Heineken « Terug naar discussie overzicht

Heineken koersdoelen

709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
voda
0
Advies van Deutsche Bank over Heineken
Beurshuis Deutsche Bank
Aandeel Heineken
Datum 01 december 2022
Advies Kopen
Koersdoel 114,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 1 december 2022 hebben de analisten van Deutsche Bank hun beleggingsadvies voor Heineken (HEIA; ISIN: NL0000009165) herhaald. Het advies van Deutsche Bank voor Heineken blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 114,00 EUR.
voda
0
Beursblik: positieve boodschap Heineken

Berenberg handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft een positieve boodschap afgegeven tijdens de eerste dag dat de brouwer zijn aandeelhouders bijpraatte. Dit stelde analist Javier Gonzalez Lastra van Berenberg vrijdag in een rapport.

Er werd volgens de analist een reeks sterke strategische ideeën gepresenteerd. Lastra merkte op dat Heineken een gebalanceerde benadering zoekt van groei en winstgevendheid en dat de brouwer aangaf dat bier nog steeds een prioriteit heeft boven sterke drank. "Bier is nog steeds een groeimarkt, waarbij vooral opkomende markten de volumegroei met 1 tot 2 procent per jaar aanjagen", aldus de analist.

Heineken gaf volgens Berenberg verder duidelijke doelen af voor 2022 en 2023 en plannen om extra kapitaal vrij te maken voor investeringen in merken en activiteiten in alle regio's, nadat het marketingbudget terugliep in de jaren voorafgaand aan 2019. "De brouwer wordt ook selectiever in het alloceren van kapitaal."

"Al met al was het een positieve beleggersdag", aldus Berenberg. Op korte termijn ziet de bank echter de nodige uitdagingen in 2023, wijzend op de hogere inputkosten, die het moeilijk maken de strategische plannen op alle fronten volledig uit te voeren.

Vandaag is de laatste dag van het tweedaagse evenement van de brouwer.

Berenberg heeft een Houden advies op Heineken met een koersdoel van 105,00 euro. Het aandeel steeg donderdag 3,3 procent tot 91,18 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
07:56
*Deutsche Bank verlaagt koersdoel Heineken van 114,00 naar 113,00 euro
07:56
*Deutsche bank handhaaft koopadvies op Heineken
voda
0
Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Heineken

Van 114,00 naar 113,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel voor Heineken verlaagd van 114,00 naar 113,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Mitch Collett verwacht solide jaarresultaten van Heineken, naast een handhaving van de outlook. Op 15 februari komt de brouwer met de jaarcijfers.

Deutsche Bank verwacht een autonome volumegroei over het afgelopen jaar van 6,6 procent, terwijl de autonome omzetgroei 20,5 procent zal zijn, bij een autonome operationele winstgroei van 21,6 procent. Dit zou goed zijn voor een omzet van 28,4 miljard euro, een operationele winst van 4,4 miljard euro en een operationele marge van 15,5 procent bij een winst per aandeel van 4,76 euro.

Collett verwacht tevens dat Heineken de recent tijdens de beleggersdag herhaalde outlook voor 2023 handhaaft bij de jaarcijfers. Dit betekent een stijging van de autonome operationele winst met 5 tot 10 procent, dankzij prijsverhogingen in combinatie met kostenbesparingen.

Het aandeel Heineken sloot woensdag op 89,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
09:29
*Credit Suisse verhoogt koersdoel Heineken van 105,00 naar 120,00 euro
09:29
*Credit Suisse handhaaft Outperform advies op Heineken
voda
0
Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel Heineken

Naar 113 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft dinsdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 100,00 naar 113,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Ook werd het aandeel van de Amsterdamse brouwer op de lijst met beste ideeën van Bank of America geplaatst.

Volgens de analisten van de Amerikaanse bank biedt Heineken namelijk "het beste van twee werelden". Onder de huidige omstandigheden heeft het defensieve Heineken volgens de bank voldoende mogelijkheden om kosten te besparen en is er zicht op mooie winsten in 2023.

Maar het aandeel is ook aantrekkelijk als er een marktrotatie plaatsvindt naar groei-aandelen. Heineken is "het beste jongetje van de klas", met op middellange termijn een verwachte samengestelde jaarlijkse stijging van het EBIT-resultaat met 9 procent. En Heineken zou volgens Bank of America op dit vlak ook nog wel eens positief kunnen verrassen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Barclays verhoogt advies Heineken van Onderwogen naar Gelijkgewogen

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Barclays haalt Heineken van verkooplijst

Koersdoel omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft woensdag het advies voor Heineken verhoogd van Onderwogen naar Gelijkgewogen, terwijl het koersdoel van 86,00 naar 90,00 euro ging.

Sinds het aandeel op de verkooplijst werd gezet in maart 2022, zijn vier van de zes negatieve scenario's voor Heineken uitgekomen. Zo trok de brouwer onder meer de margedoelstelling voor dit jaar in, vertraagden de prestaties in Nigeria in het derde kwartaal en liep de premie uit het aandeel.

Na de beleggersdag van Heineken, keek Barclays opnieuw naar het aandeel en zag dat de risico's op korte termijn nu meer in balans zijn. Ook ziet de Britse bank ruimte voor een hogere marge in de tweede jaarhelft en in 2024, nu de inflatie lijkt te hebben gepiekt. Daarom werden het advies en het koersdoel verhoogd.

Onder de Europese brouwers, geeft Barclays de voorkeur aan AB InBev, vanwege het opwaarts potentieel dat Latijns-Amerika volgens Barclays biedt, en omdat de schulden worden afgebouwd. Ook Carlsberg valt bij Barclays in de smaak.

Het aandeel Heineken koerste woensdagochtend 2,2 procent hoger op 91,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
14:15
*Bank of America verhoogt koersdoel Heineken van 113,00 naar 115,00 euro
14:15
*Bank of America handhaaft koopadvies op Heineken
voda
0
08:53
*Deutsche Bank verhoogt koersdoel Heineken van 113,00 naar 119,00 euro
08:53
*Deutsche Bank handhaaft koopadvies op Heineken
voda
0
Beursblik: Heineken blijft favoriet Deutsche Bank

Structureel meer winst als prijzen hoog blijven.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft de markt voor bier en sterke drank onder de loep gehouden en voor vijf namen de adviezen verlaagd, maar Heineken blijft de favoriet met een koopadvies en een koersdoelverhoging van 113,00 naar 119,00 euro.

De Duitse bank denkt dat de veerkracht tegenover een dalende vraag een belangrijke factor wordt in 2023, alsmede de kostendruk en maatregelen om die te verlichten.

Hoewel bierbrouwers defensieve aandelen zijn, zijn ze niet immuun voor een teruglopende vraag in tijden van recessie. De kans is groot dat men goedkoper bier gaat kopen, zoals bij sterke dranken in de VS en Europa al het geval lijkt te zijn, stelt Deutsche Bank.

Bier is hier wel beter tegen bestand dan sterke drank, vinden de analisten.

De kosten van de grondstoffen van bier zijn inmiddels ruim over hun piek heen en inmiddels al weer lager dan een jaar geleden. Voordeel hiervan wordt merkbaar vanaf tweede helft 2023, denken de analisten.

De prijsverhogingen die de brouwers voor hun bier hebben doorgevoerd, zullen waarschijnlijk niet worden teruggedraaid, volgens een analyse van de bank, wat ruimte biedt voor structureel hogere winsten nu de inkoopkosten wel teruglopen.

AB InBev, Fevertree, Pernod Ricard, Remy Cointreau en Royal Unibrew krijgen een adviesverlaging in het rapport.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
12 jan 2023

Amstel gaat nieuw partnerschap aan met CONMEBOL Libertadores Femenina en zet verder in op zijn bredere partnerschap met CONMEBOL om inclusiviteit binnen het voetbal in Zuid-Amerika te bevorderen tot 2026

AMSTERDAM, Jan. 12, 2023 (GLOBE NEWSWIRE)

Amstel heeft opnieuw een moedige stap gezet in zijn streven om gastvrijheid en inclusiviteit wereldwijd te bevorderen. Het bedrijf doet dit door samen te werken met CONMEBOL Libertadores Femenina, het groeiende Zuid-Amerikaanse vrouwenvoetbaltoernooi. Dit nieuws is een aanvulling op de aankondiging van het merk dat het zijn deal als 'officiële sponsor' voor de prestigieuze Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooien voor mannen verlengt tot 2026.

De bekendmaking van Amstel als sponsor van de CONMEBOL Libertadores Femenina draagt bij aan de wereldwijde groei en populariteit van vrouwenvoetbal. Dit blijkt uit het recordaantal toeschouwers bij vrouwenvoetbalwedstrijden wereldwijd.

Amstel, eigendom van HEINEKEN en verkrijgbaar in meer dan 110 landen, heeft een lange traditie in het topvoetbal. Het bedrijf was eerder al sponsor van de UEFA Europa League en de UEFA Champions League in Europa. Het merk werkt sinds 2017 samen met CONMEBOL en gebruikt dit platform om inclusiviteit en gastvrijheid in de hele regio te bevorderen.

Jules Macken, Global Marketing Director van Amstel: “Voetbal is voor iedereen, of je nu speler of fan bent, ongeacht leeftijd of geslacht. Amstel is een merk dat inclusiviteit en gastvrijheid viert in alles wat we doen. We zijn dan ook verheugd dit beginsel van ondersteuning en inclusiviteit om te zetten in daden binnen onze voetbalpartnerschappen.

De verlenging van ons sponsorschap tot 2026, evenals de belangrijke toevoeging van CONMEBOL Libertadores Femenina, is voor ons een nieuwe stap in het streven naar gelijkheid binnen de sport. We zien ernaar uit om onze relatie met CONMEBOL verder te verdiepen en gezamenlijk de diversiteit binnen de sport waar Zuid-Amerika zo van houdt verder te stimuleren.”

“Voor CONMEBOL is voetbal altijd voetbal, ongeacht of er nu mannen of vrouwen op het veld staan. Wij zijn vastbesloten om gelijkheid binnen het Zuid-Amerikaanse voetbal te stimuleren door vrouwentoernooien te ondersteunen, hun competities aan te prijzen en allianties aan te gaan met bedrijven met eenzelfde visie.

Dit is ook het geval met Amstel, een gerenommeerd bedrijf met een wereldwijd bereik. We zijn blij deze overeenkomst met dit bedrijf aan te gaan, aldus Alejandro Domínguez, voorzitter van CONMEBOL.

Als onderdeel van de vernieuwde partnerschap met CONMEBOL Libertadores en het nieuwe CONMEBOL Libertadores Femenina, zal Amstel samen met CONMEBOL met trots de award voor 'meest maatschappelijk impactvolle speler' binnen het vrouwentoernooi selecteren en uitreiken.

Deze speciale onderscheiding zal worden uitgereikt aan een vrouwelijke speler die een rolmodel is binnen haar gemeenschap en zich in het bijzonder heeft ingespannen voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal of zich heeft ingezet voor gelijkheid binnen de sport.

Bovendien ondersteunt Amstel CONMEBOL in zíjn doelstelling om het vrouwenvoetbal in Zuid-Amerika te transformeren door kansen te bieden, waarden en technische vaardigheden te bevorderen en alle vrouwen en meisjes te stimuleren om te sporten.

De uitgebreide overeenkomst omvat unieke zichtbaarheid in het stadion, evenals exclusieve ervaringen, sponsoring van uitzendingen, branded content en weggeefacties voor tickets. Bovendien zal Amstel doorgaan met het ontwikkelen van speciale 'through-the-line'-activiteiten, waaronder geïntegreerde campagnes, actieverpakkingen en consumentenpromoties om de samenwerking onder de aandacht te brengen en zijn positie in de regio verder te versterken.

Daarnaast gebruikte Amstel vorig jaar zijn positie als sponsor van CONMEBOL Libertadores voor een aantal campagnes om de diversiteit van fans uit te dragen en te benadrukken dat ze ondanks verschillen hun passie voor de sport delen. Deze campagnes omvatten het populaire 'Amigos Para Siempre' (vrienden voor altijd) en Chute Certeiro (moment van de waarheid).

De verlenging van het sponsorschap geldt voor CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Libertadores Femenina, CONMEBOL Sudamericana en CONMEBOL Recopa Sudamericana, van 2023 tot 2026.
voda
0
07:46
*RBC verhoogt advies Heineken van Underperform naar Sectorperform
07:46
*RBC verhoogt koersdoel Heineken van 77,00 naar 91,00 euro
voda
0
Beursblik: RBC positiever over Heineken

Aandeel van de verkooplijst gehaald.

(ABM FN-Dow Jones) RBC heeft donderdag het advies voor Heineken verhoogd van Underperform naar Sectorperform, terwijl het koersdoel van 77,00 naar 91,00 euro ging.

Een sneller dan voorzien einde van de oorlog in Oekraïne, en daarmee een daling van de inflatie en van de kans op een recessie, zou positief zijn voor het aandeel Heineken. Ook als Heineken er in slaagt om de marge te laten verbeteren tot 17 procent in de komende drie jaar, zou een aanjager kunnen zijn voor het aandeel, aldus RBC.

Ook wil RBC graag een duurzame en bovengemiddelde autonome omzetgroei zien, zonder dat de marketingkosten boven de niveaus van 2019 uitkomen.

Het aandeel Heineken sloot woensdag op 89,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
10:09
*Degroof Petercam verhoogt koersdoel Heineken van 100,00 naar 102,00 euro
10:09
*Degroof Petercam handhaaft Houden advies op Heineken
voda
0
Beursblik: kleine meevaller Heineken

Degroof niet verrast door herhalen outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft iets betere resultaten over 2022 gepresenteerd dan verwacht, en de herhaling van de outlook was geen verrassing. Dit stelde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam woensdag.

De Boer verhoogde het koersdoel voor Heineken van 100,00 naar 102,00 euro en handhaafde daarbij het Houden advies.

Dat de cijfers afgelopen jaar iets beter dan verwacht waren, schreef De Boer toe aan een hogere omzet per hectoliter.

Per saldo zullen analisten hun taxaties niet of nauwelijks aanpassen, voorziet De Boer.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
SpecuKlaas
0
.......De operationele winst steeg met bijna 32 procent. Geen wonder als ze in 18 maanden 3 x een forse prijsverhoging doorvoeren 'om de gestegen energiekosten te compenseren'. An m'n hoela.. ze hebben gewoon ordinaire prijsverhogingen doorgevoerd waarmee ze mede de grote aanjager v/d inflatie zijn. Voor mij geen Heineken meer op het terras.
voda
0
08:40
*Deutsche Bank handhaaft koopadvies op Heineken
08:40
*Deutsche Bank verhoogt koersdoel Heineken van 119,00 naar 121,00 euro
voda
0
09:43
*Credit Suisse verhoogt koersdoel Heineken van 120,00 naar 122,00 euro
09:43
*Credit Suisse handhaaft Outperform advies op Heineken
[verwijderd]
0
FEMSA neemt afscheid van volledig belang in Heineken om zich te concentreren op verticale kernactiviteiten

NEDERLAND – Fomento Económico Mexicano (FEMSA), een Mexicaanse multinationale drank- en retailonderneming, heeft aangekondigd dat het zijn volledige belang in HEINEKEN en Heineken Holding NV zal afstoten om zich te concentreren op verticale kernactiviteiten die de hoogste strategische relevantie, groeipotentieel en financiële en concurrentiekracht hebben.

Als resultaat van de evaluatie door de raad van bestuur van FEMSA, zal het bedrijf een reeks acties en desinvesteringen ondernemen om deze strategische focus binnen de komende 24 tot 36 maanden te bereiken.

Onder voorbehoud van de afstoting van de investering van Heineken, afhankelijk van de marktomstandigheden, zal FEMSA ook strategische alternatieven voor Envoy Solutions onderzoeken en proberen de bestaande schulden af ??te bouwen, met behoud van een solide kredietwaardigheid van beleggingskwaliteit.

Daarin zullen de vertegenwoordigers van FEMSA met onmiddellijke ingang terugtreden uit de Raad van Commissarissen van HEINEKEN en de Raad van Bestuur van Heineken Holding NV.

In overeenstemming met deze visie overweegt FEMSA om retail na te streven, met uitstekende groeimogelijkheden op lange termijn, bestaande uit Proximity, Health en Fuel.

Het zal zich ook concentreren op Coca-Cola FEMSA, gebruikmakend van zijn leidende concurrentiepositie en uitstekende uitvoering, gecombineerd met aanzienlijke financiële kracht en strategische kansen.

De exploitant van de grootste onafhankelijke Coca-Cola-bottelgroep ter wereld en de grootste supermarktketen in Mexico zal ook zijn aandacht verleggen naar de digitale arena, een krachtig financieel ecosysteem met toegevoegde waarde opbouwen, terwijl hij een sleutelrol speelt bij het benutten van de verbinding onder FEMSA's core business units.

José Antonio Fernández Carbajal, uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van FEMSA, merkte op: “Na een grondige analyse van onze bedrijfsplatforms, inclusief hun strategische kansen, langetermijnplannen en de beste strategie om groei te blijven stimuleren en kapitaal toe te wijzen in de toekomst, heeft de raad van bestuur van FEMSA van de raad van bestuur heeft een reeks beslissende maatregelen goedgekeurd.”

“Als ze eenmaal zijn voltooid, zullen deze acties de bedrijfsstructuur van FEMSA aanzienlijk vereenvoudigen, wat zorgt voor meer strategische duidelijkheid en focus. Ze zullen ons ook in staat stellen om op termijn kapitaal terug te geven aan onze aandeelhouders.”

Heineken erkent de beslissing te ontvangen en heeft gezegd dat het de implicaties zorgvuldig zal overwegen en alle opties zal evalueren, waaronder mogelijk de optie om aandelen van FEMSA te verwerven bij een toekomstige verkoop, afhankelijk van markt- en andere omstandigheden.

Jean-Marc Huët, voorzitter van de raad van commissarissen, zei op zijn beurt: "We zijn dankbaar voor de inzet en steun van de FEMSA-vertegenwoordigers in de raad van commissarissen gedurende de afgelopen dertien jaar."

"We willen de huidige en voormalige FEMSA-vertegenwoordigers José Antonio Fernández Carbajal, Javier Astaburuaga Sanjines en Francisco Josue Camacho Beltrán bedanken voor hun waardevolle bijdragen, begeleiding en samenwerking."

Tegelijkertijd heeft de Nederlandse biergigant ernaar gestreefd zijn Russische activiteiten in de eerste helft van 2023 te verkopen, na te hebben beloofd de markt te verlaten na de grootschalige invasie van Oekraïne door Moskou.

Dolf van den Brink, de CEO, zei dat de brouwer in gesprek was met potentiële kopers van zijn Russische tak, die 1.800 mensen in dienst heeft, maar gaf aan dat de transactie langer zou duren dan eerder was aangegeven.

Heineken trok zijn vlaggenschipmerk in de eerste helft van 2022 terug uit Rusland, maar verkoopt nog steeds andere merken in het land.

"We blijven [het bedrijf] runnen zodat we onze werknemers kunnen blijven betalen, omdat je anders het risico loopt genationaliseerd te worden", zei van den Brink.
709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:08
Koers 91,020
Verschil -0,180 (-0,20%)
Hoog 91,940
Laag 90,720
Volume 347.009
Volume gemiddeld 580.824
Volume gisteren 679.773