AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Akzo Nobel NV (AKZO) - 2023

224 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Reality
0
Vergeet niet om AKZO te shorten op standen rond 70,50 en 71. Overduidelijk, hoge waardering voor een bedrijf dat niet goed presteerd in de sector.
voda
0
CEO AkzoNobel bezorgd over toeleveranciers - media

Nieuwe topman vindt Akzo operationeel te complex.

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe AkzoNobel-topman Grégoire Poux-Guillaume is bezorgd over de veerkracht van Europese toeleveranciers van het coatingsbedrijf. Dit bleek vrijdag uit een interview van Het Financieele Dagblad.

Poux-Guillaume wees erop dat leveranciers uit Europa hun hoge energiekosten doorberekenen, terwijl Chinese partijen dat probleem volgens hem niet hebben.

"Het risico voor ons is dat onze Europese leveranciers zeggen: dit gevecht houd ik niet vol, we stoppen. Als AkzoNobel word je dan nog afhankelijker van China", aldus de nieuwe topman.

"Om het evenwicht te behouden, steunen we onze Europese leveranciers waar we kunnen, maar het is zoeken naar een balans. We moeten wel concurrerend blijven ten opzichte van onze Amerikaanse rivalen. Daarnaast kampen we met de hoge inflatie. In de VS heb je natuurlijk de Inflation Reduction Act, die het land aantrekkelijker maakt voor bedrijven", aldus de CEO vrijdag in het FD.

"Wat betreft China, daar produceren we vooral voor de interne markt. Verf laat zich immers niet gemakkelijk verschepen. In geval van sancties kunnen we de Chinese tak loskoppelen, zoals we dat nu ook in Rusland hebben gedaan. Daar wordt nog steeds decoratieve verf gemaakt voor de interne markt."

Hoewel de topman er nog maar pas zit, heeft hij al wel een idee waar AkzoNobel beter kan. "Ik had verwacht dat het bedrijf industrieel gezien volwassener zou zijn. Het is zeer commercieel en innovatief, en erg gericht op de klant, maar de operationele kant is te complex."

Tot zo'n drie jaar geleden gebruikte AkzoNobel 18.000 verschillende grondstoffen voor zijn verven en coatings. Nu zijn dat er 12.000. "Maar we willen terug naar 6.000. We hebben ook te veel varianten aan verf, dat moeten we harmoniseren", zei Poux-Guillaume tegen het FD.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Jackpot1983
1
Hier mijn akzo verkocht. In korte periode 10% gepakt. Dit maar weer in de etf gestopt. Bij een flinke daling koop ik ze weer.
nine_inch_nerd
1
quote:

Jackpot1983 schreef op 4 februari 2023 14:21:

Hier mijn akzo verkocht. In korte periode 10% gepakt. Dit maar weer in de etf gestopt. Bij een flinke daling koop ik ze weer.
Idem. 2x een klein ritje gemaakt. Sta nu ook aan de zijlijn en kijk toe.
nine_inch_nerd
0
KBC Securities herhaalt het koopadvies voor Akzo Nobel €90
dinsdag 7 februari 2023 - 06:57u -
voda
0
Beursblik: winstgevendheid AkzoNobel naar verwachting stevig onder druk

Ondanks verwachte kleine omzetstijging in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het vierde kwartaal een lichte stijging van de omzet geboekt, terwijl het resultaat op jaarbasis hard daalde. Dit blijkt uit een consensus die de onderneming publiceerde en waar 18 analisten een bijdrage aan leverden.

De omzet komt naar verwachting uit op 2,55 miljard euro tegen 2,40 miljard euro een jaar eerder over dezelfde periode.

De aangepaste EBITDA daalde naar verwachting van 301 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2021 naar 207 miljoen euro in de laatst drie maanden van 2022.

In september vorig jaar waarschuwde AkzoNobel voor de grote macro-economische onzekerheden, met name in Europa en China, waardoor afnemers en partners zich genoodzaakt zagen om voorraden af te bouwen onder druk van een historisch laag consumentenvertrouwen. Die trend zou ook doorzetten in het lopende vierde kwartaal. Maar AkzoNobel zou dan ook profiteren van de effecten van de kostenmaatregelen die werden ingevoerd.Bij de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal liet het bedrijf de doelstellingen voor 2023 los na eerder al met een winstwaarschuwing voor 2022 te zijn gekomen.

Aanstaande woensdag worden bij de publicatie van de kwartaalresultaten meer details voor het lopende boekjaar verwacht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
07:06
*AkzoNobel: aandeleninkoop 500 miljoen euro afgerond in december 2022
07:06
*AkzoNobel: voorstel slotdividend 2022 1,54 euro per aandeel AkzoNobel, gelijk aan 2021
07:06
*AKzoNobel mikt voor 2023 op aangepast EBITDA 1,2 tot 1,5 miljard euro,
07:05
*AkzoNobel omzet Q4 2022 2.606 miljoen euro, plus procent, verwacht was 2.552 miljoen euro
07:05
*AkzoNobel aangepaste operationele winst Q4 2022 126 miljoen euro, min 40 procent
voda
0
Resultaat onder druk bij AkzoNobel

Maar wel beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het vierde kwartaal de omzet nog wel zien oplopen, maar de resultaten aanmerkelijk onder druk zien staan. Dit maakte het coatingsbedrijf woensdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg met 8 procent van 2,40 miljard naar 2,61 miljard euro. Dit is hoger dan de consensusverwachting van 2,55 miljard euro. Tegen constante valuta steeg de omzet met 9 procent.

De prijzen stegen in het vierde kwartaal met 11 procent, maar de volumes lagen 9 procent lager.

Het aangepaste operationeel resultaat (EBIT) daalde van 209 miljoen euro naar 126 miljoen euro en dat was ook beter dan de verwachte 117,4 miljoen euro. Over het gehele boekjaar lag deze post op 789 miljoen euro, een afname met 28 procent. De jaaromzet steeg wel met 13 procent, naar 10,85 miljard euro.

Netto verdiende AkzoNobel afgelopen kwartaal 8 miljoen euro en in heel 2022 was dit 352 miljoen euro. In 2021 bedroeg de winst nog 829 miljoen euro.

Dividend

Het bedrijf stelt voor 2022 een slotdividend voor van 1,54 euro per gewoon aandeel, gelijk aan een jaar eerder.

In december vorig jaar werd het aandeleninkoopprogramma van 500 miljoen euro afgerond.

Outlook

Voor het lopende boekjaar 2023 mikt de onderneming, uitgaande van de huidige marktomstandigheden, op een aangepaste EBIT van 1,2 tot 1,5 miljard euro.

"Kostenreductie programma's zullen naar verwachting de aanhoudende druk van inflatie van operationele uitgaven voor 2023 mitigeren. AkzoNobel verwacht dat de dalende grondstoffenprijzen een gunstig effect zullen hebben op de winstgevendheid."

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op 69,76 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
robo23
0
Cijfers beter dan verwacht, dus we kunnen eindelijk weer omhoog, na een pittige verlies periode.
voda
0
Fors minder verf verkocht: AkzoNobel ziet winst verdampen
Door GERT VAN HARSKAMP

Updated 1 min geleden
11 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - AkzoNobel, bekend van onder meer Flexa, Sikkens en CetaBever, heeft afgelopen jaar fors minder verf verkocht. De verf- en en coatingproducent verwacht dat de markt dit jaar slecht blijft en probeert vooral de marges op peil te houden.

Dat heeft het concern bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers over 2022. Door prijsverhogingen zag AkzoNobel de omzet nog wel met 13% groeien tot ruim €10,8 miljard, maar door kostenstijgingen kon het bedrijfsresultaat dat niet bijbenen. Het aangepaste bedrijfsresultaat daalde van €1,1 miljard naar €789 miljoen. Het bedrijf verkocht 7% minder verf.

BEKIJK OOK:
Topman AkzoNobel weg: ’Ik kreeg te vaak gelijk zonder het te hebben’

Operationele marge
AkzoNobel heeft te kampen met hogere grondstofprijzen en stijgende transportkosten. Ook de operationele uitgaven, zoals salarissen en energie, zijn fors gestegen. Al met al daalde de operationele marge van 11,7% in 2021 naar 6,5% afgelopen jaar.

Greg Poux-Guillaume, ceo AkzoNobel

„Terugblikkend was 2022 een jaar met aanhoudende wereldwijde onzekerheid waarin de ontwikkelingen in de wereld zorgden voor significante kosteninflatie, verstoorde toeleveringsketens en dalend consumentenvertrouwen”, aldus de in november aangetreden Franse ceo Greg Poux-Guillaume tijdens zijn eerste financiële cijfers. „Onze resultaten bleven ook in het vierde kwartaal geraakt door een lagere vraag en de aanhoudende effecten van covid-19 in sommige van onze belangrijkste markten.”

AkzoNobel streeft in 2023 naar een aangepaste ebitda (winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) van tussen de €1,2 en €1,5 miljard, gebaseerd op de huidige marktomstandigheden. De aangepaste ebitda is gedaald van €1,4 miljard in 2021 naar bijna €1,2 miljard afgelopen jaar.

BEKIJK OOK:
AkzoNobel schort winstdoel op; verfmaker ziet minder vertrouwen consument

Kostenbesparingen
De verfproducent zegt in zijn vooruitzicht over 2023 te verwachten dat de macro-economische onzekerheden aanhouden en de verkopen zullen blijven drukken. De verfmaker gaat zich komende tijd toeleggen op het in stand houden van de winstmarges door onder meer te snijden in de kosten en het omlaag brengen van de schulden. Daarnaast hebben dalende grondstofprijzen een gunstig effect op de winstgevendheid van het concern.

BEKIJK OOK:
Winstalarm Akzo staat niet op zichzelf, geld klotst niet meer tegen de plinten

www.telegraaf.nl/financieel/111906951...
voda
0
Beursblik: outlook AkzoNobel conform verwachting

EBIT vierde kwartaal schiet iets tekort.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft over het vierde kwartaal een lager dan voorziene aangepaste EBIT geboekt, terwijl de outlook voor het lopende boekjaar grofweg conform verwachting was. Dit waren woensdag de voornaamste conclusies in een eerste analyse van de cijfers door Jefferies.

AkzoNobel mikt voor het lopende boekjaar op een EBIT van 1,2 tot 1,5 miljard euro, waar Jefferies mikte op 1,39 miljard euro. Uit deze nieuwe doelstelling leidt Jefferies een volumedaling van 1 tot 5 procent af, waar de bank zelf rekening hield met een afname van 2 procent, en een daling van de grondstofprijzen van 150 tot 450 miljoen euro.

Jefferies heeft een koopadvies voor het aandeel AkzoNobel met een koersdoel van 78,00 euro.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op 69,76 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Chip Freight Train
3
Nette toko blijft het. Boekhouding is altijd op orde. Blijft daarom altijd één van mijn favoriete bedrijven op de NL beurs.
Ook met een slecht jaar (dankzij externe factoren) imo geen reden tot paniek.
nine_inch_nerd
0
Akzo Nobel ziet bedrijfsresultaat 40% terugvallen en dat was iets beter dan gevreesd

Akzo Nobel zag het bedrijfsresultaat 40% terugvallen. Dat was iets beter dan de gevreesde krimp met 44% en is te wijten aan zwakke volumes, ondanks positieve nettoprijzen. Voor 2023 wordt een aangepaste bedrijfskasstroom (EBITDA) van 1,2 à 1,5 miljard euro, pal in het midden van de verwachtingen. De hoge schuldgraad en de toch wel eerder sombere volumevooruitzichten maken dat KBC Securities het advies verlaagde van “Opbouwen” naar “Houden” en het koersdoel neerwaarts bijstelt van 90 naar 70 euro.
Goudmijn64
0
Morgen weer wat verloren terrein vanaf de opening goedmaken obv koersdoelverhoging.
Teleurstellend verloop, gelukkig wel in de plus gesloten.

www.iex.nl/Nieuws/766647/Beursblik-Je...
nine_inch_nerd
0
Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor Akzo Nobel
donderdag 9 februari 2023 05:18 Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor Akzo Nobel €80
UBS herhaalt het koopadvies voor Akzo Nobel
donderdag 9 februari 2023 05:18 UBS herhaalt het koopadvies voor Akzo Nobel €82
JPMorgan Research herhaalt het verkoopadvies voor Akzo Nobel
donderdag 9 februari 2023 05:18 JPMorgan Research herhaalt het verkoopadvies voor Akzo Nobel €57
nine_inch_nerd
0
Sanford C. Bernstein & Co herhaalt het houdadvies voor Akzo Nobel
vrijdag 10 februari 2023 - 06:58u -
Sanford C. Bernstein & Co verhoogt het koersdoel van Akzo Nobel naar € 69,00 van € 67,00.
224 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 66,100
Verschil +0,400 (+0,61%)
Hoog 66,400
Laag 65,720
Volume 512.038
Volume gemiddeld 366.817
Volume gisteren 512.027