Euronext « Terug naar discussie overzicht

Euronext 2022

115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
voda
0
10:18
*Correctie: Credit Suisse verhoogt koersdoel Euronext van 77,00 naar 78,00 euro
10:18
*Correctie: Credit Suisse handhaaft Neutraal advies op Euronext
voda
0
10:10
*UBS verhoogt koersdoel Euronext van 77,00 naar 78,00 euro
10:10
*UBS handhaaft Neutraal advies op Euronext
voda
0
Euronext meldt lagere volumes

In oktober.

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in oktober gedaald. Dit maakte de Europese beursuitbater dinsdagavond bekend.

In oktober daalden de volumes op de cash market met 5 procent op maandbasis. Vergeleken met een jaar eerder was sprake van een daling met 16 procent.

De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag in oktober ook 5 procent lager dan een maand eerder. Er waren 7 nieuwe listings, tegenover 4 in september.

Er werden in oktober 4 procent minder aandelenderivaten verhandeld dan in september. Op jaarbasis was sprake van een daling van 0,6 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in oktober ruim 15 procent lager dan een maand eerder. Ten opzichte van oktober vorig jaar ging het juist om een stijging van 11,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Advies van UBS over Euronext
Beurshuis UBS
Aandeel Euronext
Datum 15 november 2022
Advies Kopen
Koersdoel 94,00 EUR

Detail advies
LONDON (Trivano.com) - Op 15 november 2022 hebben de analisten van UBS hun beleggingsadvies voor Euronext (ENX; ISIN: NL0006294274) herhaald. Het advies van UBS voor Euronext blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 94,00 EUR.

Op 23 mei 2022 noteerden de aandelen van Euronext ex-dividend.
Kenneth
0
Euronext blijft op overnamekansen loeren - media

(ABM FN-Dow Jones) Euronext overweegt overnames te doen, bijvoorbeeld in de valutahandel of in data, maar ook in zogheten post-trading diensten. Dit zei CEO Stéphane Boujnah volgens Bloomberg woensdag tijdens de Euronext Tech Leaders Campus in Parijs.

De topman rekent op een verdere consolidatie in het Europese beurslandschap. Euronext heeft volgens de CEO 1 miljard euro in de oorlogskas zitten en kan dit verdubbelen naar 2 miljard door middel van schulden.

Euronext is de afgelopen jaren een ware overnamemachine gebleken met onder meer de acquisitie van de beurs in Italië en Noorwegen. De overname van de Spaanse beurs zag Euronext aan zijn neus voorbij gaan.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Euronext problemen met grondstoffenderivaten
Handel ligt stil.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft technische problemen waardoor de handel in grondstoffenderivaten wordt getroffen. Dit blijkt dinsdag uit een melding van het beursbedrijf.

Op dit moment kan er niet in deze contracten worden gehandeld en Euronext werkt aan een oplossing. Wanneer de handel weer kan worden hervat, is nog onduidelijk.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Euronext lost problemen met grondstoffenderivaten op
Handel weer hervat.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft de technische problemen met grondstoffenderivaten opgelost en de handel hierin hervat. Dit blijkt dinsdag uit een melding van het beursbedrijf.

De handel verloopt nu weer normaal, aldus Euronext, dat rond kwart voor elf melding maakte van de technische problemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Euronext rondt overname van Nexi af

Haalt gebruikte technologie voor handelsplatform in huis.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft de overname afgerond van de technologiebedrijven die zijn vastrentende handelsplatform MTS en het onderdeel Euronext Securities Milan laten draaien. Dat maakte de beursorganisatie donderdag bekend.

De bedrijven worden overgenomen van het Italiaanse Nexi en toezichthouders hebben daar inmiddels hun goedkeuring aan gegeven.

De transactie stelt Euronext in staat om wendbaarder om te gaan met de technologie waarop MTS en Euronext Securities Milan draaien. Nexi, al meer dan 30 jaar een partner van Euronext, blijft ook technologiediensten leveren na de verkoop van de activiteiten.

In juni dit jaar kondigde Euronext de overname aan. Er werd toen gesproken van een prijskaartje van 57 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Euronext CEO: Londen niet meer financiele centrum van Europa

Beursnotering elders is het nieuwe normaal na Brexit.

(ABM FN-Dow Jones) Londen is niet meer het dominante financiële centrum in Europa, als gevolg van Brexit. Dit zegt de topman van Euronext tegen Bloomberg TV.

"Londen was het grootste financiële centrum van de EU en iedereen was daar blij mee", zei CEO Stéphane Boujnah tegen Bloomberg. "Nu is Londen het grootste financiële centrum van het Verenigd Koninkrijk."

Boujnah deed de uitspraak nadat bleek dat vorige maand de gecombineerde marktkapitalisatie van primaire beursnoteringen in Frankrijk kortstondig hoger was dan de Britse.ETF's zoals indextrackers en certificaten worden daarin niet meegeteld.

In Londen gaat dagelijks meer geld van hand tot hand dan in Frankrijk, maar als je alle beurzen van Euronext in Europa bij elkaar optelt dan is die omzet twee keer zo hoog als die in Londen, zei Boujnah.

Boujnah wees erop dat beursnoteringen buiten Londen "het nieuwe normaal zijn". Zo koos Ryanair voor Dublin en Universal Music Group voor Amsterdam, evenals het Spaanse Allfunds Group.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
maci
0
Euronext meldt hogere volumes
In november.

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in november gestegen. Dit maakte de Europese beursuitbater woensdagavond bekend.

In november stegen de volumes op de cash market met 5 procent op maandbasis. Vergeleken met een jaar eerder was er evenwel sprake van een daling met 22 procent.

De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag in november 11 procent hoger dan een maand eerder. Er waren 6 nieuwe listings, tegenover 7 in oktober.

Er werden in november ruim 3 procent meer aandelenderivaten verhandeld dan in oktober. Op jaarbasis was er juist sprake van een daling van 21 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in november 2,6 procent hoger dan een maand eerder. Ten opzichte van november vorig jaar ging het om een daling van een half procent.

Door: ABM Financial News.
buy&hold-style
0
Kans voor Euronext; uit FD:

Derivatenhandelaren in de Europese Unie moeten, als het aan Brussel ligt, in de toekomst een deel van hun transacties verplicht laten afwikkelen door zogeheten clearingbedrijven die gevestigd zijn in het landenblok zelf. Nu gebeurt dit vooral in Londen. Maar volgens de Europese Commissie is dat een risico voor de financiële stabiliteit binnen de EU.

'We moeten onze excessieve blootstelling aan clearinghuizen buiten de EU reduceren, omdat dit significante risico's oplevert voor de stabiliteit van onze markten', zei Eurocommissaris Valdis Dombrovskis (handel) woensdag in Brussel tijdens een toelichting op de plannen. Het Verenigd Koninkrijk verliet de EU in januari 2020 en valt nu dus buiten het toezicht en de regels van het landenblok.

Een clearinghuis zorgt ervoor dat de koper en verkoper van financiële instrumenten hun verplichtingen kunnen nakomen. Via Londense clearinghuizen wordt jaarlijks €115.000 mrd aan transacties in rentederivaten zoals swaps en futures verwerkt.

Systeemrisico's
De verplichting die Brussel in het leven wil roepen, en waarvan de Britse zakenkrant Financial Times al eerder melding maakte, geldt voor de afwikkeling van de handel in derivaten die als 'systemisch' beschouwd wordt. Dat verwijst naar derivatenhandel die in geval van ontsporing financiële schokken kan veroorzaken. Door de Europese Commissie genoemde voorbeelden zijn de handel in rentederivaten en in contracten die beschermen tegen wanbetaling (credit default swaps).

Welk percentage van de clearing straks in de EU moet plaatsvinden, is aan de Europese autoriteit voor effecten en markten (Esma) om te bepalen. Om clearing in de EU aantrekkelijker te maken, wil de Europese Commissie het voor aanbieders vergemakkelijken om nieuwe producten in de markt te zetten. Dat kan in Londen nu sneller dan op het Europese vasteland.

Deutsche Börse en het Amsterdamse Euronext gelden als partijen die kunnen profiteren van de plannen.

Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1460240/brussel-wil-sy...
voda
0
Euronext rondt verkoop obligatieplatform af

Financiële details transactie niet gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft de verkoop van obligatieplatform MTS Markets International afgerond. Dit meldde de Europese beursuitbater donderdag nabeurs.

MTS S.p.A., waarin Euronext een meerderheidsbelang heeft, rondde de verkoop van zijn Amerikaanse dochteronderneming MTS Markets International aan Tradition America Holdings af.

De financiële details van de transactie werden niet vermeld.

De verkoop is het resultaat van een strategische evaluatie en het daaropvolgende besluit om niet-kernactiviteiten van de hand te doen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Credit Suisse verhoogt advies Euronext van Neutraal naar Outperform

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verhoogt advies Euronext

Naar Outperform.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het advies op Euronext verhoogd van Neutraal naar Outperform. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

Het aandeel Euronext is een van de 'top picks' van Credit Suisse en wordt aanbevolen in wat een onzeker, maar naar verwachting positief 2023 wordt, volgens de analisten.

Euronext is volgens Credit Suisse goedkoop. Recente overnames bieden volgens de bank veel synergievoordelen. Ook is er ruimte om op eigen kracht het marktaandeel te vergroten, wat de winst zal aanjagen.

Credit Suisse verlaagde het advies voor sectorgenoot Deutsche Boerse juist van Outperform naar Neutraal.

Het aandeel Euronext noteert maandag een procent hoger op 69,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
maci
0
Euronext confirms its position as the leading equity listing venue in Europe and debt listing worldwide in 2022

83 new equity listings on Euronext markets in 2022, representing an aggregated market capitalisation at listing of €23 billion, and €3.8 billion in new capital raised
Simplification of listing rules in Italy to facilitate access for issuers
7,800+ new bond listings on Euronext markets in 2022
310+ new ESG bond listings on Euronext markets in 2022, bringing all-time money raised through ESG bonds to €1.0 trillion
450+ new clients for Euronext Corporate Services in 2022

Amsterdam, Brussels, Dublin, Lisbon, Oslo, Milan, Paris – 30 December 2022 – Euronext, the leading pan-European market infrastructure, confirmed the attractiveness of its primary markets activity in 2022, remaining the leading venue for equity listing in Europe and debt listing worldwide.

Euronext operates listing venues in Amsterdam, Brussels, Dublin, Lisbon, Oslo, Milan and Paris, and is home to 1,900+ equity issuers, worth €6.4 trillion in aggregated market capitalisation. As of today, Euronext is by far the largest stock market operator in Europe in terms of aggregated market capitalisation. Additionally, 25% of the shares traded in Europe are traded on Euronext markets.

In 2022, Euronext welcomed 83 new equity listings – half of which were carried out by Tech companies – representing an aggregated market capitalisation at listing of €23 billion, and raising €3.8 billion.

In June 2022, Euronext launched the Euronext Tech Leaders segment, dedicated to high-growth and leading Tech companies, with key partners active in private and public equity markets. Since the launch of the initiative, Euronext has welcomed four new Euronext Tech Leaders to its markets, bringing the total for the segment to 110+ issuers, with an aggregated market capitalisation of €0.8 trillion as of 29 December 2022. This initiative further strengthens Euronext’s Tech ecosystem of 700+ listed Tech companies, 660+ private companies that are alumni of its pre-IPO programmes and a large base of international investors financing all types of Tech company growth profiles.

Euronext remains the European equity listing venue of reference, being home to nearly 400 large-capitalisation issuers1 and 1,500+ SME issuers, and continues to attract leading companies across all industries and geographies.

In 2022, large-capitalisation companies again took advantage of the wide range of listing options available on Euronext markets. Notably, Vår Energi (€774m raised, €6.9bn of market capitalisation at listing) - the most valuable oil exploration and production company to conduct an IPO globally in the past 10 years, Technoprobe (€713 million raised, €3.4 billion of equity value at listing2), and Industrie De Nora (€480 million raised, €2.7 billion of equity value at listing3) chose the traditional IPO route, Technicolor Creative Studios (€1.1 billion of market capitalisation at listing) and DEME (€2.4 billion of market capitalisation at listing) spun off from their parent companies, while FL Entertainment (€4.5 billion of market capitalisation at listing) and Deezer (€1.0 billion of market capitalisation at listing) carried out business combinations with SPACs listed on Euronext.

This year Euronext introduced a new listing framework in Italy, which is harmonised with Group and global standards to simplify access to financing on its venues for both local and international issuers.

The Euronext debt listing business has also grown in 2022, reinforcing its worldwide leadership position:
Over 7,800 new bonds were listed in 2022, bringing the total to more than 53,000 bonds listed at the end of 2022
Euronext’s leadership position in ESG bonds was strengthened with more than 310+ new ESG bond listings in 2022, raising €200 billion. As of the end of 2022, €1 trillion has been raised through ESG bonds on Euronext markets in total.
Euronext Corporate Services, Euronext’s suite of digital and corporate solutions, has also grown significantly with more than 450+ new clients added in 2022, supported by the acceleration in digitalisation trends. Euronext Corporate Services now counts over 4,500 clients across 30 countries.

Stéphane Boujnah, CEO and Chairman of the Managing Board of Euronext N.V. said: “Euronext has confirmed its leadership as number one equity listing venue in Europe. We continue to support issuers in their capital markets journey, leveraging our European roots and global ambition to provide them with the means to grow and achieve their goals. Euronext continues to play a central role in making the Capital Markets Union project a tangible reality, creating a single integrated market for capital in the European Union. In 2022, we built Euronext Tech Leaders to bring together European Tech champions in the same European segment and index. In March next year, the migration of the Italian cash markets to the Euronext state-of-the-art proprietary trading platform Optiq® will further strengthen our single European liquidity pool and reinforce Euronext’s position as the leading listing venue in Europe.”
115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 84,650
Verschil -0,150 (-0,18%)
Hoog 84,950
Laag 83,400
Volume 164.642
Volume gemiddeld 149.743
Volume gisteren 136.025