ASR Nederland « Terug naar discussie overzicht

ASR2023

836 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 38 39 40 41 42 » | Laatste
hjs64
0
quote:

Gewoonomdathetkan schreef op 17 januari 2023 17:02:

Als ASR dat wil natuurlijk.
Natuurlijk niet.
voda
0
Update: Aandeelhouders Aegon akkoord met ASR-deal

Eigen vermogen daalt met 3,3 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Aegon zijn dinsdag akkoord gegaan met de strategische beslissing om de Nederlandse activiteiten van de verzekeraar te combineren met ASR Nederland. Dat maakte Aegon na afloop van een buitengewone aandeelhoudersvergadering bekend.

De transactie, die op 27 oktober werd aangekondigd, betekent dat het eigen vermogen van Aegon met 3,3 miljard euro daalt. Het merendeel daarvan zal worden verwerkt in de resultaten over het vierde kwartaal van 2022.

De solvabiliteit wordt niet geraakt, evenmin als de capaciteit om dividend uit te keren, benadrukt Aegon.

De Nederlandse pensioenen, levensverzekeringen, schadeverzekeringen, bancaire en hypothecaire activiteiten worden overgenomen door ASR Nederland. Aegon krijgt een belang van bijna 30 procent in ASR.

De desinvestering moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en andere instanties.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Free Dividend
0
Wat zou een mooie volgende overname kandidaat zijn? Ik denk in Nederland is verdere uitbreiding niet meer mogelijk. Wellicht België?
JoopVisser1
0
Ik vind het opvallend dat juist UBS met een verkoopadvies voor ASR kwam, vorige week vrijdag. En het is ook de bank die het geld aan ASR leent voor de overname van AEGON Nederland. Misschien dat het advies iets met het belang van UBS als schuldeiser te maken heeft?
Ze zullen wel geen geld geleend hebben aan een bedrijf waarvan ze denken dat het niet kan terugbetalen. Maar de aandelen mogen niet te hoog gewaardeerd worden, want anders gaat ASR nog meer schulden maken??
robutrecht
0
Van de 3.500 gaan er waarschijnlijk maar 2.500 mee. Misschien nog wel minder. Daar gaat enorm geschaafd worden natuurlijk. Hele afdelingen zoals hr, marketing en management worden gehalveerd natuurlijk. Dat is ook het verdienmodel en de kostenbesparing.
Anderzijds meer polissen in bezit dus ook de kosten per polis worden dan veel lager.
Alleen de overname van Generali paar jaar geleden gaf ze al een extra winst van 90 miljoen per jaar.
Standplaats wordt Utrecht. Dat pand staat nog stuk van leeg en wordt nog onderverhuurd aan de GGD voor de corona.

?a.s.r. zal in de periode van 18 januari tot en met uiterlijk 31 januari eigen aandelen inkopen tot een maximum bedrag van € 10 miljoen.
Het in te kopen aantal eigen aandelen valt binnen de machtiging van de algemene vergadering van aandeelhouders van a.s.r. die verleend is aan de Raad van Bestuur op 25 mei 2022. Het aantal aandelen dat wordt ingekocht bedraagt circa 239.005 op basis van de openingskoers van het aandeel op 17 januari 2023 van € 41,84
Gewoonomdathetkan
0
1000 arbeidsplaatsen is inderdaad veel, maar kan zomaar inderdaad. Utrecht zal voor velen ook een uitdaging worden. Volgens mij zit er veel personeel van Aegon in het noorden van het land (Groningen en Leeuwarden). Ben benieuwd hoe ze dat op gaan lossen. Locaties aanhouden?
Free Dividend
0
Ik denk dat ze die vestigingen langzaam gaan uitfaseren. In ieder geval zal de boodschap zijn: wil men carrière maken dan ga naar Utrecht.
Gewoonomdathetkan
0
Zo is het ook weer. Zie dat die vestigingen ook geen Aegonbezit zijn dus zal wel huur zijn. Tja, dat is dan zonde geld alsl er in Utrecht zat ruimte is.
voda
0
Advies van Barclays over ASR Nederland
Beurshuis Barclays
Aandeel ASR Nederland
Datum 19 januari 2023
Advies Overweight
Koersdoel 54,50 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 19 januari 2023 hebben de analisten van Barclays hun beleggingsadvies voor ASR Nederland (ASRNL; ISIN: NL0011872643) herhaald. Het advies van Barclays voor ASR Nederland blijft "overweight".

Het koersdoel wordt door Barclays verlaagd van 55,00 EUR naar 54,50 EUR.
domin8tor
0
Een van mijn hoofdredenen om ASR te kopen was hun duurzaamheid strategie. Ik heb daarop de aanname gedaan dat ze veel klanten kregen die dat belangrijk vinden en ook daarop hun verzekeraar uitkiezen, wellicht wat far-fetched. Maar mijn aanname is ook dat dat mensen zijn met een lange termijn visie en dat ook hanteren op hun leven = minder risico nemen = gezonder leven = lagere uitkeringen voor ASR. Of dat de oorzaak was weet ik niet, maar ASR scoorde goed op de combined cost ratio.

Nu, Aegon scoort vrij slecht op de vlakken van duurzaamheid, governance etc. volgens de eerlijke geldwijzer. eerlijkegeldwijzer.nl/verzekeringswij...
En voor zover ik kan zien scoorde Aegon gemiddeld door de tijd significant slechter op deze combined ratio.

Ik vraag me af of ASR hun combined cost ratio kan blijven volhouden met deze nieuwe groep klanten erbij.
Ik blijf calls schrijven, met kans dat ik een upside mis.

Mocht ik uitgecalld worden, ga ik in de VanEck sustainable ETF. Dividend ligt daar wel een stuk lager met ~2%, maar dan ben je veel breder aan het beleggen natuurlijk ook.
voda
0
ASR overweegt verkoop Aegon Bank - media

Verkocht eerder eigen bankbedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) Verzekeraar ASR Nederland overweegt om het bankbedrijf van Aegon te verkopen, na de overname van de Nederlandse activiteiten van de concurrent. Dat meldde persbureau Reuters maandag op basis van een bron.

ASR kondigde in oktober aan het merendeel van de Nederlandse activiteiten van Aegon over te nemen, waaronder ook Aegon Bank. Die kredietverstrekker zal waarschijnlijk te koop worden gezet, gezien de eerdere houding van ASR ten aanzien van bankieren, schrijft het persbureau.

ASR verkocht een deel van zijn eigen bankbedrijf in 2018 aan Achmea, nadat het als niet-kernactiviteit werd aangeduid. De resterende bancaire activiteiten werden in 2020 opgedoekt.

Een woordvoerder van ASR zei tegen Reuters dat na de afronding van de transactie, op zijn vroegst in juli 2023, er wordt gekeken naar de toekomst van de bank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
836 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 38 39 40 41 42 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 45,650
Verschil +0,150 (+0,33%)
Hoog 45,680
Laag 44,900
Volume 398.072
Volume gemiddeld 463.240
Volume gisteren 400.862