Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Ik overweeg mijn aandelen Shell te verkopen"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Wildboy11 10 februari 2023 16:55
    De Heer Koerts tilt met dit bericht het woord "koersgevoelige info" naar een ander niveau ik blijf mij verbazen wat hier gemeld wordt op deze site, afgelopen tijd werd er ook nog een uit de lucht gegrepen nieuwtje bij SBM Offshore gedumpt, men kan hier veel lezen wat vooral niet feitelijk en gefundeerd is en het wordt veelal door lieden gedaan die een bepaalde positie hebben verworven in de schimmige wereld van beleggen.
  2. Karel Finders 10 februari 2023 17:52
    Ik houd mijn Shell aandelen lekker vast. Die rechtszaak gaat lang duren, en ik moet nog maar zien dat Shell dit weer verliest. De geopolitieke argumenten spelen ook een rol. Door de sancties zal Shell hoe aan ook een sterk olieaandeel blijven. Daarnaast zijn ze heus wel met de toekomst bezig.
  3. Lavro 10 februari 2023 18:43
    @iex, stop aub met die ta ! Echt grootste onzin die bij ta wordt verkondigd! Begin januari in de 1e ta in de podcast zou apple en tesla op korte termijn verder zakken naar 80
    Laat anders eens weten wat hun rendement was vorig jaar of elke keer even terugkijken naar een eerdere analyse en tip.
  4. Karel Finders 10 februari 2023 19:05
    quote:

    Lavro schreef op 10 februari 2023 18:43:

    @iex, stop aub met die ta ! Echt grootste onzin die bij ta wordt verkondigd! Begin januari in de 1e ta in de podcast zou apple en tesla op korte termijn verder zakken naar 80
    Laat anders eens weten wat hun rendement was vorig jaar of elke keer even terugkijken naar een eerdere analyse en tip.
    Ik moet ook niets van TA hebben, ik geef de voorkeur aan de fundamentele analyses van Niels Koerts en al zijn collega's. Volgens mij is TA meer iets voor (day)traders. Als belegger -zeker al je voor de langere termijn belegt- heb je volgens mij niets aan TA. Er zullen wellicht wel mensen zijn die m.b.v. TA het koop/verkoopmomentum zo goed mogelijk proberen te timen. Maar als je voor de lange termijn koopt op basis van fundamentele argumenten, kun je net zo goed naar koersgrafieken kijken zonder die TA poespas.
  5. forum rang 6 BultiesBrothers 10 februari 2023 19:29
    Die TA mag je wat mij betreft ook wel afschaffen, zoals ie nu in de podcast zit.
    Maar beter pak je een aandeel wat je eerst fundamenteel benaderd en dan pas kom je met het TA verhaal.
    Een los TA verhaal slaat voor mij als een tang op een varken.
    Dus Niels/AJ en Wouter, kom eerst overeen met elkaar welk aandeel je fundamenteel kansrijk vindt (ondergewaardeerd) en pas daar vervolgens de TA op voor een leuk instap moment of verkoop koers.
  6. forum rang 7 handyman6 10 februari 2023 21:42
    Thks AJK voor de Shell opmerking. Tencent zou bezig zijn van haar Duitse stroomtraces aftekomen: onderhoud en vernieuwing wordt ze teduur,na er al 10 miljard ingestoken te hebben.ARD1 börse vor 8....
    Tip: Bayer ,nu €60 op bodem,lijkt goede turnaround kandidaat,nu grootaandeel houders aandringen op splitsing in 3-en.
  7. Klaas 10 februari 2023 22:45
    Fundamentele analyse en Technische analyse kunnen elkaar goed aanvullen. Elliott Wave en Candle sticks zijn goede bruikbare instrumenten om de richting van aandelen koersen te voorspellen. Bij correct gebruik kan je steenrijk worden. Het zou mij verbazen als Niels Koerts deze instrumenten niet gebruikt.
  8. forum rang 6 effegenoeg 11 februari 2023 10:59
    quote:

    Martijn schreef op 10 februari 2023 23:15:

    ING heeft koersdoel Shell verhoogd naar 30,40 euro en de Heren overwegen om ze te verkopen ik denk er niet over en vooral ook niet met de onrust in de wereld.
    Prosus hebben ze ook veel te vroeg verkocht vind ik persoonlijk.
    AJK moet zich wel realiseren dat de dividendbel in Frankrijk 30% is.
  9. nêtzevere 11 februari 2023 11:02
    IEX en Shell hebben een zeer bijzondere relatie ! Het lijkt wel een Haat/liefde verhouding op jaren zestig-niveau ! Want hoe is het mogelijk dat IEX zich zo laat beïnvloeden door een "sekte" met een hippie cultuur c.q redenatie ! Wapens waren taboe en zie nu waar we mee geconfronteerd worden in Europa ! Maar nog gekker gebruik geen olie/gas meer en koop in plaats daarvan een paard/ezel om je auto voort te bewegen ! En voor degenen die nog niet beseffen dat we industrie nodig hebben voor werk, wat geld oplevert zodat je eten kan kopen !! Laat die gesjeesde advocaten met hun aanhangers ( pensioenbeleggers ) stoppen met aan marktmanipulatie te doen en eens afkoppelen van alle energie die niet groen is vanaf NU ! Soms is de beste les de eigen ervaring ! Gezien al de paniek over gastekort is er maar 1 conclusie gerechtvaardigd ! Bedankt SHELL voor jullie vooruitziende blik ! Ik geloof in jullie dus ik koop bij ! De reactie van de koers gezien op de aanklacht van de week ! haha zegt genoeg
  10. forum rang 4 Martijn 11 februari 2023 12:08
    quote:

    Martijn schreef op 10 februari 2023 23:15:

    ING heeft koersdoel Shell verhoogd naar 30,40 euro en de Heren overwegen om ze te verkopen ik denk er niet over en vooral ook niet met de onrust in de wereld.
    Prosus hebben ze ook veel te vroeg verkocht vind ik persoonlijk.
    Goldman Sachs koersdoel Prosus naar 98,30 maar liefst!
    En de Heren hebben ze verkocht een poosje geleden!
  11. The intelligent investor 11 februari 2023 12:24
    Beste AJ,

    Ik begreep in de laatste podcast dat je overwoog aandelen Shell om te ruilen voor Total. Ik ben zelf sinds jaren belegger in beide bedrijven. Ik zou je de volgende overwegen willen meegeven:

    Overweging 1:
    Belangrijkste overweging: je moet voor jezelf bepalen wat je Total waard vindt. Niet uitgedrukt in Euro's maar in aandelen Shell. Als je bijvoorbeeld vindt dat Total minder waard is dan twee aandelen Shell, ben je nu indifferent en was Shell de afgelopen jaren relatief goedkoop. Mocht Total goedkoper worden dan twee aandelen Shell dan kan je overstappen. Uiteindelijke gaat beleggen natuurlijk over het bepalen van relatieve waarden van bedrijven en over optimale kapitaal allocatie.

    Overweging 2: Je kan er voor kiezen om een deel van je Shell aandelen om te ruilen in Total. Hierdoor heb je een betere spreiding van het landenrisico. Shell zit in landen waar Total niet zit. Voorbeeld: Shell zit in Trinidad en Total in Myanmar en Suriname.

    Overweging 3: Belastingen. Ik ken je fiscale situatie niet maar ik ben Nederlands ingezetene. Voordeel van Shell aandelen is dat er geen dividendbelasting is, dus je krijgt je dividend gelijk. Frankrijk houdt een bronbelasting in van 28%. Gelukkig heeft NL een belastingverdrag met FR en kan je alles terugkrijgen maar daar moet je wel wat voor doen. Om te beginnen moet je een broker hebben die je faciliteert met een woonplaatsverklaring zodat er niet 28% maar 15% wordt ingehouden. Bij Saxo kan dat. De resterende 15% mag je verrekenen met je inkomstenbelasting, maar dat zie je dus pas na een jaar terug.

    Andere overwegingen: Shell zit meer in gas. De balans van Total is veel sterker. Total heeft een beter dividend record. Je moet in Frankrijk (net als in Engeland) een transactiebelasting betalen. Als je voor de lange termijn belegt, is dat verwaarloosbaar.

    Ik zou graag van je horen in de volgende uitzending hoeveel aandelen Shell je een aandeel Total waard vindt. Als je deze ruilvoetverhouding liever voor premium leden houdt, geen probleem: ik ben premium lid.

    Met vriendelijke groet,
    Ik luister al jaren naar jullie uitzending. Vroeger luisterde ik hem helemaal uit, maar nu stop ik bij "kiek op de grafiek". Als je mijn alias leest, begrijp je dat ik "kiek op de grafiek" pijn aan mijn oren doet. Proberen koersen te voorspellen op basis van transacties van andere mensen uit het verleden staat gelijk met handlezen, horoscopen bepalen en wichelroedelopen).
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links