Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

China nieuws berichten

7.811 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
luchtschip
0
USA statement from Secretary of Defence on the shootdown of the #ChineseSpyBallon

in het kort :

>>in opdracht van President Biden is de observatie ballon neergehaald.boven de wateren van South Carolina
De ballon was opgestegen in China en behoort tot China

>>de ballon werd door China gebruikt om strategische doelen in de US te observeren

>>om te voorkomen dat brokstukken op bewoonde plaatsen terecht kwam werd een geschikte plek gezocht om
Het Ministerie van Defensie heeft een geschikt moment uitgezocht om de ballon neer te halen en heeft scherp gevolgd welke inlichtingen er verzameld werden

>>dit alles gebeurde in goede samenwerking met Canada

>>dit laat zien dat de President de veiligheid van het volk voorop stelt, terwijl het effectief reageert op China's onacceptabele overtreding van de Soevereiniteit van de US

volledige tekst :

pbs.twimg.com/media/FoJiwLQXEAgv1tb?f...

twitter.com/L_Team10/status/162196740...
Freemoneyforever
0
quote:

luchtschip schreef op 5 februari 2023 02:17:

The last moments of the #ChineseSpyBalloon in HD

video 0:13 minuut geluid aan

twitter.com/L_Team10/status/162198490...
Ik vraag mij af: konden ze de ballon niet "vangen" en met een luchtvangvaartuig de "buit" aan land brengen. Dat valt mij ietwat tegen van de Amerikanen, maar misschien willen ze die vaardigheid niet laten zien (mochten ze dat wel kunnen)....
A Mao
0
[verwijderd]
0
February 4, 2023 US shoots down Chinese spy balloon off East Coast

Chinese spy balloons flew over United States during Trump administration, defense official says

A senior US defense official said Saturday there were three instances during the Trump administration when China briefly flew a surveillance balloon over the continental United States.

The “PRC (People's Republic of China) government surveillance balloons transited the continental United States briefly at least three times during the prior administration and once that we know of at the beginning of this administration, but never for this duration of time,” the defense official said.

Mark Esper, the former Secretary of Defense under President Donald Trump, told 'CNN This Morning’ on Friday that he was “surprised” by the Pentagon’s statement that similar incidents had happened during the Trump administration.

edition.cnn.com/politics/live-news/su...
leek2018
0
quote:

Freemoneyforever schreef op 5 februari 2023 09:12:

[...]
Ik vraag mij af: konden ze de ballon niet "vangen" en met een luchtvangvaartuig de "buit" aan land brengen. Dat valt mij ietwat tegen van de Amerikanen, maar misschien willen ze die vaardigheid niet laten zien (mochten ze dat wel kunnen)....
Dat soort vliegtuigen zijn er wel, maar waarschijnlijk vloog die ballon te hoog en was te zwaar voor dat soort vliegtuigen.
Vind het overigens vreemd dat de USA deze ballon over zowat heel de USA heeft laten vliegen en China dus informatie kon blijven verzamelen.
A Mao
1
Ik blijf het vaag vinden,
Wat kan een ballon op 30000 meter hoogte aan toegevoegde informatie ophalen dan vanaf een satelliet?
Satellieten kunnen tegenwoordig het merk van een pakje sigaretten al waarnemen…
[verwijderd]
0
Colombia heeft ook een soort ballon waargenomen

BOGOTA/WASHINGTON (ANP) - De Colombiaanse luchtmacht heeft bevestigd vrijdagochtend een object in het luchtruim te hebben waargenomen dat op een ballon leek. Het was op 17 kilometer hoogte het luchtruim van Colombia binnengekomen. Het object vloog vanuit het noorden met een snelheid van ongeveer 45 kilometer per uur, maar verwijderde zich ook weer.

Volgens de luchtmacht was verder geen actie nodig, omdat niets erop wees dat de ballon of iets dergelijks een gevaar vormde voor de nationale veiligheid of voor de luchtvaart. De Colombiaanse luchtmacht probeert nu in samenwerking met andere landen te achterhalen waar het ding vandaan kwam.

Voor de oostkust van de Verenigde Staten heeft de Amerikaanse luchtmacht zaterdag een Chinese ballon neergehaald. Het was volgens Washington een spionageballon, maar volgens Beijing was de ballon bestemd voor wetenschappelijk onderzoek en vooral naar het weer. Het gevaarte is door overmacht uit de koers geraakt en had uitsluitend civiele functies, aldus de Chinese autoriteiten.

Kritiek op laat besluit

In de VS klinkt kritiek op de regering dat ze nu pas besloot de ballon neer te halen, terwijl die al meer dan een week boven Amerika onderweg was. De ballon vloog waarschijnlijk gedreven door de wind over de volle breedte van het dunbevolkte Alaska, delen van westelijk Canada en opnieuw over de VS van Montana naar de Atlantische Oceaan. De ballon heeft een reis van naar schatting zeker 6500 kilometer door het Amerikaanse luchtruim gemaakt voor hij werd neergehaald voor de kust bij Myrtle Beach in de staat South Carolina.

Er is volgens de regering wel overwogen het ding eerder neer te halen, maar dat is niet gedaan uit vrees voor schade door brokstukken. Critici stellen dat er gelegenheid genoeg was om boven het uitgestrekte Alaska of Montana actie tegen de ballon te ondernemen.
[verwijderd]
0
Drie vliegvelden dicht voor mogelijke actie tegen Chinese ballon

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA heeft drie vliegvelden aan de oostkust gesloten "ter ondersteuning van een actie van het ministerie van Defensie voor de nationale veiligheid". Mogelijk wil het leger een veronderstelde Chinese spionageballon neerhalen als die boven de oceaan vliegt. Het gaat onder meer om het vliegveld Myrtle Beach in South Carolina.

Het ministerie wil geen commentaar geven nadat bronnen tegen Amerikaanse media hadden gezegd dat de regering van president Joe Biden overweegt de ballon boven de oceaan neer te halen. De overblijfselen van de ballon kunnen dan uit zee worden gehaald voor onderzoek. Biden had eerder over de ballon gezegd dat "we er zorg voor zullen dragen", zonder in details te treden.

Na de ontdekking afgelopen week is al overwogen de ballon ter grootte van drie bussen neer te schieten, maar Biden volgde een advies om dat niet te doen. Brokstukken zouden op de grond schade kunnen aanrichten. De VS zien de ballon die zich inmiddels boven North-Carolina bevindt als een schending van het Amerikaanse luchtruim.

Overmacht

China betreurt het incident en zegt dat de ballon door overmacht uit koers is geraakt. Het luchtschip, zoals Beijing het noemt, zou vooral meteorologische doeleinden zijn bedoeld, maar volgens Washington bevat de ballon allerlei surveillanceapparatuur.

Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zijn geplande bezoek aan China uitgesteld, omdat de kwestie de dialoog tussen de twee wereldmachten te veel zou bepalen.

China zegt zich strikt aan de internationale regels te hebben gehouden. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi heeft in een telefoongesprek met Blinken besproken "hoe je kalm en professioneel met onbedoelde incidenten om kunt gaan."
luchtschip
0
Foto's van het neerschieten van de ballon

pbs.twimg.com/media/FoKAU37XoAAcB4P?f...

3 Navy Warships, FBI Now Hunting for Wreckage of Chinese Spy Balloon off South Carolina - USNI News

twitter.com/NavalInstitute/status/162...
[verwijderd]
0
Waarom zou China een spionageballon gebruiken als het satellieten heeft?

Defensiedeskundigen wereldwijd zijn flink aan speculeren over de ballon die dagenlang boven de Verenigde Staten zweefde. Is het inderdaad aannemelijk dat het ging om spionage? En waarom zou China zo'n luchtballon inzetten als het ook satellieten heeft?

De ballon, ter grootte van drie bussen, verscheen aanvankelijk boven de Amerikaanse staat Montana als een mysterieuze witte stip. Na inspectie met onder andere F-22 toestellen concludeerden de Amerikanen al snel dat het om spionage ging.

www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
[verwijderd]
0
China noemt neerhalen ballon door VS 'overduidelijke overreactie'

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn 'ernstige afkeuring' uitgesproken en bezwaar aangetekend over het uit de lucht schieten door de Amerikaanse luchtmacht van een vermeende spionageballon.

China behoudt zich het recht voor op een passende manier te reageren, aldus een verklaring.

In de verklaring noemt het ministerie het gebruik van geweld door de Verenigde Staten een 'overduidelijke overreactie', die in strijd is met internationale praktijken. Zo lieten de VS niet van tevoren aan China weten dat de ballon zou worden neergehaald, toen die beslissing eenmaal genomen was.

www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
aexo
0
ik heb ook de ballen verstand van luchtballonnen, maar deze worden nog heel veel gebruikt.

Netwerk radiosondes
Radiosondes worden op vrijwel alle nationale meteorologische stations opgelaten. Het gaat om een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd meetpunten. De gegevens zijn van groot belang voor de weersverwachtingen, niet alleen voor de korte termijn maar ook voor meerdere dagen.

Metingen aan de grond zeggen niet veel over de luchtstromingen op grotere hoogte. Wind op grote hoogte bepaalt echter het weer voor de komende dagen. Met name de luchtvaart profiteert van de gegevens. Met behulp van de metingen van de bovenlucht wordt bekeken of er sprake kan zijn van ijsafzetting. Voorbeelden van metingen met radiosondes zijn te vinden in de verklaring van vliegtuigstrepen.

Sonde gevonden?
Als de radiosonde omhoog gaat, komt hij in steeds ijlere lucht. De (rubber)ballon wordt dus groter en groter en zal vroeger of later klappen. De radiosonde komt dan aan de parachute naar beneden.

Helaas zijn gewone radiosondes slechts éénmaal te gebruiken. Wie zo'n sonde vindt, mag hem houden of kan hem inleveren bij het klein chemisch afval of voor verdere verwerking terugsturen naar het KNMI.

Ozonsondes zijn wel opnieuw bruikbaar. Het KNMI ontvangt de ozonsondes dan ook graag retour. De gelukkige vinder ontvangt een vinderspremie.

Iedere sonde is voorzien van een briefje met adresgegevens en een beschrijving in Duits, Frans en Engels. Dat is nodig omdat de ballonnen afstanden kunnen afleggen van honderden kilometers en in onze buurlanden terecht kunnen komen.
aexo
0
De Koninklijke Landmacht heeft twee Weermeetgroepen (die deel uitmaken van 11 AfdRA & 14 AfdVA), gelegerd in 't Harde die radiosondeoplatingen doen, ten behoeve van de Nederlandse artillerie en bondgenoten. Met de radiosondes worden de atmosferische waarden gemeten die van invloed zijn op de dracht van een projectiel. Voor zover bekend maakte de weermeetgroepen van de Landmacht gebruik van radiosondes van het type Vaisala RS92.
[verwijderd]
0
February 5, 2023 Suspected China spy balloon news

The US military has shot down a Chinese high-altitude balloon after it drifted off the East Coast near the Carolinas, the Pentagon confirms.

China has expressed its “strong dissatisfaction and protest” against the decision, accusing the US of “overreacting” and “seriously violating international practice.”

President Joe Biden described the mission as a success. He said he ordered the military to shoot it down “as soon as possible” when he was briefed Wednesday.

US officials say the balloon was being used for surveillance; China insists it was a civilian research vessel.

It was first spotted over the continental US several days ago, according to the Pentagon, but officials deemed it too dangerous to shoot down over land.

edition.cnn.com/politics/live-news/ch...
voda
0
China Hikes Export Tax on Aluminium

Strategic Research Institute
Published on :
7 Feb, 2023, 5:03 am

Reuters has reported that China has raised export tariffs on unwrought primary aluminium and alloy at the start of this year after a rare burst of export activity in the first part of 2022. The tariff increases fit with China's long-standing policy of encouraging exports of value-add aluminium products rather than raw metal.

The country, which was a huge importer of unwrought aluminium in both 2020 and 2021, briefly emerged as supplier of last resort, particularly to Europe, where multiple smelters curtailed operations due to high power prices.

The trigger for this highly unusual trade activity was a near doubling in the premium for physical metal in Europe, where smelter closures widened an existing regional supply gap. The premium for duty-unpaid aluminium jumped from USD 258 per tonne over London Metal Exchange cash in January to USD 505 in June. China shipped 188,000 tonnes of primary metal to the Netherlands in the first half of 2022. It also dispatched 33,000 tonnes to Turkey, 20,000 tonnes to Montenegro and 5,000 tonnes to Italy.
voda
0
Beursblog: Chinese Baidu knalt omhoog op aankondiging chatbot
Door JOHAN WIERING

4 min geleden
in FINANCIEEL

Op een rustige Aziatische beurs blonk Baidu vanochtend uit. Het Chinese internetconcern liet weten dat zijn chatbot bijna klaar is voor gebruik. Met de chatbot, die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie, wil het de concurrentie aangaan met het recent heel populair geworden ChatGPT.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/205087833...
[verwijderd]
0
Why the Chinese balloon crisis could be a defining moment in the new Cold War

The Chinese balloon saga threatens to be a watershed moment in the world’s dangerous new superpower rivalry: For the first time, Americans experienced a tangible symbol of the national security challenge from Beijing.

The craft, described by US intelligence as a surveillance balloon, presented a comparatively low-tech, modest security threat compared to the multi-layered espionage, economic, cyber, military and geopolitical rivalry escalating every day.

But as it wafted through US skies before being shot down Saturday off of the Carolinas, the balloon created a sudden moment when the idea of a threat by China to the US homeland was neither distant, theoretical, unseen, or years in the future. And it underscored how in today’s polarized America, Washington’s first reaction in the face of a threat is to point fingers rather than unify.

It was not the first time that Chinese balloons have crossed into US airspace during this administration or the last one – and military officials told CNN this one was not seen as a particularly grave intelligence or national security threat. But its mocking days-long sashay from Montana to the eastern seaboard sparked a media frenzy and a Washington uproar.

edition.cnn.com/2023/02/06/politics/u...
[verwijderd]
0
A Road Map for the US-China Cold War

The Coming Conflict with China by Hal Brands and Michael Beckley offers a very scary road map for US victory in the new imperialist Cold War.

internationalsocialist.net/en/2023/02...
7.811 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.318,83 +0,12%
 EUR/USD 1,0706 +0,03%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%