CM.com « Terug naar discussie overzicht

CM.COM 2023

1.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
MOEdig Voorwaarts
1
quote:

Techie schreef op 15 februari 2023 15:45:

Wat mee opvalt is dat er geen enkele geloofwaardigheid aan het management gegeven wordt....communicatie kan altijd beter...maarze hebben in 3 jaar een bedrijf alten groeien van 30 mln naar 280 mln euro.....prachtige acquisitie gedaan en nu is het Executie en WINSTGEVENDHEID.....alle doemdenkers in JET en die Jitse niet wilde geloven.....geduld.....
Ik weet niet hoor, maar €30 mln omzet zal nog wel wat langer geleden zijn. Bijgevoegd een printscreen van het vijfjarenoverzicht (2017-2021) uit het jaarverslag 2022. Wat mij opvalt is dat ze voorheen nauwelijks groeiden en ongeveer breakeven draaiden. De (geforceerde) groei is gepaard gegaan met het hard oplopen van de verliezen. Het management heeft (qua IR/presentatie) mijns inziens inderdaad nog geen enkele keer een sterke indruk gemaakt, maar hun kostje is gekocht, dus no worries daar ;-)

PS

Ik weet niet precies waarom je JET erbij haalt, maar dat aandeel staat weliswaar meer dan 50% boven het dieptepunt, maar nog altijd meer dan 80% onder de top. Na de aanvankelijke euforie zijn beleggers er inmiddels ook achter dat "adjusted EBITDA positive" nog steeds dikke verliezen en een negatieve cash flow betekent.
Bijlage:
Broer Konijn
1
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen IEX Premium content zoals advies en/of koersdoel te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
Douwes
0
quote:

max2 schreef op 15 februari 2023 16:44:

Nog ff en we zitten in de uitzenfing bij Harrie Mens met "aandelen onder een tientje"
Als we over een jaar maar in de uitzending zitten met "aandelen boven de 20 euro" dan vind ik alles goed.
Daarom
1
wie nog voor een tientje (9,98) wil kopen...
... ik plaats zo een order voor mijn laatste 116 k aandelen. Ik ben er wel klaar mee.
Wens de blijven zittende aandeelhouders uiteraard meer geluk en wijsheid dan ik heb met CM.
Ik ga mijn geluk elders proberen.
Wiemaa
0
quote:

Daarom schreef op 15 februari 2023 17:28:

wie nog voor een tientje (9,98) wil kopen...
... ik plaats zo een order voor mijn laatste 116 k aandelen. Ik ben er wel klaar mee.
Wens de blijven zittende aandeelhouders uiteraard meer geluk en wijsheid dan ik heb met CM.
Ik ga mijn geluk elders proberen.
Niemand wil die hebben voor die hoge prijs.
Nuchtere Kijk Op
2
Teksten vertaald via google translate:

CM.COM schreef in augustus 2022 al dit in de outlook: "het pad van CM.com naar winstgevendheid en naar een structureel positieve EBITDA aansturen tegen eind 2023."

CM.COM schreef NU (15-02-23) in de outlook:
• De weg naar winstgevendheid is in volle gang
• CM.com herhaalt de verwachting om tegen eind 2023 structureel EBITDA-positief te zijn
• CM.com bevestigt verwachting dat de cashflow tegen het einde van 2024 structureel positief zal zijn
• OPEX in 2023 naar verwachting in absolute zin in lijn met 2022
• Onderliggende trend van omzetgroei zal naar verwachting aanhouden voor het volledige jaar 2023, terwijl Q1 2023 een steil COVID-gerelateerde vergelijkingsbasis wordt

Bericht van de CEO:
"2022 is weer een belangrijk jaar gebleken voor CM.com, en onze bedrijven groeien daarna verder het recordjaar 2021. Dat het geen gemakkelijke opgave was, moge duidelijk zijn. 2022 was een jaar met vele gezichten, waarbij de hype en vertraging van COVID en de lockdowns, de oorlog in Oekraïne en de effecten die daarmee verband houden gevolgen van klimaatverandering. Allemaal waren - en zijn nog steeds - zeer impactvolle gebeurtenissen die de samenleving en de samenleving hebben beïnvloed grote bedrijven, waaronder CM.com. Omdat ons menselijk kapitaal een belangrijke troef is voor ons bedrijf, heeft CM.com ons ondersteund en zullen ons personeel blijven ondersteunen, aangezien we mensen van over de hele wereld in dienst hebben.
Toen CM.com zijn oprichting voltooide met de overname van Building Blocks, hebben we onze inspanningen gefocust op de optimalisatie van de organisatie om haar volledige potentieel te benutten. Technologische innovaties, zoals als GPT 3 bevestigde opnieuw de reden waarom we early movers waren bij het overnemen van bedrijven zoals CX Bedrijf en Bouwstenen in de afgelopen jaren; AI is een sleuteltechnologie voor ons om onze vaardigheden te verbeteren conversational commerce en een van de drijvende krachten achter onze toekomstige groeistrategie.
De uitdagende marktontwikkelingen in 2022 onderstreepten het belang van het uitrollen van onze groeistrategie door het bouwen van verkooppijplijnen, het in kaart brengen van markten om het productaanbod te verbeteren, terwijl het verbeteren van technologieën en de wendbaarheid van onze organisatie. Hoewel we de veranderende markt voelden financiële omstandigheden in 2022, bleven we gefocust op het realiseren van de operationele groei waarvoor wij hebben gepland. We hebben onze bedrijfskosten bewust gegroeid, net als het tempo van onze OPEX-groei in de tweede helft van 2022 aanzienlijk vertraagd, terwijl de onderliggende volumes blijven groeien. Die trend zal doorgaan in 2023.
Een van de belangrijkste posten voor onze kostenbasis is de FTE-groei. CM.com groeide zijn personeelsbestand in 2022, zij het in een lager tempo dan in 2021. Dat werd bevestigd met onze Great Place to Work Award in 2022 streeft CM.com ernaar alle medewerkers te motiveren om hun volledige potentieel binnen ons bedrijf te bereiken. Dat daarom zijn we in 2022 begonnen met de reeksen vrouwelijk leiderschap en ons Talentprogramma, omdat we volledig erkennen het belang van de juiste balans tussen capaciteiten en kansen binnen ons personeelsbestand, onafhankelijk van geslacht, leeftijd of afkomst. CM.com richt zich nu op het benutten van de talenten binnen haar Human Capital om de groei van de brutowinst verder te verbeteren. Voor 2023 zijn we goed begonnen. Zoals eerder aangegeven is onze stichting nu klaar, en zal zich richten op de groei van ons bedrijf en onze winst. De pijplijn bouwt goed, en de eerste orderwinsten zijn dat ook doorkomen. In de toekomst zullen we ons concentreren op de groei van de brutowinst - zoals we nu alles hebben geïntegreerd overnames en gebruiken alle sterke punten om onze aanwezigheid in alle markten waarin we momenteel actief zijn te vergroten. Dat betekent dat we niet meer primair sturen op omzetgroei, terwijl dat natuurlijk wel zo is blijven een belangrijke prestatie-indicator. Het gaat nu om winstgevende groei. Als leidraad voelen we ons daarom gerust om ons doel te herhalen om structureel EBITDA-positief te zijn eind 2023 en structureel positieve cashflow eind 2024. Graag wil ik alle medewerkers van CM.com bedanken voor hun bijdrage aan dit resultaat in 2022. We zijn trots op onze medewerkers en hun prestaties en kijken uit naar een voortzetting van onze reis anno 2023."

www.cm.com/investor-relations/financi... Na aanmelding etc.

www.cm.com/cdn/web/file/investor-rela...

www.cm.com/cdn/web/file/investor-rela...

www.emerce.nl/nieuws/cmcom-ziet-omzet...

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

www.boerse-frankfurt.de/bond/xs238460...

live.euronext.com/en/product/equities...

861.181 stuks verhandeld vandaag en slotkoers 9,93 pffff Vorige week woensdag 8-2 was de koers 13,20 en begon met grote aantallen de uitverkoop. Op welke data vraag ik me af? Alleen al om op die koers terug te komen moet er zo'n 33% bij.

Kaleyra, Inc. (KLR) komt ZO met cijfers, en ook daar van tevoren al veel beweging.
Daarom
0
Klopt… heb 97 k overgehouden.
Laat ik voorlopig maar op de plank liggen. Ik ga ze niet nog lager verkopen.
Nuchtere Kijk Op
0
Kwam ik ook nog tegen. Ik ga er als IT leek allemaal maar geen conclusies bij typen, dat laat ik maar mooi aan anderen over ;-) >>

Omdat CM.com wordt erkend als een volledig gelicentieerde Payments Service Provider, lanceren ze in 2023 een nieuw betalingsverwerkingsplatform. Het nieuwe platform zal CM.com in staat stellen om grotere volumes beter te verwerken en tegelijkertijd de kostenbasis te optimaliseren. Dat zou ze verder moeten ondersteunen om toekomstige winstgroei in Payments uit te bouwen. De geleidelijke migratie van klanten begint begin 2023 en gaat door het jaar heen verder.

customerfirst.nl/nieuws/2023/02/payme...

appwiki.nl/blog/beste-psp-mkb
Fargal
1
Vandaag verscheen een nieuwe analyse van CM.com door IEX, door Martin Crum dit keer (eindconclusie: HOLD). Ik dacht dat Niels Koerts de vaste CM.com analist was, heeft Niels er ook het bijltje bij neergegooid?
Lamsrust
2
quote:

Techie schreef op 15 februari 2023 15:45:

Jammer dat dit Platform geregeerd wordt door doemdenkers, snelle traders, turbo jagers, shorts sellers en weinig die echt de cijfers lezen of een analisten call luisteren. Ik heb ruim 40 jaar ervaring en kijk er toch iets anders naar.

Conclusie over 2022: hogere omzet minder dan verwacht door covid effect en e-comemrce minder spectaculaire groei, lees afname...daarnaast lagere marge door inflatie en stijgende kosten en mega investeringen in technologie die in 2023 worden uitgerold op gebied van Chat IA, payments en integratie van diverse platformen.
Iedereen heeft over chat GPT....en als een bedrijf er klaar voor is dan is CM.com.....

De tijdelijke marge druk van 2022, wordt inmiddels al weer ingehaald door hogere verkoopprijzen in 2023.....portfoliomix van producten is veel indrukwekkender dan in 2022.

Hoe wordt het bedrijf efficiënter ...door selecteren van personeel...reiskosten en opleidingskosten zullen stuk minder zijn dan in 2022. Headcount zal nog veel meer efficient gemaakt worden, minder externe bedrijven....minder opex dan in 2022.....zal mij niet verbazen als de headcount nog wat terugloopt.

Wat mee opvalt is dat er geen enkele geloofwaardigheid aan het management gegeven wordt....communicatie kan altijd beter...maar ze hebben in 3 jaar een bedrijf laten groeien van 30 mln naar 280 mln euro.(op tijd gefinancierd)....prachtige acquisities gedaan en nu is het Executie en WINSTGEVENDHEID.....alle doemdenkers in JET en die Jitse niet wilde geloven.....geduld.....

Wat kan roet in het eten gooien....de economie.....voor de rest is dit aandeel denk ik heel dicht bij bodem en GEDULD
Ik heb de Investor call nog niet geluisterd, maar al wel even de cijfers ingedoken. Het volgende vind ik zeer opvallend.

In 2022 wordt 17% van de omzet behaald door de Saas/Payments/Ticketing divisies, echter deze zorgen voor 52% van de bruto marge. Deze divisies groeiden met 43% in omzet over 2022. De CPaas divisie vormt 83% van de omzet, groeit met 16%, doch genereert slechts 48% van de bruto marge. Indien deze groei doorzet in 2023 en de bruto winstmarges gelijk blijven, bedraagt de totale bruto winst E 95 mln en komt de EBITDA licht positief uit bij een gelijkblijvende OPEX.

Wil CM.com een succes worden zal m.i. de groei uit de Saas/Payments/Ticketing divisie moeten komen, anders is het OPEX niveau veel te hoog gelet op de bruto winstmarge van 15% bij CPaas. Kennelijk verwacht management dit ook, anders kan de EBITDA in 2023 niet positief worden en de cash flow in 2024 ook niet positief.

Koers is terug op introductiekoers van E 10 waarop een aantal family offices van Quote500 personen zijn ingestapt. De business waarop zij zijn ingestapt, CPaas, gaat mijns inziens niet leiden tot structurele winstgevendheid. Nu kun je weer instappen op E 10 en dan m.n. op de Saas business, doch wel met een schuld van E 100 mln in de boeken. Gelet op de executie risico's lijkt m.i. het risico op de korte termijn aan de onderkant te zitten. Ik wacht nog even af met bijkopen.
allessalregtkom
0
Waarom zouden ze die marges niet kunnen maken op termijn zo hoog zijn die niet. De convertibel omzetten in een gewone obligatie tegen 70% met een looptijd van vijf jaar en coupon 5%. Conversierecht is toch niks waard. Gelijk 30% boekwinst ergo meer eigen vermogen. Kleine bankfinanciering voor renteverplichting.
€URO-Trader
0
Men komt niet met een outlook, aangezien CM.COM wordt geïntegreerd in een in extern, niet nader te noemen, organisatie. Dat is de enige reden dat men geen outlook kan en mag geven voor 2023, de onderhandelingen zijn al gaande. De cijfers zijn keurig en naar rato gerelateerd aan reeds gedane investeringen. Een prima portfolio, alswel klantenkring. Vandaag een positie ingenomen, met een fikse korting.
Stork 49
0
quote:

€URO-Trader schreef op 15 februari 2023 19:15:

Men komt niet met een outlook, aangezien CM.COM wordt geïntegreerd in een in extern, niet nader te noemen, organisatie. Dat is de enige reden dat men geen outlook kan en mag geven voor 2023, de onderhandelingen zijn al gaande. De cijfers zijn keurig en naar rato gerelateerd aan reeds gedane investeringen. Een prima portfolio, alswel klantenkring. Vandaag een positie ingenomen, met een fikse korting.
"fantast"?
effegenoeg
0
quote:

FrankKGL4 schreef op 15 februari 2023 18:37:

Vandaag verscheen een nieuwe analyse van CM.com door IEX, door Martin Crum dit keer (eindconclusie: HOLD). Ik dacht dat Niels Koerts de vaste CM.com analist was, heeft Niels er ook het bijltje bij neergegooid?
Dat zou mooi wezen!
Een carrière als opvolger van Piet Paulusma zou hem beter passen.
max2
3
Over de plas staat Twillio ruim 5% hoger. Herstelt ook na de magere cijfertjes vorige week. Dat herstel zie ik morgen ook terug bij CM, beetje zwaar afgestraft vandaag.
VforVermogen
0
Misschien moet de directeur weer even naar een podcast toe, dan groeit de koers zo weer een paar euro's aan.
tmaster
0
quote:

max2 schreef op 15 februari 2023 20:32:

Over de plas staat Twillio ruim 5% hoger. Herstelt ook na de magere cijfertjes vorige week. Dat herstel zie ik morgen ook terug bij CM, beetje zwaar afgestraft vandaag.
En nog eens 7% erbij nabeurs. Twillio kwam ook met cijfers. Schijnt een ' beat ' te zijn en gaan aandelen terug kopen.
max2
1
quote:

tmaster schreef op 15 februari 2023 22:23:

[...]

En nog eens 7% erbij nabeurs. Twillio kwam ook met cijfers. Schijnt een ' beat ' te zijn en gaan aandelen terug kopen.
Zag de piek omhoog ook nabeurs. Hoop dat cm morgen ook wat herstelt.
voda
0
Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel CM.com

Door ABM Financial News op woensdag 15 februari 2023
Views: 3.505

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor CM.com verlaagd van 11,00 euro naar 10.00 euro, maar handhaafde het Houden advies, nadat het bedrijf zwakker dan verwachte resultaten rapporteerde.

Zo kwam de omzet circa 18 procent onder de afgegeven outlook uit, merkten de analisten op.

Vooruit kijkend herhaalde het management de ambitie om tegen het einde van 2023 een break-even EBITDA te bereiken en tegen het einde van 2024 een break-even cashflow.

"Het zwakke momentum eind 2022 begin 2023 betekent echter dat er nog genoeg te doen is om deze doelstellingen te halen", oordeelde Jefferies.

Het aandeel CM.Com sloot woensdag 12,5 procent lager op 9,93 euro.

Bron: ABM Financial News
1.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 6,880
Verschil -0,020 (-0,29%)
Hoog 6,950
Laag 6,820
Volume 92.667
Volume gemiddeld 38.241
Volume gisteren 15.733