Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Warren Buffet

241 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
'belegger''
0
Zie ook het persbericht van Berkshire bij de Q2 cijfers:

berkshirehathaway.com/news/aug0622.pdf

De operationele winst van $9,283 miljoen is als volgt verdeeld over de onderdelen:

(1) Insurance-underwriting $581 miljoen winst
(2) Insurance-investment income $1,906 miljoen winst
(3) Railroad $1,664 miljoen winst
(4) Other businesses $3,249 miljoen winst
(5) Other (inclusief valuta effecten) $1,117 miljoen winst
voda
0
Superbelegger Warren Buffet doet het niet zo super
06 aug. 2022
in FINANCIEEL

OMAHA (ANP/RTR) - Berkshire Hathaway, het bedrijf van de Amerikaanse miljardair Warren Buffett, heeft in het tweede kwartaal een enorm verlies geleden. Door dalende aandelenkoersen werden de bezittingen van de onderneming minder waard. Dat zorgde ervoor dat onder de streep een tekort van 43,8 miljard dollar, omgerekend 43 miljard euro, resteerde.

Warren Buffett houdt zich vast aan zijn ervaring. ANP

Berkshire Hathaway is een conglomeraat waar de nodige bedrijven geheel of als meerderheidsdeelneming onder vallen. Daarnaast heeft het concern veel minderheidsbelangen. Die investeringen en derivaten werden in het kwartaal 53 miljard dollar minder waard. Berkshire Hathaway wordt altijd nauwlettend gevolgd, vooral vanwege de reputatie van Buffett. Die staat bekend als 'superbelegger'.

Eigen bedrijven beter
Met de eigen bedrijven ging het Berkshire Hathaway juist beter af. De verzekeringstak en spoorwegbedrijf BNSF zetten bijvoorbeeld betere resultaten neer. De operationele winst van het concern ging met 39 procent omhoog tot 9,3 miljard dollar.

BEKIJK OOK:
Warren Buffett kan geen genoeg krijgen van olie

Buffett riep beleggers in een toelichting op niet te veel naar de papieren verliezen te kijken. Hij benadrukte dat als de beurskoersen weer stijgen, Berkshire Hathaway dan ook weer winst zal maken. In het eerste kwartaal van coronajaar 2020 verloor Berkshire Hathaway bijvoorbeeld ook haast 50 miljard dollar. Over heel dat jaar kon er uiteindelijk een winst van 42,5 miljard dollar de boeken in.

www.telegraaf.nl/financieel/121132108...
'belegger''
0
quote:

voda schreef op 8 augustus 2022 08:18:

Buffett riep beleggers in een toelichting op niet te veel naar de papieren verliezen te kijken.
Daarin is Berkshire consequent. Dat zinnetje staat met exact dezelfde bewoordingen en ook dikgedrukt bij alle kwartaalcijfers. Ook als er op die beleggingen bijvoorbeeld 6 keer zoveel winst wordt gemaakt als met de operationele activiteiten.
voda
0
Kroonprins Warren Buffett zet grotere stap in Berkshire Hathaway: investering van $68 miljoen
Door REDACTIE DFT

Updated 42 min geleden
52 min geleden
in FINANCIEEL

Greg Abel, de beoogde opvolger van superbelegger Warren Buffet, heeft afgelopen maand voor $68 miljoen in aandelen Berkshire Hathaway gestoken. Daarmee heeft zijn belang in het investeringsvehikel verder uitgebreid.

Greg Abel ANP / HH

Een jaar geleden werd de huidige vice-voorzitter Abel nog naar voren geschoven om in de toekomst het stokje van de 92-jarige Buffett als topman bij Berkshire Hathaway over te nemen. Hij is momenteel verantwoordelijk voor de niet-verzekeringsactiviteiten.

BEKIJK OOK:
Column: jonge beleggers, houd moed en luister naar de wijze Warren Buffett

Bij de keuze van Buffett om Abel aan te wijzen als zijn kroonprins speelde leeftijd een grote rol. De andere kandidaat Ajit Jain is bijna tien jaar ouder als zijn rivaal. Ook is de verwachting dat Abel beter de ’çultuur’ bij Berkshire kan voortzetten.

Boegbeeld
Terwijl Buffett nog steeds het boegbeeld is, liet Abel in de afgelopen jaren al meer van zich horen. Zo benadrukte hij het belang om te ontdekken hoe de concurrentie het doet en wat de fundamentele risico’s zijn voor de activiteiten in een sector.

BEKIJK OOK:
Superbelegger Warren Buffet doet het niet zo super

Abel krijgt bij de toekomstige wisseling van de wacht een zware erfenis. De visie en strategie van Buffett zijn al decennialang leidend in de beleggerswereld. Ook krijgt hij een beleggingsvehikel in beheer met een beurswaarde van $620 miljard en een reeks aan diverse activiteiten.

In het lastige beursklimaat heeft Buffett het afgelopen kwartaal ook niet gemakkelijk gehad. Onder de streep kwam het verlies bij Berkshire Hathaway uit op $43,8 miljard.

www.telegraaf.nl/financieel/396204679...
'belegger''
0
Twee maanden geleden verkocht Greg Abel zijn aandelen in de energietak voor $870 miljoen.

Nu stopt hij dus $68 miljoen in de holding.
bearishbull
0
quote:

'belegger'' schreef op 4 oktober 2022 20:08:

Twee maanden geleden verkocht Greg Abel zijn aandelen in de energietak voor $870 miljoen.

Nu stopt hij dus $68 miljoen in de holding.
Afwachten of hij in etappes koopt, maar als je dikke cash ophaalt en nog geen 10% ervan in jouw bedrijf stopt vind ik dat redelijk een non-event en meer voor de buhne. Zeg ik als lange termijn aandeelhouder van Berkshire.

Neemt niet weg dat ik denk dat dit een van de beste aandelen is voor lange termijn.
voda
0
Schatrijke Warren Buffett (92) ziet vrienden wegvallen
Door BERNARD VOGELSANG

Updated 10 min geleden
46 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Superbelegger Warren Buffett (92) komt nu op zo’n hoge leeftijd dat zijn vrienden beginnen weg te vallen. De schatrijke Amerikaan heeft sinds 2019 afscheid moeten nemen van vier trouwe kameraden. Ook is zijn geliefde zus Doris twee jaar geleden overleden.

De stokoude topbelegger Warren Buffett zwemt in het geld, maar zijn vriendenkring slinkt. ANP/HH

Voor Buffett is zijn vrouw Astrid Menks (76) nog wel altijd een grote steun. Ook kan hij bij zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway nog immer rekenen op zijn rechterhand Charlie Munger (98).

Volgens fondsbeheerder en Buffett-kenner Martien van Winden kan het ’orakel van Omaha’ eigenlijk ook niet zonder Munger bij deze investeringsfirma, die belangen heeft in grote bedrijven als Apple, Bank of America, Coca-Cola en Kraft Heinz. „Warren en Charlie zijn het ideale koppel. Zij zijn briljant en hebben geweldige humor”, legt Van Winden uit.

BEKIJK OOK:
Stokoude rechterhand van steenrijke Warren Buffett grapt met wenskaart: ’Ben er nog’

David Gottesman (1926-2022)
Wel heeft Buffett eind vorige maand vaarwel moeten zeggen tegen David Gottesman, die op 96-jarige leeftijd overleed. Zij waren bijna zestig jaar bevriend. Gottesman was oprichter van vermogensbeheerder First Manhattan. Beide mannen sloten een verbond voor het leven na een lunch op Wall Street en een wedstrijdje golf. Gottesman was in de jaren zestig ook een vroege investeerder in Berkshire Hathaway. Hij hield daar liefst $2,6 miljard aan over. Buffett en Gottesman maakten samen vele reizen en voerden lange gesprekken met elkaar.

Mediatycoon Tom Murphy leerde Buffett het meeste over het leiden van een bedrijf. GETTY IMAGES

Tom Murphy (1925-2022)
Buffett was ook ruim een halve eeuw bevriend met Tom Murphy, voormalig topman van het Amerikaanse mediabedrijf Capital Cities, die in mei stierf op 96-jarige leeftijd. Volgens de superbelegger heeft niemand hem ooit meer geleerd over het leiden van een bedrijf dan Murphy. „Ook heeft Tom onvolmaakte mensen, onder wie mijzelf, geïnspireerd. Gemotiveerd door hem werden sommigen betere ouders, anderen guller of werden zij aangemoedigd om vriendelijker leiding te geven”, liet Buffett weten na het heengaan van Murphy. De topbelegger leende de ceo van Capital Cities in 1985 geld voor de $3,5 miljard kostende overname van de veel grotere concurrent American Broadcasting Company (ABC). Buffett kreeg in ruil daarvoor een belang van 25% in de samengevoegde mediagigant Capital Cities/ABC.

BEKIJK OOK:
5 tips van miljardair Warren Buffett voor beleggers

Walter Scott (1931-2021)
In september 2021 overleed Buffett’s jeugdvriend en zakenpartner Walter Scott (90). Scott was topman van bouw- en telecomconcern Kiewit. Maar het meeste geld verdiende de Amerikaan nadat hij in 1999 samen met Buffett in energiebedrijf MidAmerican stapte. Scott sprokkelde in totaal $5 miljard bij elkaar tijdens zijn leven. Hij gaf dat geld ook weer grotendeels weg aan liefdadigheid. Buffett en Scott kenden elkaar al sinds hun jeugd in de stad Omaha. „Je kunt geen betere modelburger vinden dan Walter Scott”, reageerde Buffett op het overlijden van zijn vriend. „Hij was een echte bouwer, of het nu ging om het uitbouwen van Kiewit of het bouwen van zijn visie voor Omaha.”

BEKIJK OOK:
Superbelegger Warren Buffett verliest zakenvriend

„Warren houdt ervan om geld te verdienen en ik houd ervan om het weg te geven”, was het motto van Doris Buffett. GETTY IMAGES

Doris Buffett (1928-2020)
Buffett moest in 2020 afscheid nemen van zijn geliefde zus Doris (92). Namens haar steenrijke broer handelde zij jaarlijks honderden verzoeken van arme Amerikanen af om financiële steun. „Warren houdt ervan om geld te verdienen en ik houd ervan om het weg te geven”, was haar motto. Doris Buffett had trouwens minder geluk op Wall Street dan haar broer. Zij verloor bijna al haar geld tijdens de beurscrash van 1987. Ook in de liefde was de weldoener minder fortuinlijk. Zij is vier keer gescheiden. „Geen enkele van mijn echtgenoten had gevoel voor humor”, zei Doris er later over. Na haar overlijden heeft Warren Buffett nog één zus die in leven is: de 88-jarige Roberta.

BEKIJK OOK:
Miljardair Warren Buffett verliest zijn zus

www.telegraaf.nl/financieel/208739758...
voda
0
Warren Buffett blijft voorzichtig
Door REDACTIE DFT

Gisteren, 17:11
in FINANCIEEL

Berkshire Hathaway heeft in het derde kwartaal een verlies van $2,7 miljard geleden, zo meldt de investeringsmaatschappij van de befaamde belegger Warren Buffetts zaterdag. Ondanks enkele recente aankopen wordt nog altijd heel veel kasgeld aangehouden.

Warren Buffett met zijn vrouw Susie. ANP/HH

Berkshire heeft zijn kaspositie in de afgelopen twaalf maanden met zo’n $50 miljard afgebouwd, maar die bedraagt nog altijd ongeveer $100 miljard. Ter vergelijking: zijn aandelenportefeuille was eind september $306 miljard waard. Recente aankopen betroffen een deelneming in oliemaatschappij Occidental Petroleum en verzekeringsmaatschappij Alleghany. Daarnaast koopt de investeringsmaatschappij mondjesmaat eigen aandelen in.

BEKIJK OOK:
Schatrijke Warren Buffett (92) ziet vrienden wegvallen

Zorgen
Dat Berkshire zijn kaspositie niet sterker afbouwt, hangt samen met zorgen over de aanhoudende verstoringen van de aanvoerketen, het risico van een nieuwe coronagolf en de onzekerheid die de oorlog van Rusland met Oekraïne met zich meebrengt.

BEKIJK OOK:
Column: jonge beleggers, houd moed en luister naar de wijze Warren Buffett

Berkshires nog altijd veruit grootste aandelenpositie is die in Apple, dat dit jaar 22% in waarde is gedaald. Daarmee doet de maker van onder meer iPhones en computers het wel minder slecht dan veel andere grote Amerikaanse technologiebedrijven.

BEKIJK OOK:
Column: eindeloos geduld geheim van succes Warren Buffett

Berkshire staat dit jaar op een verlies van 4% en doet het daarmee aanzienlijk beter dan de brede Amerikaanse markt. De S&P 500 heeft namelijk 21% ingeleverd.

www.telegraaf.nl/financieel/821395667...
voda
0
Verkoopgolven wegen op meesterbelegger Warren Buffett

Naar goede gewoonte klopt Warren Buffett de markten. Berkshire Hathaway verloor sinds begin dit jaar 4 procent. De S&P500, een van de belangrijkste indexen in de VS, noteert 21 procent lager dan begin dit jaar. ©WireImage

MARIE VAN OOST
07 november 2022 14:01

Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffett, rapporteert een nettoverlies van 2,7 miljard dollar in het derde kwartaal. De hogere winsten in de energietak van de holding konden de stijgende inflatie en de dalende beurzen niet compenseren.

Ook meesterbelegger Warren Buffett ontsnapt niet aan de economische storm die over de wereld raast. Recente verkoopgolven op de financiële markten hebben de aandelenportefeuille van zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway
BRK.B 0,00% , met onder meer grote belangen in Apple, American Express, Chevron en Bank of America, zwaar getroffen.

De holding zegt dat haar portefeuille in waarde daalde tot 306,2 miljard dollar, tegenover 327,7 miljard dollar eind juni. Dat leidde een nettoverlies van 2,7 miljard dollar in het derde kwartaal van dit jaar. Vorig jaar was het derde kwartaal nog goed voor een winst van ruim 10 miljard dollar.

Naast de befaamde beleggingsportefeuille heeft Berkshire Hathaway belangrijke bedrijfsactiviteiten in drie sectoren: financiën en verzekering, transport en energie. De verzekeringspoot moest in het derde kwartaal een klap van 962 miljoen dollar incasseren.

306,2 miljard
WAARDE
Berkshire Hathaway zegt dat zijn portefeuille in waarde daalde tot 306,2 miljard dollar, tegenover 327,7 miljard dollar eind juni.
De verzekeringssector in de Verenigde Staten heeft te kampen gehad met de nasleep van orkaan Ian, die eind september het zuidwesten van Florida trof en miljarden dollars schade veroorzaakte. Het aantal claims in de eerste negen maanden van dit jaar lag over de volledige lijn hoger, aldus Berkshire, zowel voor schade aan eigendommen en voor fysieke letsels als voor autoschade.

De omzet van het spoorwegbedrijf BNSF, waarvan Buffett meerderheidsaandeelhouder is, steeg met 17 procent tot 6,5 miljard dollar, maar de winst daalde omdat het vrachtvolume afnam en de werknemers hogere lonen eisten. De energiebedrijven in Berkshires nutssectie rapporteerden een omzetstijging van 17 procent, aangejaagd door hogere energieprijzen.

Berkshire had verwacht dat de hogere hypotheekrente ook zijn bedrijven in de vastgoedsector onder druk zou zetten. Maar in het derde kwartaal kon de tak - met bedrijven als de baksteenproducent Acme en de vloerengroep Shaw - zijn prijzen verhogen dankzij de sterke vraag.

Al bij al klopt Buffett naar goede gewoonte wel nog altijd de markten. Berkshire Hathaway verloor sinds Nieuwjaar 4 procent. De S&P500, een van de belangrijkste aandelenindexen in de VS, noteert 21 procent lager dan begin dit jaar.

www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...
voda
0
Warren Buffett geeft ruim $700 miljoen weg aan goede doelen
28 min geleden
in FINANCIEEL

OMAHA (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett heeft voor een bedrag van 758 miljoen dollar aan aandelen van zijn beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway gedoneerd aan goede doelen.

Warren Buffett ANP / HH

De 92-jarige multimiljardair heeft vaker grote donaties gedaan en heeft gezegd 99 procent van zijn vermogen aan goede doelen te zullen geven tijdens zijn leven of bij zijn dood.

BEKIJK OOK:
Deze weldoeners uit VS kijken niet op miljard meer of minder

De aandelen gaan naar verschillende stichtingen waaronder een die is vernoemd naar zijn overleden vrouw, de Susan Thompson Buffett Foundation. Het vermogen van Buffett wordt geschat op meer dan 110 miljard dollar, waarmee hij de op vijf na rijkste persoon ter wereld zou zijn.

In 2010 begon Buffett de Giving Pledge, samen met Microsoft-medeoprichter Bill Gates en diens toenmalige vrouw Melinda. Sindsdien heeft Buffett meer dan 32 miljard dollar aan aandelen Berkshire Hathaway aan de Bill & Melinda Gates Foundtion gegeven. Ook heeft hij gedoneerd aan stichtingen van zijn familieleden.

BEKIJK OOK:
Warren Buffett steekt miljarden in chipsector: ’Buiten zijn comfortzone’

www.telegraaf.nl/financieel/617584708...
voda
0
Lessen van een jonge Buffett
Door Belegger.nl op 29 november 2022 09:30 | Views: 4.338

Warren Buffett, meesterinvesteerder en topman van grootste conglomeraat ter wereld, is inmiddels 92 jaar oud. Maar we zouden bijna vergeten dat ook deze man jong is geweest en hij in die periode belangrijke levenslessen heeft geleerd.

In The Hustler: Lessons from a young Warren Buffett lezen we wat van de multimiljardair in zijn jonge jaren kunnen opsteken.

Hij werkte al vanaf jonge leeftijd hard
Al vanaf de leeftijd van zes jaar zocht de kleine Warren Buffett manieren om geld te verdienen. Hij verkocht pakjes kauwgum en flesjes cola langs de deuren, bezorgde kranten en iets later had hij een handeltje in tweedehands golfballen. Op zijn zeventiende zorgde hij ervoor dat hij flipperkasten mocht plaatsen in kapperszaken. Hij was inventief en zocht altijd uit hoe hij meer inkomen kon genereren.

Hij begon al vroeg met beleggen
Buffett had al snel door dat geld beter voor hem aan het werk kon gaan dan andersom. Hij kocht zijn eerste aandeel al op zijn elfde, en investeerde op zijn vijftiende al in een boerderij zodat hij meedeelde in de winst.

Hij was bijzonder leergierig
De superbelegger staat erom bekend dat hij veel leest; volgens hem is dat dé manier om wijsheid te vergaren. Als jonge jongen las hij al alles wat zijn interesse had en daar is hij nooit mee gestopt.

Het hielp wel dat hij er bijzonder van genoot. Tijdens een aandeelhoudersvergadering zei hij daar ooit eens over: “Ik heb ontzettend veel gelezen. Dat was voor mij net zo leuk als naar een honkbalwedstrijd gaan.”

Hij liet zich inspireren door rolmodellen uit het heden én verleden
"Ik had het geluk dat ik al heel vroeg helden had die mij inspireerden. En je kopieert natuurlijk graag de mensen tegen wie je opkijkt, zeker op jonge leeftijd. Ik denk dat dat heel belangrijk is om de juiste voorbeelden te hebben."

Een van de bekendste rolmodellen is natuurlijk Benjamin Graham, de grondlegger van het waardebeleggen. "Als iemand slechts één boek over beleggen mag lezen, laat het dan The Intelligent Investor van Benjamin Graham zijn.” Door dit boek is hij beleggen pas echt goed gaan begrijpen. En toen werd het pas echt leuk, aldus Buffett.

Bekijk ook: De 10 belangrijkste lessen van Warren Buffett

Hij was proactief
Toen de jonge Buffett erachter kwam dat Graham bij verzekeringsmaatschappij Geico - wat later een van zijn meest winstgevende investeringen zou worden - aan het roer stond, trok hij de stoute schoenen aan en stapte hij op de trein naar Washington om het bedrijf een bezoek te brengen. Hij wilde er alles over weten.

"My name is Warren Buffett. I’m a student at Columbia. Ben Graham is going to be, probably, my professor. I read his book, and I think he’s wonderful. And I noticed that he’s the chairman of Government Employees Insurance. I don’t know anything about it, but I wanted to come here and learn." (Uit: The Snowball, een biografie van Warren Buffett door Alice Schroeder.)

Hij kwam zijn angsten onder ogen
Je kunt het je nu misschien lastig voorstellen, maar aan het begin van zijn carrière kampte Buffett met een heftige angst voor spreken in het openbaar. "Ik was doodsbang en werd er zelfs misselijk van. Ik ging het zoveel mogelijk uit de weg."

Hij was zich wel heel bewust van zijn mindere kant. Hij besloot zijn angst onder ogen te komen en lessen te nemen om beter te worden.

"Waarom is het zo gemakkelijk om 1-op-1 met iemand te praten, maar zo moeilijk om datzelfde verhaal vervolgens tegenover een groep te vertellen? Ik leerde psychologische trucs om van mijn zenuwen af te komen. En verder is het vooral een kwestie van doen. Gewoon oefenen en doen."

"Angst is het enige dat kleiner wordt als je erop afstapt", aldus multimiljardair. Die kan op een tegeltje.

Hij ging zijn eigen weg
Buffett ging zijn eigen weg op meerdere manieren. In zijn begintijd maakte hij een paar belangrijke keuzes. Hij startte zijn partnerschap niet in New York, maar ging terug naar Omaha, waar hij veel steun had van vrienden en familie.

Hij voelde zich daar comfortabel. Daarnaast was het een goedkopere plek om te wonen. Bovendien genoot hij daar een goede reputatie. Dat was met name in het begin belangrijk, omdat zijn beginkapitaal onder andere afkomstig was van vrienden, familie en lokale zakenmensen.

En tot slot gaf - en geeft - Buffett niets om uiterlijke schijn. Hij beoogde vooral een vrijheid om te leven zoals hij dat wilde. "Ik wilde niet dat iemand anders zei wat ik moest doen. Doen wat ik het liefste doe, dat was mijn doel."

Lees meer: 5 tijdloze lessen voor succes van Warren Buffett

Zie ook de link:

www.belegger.nl/column/761965/Lessen-...
'belegger''
0
Morningstar heeft de moat rating gewijzigd van "Narrow" naar "Wide". Ze geven ook een nieuw koersdoel, maar voor koersdoelen zijn er zoveel analisten. Wat er op dit moment is gewijzigd in iOS en het combineren van verschillende devices is mij niet geheel duidelijk. Verder hebben ze het over verticale integratie op het gebied van hardware, software en semiconductor design. Als ik dat doortrek naar de productie van halfgeleiders, vraag ik mij af of de 2 TSMC fabrieken in Arizona daar iets mee te maken hebben.

www.morningstar.co.uk/uk/news/231153/...

Niet specifiek Buffett, maar de combinatie slotgracht en Apple is misschien een uitzondering waard om het ook hier te plaatsen.
'belegger''
0
"Warren Buffett breidt belang Apple voorzichtig uit, verkoopt TSMC weer"

www.iex.nl/Nieuws/767127/Warren-Buffe...

Verder zijn de belangen in Chevron en Paramount uitgebreid, Kroger afgebouwd en Activision Blizzard verkocht.
'belegger''
0
Volgens Reuters zou de positie in Chevron juist zijn afgebouwd ("trimmed").

www.reuters.com/business/buffetts-ber...

Over het algemeen heb ik toch meer vertrouwen in Reuters als nieuwsbron.
bearishbull
0
quote:

putbruy10 schreef op 15 februari 2023 18:08:

W B is geen refenrentie meer, hoogbejaarden met een LT visie ?
Ik denk niet dat hij egoistisch is doordat hij rond end of life zit. Denk dat hij dat in zijn leven wel bewezen heeft. Het een een man met ontzettend veel ervaring en wijsheid. Denk dat hij nog steeds een perfecte referentie is van een goede LT belegger. Ik ben nog vol vertrouwen aandeelhouder. Mijn grootste positie in mijn portfolio.
objectief
0
WB is geen belegger maar investeerder (private equity).
Hij maakt deals met bedrijven, die financieel in de problemen zitten en zet ze het mes op de keel.
Bovendien lopen beleggers achter hem aan, zoals de koop van Paramount (na bekendmaking meteen een mega stijging); idem dito met TSMC. Dit is gemakkelijk rendement maken.
Littletycoon
0
quote:

objectief schreef op 16 februari 2023 09:18:

WB is geen belegger maar investeerder (private equity).
Hij maakt deals met bedrijven, die financieel in de problemen zitten en zet ze het mes op de keel.
Bovendien lopen beleggers achter hem aan, zoals de koop van Paramount (na bekendmaking meteen een mega stijging); idem dito met TSMC. Dit is gemakkelijk rendement maken.
Ik bespeur jaloezie
objectief
0
quote:

Littletycoon schreef op 16 februari 2023 09:20:

[...]
Ik bespeur jaloezie
Nee, op (onze) mijn leeftijd is geld bijzaak en draait alles om gezondheid. Het was een feitelijke constatering.
241 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,37  +6,86  +0,79%  10:04
 Germany40^ 17.991,00 +0,73%
 BEL 20 3.885,66 +0,58%
 Europe50^ 4.970,88 +0,69%
 US30^ 38.288,02 +0,10%
 Nasd100^ 17.238,99 +0,17%
 US500^ 5.017,72 +0,02%
 Japan225^ 37.561,21 -0,43%
 Gold spot 2.306,65 -0,88%
 EUR/USD 1,0674 +0,21%
 WTI 82,64 +0,72%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +31,40%
ALLFUNDS GROUP +4,35%
PROSUS +4,24%
Accsys +3,10%
Philips Konin... +2,30%

Dalers

RANDSTAD NV -5,98%
Akzo Nobel -5,35%
NSI -3,23%
B&S Group SA -1,72%
FASTNED -1,11%