnen bouwen…. voor wie? Hoofdzakelijk voor de intense en niet aflatende asielinstroom, gesteund door dit kabinet met D66 voorop., de hielenlikker van Brussel.
Kaviaar
3
Wat maakt het nu uit of je meer rupsen hebt in een gebied in plaats van een roodgerande pijlstaartkolibrie antenne vlieg met driehoekvleugels ;- ))))))
De natuur regelt zichzelf. Als de mens eraan gaat sleutelen, gaat het altijd mis!

Het gaat niet zozeer om stikstof, maar om het land welke boeren bezitten en waarop gebouwd kan worden. De boeren wordt het in de schoenen geschoven wat de overheid zelf heeft verkloot. Dan betalen ze zo’n wappie die tegen de overheid gaat procederen en dan kan de overheid legaal haar gang gaan. Zo werkt dat tegenwoordig in Den Haag.

Ondertussen gniffelt Brussel, omdat er goed gemengd wordt met culturen binnen de EU (intense asiekinstroom). Culturen blijven altijd verschillend en kunnen flink botsen en erger. Dat wil Brussel niet zien of horen. Het gaat de verkeerde kant op in NL. Zeker met dit kabinet aan het roer die haar oren enkel te luister legt bij Brussel en niet bij haar burgers. Funest voor NL.
Tijd voor nieuwe verkiezingen. D66 er met de hoogste spoed uit en terug naar 1 zeteltje. Dat is al veel te veel feitelijk.
Neunelf4S
1
Nou Peter; je kaart veel problemen aan waar ik mij grotendeels wel ik kan vinden, maar die gaan wij of politici niet de komende tijd (of nooit?) oplossen. Wat dat betreft is de geest al helemaal uit de fles.
aexo
0
Stikstofbemiddelaar Remkes adviseerde het kabinet om een opkoopregeling te treffen van de ’bedrijfswaarde met een plus’. „Daar zijn wij het mee eens en hier lijkt de Kamerbrief aan te voldoen”, zegt Bart Kemp, voorzitter van boerenactieclub Agractie. „Het is alleen wel belangrijk wat er met de bedrijfswaarde wordt bedoeld. Wij kunnen alleen akkoord gaan als dat de productiewaarde is, dus de waarde als het bedrijf maximaal produceert bij goede prijzen.”

Aha, niet de bedrijfswaarde, maar de productiewaarde. dan bedoelt kemp 120% op 120% dat is dus 144%. en je moet ook rekening houden met de toekomst en de inflatie verwachting, dan kom ik uit op de bedrijfswaarde * 2 , dus 200%. Koffers geld zullen er gegooid moeten worden om dit hardnekkig onkruid, wat Nederland al tientallen jaren in een wurggreep houdt, met wortel en tak uit te roeien ( stikstofuitstoot ).

En als eenmaal rondgaat op de landerijen van Nederland dat het bedrag 200% is, dan zie ik de schapen wel over de dam gaan.
aexo
1
Melkveehoudersvoorman Bleker pleit ervoor dat provincies met boeren om tafel gaan zitten en naar oplossingen zoeken. „De oplossing ligt volgens ons in innovaties. Als de helft van de drieduizend boeren melkveehouder is, dan betekent het dat 10% van de zuivelproductie wegvalt. Laat ze eerst maar zeggen wat ze willen met de melkveehouderij.”

gewoon opdoeken, zo moeilijk is het allemaal niet. de boer krijgt kisten met geld, Nederland kan weer verder met economische activiteiten waar op dit moment meer noodzaak voor is, zoals bijvoorbeeld rijkssnelwegen en van hot naar her vliegen voor bijvoorbeeld het aanschouwen van een potje voetbal in landen ver weg.
aexo
0
DEN HAAG - Boeren krijgen een nieuwe klap te verwerken in de aanpak van milieuproblemen. Het kabinet wil de komende jaren het grondwaterpeil verhogen, ook in de voor boeren belangrijke veenweidegebieden. Vooral melkveehouders in het Groene Hart en de noordelijke provincies worden daardoor geraakt.

Dat melden Haagse bronnen aan De Telegraaf. Het kabinet presenteert vrijdag een heel pakket aan maatregelen om de stikstofcrisis te lijf te gaan. Naast het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met een lijvige brief komen. Daarin wordt gemeld dat de water- en bodemkwaliteit in Nederland in een heel aantal gebieden niet op orde is: per gebied zal een aanpak worden gemaakt, samen met de provincies en waterschappen. Ook wordt een plan gemaakt om verzilting (in de kustgebieden) tegen te gaan.
Succes
0
quote:

ffff schreef op 20 november 2022 12:24:

Iemand een goede tip?

Die tip heb ik wel, neunelf4 S:

De verantwoordelijkheid in het leven voor zoveel ALS mogelijk zaken bij jezelf zoeken en niet bij de Overheid.

Nederland en nog heel wat westerse democratieën zijn de afgelopen 50 jaar verworden tot gemakszuchtige, verpamperde, overbeschermde samenlevingen waarbij er voortdurend op gerekend wordt dat de Overheid voor bijna alles moet zorgen.

....

Peter
Een bijdrage van U die hout snijdt!

Helaas proef ik ook een cynische ondertoon en dat is jammer .. want u schetst tevens een beeld van politici die alleen maar aan zichzelf denken. Dat is denk ik (en mss ben ik naïef) onterecht en ben ik dan ook geheel niet met u eens.

Want ondanks de (terechte) kritiek is Nederland nog steeds één van de beste landen in de Wereld om in te leven; zowel qua welvaart, geluk, vrijheid als functioneren van de democratie (incl de overheid).

Ik zou daarom willen opperen om het woordje 'ALS' toe te voegen ...

Er zijn namelijk wel degelijk groepen in de samenleving (ouderen, zieken, gehandicapten, etc) die ondersteuning behoeven in het leven (daar zij überhaupt -door omstandigheden- niet in staat zijn om te werken).
Een overheid dient er -naar mijn mening- dan ook met name op gericht te zijn om deze groepen te beschermen en te helpen! Duidelijke afbakening is hierbij idd cruciaal ... om de door uw genoemde 'verpampering' te voorkomen.
Daarnaast kan de overheid -in theorie- bij al de door u genoemde punten faciliterend en sturend werken. De gulden middenweg verdient daarom mijn voorkeur!

Aan de ene kant: eigen verantwoordelijkheid, waarbij je de oorzaak van problemen niet -altijd en alleen- bij de overheid zoekt maar ook bij jezelf.
En aan de andere kant een faciliterende -decentrale- overheid die zowel de zelfredzaamheid als tevens de 'zwakkeren' in de samenleving beschermd/ondersteund.
voda
1
Melkveehouders verwerpen uitgelekt stikstofplan
Door GERT VAN HARSKAMP

Updated Gisteren, 23:31
Gisteren, 17:33
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Melkveehouders zien helemaal niets in de uitgelekte stikstofplannen van het kabinet. Volgens interim-voorzitter Henk Bleker van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) zijn de plannen veel te dwingend en zorgen ze voor een kaalslag in de melkveehouderij. Overige boerenorganisaties zijn juist gematigd positief.

Henk Bleker vreest het einde van de melkveehouderij. ANP/HH

Het kabinet wil drieduizend bedrijven bij natuurgebieden die veel stikstof uitstoten, zogeheten piekbelasters, 120% van de bedrijfswaarde bieden als zij bereid zijn vrijwillig te stoppen. Willen zij niet stoppen, dan zullen zij moeten verplaatsen of drastisch innoveren. Het aanbod is vooralsnog gebaseerd op vrijwilligheid, maar het kabinet houdt een ’dwingend instrumentarium’ achter de hand.

„Een opkoopregeling en als je niet meedoet wordt er zwaar ingegrepen in je bedrijfsvoering, is voor ons geen vrije keuze”, verwerpt Bleker. De oud-staatssecretaris vindt dat boeren hiermee het mes op de keel wordt gezet. „Vrijwilligheid is voor ons altijd een voorwaarde geweest. Ik adviseer onze leden dan ook om aan de inspectie een officieel besluit te vragen, waarin staat dat zij piekbelaster zijn en op basis waarvan dat besluit is genomen. Dan kun je in beroep gaan.”

BEKIJK OOK:
Kabinet gaat 3000 piekbelasters benaderen met ’goudomrande’ stikstofregeling

Topregeling
LTO is vooralsnog iets positiever gestemd. „Eenmalige vrijwillige topregeling is conform Remkes en inzet van LTO Nederland”, zegt algemeen directeur Hans van den Heuvel van de land- en tuinbouworganisatie op Twitter.

Stikstofbemiddelaar Remkes adviseerde het kabinet om een opkoopregeling te treffen van de ’bedrijfswaarde met een plus’. „Daar zijn wij het mee eens en hier lijkt de Kamerbrief aan te voldoen”, zegt Bart Kemp, voorzitter van boerenactieclub Agractie. „Het is alleen wel belangrijk wat er met de bedrijfswaarde wordt bedoeld. Wij kunnen alleen akkoord gaan als dat de productiewaarde is, dus de waarde als het bedrijf maximaal produceert bij goede prijzen.”

BEKIJK OOK:
Onzekerheid blijft bij boeren: ’Wie zijn dat dan, die piekbelasters?’

PAS-melders
Agractie en LTO benadrukken verder dat zij beide vinden dat de vrijgekomen stikstofruimte eerst aangeboden moeten worden aan PAS-melders. Dat zij boeren die buiten hun schuld door regelgeving van de overheid illegaal zijn geworden.

Melkveehoudersvoorman Bleker pleit ervoor dat provincies met boeren om tafel gaan zitten en naar oplossingen zoeken. „De oplossing ligt volgens ons in innovaties. Als de helft van de drieduizend boeren melkveehouder is, dan betekent het dat 10% van de zuivelproductie wegvalt. Laat ze eerst maar zeggen wat ze willen met de melkveehouderij.”

Product Organisatie Varkenshouders (POV) wil pas reageren als de Kamerbrief er is.

BEKIJK OOK:
Wanhoop bij ’illegale’ boeren na uitblijven legalisatie: ’Gewoon geen licht aan de horizon’

www.telegraaf.nl/financieel/155431293...
voda
0
Oh Oh Den Haag!

Opknapbeurt Scheveningse boulevard per direct stilgelegd door stikstof

Eerst kritiek op de renovatie van het Binnenhof vanwege de stikstofuitspraak en nu is de vernieuwing van de boulevard in Scheveningen per direct stilgelegd. De schop kan op zijn snelst na de zomer van 2023 de grond weer in.

Bart Lelieveld 29-11-22, 15:35 Laatste update: 29-11-22, 17:03

Na het noordelijke stukje van de boulevard was nu het deel voor het Kurhaus aan de beurt voor een flinke opknapbeurt. Maar het werk is nog nauwelijks begonnen of het moet alweer worden stilgelegd. Probleem is de stikstofuitspraak die de Raad van State onlangs deed.

Lees ook
Kritiek op verbouwing Binnenhof ‘terecht’: ‘Wat voor aannemer en boer geldt, geldt ook voor Kamer’
Actiegroep wil geen brede A4: ‘Alsof stikstof en CO2 geen enkel probleem zijn’

Het centrale deel van de Scheveningse boulevard, rond toeristenmagneten de Pier en het Kurhaus, moet een flinke metamorfose ondergaan. De wandelpromenade wordt verbreed en er komt voor het Kurhaus een 35 meter brede trap die de overgang vormt naar de strandpaviljoens. Het karakteristieke hotel zelf moet letterlijk meer uitgelicht worden. Ook moeten er drie grote pleinen worden aangelegd, voor de Pier, voor het Kurhaus en bij de Beeldentuin.

Beschermde natuurgebieden
De gemeente dacht de metamorfose van de boulevard te kunnen uitvoeren zonder dat de stikstofuitstoot een probleem zou vormen. De overheid ging ervan uit dat de stikstof die bij bouwwerkzaamheden vrijkomt niet meegerekend hoefde te worden. Maar de Raad van State zette daar eerder deze maand dus een streep door.

Den Haag moet nu dus het werk stilleggen voordat het goed en wel begonnen is. Volgens wethouder Anne Mulder kunnen de werkzaamheden namelijk gevolgen hebben voor de beschermde natuurgebieden in de omgeving. Daar is met de aanvraag van de vergunningen geen rekening mee gehouden, omdat de gemeente toen nog dacht dat dat niet nodig was.

De strandtenthouders zouden het nieuwe zomerseizoen eigenlijk op een tijdelijke locatie kunnen beginnen, maar dat wordt nu onzeker. Duidelijk is in elk geval dat de benodigde vergunningen voor de boulevard-metamorfose niet begin volgend jaar binnen zullen zijn, zoals aanvankelijk de verwachting was.

Op zijn vroegst na de zomer van 2023 kan de schop weer de grond in.

www.ad.nl/den-haag/opknapbeurt-scheve...
aexo
0
als den haag nu eens de dikke portemonnee laat wapperen door piekbelasters uit te kopen. den haag en wassenaar moeten gewoon schuiven, net zoals de rest van nederland. allemaal wilde bouwplannen maar aan de milieuwetgeving voldoen , ho maar.
Ronald Engels
1
quote:

voda schreef op 30 november 2022 07:19:

Oh Oh Den Haag!

Opknapbeurt Scheveningse boulevard per direct stilgelegd door stikstof

Eerst kritiek op de renovatie van het Binnenhof vanwege de stikstofuitspraak en nu is de vernieuwing van de boulevard in Scheveningen per direct stilgelegd. De schop kan op zijn snelst na de zomer van 2023 de grond weer in.

Bart Lelieveld 29-11-22, 15:35 Laatste update: 29-11-22, 17:03

Na het noordelijke stukje van de boulevard was nu het deel voor het Kurhaus aan de beurt voor een flinke opknapbeurt. Maar het werk is nog nauwelijks begonnen of het moet alweer worden stilgelegd. Probleem is de stikstofuitspraak die de Raad van State onlangs deed.

Lees ook
Kritiek op verbouwing Binnenhof ‘terecht’: ‘Wat voor aannemer en boer geldt, geldt ook voor Kamer’
Actiegroep wil geen brede A4: ‘Alsof stikstof en CO2 geen enkel probleem zijn’

Het centrale deel van de Scheveningse boulevard, rond toeristenmagneten de Pier en het Kurhaus, moet een flinke metamorfose ondergaan. De wandelpromenade wordt verbreed en er komt voor het Kurhaus een 35 meter brede trap die de overgang vormt naar de strandpaviljoens. Het karakteristieke hotel zelf moet letterlijk meer uitgelicht worden. Ook moeten er drie grote pleinen worden aangelegd, voor de Pier, voor het Kurhaus en bij de Beeldentuin.

Beschermde natuurgebieden
De gemeente dacht de metamorfose van de boulevard te kunnen uitvoeren zonder dat de stikstofuitstoot een probleem zou vormen. De overheid ging ervan uit dat de stikstof die bij bouwwerkzaamheden vrijkomt niet meegerekend hoefde te worden. Maar de Raad van State zette daar eerder deze maand dus een streep door.

Den Haag moet nu dus het werk stilleggen voordat het goed en wel begonnen is. Volgens wethouder Anne Mulder kunnen de werkzaamheden namelijk gevolgen hebben voor de beschermde natuurgebieden in de omgeving. Daar is met de aanvraag van de vergunningen geen rekening mee gehouden, omdat de gemeente toen nog dacht dat dat niet nodig was.

De strandtenthouders zouden het nieuwe zomerseizoen eigenlijk op een tijdelijke locatie kunnen beginnen, maar dat wordt nu onzeker. Duidelijk is in elk geval dat de benodigde vergunningen voor de boulevard-metamorfose niet begin volgend jaar binnen zullen zijn, zoals aanvankelijk de verwachting was.

Op zijn vroegst na de zomer van 2023 kan de schop weer de grond in.

www.ad.nl/den-haag/opknapbeurt-scheve...
=========================

voda,

Geweldig heel Nederland moet kapot door een puur politiek D`66 Stikstof Probleem, één niet bestaand probleem!

Ga zo door en alle bedrijven die nog niet kapot zijn gemaakt verdwijnen met stille zwijgende trom naar het buitenland, b.v. USA/Texas, waar het nog steeds uitzonderlijk goed zaken doen is waar de Texanen, Sleepy Joe Biden en de Democraten op grote afstand van hun staat Texas houden.

Het wordt lachen en huilen in Nederland en de EU de komende jaren.
Ook California staat het huilen nader als het lachen.
Groene Linkse en zogenaamd Liberaal "Socialisme / Communisme" heeft niet de toekomst, of het zou de toekomst van totale economische ondergang door vernietiging moeten zijn!

M.v.g. Ronald
A Mao
4
Wie heeft Putin of Xi als vijanden nodig, als je de loopjongens van WEF in huis hebt,…..
izdp
0
Natuurlijk is het de schuld van de overheid.

Die hadden politiek gezien veelal de steun nodig van 1 of meer christelijke partijen met hun agrarische achterban.
Zodoende werden de boeren ruim 40 jaar lang de hand boven het hoofd gehouden.
En dat ten koste van de natuur, bodem en grondwater.
Pakken ze het nu met hele softe handjes met buidels vol geld, eindelijk aan en dan nog klagen?

De overheid had ook simpelweg kunnen gaan handhaven, zoals normaal in het gewone bedrijfsleven buiten de multinationals.
De boeren hebben ons al heel veel gekost. Ons in de zin van gewone inwonende burgers buiten deze bedrijfstak en hun aanverwanten.
Qua BNP stelt het niet zoveel voor ondanks dat enorme verklote ruimtebeslag.
En uiteraard de uitzonderingen die de regel bevestigen. In mijn buurtschap ken ik er daar niet 1 van overigens.
Ronald Engels
1
quote:

izdp schreef op 30 november 2022 23:30:

Natuurlijk is het de schuld van de overheid.

Die hadden politiek gezien veelal de steun nodig van 1 of meer christelijke partijen met hun agrarische achterban.
Zodoende werden de boeren ruim 40 jaar lang de hand boven het hoofd gehouden.
En dat ten koste van de natuur, bodem en grondwater.
Pakken ze het nu met hele softe handjes met buidels vol geld, eindelijk aan en dan nog klagen?

De overheid had ook simpelweg kunnen gaan handhaven, zoals normaal in het gewone bedrijfsleven buiten de multinationals.
De boeren hebben ons al heel veel gekost. Ons in de zin van gewone inwonende burgers buiten deze bedrijfstak en hun aanverwanten.
Qua BNP stelt het niet zoveel voor ondanks dat enorme verklote ruimtebeslag.
En uiteraard de uitzonderingen die de regel bevestigen. In mijn buurtschap ken ik er daar niet 1 van overigens.
==========================

izdp,

In Gods Naam laat onze Boeren, "boeren" en voor ons en voor het voedsel van de wereld zorgen.

En in Gods Naam laat onze Vissers, "vissen" op de meest efficiente milieu vriendelijkste wijze via "elektrisch puls vissen" en voor een efficient deel van alle gevangen vissen/voedsel zorgen in de EU.

Waarom, Waarom????, Moet in Nederland alles kapot gemaakt worden en onze boeren en vissers vernietigd worden???

Wie oh wie kan dit eens fatsoenlijk uitleggen, deze terreur tegen onze boeren en vissers, enzv.??

M.v.g. Ronald
izdp
0
Wat??

Je draait de zaak volledig om.
De terreur wordt gepleegd door de boeren.
Al meer dan 40 jaar lang zijn ze in (gedoogde) overtreding.
Die slimmigheid van onze overheid wordt niet meer gepikt door de EU.
Terecht, want afspraken zijn afspraken.
Mogen ze nota bene nog een paar jaar geleidelijk afbouwen qua mest.
En dan durven die enorme vervuilers en verkrachters van ons leefmilieu nog steeds te protesteren?
Duidelijk is dat er weinig mensen ook maar iets snappen van deze problematiek.
Die zien louter wat koetjes en gras en oh wat lief.
Vergeet het maar; het is keiharde business ten kosten van flora en fauna.
Fauna staat voor alle dieren, dus incluis de mens.

Edit: qua vissen en puls heeft onze overheid het zelf verkloot.
Door tegen alle afspraken in, veel meer pulsvissers toe te laten in een soort onderzoeksfase.
Dat zette kwaad bloed en ken dan boeren en vissers.
Niet alleen in ons land zijn ze beducht voor hun terreur.
En zo kreeg NL voor die visserij de deksel op hun neus.
Stommelingen.
rationeel
1
quote:

ffff schreef op 20 november 2022 12:24:

Iemand een goede tip?

Die tip heb ik wel, neunelf4 S:

De verantwoordelijkheid in het leven voor zoveel mogelijk zaken bij jezelf zoeken en niet bij de Overheid.

Nederland en nog heel wat westerse democratieën zijn de afgelopen 50 jaar verworden tot gemakszuchtige, verpamperde, overbeschermde samenlevingen waarbij er voortdurend op gerekend wordt dat de Overheid voor bijna alles moet zorgen.

Uiteraard is zoiets alleen maar mogelijk tegen een gigantische kostprijs, waardoor de belastingen torenhoog zijn. Maar democratisch zo geregeld omdat inderdaad puur democratisch gezien er een meerderheid is die meer van deze ontwikkeling profiteert dan dat er burgers zijn die relatief veel te veel betalen aan de programma's opgesteld door sinterklaaspolitici.

Zij worden gekozen, krijgen de macht, denken verdomd goed aan zichzelf en aan hun achterban en verzaken om hun eigen achterban te vertellen, dat hun plannen wel gruwelijk veel geld kosten. Maar die rekening is voor de ander, uiteraard niet voor hun eigen achterban.

Geen armoede...... Als ke alleen al deze week op Nederlandse journaal hoort dat 1,2 miljoen Nederlandsers last zouden hebben van burnt-out.....DAT is dan een Journaalonderwerp.....DAT geeft toch de verpampering goed weer. Velen zijn te beroerd om zich int te spannen

Goed onderwijs...? Tja....Als je nu eens begint met het feit dat de jongelui wat harder studeren, meer uren studeren en het onderwijzend personeel wat meer uren maakt, dan gaat helemaal vanzelf, zonder ook maar één cent kosten, het onderwijsniveau omhoog. Maar we leven in een maatschappij waarbij het onderwijs, dus de schoten wel plekken zijn geworden om de jeugd bijzonder aangenaam te entertainen, met kennismakingsreisjes in de eerste weken dat het onderwijs start en sinds kort gratis ontbijten en gratis middageten. Een doorgeslagen verpampering, waarbij ik mij afvraag: Wat was er verkeerd aan een blikken trommeltje met boterhammen zoals we dat 50 jaar geleden deden? En de vele extra uren dat we toen studeerden en op school zaten vergeleken met vandaag de dag. Wel gigantisch goedkoper: dat zeker.

Meer betaalbare huizen? Moet je wel jezelf afvragen wat arbeid, grond en materialen tegenwoordig kosten..... De prijzen zijn een weerspiegeling daarvan en wil je meer betaalbare huizen dan moet je niet naar de Overheid als sinterklaas kijken, maar zelf harder werken en sparen.

Gzondheidszorg is fantastisch, maar zoals ik al heel wat keren heb aangegeven: Die gezondheidszorg kan veel en veel meer, dan dat die bevolking zich financieel kan veroorloven: Dus moet je keuzes durven maken: Hier en daar snoeien en hier en daar gewoon hardop zeggen: Hier houdt het op. Naar alweer: Dat zijn vervelende boodschappen, waar sinterklaaspolitici zich snel wegstoppen.

EIGEN verantwoordelijkheid betekent op je gezondheid letten, dus gezond leven en niet maar zuipen, vreten, spuiten, drogeren.... en dan moet de Overheid... de maatschappij dat natuuyrlijk allemaal opknappen en betalen. Men vindt dat in Nederland zo gewoon dat zelfs volslagen nieuwkomers, die ongevraagd met tientallen duizenden de grens overkomen OOK al vinden dat ze op van alles en nog wat recht hebben.

Waarom niet de opmerking tegen de vreemdeling: Als je iets wilt: Ga er maar voor werken en als je er de centen niet voor hebt: Ga weer terug naar je moeder. Na jaaaaaren is een hoog percentage nog steeds niet aan het werk....

EIGEN verantwoordelijkheid...Die verpampering is op tientallen gebieden toch zo doorgeslagen. En altijd is de Overheid de schuldige, terwijl ik werkelijk vind: Het is je klote eigen schuld. Had je maar harder moeten werken of verstandiger leven.

Kortom, vraagstellen: Het is een kwestie hoe je tegen het leven aankijkt: Zelf de verantwoordelijkheid oppakken, dan wel steeds je hand ophouden bij de Overheid en naar de sinterklaaspoliticus met grote vragende smachtende ogen kijken: Kun JIJ ervoor zorgen, beste politicus: Dan stem ik op jou....

Peter
Je stemt toch VVD?

De partij die het zelf oppakt is FVD:)

izdp
0
quote:

rationeel schreef op 1 december 2022 22:14:

[...]

Je stemt toch VVD?

De partij die het zelf oppakt is FVD:)

Ja, op exact dezelfde wijze als de NSB in de jaren '30.
Toen het ook verviel tot een partijtje van niemendal.
Lees je in. De NSB en de jaren '30 en nu dat forumpje met gelijke verdwaasden.
izdp
0
En zie hier: nos.nl/artikel/2454754-25-limburgse-b...

Kost een godsvermogen en levert qua stikstofverbindingen verdomd weinig op.
immers voornamelijk varkenshouderijen en die produceren in vergelijking met melkveehouderijen, maar een fractie op van die verbindingen.
Waarom niet simpelweg handhaven? Te pijnlijk voor de gedoogoverheid met kilo's boter op hun hoofd?
Mag jan met de pet, henk en ingrid, de dupe van zijn ipv de vervuilers pur sang.
1.663 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 80 81 82 83 84 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.767,40 -0,01%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.922,65 +0,17%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.380,75 +0,84%
 EUR/USD 1,0645 -0,25%
 WTI 82,10 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%