Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever stijgt de olieprijs?

2.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 ... 134 135 136 137 138 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse olievoorraden fors gedaald

Capaciteitsbenutting raffinaderijen omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week fors gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 2 december daalden de voorraden ruwe olie met 5,2 miljoen vaten tot 413,9 miljoen stuks.

De benzinevoorraden stegen met 5,3 miljoen vaten tot 219,1 miljoen vaten.

En ook de voorraden stookolie en diesel stegen met 6,2 miljoen vaten tot 118,8 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 95,5 procent. Dat was een week eerder 95,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 7 december 2022
Views: 2.070

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 2 december zijn gedaald met 5,2 miljoen vaten tot 413,9 miljoen stuks.

De benzinevoorraden stegen met 5,3 miljoen vaten tot 219,1 miljoen vaten.

En ook de voorraden stookolie en diesel stegen met 6,2 miljoen vaten tot 118,8 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 95,5 procent. Dat was een week eerder 95,2 procent.

De Amerikaanse benchmark eindigde woensdag op zijn laagste niveau sinds 21 december 2021 door zorgen over de Chinese vraag en de verwachting dat westerse sancties weinig invloed zullen hebben op Russische voorraden.

"De verwachting dat een prijsplafond op Russische ruwe olie de mondiale voorraden zou doen krimpen, is getemperd, terwijl de hoop dat de heropening van China de vraag naar olie zou stimuleren waarschijnlijk voorbarig is", zei marktanalist Stephen Innes van SPI Asset Management.

"De voorzichtige stappen van China om te heropenen zouden kunnen leiden tot een golf van coronavirusgevallen, waardoor een bredere versoepeling van beperkingen wordt vertraagd", voegde hij toe.

De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 3,0 procent, ofwel 2,24 dollar, lager op 72,01 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Oeso: outlook blijft zwak

Cijfers duiden alleen op stabiele groei voor Japan.

(ABM FN-Dow Jones) De Oeso ziet nog altijd een groeivertraging voor het gros van de aangesloten landen mogen, met uitzondering van Japan. Dit bleek donderdag uit de meest recente metingen van de eigen indicatoren die de denktank samenstelt.

Deze duidden volgens de Oeso alleen voor Japan op een stabiele groei voor de economie. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk en Italië is op basis van verzamelde gegevens uit november van dit jaar de komende tijd sprake nog altijd sprake van een groeivertraging.

Voor de industrie van China werd een stabiele groei bevestigd in de zogeheten Composite Leading Indicators van de Oeso. India en Brazilië lijken daarentegen alweer aan groeivaart te moeten inleveren.

Volgens de Oeso kan de algehele vertraging worden toegeschreven aan met name de hoge inflatie in combinatie met de oplopende rentes. De oorlog in Oekraïne noemde de Oeso met nadruk een sterk onzekere factor bij de inschattingen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Lek Canadese oliepijplijn stuwt olieprijzen

Stijging van ruim 4 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Het Canadese TC Energy heeft donderdag zijn Keystone-pijpleiding stilgelegd vanwege een lek. Dit meldde het energiebedrijf donderdag.

Ongeveer 20 mijl ten zuiden van Steele City in Nebraska werd woensdagavond een lek geconstateerd in de oliepijpleiding, die een capaciteit van 622.000 vaten per dag heeft.

TC Energy meldde dat conform de protocollen de pijplijn is stilgelegd en onderzoekt wat er aan de hand is.

De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde donderdag op de New York Mercantile Exchange 4,1 procent hoger op 74,98 dollar per vat.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs daalt verder

Door ABM Financial News op donderdag 8 december 2022
Views: 2.847

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gedaald. Bij een settlement van 71,46 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna een procent goedkoper.

Eerder op de dag steeg de WTI-olieprijs naar ruim 75 dollar, nadat bekend werd dat het Canadese TC Energy de Keystone-pijpleiding heeft stilgelegd vanwege een lek.

"Dit is een belangrijke bevoorradingsbron voor het raffinaderijcomplex aan de Amerikaanse Golfkust", zeiden analisten van StoneX.

Markthandelaren wezen erop dat het feit dat de olieprijs zijn winsten donderdag toch verspeelde, erop duidt dat het technisch beeld voor de oliemarkten nog steeds bearish is. De zorgen over een recessie zetten druk op de vraag naar olie.

Woensdag sloot de WTI-olieprijs al op het laagste niveau in bijna een jaar en "als de huidige dynamiek doorzet, dan is een daling richting de 59 tot 63 dollar realistisch", volgens analisten van het Sevens Report.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs blijft dalen

Door ABM Financial News op vrijdag 9 december 2022
Views: 2.998

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gedaald. Bij een settlement van 71,02 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,6 procent goedkoper. Op weekbasis werd WTI-olie zelfs 11 procent goedkoper.

"De vraagkant blijft bearish te midden van de mondiale economische vertraging, een verhoogd recessie risico in de EU en VS en aanhoudende zorgen over de groei in China", schreven analisten van Fitch Solutions.

De olieprijzen daalden deze week scherp, terwijl het prijsplafond op Russische olie van de G7 inging, net als een importverbod vanuit de EU. Ondertussen kondigde China een versoepeling van de coronamaatregelen aan.

Donderdag veerde de olieprijs even op nadat bekend werd dat een olielek was geconstateerd in de Keystone-pijpleiding in de VS. Vrijdag was de pijplijn, die olie transporteert van Canada naar de Golfkust in Texas, nog afgesloten, volgens Reuters.

Volgens Anas Alhajji van Energy Outlook Advisors zal de sluiting van de pijpleiding naar verwachting resulteren in lagere voorraden in Cushing, Oklahoma.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs veert op

Door ABM Financial News op maandag 12 december 2022
Views: 3.039

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gestegen. Bij een settlement van 73,17 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3 procent duurder.

Een lek in de belangrijke Keystone-pijpleiding in Kansas was maandag nog niet opgelost en bood steun aan de olieprijzen, net als de heropening van de Chinese economie.

Analisten van Sevens Report wezen ook op de technische steun voor WTI tussen de 70 en 72 dollar. Die prijsklasse wordt volgens hen "fundamenteel ondersteund" door de belofte van de regering-Biden om olie te kopen om de strategische reserves van de VS aan te vullen.

De stijging van de olieprijzen maandag komt op het moment dat het koude winterweer zijn intrede doet in Europa en na een forse daling van de olieprijzen afgelopen week. WTI werd toen ruim 11 procent goedkoper.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees op dreigementen uit Rusland, dat het westen wil straffen voor het prijsplafond dat is ingesteld. Rusland zou zijn olieproductie aanzienlijk kunnen beperken en kan besluiten om geen olie meer te verkopen aan landen die zich houden aan de regels rond de prijslimiet.

"Hoe Saoedi-Arabië hier mee omgaat wordt ontzettend belangrijk", meent Aslam.

Analisten van SPI Asset Management verwachten ondertussen een hobbelige heropening van de Chinese economie en dat in combinatie met een milde recessie in Europa en de Verenigde Staten kan leiden tot een lastiger economisch klimaat voor de oliemarkten.

Naast de winterkou die Europa teistert worden ook in de VS dalende temperaturen verwacht, zeiden analisten van ING. De gasvoorraden in de VS zijn momenteel lager dan het vijfjarige gemiddelde in deze tijd van het jaar en een sterkere vraag kan het aanbod verder verkrappen. De gasprijzen in de VS stegen maandag 8,5 procent. De Europese gasprijs daalde juist.

Volgende richtpunt voor de oliemarkten zijn Amerikaanse inflatiecijfers op dinsdag en vervolgens de rentebesluiten van de grote centrale banken en de wekelijkse olievoorraden uit de VS. Verder publiceert OPEC dinsdag zijn maandrapport. Het Internationaal Energieagentschap doet dit woensdag.

Bron: ABM Financial News
voda
0
OPEC houdt verwachtingen stabiel

Voor groeivraag olie in 2022 en 2023.

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC heeft zijn verwachting voor de groei van de vraag naar olie in 2022 en 2023 ongewijzigd gelaten ten opzichte van een maand geleden. Dit bleek dinsdagmiddag uit een nieuw oliemarktrapport van het kartel.

OPEC rekent nog altijd op een groei van 2,55 miljoen vaten per dag in 2022 bij een totale olievraag per dag van 99,56 miljoen vaten per dag.

De verwachte groei voor 2023 werd gehandhaafd op 2,24 miljoen vaten per dag en het totaal op 101,80 miljoen vaten per dag.

Kijkend naar het aanbod van niet-OPEC-landen, verwacht het kartel vooralsnog ook geen wijzigingen. In 2022 komt de productiegroei van deze landen uit op 1,9 miljoen vaten per dag en in 2023 op 1,5 miljoen vaten per dag.

De nieuwste ramingen duiden erop dat Rusland vooralsnog weinig pijn ondervindt van de westerse sancties in reactie op de invasie van Oekraïne. Sinds een week is een prijsplafond van kracht op Russische olie en geldt een importverbod in de Europese Unie.

Volgens OPEC is de Russische olietoevoer door de EU-ban in november met circa 1 miljoen vaten per dag gedaald, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Andere regio's compenseren dit, volgens het kartel. Zo neemt Turkije fors meer olie in, tot 400.000 vaten per dag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
IEA verwacht verdere vraagstijging naar olie

Delen met anderen

Ook in 2023.

(ABM FN-Dow Jones) Het Internationaal Energieagentschap rekent op een sterkere vraag naar olie in 2022 en werd ook nog iets positiever over volgend jaar. Dit bleek woensdag uit het maandrapport van de instelling uit Parijs.

IEA verhoogde de groeiraming voor de vraag naar olie in 2022 met 140.000 vaten. Dat betekent dat de vraag dit jaar met 2,3 miljoen vaten per dag stijgt, naar een totale vraag van 99,9 miljoen vaten per dag.

Het aanbod per dag komt dit jaar volgens IEA uit op 100 miljoen vaten, een verhoging met 100.000 vaten per dag.

In 2023 verwacht IEA een stijging van de vraag naar olie met 1,7 miljoen vaten per dag. Dat is 100.000 vaten meer dan in de oude raming.

De totale vraag komt zo volgend jaar uit op 101,6 miljoen vaten olie per dag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amerikaanse olievoorraden fors gestegen

Delen met anderen

Capaciteitsbenutting raffinaderijen omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week fors gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 9 december stegen de voorraden ruwe olie met 10,2 miljoen vaten tot 424,1 miljoen stuks.

De benzinevoorraden stegen met 4,5 miljoen vaten tot 223,6 miljoen vaten.

En de voorraden stookolie en diesel stegen met 1,4 miljoen vaten tot 120,2 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 92,2 procent. Dat was een week eerder 95,5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 14 december 2022
Views: 1.759

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gestegen.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 9 december zijn gestegen met 10,2 miljoen vaten tot 424,1 miljoen stuks.

De benzinevoorraden stegen met 4,5 miljoen vaten tot 223,6 miljoen vaten.

En de voorraden stookolie en diesel stegen met 1,4 miljoen vaten tot 120,2 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 92,2 procent. Dat was een week eerder 95,5 procent.

De markt haalde steun uit het maandrapport van het Internationaal Energieagentschap (EIA). De instelling uit Parijs rekent op een sterkere vraag naar olie in 2022 en werd ook nog iets positiever over volgend jaar.

IEA verhoogde de groeiraming voor de vraag naar olie in 2022 met 140.000 vaten. Dat betekent dat de vraag dit jaar met 2,3 miljoen vaten per dag stijgt, naar een totale vraag van 99,9 miljoen vaten per dag.

Het aanbod per dag komt dit jaar volgens IEA uit op 100 miljoen vaten, een verhoging met 100.000 vaten per dag.

In 2023 verwacht IEA een stijging van de vraag naar olie met 1,7 miljoen vaten per dag. Dat is 100.000 vaten meer dan in de oude raming. De totale vraag komt zo volgend jaar uit op 101,6 miljoen vaten olie per dag.

De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 2,5 procent, ofwel 1,89 dollar, hoger op 77,28 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op donderdag 15 december 2022
Views: 2.969

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gedaald. Bij een settlement van 76,11 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,5 procent goedkoper.

Op weekbasis ligt de WTI-olieprijs nog wel op koers voor een aardige winst, nu China zijn coronamaatregelen versoepelt en beleggers verwachten dat de vraag naar Chinese olie daardoor toeneemt.

Donderdag steeg de dollar ten opzichte van andere grote valuta nadat de Federal Reserve woensdag de rente verder verhoogde en aangaf dat de markt vooralsnog geen draai in het monetaire beleid hoeft te verwachten. De stijgende dollar is ongunstig voor de olieprijzen.

Volgens analist Tyler Richey van Sevens Report was de Fed licht hawkish. Ook de Europese Centrale Bank toonde zich donderdag in zijn rentebesluit vrij hawkish.

Beleggers vrezen dat een agressief verkrappend beleid van de grote centrale banken ervoor zorgt dat de wereldeconomie in een diepere recessie belandt.

Volgens Richey hopen de oliemarkten juist op een zachte economische landing, omdat de vraag naar olie ernstig te lijden zou hebben onder een diepe recessie, "waardoor de energieprijzen aanzienlijk zouden dalen."

Volgens Sevens Report probeert WTI een nieuwe bodem te vormen rond 70 dollar, "maar zorgen over een recessie zullen een aanzienlijke opwaartse beweging beperken, waardoor de olieprijs in een krappe bandbreedte blijft."

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt verder

Door ABM Financial News op vrijdag 16 december 2022
Views: 2.649

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gedaald. Bij een settlement van 74,29 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,4 procent goedkoper.

"De golf van verhogingen door de centrale banken en de toenemende vrees voor een recessie zijn mogelijk reden waarom de olieprijzen opnieuw onder druk staan. Ondanks het herstel eerder deze week blijven beleggers bezorgd over de vraag naar energie, vooral uit China", zei analist Charalampos Pissouros van XM.

Op weekbasis werd WTI ruim 3 procent duurder, gesteund door het optimisme over de coronaversoepelingen in China.

"Maar het kan even duren voordat de motoren van de economie weer op gang komen", waarschuwde Pissouros.

De Europese gasprijs daalde afgelopen week. Volgens analist Stewart Glickman blijft het weer de belangrijkste factor voor de gasprijzen, net als Europa's doel om Russisch gas te vervangen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op maandag 19 december 2022
Views: 2.095

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, waarbij investeerders de langetermijnvooruitzichten voor de Chinese vraag probeerden in te schatten, terwijl Beijing zijn coronavirusbeperkingen versoepelt.

Ruwe olie steeg vorige week, maar daalde vrijdag aanzienlijk na renteverhogingen door grote centrale banken en indicaties dat de rente in 2023 hoog zal blijven. Dit wakkerde de vrees voor een wereldwijde economische neergang aan, stelden analisten.

"Het lijdt geen twijfel dat de vraag negatief wordt beïnvloed, en dat komt vooral doordat handelaren het agressieve monetaire beleid van centrale banken niet prettig vinden. Echter, niet alles is negatief aangezien China heeft gezworen het pessimisme over zijn economie te bestrijden en alles zal doen wat nodig is om economische groei te stimuleren", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Het strikte coronavirusbeleid van China heeft de vraag naar ruwe olie uit één van 's werelds grootste energieverbruikende landen ondermijnd. De versoepeling van de coronavirusbeperkingen wordt op de lange termijn als positief beschouwd, maar een golf van infecties heeft geleid tot bezorgdheid over de vooruitzichten op korte termijn.

"Vooruit kijkend naar de nabije toekomst lijkt het waarschijnlijk dat we verdere steun van de Chinese centrale bank kunnen verwachten om de economische groei in China te ondersteunen en Beijing zal waarschijnlijk al het beleid rond het coronavirus versoepelen", zei Naeem.

De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot maandag 1,2 procent hoger op 75,19 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op vrijdag 23 december 2022
Views: 1.519

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, vanwege de stijgende zorgen over een daling van de Russische export na het opleggen van een prijsplafond door de G7-landen eerder deze maand.

De olieprijs steeg op weekbasis 6,85 procent, ofwel 5,10 dollar.

De vice-premier van Rusland, Alexander Novak, zei vrijdag dat Rusland de olieproductie in het nieuwe jaar met 5 tot 7 procent zou kunnen verminderen.

Marktanalist Stephen Innes van SPI Asset Management merkte op dat olie op weekbasis aanzienlijk is gestegen, vanwege de versoepeling van het coronavirusbeleid in China en vanwege het Russische dreigement om de productie te verminderen.

Voorlopige data wezen op een ineenstorting van het volume van de Russische overzeese olie-export medio december, zei econoom Tatiana Orlova van Oxford Economics. De cijfers suggereren enig succes bij het behalen van de doelstelling van het prijsplafond om de inkomsten van Rusland in te perken, maar suggereert minder succes in termen van het op de markt houden van Russische olie, zei Orlova.

Persbureau Bloomberg meldde eerder deze week dat de totale Russische export van ruwe olie over zee met 1,86 miljoen vaten per dag is gedaald, ofwel een daling van 54 procent week op week, tot slechts 1,6 miljoen vaten per dag in de week die eindigde op 16 december. Persbureau Reuters meldde dat de export van Russische Oeral ruwe olie uit Baltische havens in december met een vijfde zou kunnen dalen.

De februarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 2,67 procent, ofwel 2,07 dollar, hoger op 79,56 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs vrijwel onveranderd

Door ABM Financial News op dinsdag 27 december 2022
Views: 2.334

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs in New York is dinsdag vrijwel onveranderd gesloten, in de dunne handel tussen de kerstdagen en de jaarwisseling.

Een februarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,03 procent lager op 79,53 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Analisten zeggen dat beleggers al maanden vergeefs proberen in te schatten wanneer de Chinese economie weer krachtig zal opveren van de coronaviruslockdowns. Dit zou de mondiale vraag naar olie een sterke impuls kunnen geven.

Tegelijkertijd is economische onzekerheid in de Verenigde Staten een probleem voor olie-beleggers, nu de Federal Reserve openlijk tracht de economie te vertragen en de vraag in te perken, om het inflatieprobleem op te lossen.

Nu de inflatie begint af te vlakken en de benzineprijs eindelijk daalt, toont de Amerikaanse consument weer tekenen van leven.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 28 december 2022
Views: 3.109

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, ondanks optimisme over de vraagvooruitzichten als gevolg van de verdere versoepeling van de coronavirusmaatregelen in China.

Echter, het optimisme werd deels teniet gedaan door het explosief stijgende aantal ziektegevallen in China.

China heeft deze week actie ondernomen om de quarantaine- en testvereisten voor inkomende passagiers op te heffen, nadat Beijing eerder deze maand al besloot om de binnenlandse coronavirusbeperkingen te versoepelen, wat een enorme golf van infecties veroorzaakte in het hele land. Door de rigide controlemaatregelen was een groot deel van de pandemie in het land bijna virusvrij.

De Chinese controlemaatregelen beperkten de vraag naar ruwe olie van één van s'werelds grootste energieverbruikers. Beijing besloot tot versoepeling van de maatregelen na een golf van protest over de lockdowns en restricties.

"De iets stevigere dollar en de twijfels over de snelheid van het herstel van de Chinese vraag wogen woensdag op olie en andere grondstoffen", zei analist Raffi Boyadjian van XM.

"Nu het aantal coronavirusinfecties nog steeds erg hoog is, kan het enkele weken, zo niet maanden duren voordat de vraag in China volledig herstelt", zei hij.

Rusland verbiedt de verkoop van olie aan landen die een plafond hebben ingesteld voor de aankoopprijs van Russische olie. Dit zou een plan van westerse landen onder leiding van de Verenigde Staten moeten ondermijnen, dat ervoor moet zorgen dat Russische olie voor niet meer dan 60 dollar per vat verhandeld wordt. De sancties werden ingesteld vanwege de Russische oorlog in Oekraïne.

De februarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,7 procent lager op 78,96 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Amerikaanse olievoorraden stijgen onverwacht

Capaciteitsbenutting raffinaderijen 92 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 23 december stegen de voorraden ruwe olie met 0,7 miljoen vaten tot 419,0 miljoen stuks. Vooraf werd door economen gerekend op een daling met 0,7 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden met 3,1 miljoen vaten tot 223,1 miljoen vaten. Er was gerekend op een geringe daling met 0,1 miljoen vaten.

En de voorraden stookolie en diesel stegen met 0,3 miljoen vaten tot 119,9 miljoen stuks. Hier was een daling met 2,1 miljoen vaten voorzien.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 92,0 procent. Dat was een week eerder 90,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op donderdag 29 december 2022
Views: 2.255

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gedaald, terwijl handelaren zich positioneerden voor het nieuwe jaar.

Een februarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,7 procent lager op op 78,40 dollar op de New York Mercantile Exchange.

De prijs voor aardgas in de VS daalde 2,7 procent tot 4,559 dollar.

"De zwakte in het energiecomplex vandaag, ondanks een zwakke dollar en sterke aandelen, suggereert een aanzienlijke hoeveelheid eindejaarspositionering, omdat er geen nieuwe headlines waren waar de prijsdaling van vandaag kan worden toegeschreven", aldus Ritterbusch en Associates.

De onverwachte stijging van de olievoorraden in de Verenigde Staten afgelopen week droeg wel bij aan de druk op de olieprijs, voegde het bedrijf daar aan toe. Er was gerekend op een daling met 3 miljoen vaten.

Optimisten op de oliemarkt juichten aanvankelijk de versoepeling van coronavirusbeperkingen in China toe. Deze beperkingen drukten de vraag naar ruwe olie immers aanzienlijk.

Maar een golf nieuwe besmettingen na de versoepeling, en zorgen over reizigers die het virus weer naar het buitenland verspreiden, voedden nieuwe zorgen voor de korte termijn, zeiden analisten.

"Het is nogal een verschuiving, van het bestrijden van elk besmettingsgeval naar leven met het virus. Dat creëert enorme onzekerheid voor het begin van het jaar, met sterk oplopende besmettingsaantallen en een zorgsysteem dat overspoeld wordt", zei Craig Erlam van Oanda.

Bron: ABM Financial News
2.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 ... 134 135 136 137 138 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.696,00 -0,79%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.902,12 -0,70%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,52 +0,55%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,21 +0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%