Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

hirshi
1
Hier in Spanje is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer en bij de apotheek nog steeds verplicht.
In de metro houden jongeren zich daar niet aan. In de bussen van ALSA moeten de chauffeurs er op controleren en dat doen ze . Wie geen mondkapje omheeft wordt de toegang geweigerd. We hebben het zelf meegemaakt in Valencia.

Regels die niet nageleefd worden zijn zinloos en tasten de effectiviteitvan die regels aan. Er is hier dan ook veel kritiek op die regels op Spaanse sociale media.
luchtschip
0
Hoger Beroep Rechter : ‘NHG ( Nederlandse Huisartsen Genootschap ) hoeft advies over ivermectine niet aan te passen’

Medisch Contact, 21-12-22
Rechter: ‘NHG hoeft advies over ivermectine niet aan te passen’

Stichting ANBB ( actiegroep Algemene Nederlandse Burger Belangenvereniging (ANBB) ) eiste off-label voorschrijven ivermectine.
Stichting ANBB, de antivaxx-website zelfzorgcovid,nl en de Blauwe Tijger ( internet TV ) zijn van o.a. complotdenker Tom Zwitser.

twitter.com/MerlotVine/status/1606714...

Ook in hoger beroep is het de actiegroep Algemene Nederlandse Burger Belangenvereniging (ANBB) niet gelukt om het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) te dwingen haar advies met betrekking tot het offlabel voorschrijven van ivermectine als behandeling tegen covid-19 aan te passen.

Dat blijkt uit een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem--Leeuwarden dat dinsdag is gepubliceerd. In de NHG-Standaard over de behandeling van covid-19 in de huisartsenpraktijk van juli 2021 staat dat het offlabelgebruik van ivermectine niet wordt aanbevolen als behandeling voor patiënten met (een vermoeden van) covid-19 in de huisartsenpraktijk

. ANBB – tevens eigenaar van de website zelfzorgcovid19.nl waarop door een groep voornamelijk complementair werkende artsen adviezen over de behandeling van covid-19 worden gegeven – is van mening dat ivermectine wél een gunstig effect heeft op de behandeling van patiënten met covid-19. ANBB eiste daarom dat het NHG haar advies afzwakt van negatief naar neutraal of dat het NHG toelaat dat huisartsen, ondanks de negatieve aanbeveling, ivermectine kunnen voorschrijven bij covid-19.

Volgens ANBB heeft het NHG bij het opstellen van het advies over ivermectine op onjuiste gronden bepaalde onderzoeken bij de beoordeling buiten beschouwing gelaten. Maar het gerechtshof vindt dat ANBB dit onvoldoende onderbouwt. Ook stelt ANBB dat de onderzoeken die wel zijn gebruikt door het NHG juist een positieve werking van ivermectine op de behandeling van patiënten met covid-19 laten zien.

Volgens het NHG zijn deze positieve resultaten echter zo gericht dat die ook op louter toeval konden berusten ofwel niet significant waren. Het gerechtshof vindt ook dat de ANBB niet voldoende onderbouwt dat de onderzoeken waarop het NHG zich baseert niet objectief genoeg zouden zijn, en dat de farmaceutische industrie, WHO en EMA grote (financiële) belangen zouden hebben bij de uitkomsten van deze onderzoeken, die daarom in een bepaalde richting zouden zijn gestuurd.

Ten slotte oordeelt het gerechtshof dat de gevolgen voor artsen die offlabel ivermectine voorschrijven tegen covid-19, namelijk dat zij een bestuurlijke boete vanuit IGJ riskeren, zich buiten de invloedssfeer van het NHG afspelen.

Het NHG is blij met de uitspraak van het gerechtshof, reageert Jako Burgers, huisarts en bijzonder hoogleraar bij de Universiteit Maastricht namens het NHG. Burgers: ‘We zijn op alle punten in het gelijk gesteld en de conclusie luidt dat wij niet onzorgvuldig hebben gehandeld bij het opstellen van het advies met betrekking tot ivermectine.

Dat we deze wetenschappelijke discussie hebben moeten voeren in de rechtbank, vind ik ongepast. Zo’n discussie hoort thuis in wetenschappelijke kringen. Wij zijn vooral als organisatie aangevallen door ANBB. Dat zoiets gebeurt, daar verbaas ik me persoonlijk enorm over. Wat dat betreft is de samenleving echt veranderd.

We zijn destijds in gesprek gegaan met ANBB, maar eigenlijk heeft een gesprek geen zin: het is wetenschap versus een soort geloof. Dat zijn dusdanig verschillende waarden dat hierover nauwelijks valt te discussiëren.
En ondertussen wordt er veel verwarring gecreëerd over de behandeling van covid-19.’

www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-...
luchtschip
0
MedXpress, 19-12-22

Zoveelste onderzoek dat aantoont dat ivermectine niet werkt tegen Covid-19.

Deze studie: milde/matige gevallen.
600 mcg/kg gedurende 5 dagen.
Dus behoorlijk wat meer en langer dan gebruikelijk.
Maar werkt nog steeds niet.

twitter.com/MerlotVine/status/1606714...

medicalxpress.com/news/2022-12-trial-...
DeZwarteRidder
0
Kerstfeest voor veel gezinnen in het water door bont gezelschap aan virussen

Door een onzer verslaggevers
33 min geleden
 in BINNENLAND

AMSTERDAM - Kan je na twee jaar corona-ellende eindelijk weer met meer dan een handjevol mensen aan de kersttafel, grijpt de griep om zich heen. Een bont gezelschap aan virussen zorgt ervoor dat voor veel Nederlanders de kerst niet bestaat uit gourmetten en rollades, maar gesnotter en koude rillingen.

Op sociale media laten mensen weten dat hun kerst door een van de vele virussen die rondgaan toch nog in het water valt. Familieleden hebben corona, anderen testen zelf positief of zijn gevloerd door de griep. Enkelen delen foto’s van hoe ze onder een dekentje op de bank liggen, liefst in gezelschap van een warme kat die wat troost brengt.

Na twee jaren waarin corona een dikke streep zette door kerstdiners met de hele familie – voor hen die de regels respecteerden in ieder geval – is het een bittere pil dat nu een heel scala aan virussen rondgaat.

Het RIVM meldde eerder deze week al dat officieel sprake is van een griepepidemie. Daar is sprake van als meer dan 58 op de 100.000 mensen zich bij de huisarts melden met griepachtige klachten bij de huisarts komen en meer dan 10 procent van hen het griepvirus blijkt te hebben na onderzoek bij de onderstations van het Nivel. In werkelijkheid hebben veel meer mensen griepklachten, maar verreweg de meesten kruipen onder een deken en zieken uit, zonder zich te melden bij de huisarts.

,,Veel mensen met griepachtige verschijnselen doen nu een Corona-zelftest en gaan mogelijk minder vaak naar de huisarts. Hoewel de grens van 58 op de 100.000 mensen die met griepachtige klachten bij de huisarts komen niet bereikt is, ziet het Nivel wel een sterke toename van het aantal patiënten met griepachtige klachten bij de peilstations’’’, aldus het RIVM eerder deze week.

Meerdere virussen

Opvallend genoeg gaat er een heel regiment aan virussen rond. Tijdens de griepgolf van begin dit jaar zorgde het inluenza-virus voor de hoofdmoot aan besmettingen, nu gaat er een allegaartje aan ziekmakers rond, waaronder covid-19, rs-virus, het rhinovirus en het humaan metapneumovirus. Ook influenza doet de ronde.

Logischerwijs zullen velen die geveld zijn überhaupt niet piekeren over een avond aan de kerstdis. Griep gaat vaak gepaard met koorts en koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, hoesten of keelpijn. Klachten waarmee je liever in bed blijft. Voor hen die twijfelen, geeft het RIVM aan dat met name kwetsbare groepen ernstig ziek kunnen worden door het griepvirus en andere luchtwegvirussen. Denk aan ouderen en jonge kinderen, maar ook mensen met een andere ziekte, ernstig overgewicht of een lage afweer.

Op de website thuisarts.nl wordt dan ook geadviseerd om te zorgen dat anderen het niet krijgen, bijvoorbeeld door je gezicht zo min mogelijk aan te raken, te niezen en hoesten in de elleboog, vaak je handen goed te wassen en papieren zakdoekjes direct weg te gooien. Het RIVM vult aan dat de basisadviezen die in coronatijd golden ook helpen tegen de verspreiding van het griepvirus. Dus ook afstand houden. Experts gaven de afgelopen dagen ook al aan dat het raadzaam is om niet naast je oma te gaan zitten aan de kersttafel als je je ziek voelt.
DeZwarteRidder
0
quote:

luchtschip schreef op 25 december 2022 08:00:

MedXpress, 19-12-22

Zoveelste onderzoek dat aantoont dat ivermectine niet werkt tegen Covid-19.

Deze studie: milde/matige gevallen.
600 mcg/kg gedurende 5 dagen.
Dus behoorlijk wat meer en langer dan gebruikelijk.
Maar werkt nog steeds niet.

twitter.com/MerlotVine/status/1606714...

medicalxpress.com/news/2022-12-trial-...
Gelukkig werkt Ivermectine perfect tegen schurft en lintwormen...........
rationeel
0
luchtschip
0
China heeft alle beperkende maatregelen van lockdowns opgeheven

China estimates 250mn people have caught Covid in 20 days

Figures presented at closed-door meeting are in stark contrast to low official case count

Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at www.ft.com/tour.
https://www.ft.com/content/1fb6044a-3050-44d8-b715-80c18ca5c9ab

Chinese officials estimate about 250mn people, or 18 per cent of the population, were infected with Covid-19 in the first 20 days of December, as Beijing abruptly dismantled restrictions that had contained the disease for almost three years.

The estimates — including 37mn people, or 2.6 per cent of the population, who were infected on Tuesday alone — were revealed by Sun Yang, a deputy director of the Chinese Center for Disease Control and Prevention in a Wednesday health briefing, said two people familiar with the matter.

Sun said the rate of Covid’s spread in the country was still rising and estimated that more than half of the population in Beijing and Sichuan were already infected, the people briefed on the meeting said.

lees verder
www.ft.com/content/1fb6044a-3050-44d8...
leonardus65
0
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221226_972...
Volgens de bekende Duitse viroloog Christian Drosten is de coronapandemie voorbij. “We zien deze winter de eerste endemische golf van SARS-CoV-2. Naar mijn inschatting is de pandemie over”, zei de viroloog van het Charité-ziekenhuis in Berlijn in een interview met de krant Tagesspiegel.
gjs
leonardus65
0
www.msn.com/nl-be/nieuws/other/griep-...
Griep, RSV, corona of helemaal niets? Er is een nieuwe zelftest die het allemaal opspoort (maar veel vraag is er nog niet naar)
leonardus65
0
www.hbvl.be/cnt/dmf20221228_96479145?...
Van Ranst pessimistischer dan Van Gucht: “Een uitbraak zoals nu in China, dat hebben we nog nooit gezien”
Hasselt / - De enorme coronagolf die momenteel over China rolt, baart de rest van de wereld zorgen. Zeker nu de Chinese overheid heeft aangekondigd dat er over tien dagen weer vrij van en naar het land gereisd mag worden. Sommige landen overwegen restricties voor Chinese reizigers, andere wachten de situatie af.
aexo
0
het nieuws is toch totaal gestoord. als er 2 zieken op 1 boot zijn maken ze je helemaal gek, als er de grootste uitbraak ooit is , is alleen van ranst pessimistisch.
aexo
0
WASHINGTON - De Verenigde Staten gaan coronatesten verplicht stellen voor reizigers uit China, Hongkong en Macau. Dat heeft de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC gemeld. Het aantal besmettingen in China is fors opgelopen sinds Beijing de afgelopen weken de meeste coronamaatregelen heeft opgeheven na een zeldzame protestgolf.
aexo
0
Eerder liet Italië al weten dat het een coronatest verplicht zou stellen voor reizigers uit China en meldde Taiwan dat het mensen die uit China arriveren op corona gaat testen. Italiaanse functionarissen hebben woensdag laten weten dat bijna de helft van de mensen op twee vluchten vanuit China positief testten op het coronavirus.

Japan gaat vanaf vrijdag het vliegverkeer vanuit China naar maximaal vier luchthavens in Japan loodsen, waar reizigers uit China, exclusief de autonome regio's Hongkong en Macau, een coronatest moeten doen.

In Nederland zien de ministeries van Volksgezondheid (VWS) en van Buitenlandse Zaken nog geen aanleiding om maatregelen te nemen tegen de forse toename van het aantal coronabesmettingen in China.
luchtschip
0
Schrijnende beelden uit China

Een lange rij doodskisten richting het crematorium

Spoke to a scientist today about what is happening in China. They said the lack of a vaccinated populace plus the lack of natural immunity was a humanitarian crisis in the making.

These long lines at crematoria is tragic as well as harrowing.
Deze lange rijen bij de crematoria is zowel tragisch als aangrijpend

video 0:59 minuut

twitter.com/VABVOX/status/16078917962...
leonardus65
1
quote:

aexo schreef op 28 december 2022 22:42:

In Nederland zien de ministeries van Volksgezondheid (VWS) en van Buitenlandse Zaken nog geen aanleiding om maatregelen te nemen tegen de forse toename van het aantal coronabesmettingen in China.
En dat is weer heel typisch....
DurianCS
0
quote:

leonardus65 schreef op 29 december 2022 10:39:

[...]

En dat is weer heel typisch....
Ach, onlangs zaten er in twee vliegtuigen uit China slechts 50% besmette mensen.
[verwijderd]
0
quote:

leonardus65 schreef op 29 december 2022 10:39:

[...]

En dat is weer heel typisch....
Wat een daadkracht.
voda
0
Eén op de twee reizigers uit China blijkt op Italiaanse luchthaven besmet met corona, Nederland wacht af

EU-MINISTERS BIJEENSinds Italië op tweede kerstdag is begonnen met het testen van reizigers uit China op corona, is gebleken dat bijna één op de twee passagiers die landden op de luchthaven van Milaan besmet is. De ministers van Volksgezondheid in de EU komen vandaag bijeen om te praten over mogelijke gezamenlijke inreismaatregelen.

Buitenlandredactie 29-12-22, 07:18 Laatste update: 12:42

Op eigen houtje doet Nederland vooralsnog niets. Dat heeft ook weinig zin, zegt viroloog Ab Osterhaus, die niet direct grote problemen verwacht van besmette mensen uit China. ,,We hebben een behoorlijke groepsimmuniteit opgebouwd.”

Lees ook
Drie jaar na ‘Wuhan’ krijgt corona weer de ruimte in China: wat merken wij daarvan?

Zorgwekkend beeld
De cijfers in Italië klinken zorgwekkend en geven aan hoe wijdverspreid corona inmiddels is in China. Italië heeft niet direct maatregelen aangekondigd om verdere besmetting rond reizigers in te dammen. De cijfers worden vooral bijgehouden om een beeld te krijgen van de verspreiding.

Zorgverleners in met name de regio Lombardije, rond Milaan, maken zich daar momenteel zorgen om. In dit gebied ontstond begin 2020 de eerste grote coronabrandhaard van Europa, nadat reizigers het virus meenamen uit China.

37 miljoen besmettingen op één dag
Sinds China de afgelopen weken de zeer strenge coronamaatregelen heeft losgelaten, lijkt het virus ruim baan te krijgen in het land. De WHO zei voor kerst al ‘zeer bezorgd’ te zijn over de schijnbaar ongecontroleerde uitbraak. Te meer omdat China geen cijfers meer bijhoudt over het aantal besmettingen en doden. Veel Chinezen zouden ziek thuiszitten. Ook in de ziekenhuizen zou het drukker zijn dan normaal. Basismedicijnen zoals ibuprofen zijn overal uitverkocht. Mortuaria zouden vol liggen. Volgens een schatting van persbureau Bloomberg raakten vorige week wel 37 miljoen mensen besmet op één dag.

Dat heeft met name gevolgen voor Chinezen zelf, die in tegenstelling tot veel anderen in de wereld afgelopen drie jaar geen immuniteit hebben opgebouwd, zei viroloog Marion Koopmans afgelopen week al. ,,Het effect op de bevolking zal groot zijn als dit virus ongeremd gaat verspreiden. Ze zijn veel slechter beschermd dan wij.”

Ziekenhuizen in China, zoals hier in Peking, hebben het razenddruk met alle coronapatiënten. © VIA REUTERS

Geluk voor ons: de omikronvariant, die in Nederland al een jaar dominant is en ook in China het vaakst voorkomt, lijkt weinig ruimte te bieden voor andere versies, stelt Koopmans. ,,Een nieuwe variant krijgt pas de overhand als die zich sneller verspreidt dan omikron, maar dat zien we vooralsnog niet gebeuren. Wel zien we allerlei subvarianten van omikron ontstaan. Dat zal in China ook gebeuren, en die subvarianten zullen ook bij ons terechtkomen.”

Steeds meer landen testen
Met Italië hebben inmiddels ook andere landen coronatesten verplicht voor reizigers uit China. Zo gaat Japan Chinese reizigers vanaf morgen omleiden naar speciale vliegvelden en wordt vanaf 1 januari een test verplicht in Taiwan. Ook India houdt inmiddels controles en in de Verenigde Staten moeten reizigers die minimaal twee dagen daarvoor nog in China zijn geweest vanaf 5 januari een negatieve test voorleggen.

Nederland doet op korte termijn niets, heeft het ministerie van Volksgezondheid gisteren laten weten. ,,We houden de situatie goed in de gaten. Dat doen we via het RIVM, dat in contact staat met het Europese gezondheidscentrum ECDC”, stelt een woordvoerder van het ministerie. ,,Als het RIVM een signaal geeft dat er maatregelen nodig zijn, dan zijn we daar klaar voor. Maar dat signaal is er nu niet.”

Ook het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en België houden voorlopig geen beperkingen, ondanks enige discussie in die landen. ,,In ons land is de bescherming door vaccins hoog genoeg en hebben veel mensen al een besmetting doorgemaakt. Daarnaast zijn er momenteel geen aanwijzingen voor een nieuwe variant”, aldus het Belgische kabinet. In Frankrijk zegt het risicocomité dat er nu geen reden is voor verscherpte grensmaatregelen, maar dat dat wel elke dag kan veranderen.

‘Verplichte test goed idee’
Een verplichte negatieve coronatest voor reizigers uit China zou een goed idee zijn, zegt viroloog Ab Osterhaus, mits die maatregel voor heel Europa gaat gelden. Daarover vergaderen EU-ministers van Volksgezondheid vandaag over. Maar heel grote problemen verwacht Osterhaus niet voor ons continent. ,,We zitten in de staart van de pandemie. We hebben een behoorlijke groepsimmuniteit opgebouwd.”

Dat wil zeggen dat veel mensen beschermd zijn tegen het virus, door vaccinatie of doordat ze al besmet zijn geweest. Als er een nieuwe variant opduikt, kunnen we meer coronagevallen verwachten, maar de viroloog wijst erop dat zoiets ook geregeld bij de griep gebeurt. ,,En daar nemen we dit soort maatregelen ook niet.”

Evengoed zou het nemen van maatregelen tegen reizigers uit China ‘te overwegen zijn’, zegt hij. Belangrijkste is dat de regels in heel Europa gaan gelden, want wie nu vanuit China naar Italië wil zou in theorie eerst naar een ander Europees land kunnen reizen om vanuit daar zonder test de grens over te steken. Premier Giorgia Meloni van Italië roept om die reden haar EU-collega’s op om haar beleid over te nemen.

Goede afspraken over de voorwaarden zijn belangrijk, zoals hoe oud een negatief testbewijs mag zijn, zegt Osterhaus. Maar als we maatregelen willen nemen, moet dat wel nu gebeuren. ,,Daar moet je niet nog drie weken over gaan zitten vergaderen.”

Kijk onze video's over de coronacrisis in onderstaande playlist:

www.ad.nl/buitenland/een-op-de-twee-r...
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2955 2956 2957 2958 2959 2960 2961 2962 2963 2964 2965 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.388,50 +0,38%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%