Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
0
Glenn Kirschner
@glennkirschner2

Speciaal aanklager Jack Smith plaatst niet alleen de advocaten van Trump voor de grand jury, hij probeert ook het advocaat-cliënt-privilege te omzeilen door te laten zien dat Trump zijn advocaten gebruikte om misdaden te plegen, zoals bijvoorbeeld belemmering van de rechtsgang. Het gebeurt vrienden.

twitter.com/glennkirschner2/status/16...
gnocchi.
0
Palmer Report
Het is nu duidelijker dan ooit dat Donald Trump strafrechtelijk wordt aangeklaagd in Fulton County
Bill Palmer 16 februari 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/its-now...

De afgelopen drie weken heb ik iedereen gewaarschuwd dat de media een hoop valse hype en spanning in het rapport van de speciale jury van Fulton County stopte. De rechter zou nooit voortijdig enig aspect van het rapport vrijgeven waaruit zou blijken wie er aangeklaagd gaat worden, want officier van justitie Fani Willis is bezig met die aanklachten en de rechter zou dat proces nooit in gevaar brengen.

Natuurlijk heeft de rechter vandaag een paar algemene stukken van het rapport vrijgegeven, en het is een flop. De details van de strafzaken tegen Donald Trump en anderen, samen met de namen die de speciale jury heeft aanbevolen voor een aanklacht, staan er niet in. Nogmaals, er was altijd nul kans dat dit zou gebeuren. Maar de bekendmaking van vandaag maakt het duidelijker dan ooit dat Trump strafrechtelijk wordt aangeklaagd in Fulton County.

De publicatie van vandaag onthult dat de speciale jury concludeerde dat er geen bewijs was van verkiezingsfraude in Georgia in 2020. Eerlijk gezegd was het een gegeven dat ze dit zouden concluderen. Het feit dat de jury tot deze conclusie is gekomen, valt min of meer in de categorie "water is nat". Maar als niets anders helpt het te onderstrepen dat de zaak op schema ligt.

Het bericht van vandaag onthult ook dat de speciale jury heeft geconcludeerd dat sommige getuigen waarschijnlijk meineed hebben gepleegd. Dus dit is een beetje nieuws, in die zin dat we waarschijnlijk meineed aanklachten kunnen verwachten. Maar meineed is een bijkomstige aanklacht in vergelijking met de ernstigere aanklachten die we kunnen verwachten, die in de lijn liggen van verkiezingsfraude of afpersing. En we krijgen niet te horen wie meineed heeft gepleegd, omdat de rechter dat soort informatie nooit openbaar zal maken zolang de aanklachten lopen.

Maar wat we vandaag geleerd hebben is gebaseerd op wat niet is vrijgegeven. Fani Willis vroeg de rechter niets belangrijks vrij te geven, omdat ze bezig is mensen in staat van beschuldiging te stellen. De rechter stemde daarmee in, en maakte er een punt van om vandaag alleen onbelangrijke en algemene dingen vrij te geven, om het aanklachtproces niet te verstoren.

Met andere woorden, de rechter - die intieme kennis heeft van deze strafzaak en waar de Fulton County DA nu aan werkt - is het er duidelijk mee eens dat er inderdaad aanklachten komen. Als de rechter vond dat de DA onzin uitkraamde toen ze beweerde dat er aanklachten op komst waren, dan had de rechter geen reden gehad om zo voorzichtig te zijn met de bekendmaking van vandaag. Trump wordt aangeklaagd. Al het andere is slechts ruis op dit moment.
gnocchi.
0

'Domste zet die ik me kan voorstellen': Michael Cohen onthult dat Trump hem zojuist heeft gedagvaard in een rechtszaak
Sarah K. Burris
16 februari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-suing-michael-...

Michael Cohen sprak donderdag met MSNBC over iemand die zich een "privédetective" noemde en probeerde een pakketje bij hem af te leveren. Uiteindelijk kwam de waarheid naar buiten dat het een proces-server was die probeerde een dagvaarding te overhandigen.

Cohen legde aan Nicolle Wallace uit dat het door de documenten leek alsof het ging om een rechtszaak van The People of New York (Letitia James) tegen een lijst van verschillende mensen.

"En het is een dagvaarding. Het is een dagvaarding om te getuigen," onthulde Cohen. "En ik zeg tegen mezelf, mijn God, dit is zo raar. Waarom zou de procureur-generaal naar mij vragen of waarom zouden ze mij dagvaarden? Het enige wat je hoeft te doen is me bellen en vragen en ik zou graag komen en elke getuigenis afleggen die ze willen". Nou, na het lezen van het document de eerste paar pagina's realiseerde ik me dat het eigenlijk niet van de procureur-generaal is, maar eerder van Trump's advocaten. Vijf of zes van hen dagvaarden mij om over een paar weken een verklaring af te leggen."

Hij bekende dat hij geen idee had waarom, en dat er verschillende advocatenkantoren werden genoemd, iedereen van de typische namen zoals Alina Habba en meer.

"Het is een van de domste zetten die ik me kan voorstellen dat ze zouden willen," zei Cohen. "Het is duidelijk dat de informatie die ik geef gebaseerd is op documentatie, weet je, op bewijsstukken, en hoeveel ze ook denken dat ze me gaan pesten, dat gaat niet gebeuren. Ze zullen er geen voordeel uit halen. En morgen zie ik gelukkig een andere advocaat om te bepalen of ik al dan niet een motie ga indienen om de dagvaarding te vernietigen en Donald in feite dezelfde consideratie te tonen die hij aan het Amerikaanse volk heeft getoond."

De informatie kwam nadat Cohen zijn aanvallen op het Southern District van New York voortzette voor de pogingen van Justitie om hem het zwijgen op te leggen over details over Trump. Hij is verwikkeld in een voortdurende poging om de documenten rond de beproeving te verkrijgen, evenals het Bureau of Prisons, in een poging te voorkomen dat hij een boek publiceert. Tot nu toe heeft de regering geweigerd de informatie te geven, zelfs onder de regering van president Joe Biden. Cohen stapt naar de rechter over het verzoek om de informatie.

Bekijk zijn discussie met Wallace, Suzanne Craig en Barbara McQuade hieronder of via de link hier.

www.youtube.com/watch?v=1iEYkks90hE&a...
closer
0
Fox News hosts, execs privately doubted 2020 conspiracies shared on air
Rupert Murdoch called election conspiracies ‘really crazy stuff,’ according to new legal filings in Dominion’s $1.6 billion defamation lawsuit.

By Jeremy Barr and Rachel Weiner
Updated February 17, 2023 at 12:01 a.m. EST|Published February 16, 2023 at 10:34 p.m. EST

Fox News’s most prominent hosts and top executives agonized behind the scenes in the weeks following the 2020 election as they watched allies of Donald Trump appear on their own airwaves promoting false conspiracy theories about a stolen election, according to internal emails, text messages and depositions excerpted in a new court filing.

“Sidney Powell is lying,” Tucker Carlson wrote to a producer about the Trump lawyer, who once claimed in a guest spot that voting technology companies “flipped” Trump votes to Biden.

“Terrible stuff damaging everybody,” wrote company founder Rupert Murdoch, about wild claims raised by Powell and fellow Trump adviser, Rudy Giuliani. The recipient of his note, Fox News CEO Suzanne Scott, agreed. In another message, Murdoch referred to the claims as “really crazy stuff” and that it is “very hard to credibly claim foul everywhere.”

And of Giuliani, the former mayor of New York, Fox’s prime time roster seemed to share a common opinion during these fraught weeks.

“[He’s] acting like an insane person,” wrote Sean Hannity, star of the network’s 9 p.m. show, while his 10 p.m. colleague Laura Ingraham concurred: “Such an idiot.”

The messages are part of a cache of internal correspondence and deposition testimony released Thursday in a $1.6 billion defamation lawsuit against the network filed by Dominion Voting Systems, one of the two election software companies at the center of the conspiracy theories.

The documents provide a rare window into the inner workings of the cable news network and show how publicly Trump-friendly personalities were privately repulsed by the president’s post-election actions, with Carlson referring to Trump as a “demonic force,” according to the filings.

The filing in Delaware State Superior Court ahead of an April trial is meant to bolster Dominion’s argument that Fox leadership was aware that the claims of election fraud were untrue but nonetheless “spread and endorsed” them, the company argued.

“Not a single Fox witness testified that they believe any of the allegations about Dominion are true,” Dominion argued in the filing. “Indeed, Fox witness after Fox witness declined to assert the allegations’ truth or actually stated they do not believe them, and Fox witnesses repeatedly testified that they have not seen credible evidence to support them.”

Fox’s news staff was just as loud in raising internal concerns as the star pundits and executives, the filings show. In one message, Fox correspondent Lucas Tomlinson wrote to news anchor Bret Baier referring to “dangerously insane” election claims. Baier, in turn, wrote that “there is NO evidence of fraud” and told Bill Sammon, then the network’s Washington bureau chief, that their team must “prevent this stuff,” meaning the spread of misinformation.

In a statement, Fox News downplayed the revelations from the correspondence, saying it was filled with “cherry-picked quotes stripped of key context.”

“There will be a lot of noise and confusion generated by Dominion and their opportunistic private equity owners,” a spokesperson said, “but the core of this case remains about freedom of the press and freedom of speech, which are fundamental rights afforded by the Constitution and protected by New York Times v. Sullivan.”

In a separate counterclaim filing also made public Thursday, Fox alleged that Dominion’s $1.6 billion demand “has no factual support,” arguing that — far from having its value destroyed by Powell and Giuliani’s false claims of fraud — the company is actually “in a solid financial position.”

Verder lezen: www.washingtonpost.com/media/2023/02/...
gnocchi.
0
Jack Smith voert oorlog van 'ongekende omvang en reikwijdte' tegen bondgenoten van Trump: juridische analisten
Tom Boggioni
17 februari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/jack-smith-donald-tr...

Het besluit van speciaal raadsman Jack Smith om dagvaardingen uit te brengen aan voormalig vicepresident Mike Pence, ex-hoofd van de staf van het Witte Huis Mark Meadows en andere naaste adviseurs van Donald Trump is een aanwijzing dat hij er niet voor terugdeinst om een "rechtszaaloorlog met gesloten deuren" te voeren in zijn pogingen om de voormalige president te onderzoeken.

Dat is de mening van twee voormalige ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Justitie, die Smith prijzen voor het gebruik van de volle kracht van de instrumenten die hem ter beschikking staan zonder politieke overwegingen.

In een column voor de Bulwark wezen de advocaten Philip Allen Lacovara en Dennis Aftergut erop dat de inspanningen van Smith sinds zijn benoeming door procureur-generaal Merrick Garland van "ongekende omvang en reikwijdte" zijn en dat de advocaten van de voormalige president niet alleen hun handen vol hebben, maar ook geconfronteerd worden met het feit dat hun pogingen om medewerkers van Trump te weerhouden van getuigenissen uiteindelijk zullen falen op basis van eerdere uitspraken.

Zoals de twee schreven: "Het verzet van Team Trump tegen de rechtsgang wordt ongetwijfeld gedreven door een wanhopig verlangen naar zelfbehoud. Maar het moet ook worden begrepen in de context van de afgelopen zes jaar. Trump was een constitutionele sloopkogel tijdens zijn ambtsperiode. Hij bracht enorme schade toe aan de rechtsstaat. En de pogingen van zijn acolieten om wettige dagvaardingen te ontduiken moeten tegen die achtergrond worden gezien."

De twee advocaten merken op dat de advocaten van Trump de strijd over de dagvaardingen lijken uit te stellen "lang genoeg om een beslissing om Trump, een verklaarde kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2024, aan te klagen uit te stellen totdat de jarenlange praktijk van het ministerie van Justitie om politiek gevoelige aanklachten dicht bij een verkiezing te vermijden in werking treedt," maar ze voegen eraan toe dat dit plan kan worden gedwarsboomd door de juridische strategie van Smith.

"Smith is voorzichtig geweest om zijn opties open te houden door deze gevechten snel voor de rechter te brengen terwijl hij tegelijkertijd andere delen van zijn onderzoeken voortzet, vooral het Mar-a-Largo wangedrag, ruim voordat zijn zaak van 6 januari over opruiende samenzwering klaar is," schrijven ze, en voegen eraan toe, "Dagvaardingsgevechten zijn niet bepaald zeldzaam, maar dit volume is meer dan ongebruikelijk - hoewel zeker in overeenstemming met de standaard operationele procedure tijdens de Trump-jaren, toen de voormalige president het verzet tegen dagvaardingen schandalig veranderde in beleid voor de uitvoerende macht, een ander front in zijn oorlog tegen de rechtsstaat. "

Daarmee complimenteerden ze Smith en suggereerden: "deze strijd is cruciaal voor een rechtssysteem waarin de wet zonder angst of gunst voortgaat tegen zelfs zijn machtigste overtreders."

U kunt hier meer lezen.

www.thebulwark.com/special-counsel-ja...
gnocchi.
0
gnocchi.
0
'Aardschokkende' dagvaardingen suggereren dat Trump zijn 'advocaten misdaden voor hem liet plegen': analyse
Tom Boggioni
17 februari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-layers-subpoen...

In een interview met de presentatoren van The Daily Beast's 'The New Normal', legde voormalig federaal aanklager Glenn Kirschner uit dat de beslissing van special counsel Jack Smith om drie van Donald Trump's advocaten te dagvaarden de juridische gemeenschap doet opstaan en opmerken omdat het zo'n ongekende zet is.

In een reactie op het bericht dat de advocaten Evan Corcoran, Christina Bobb en Alina Habba gedwongen zijn om voor een grand jury te verschijnen, naar verluidt over de overheidsdocumenten die de FBI in Mar-a-Lago heeft teruggevonden, noemde Kirschner de stap "wereldschokkend" en een aanwijzing dat Smith gelooft dat de advocaten mogelijk betrokken zijn geweest bij criminaliteit.

Zoals de Guardian meldde, "verscheen Habba de afgelopen weken voor de grand jury in de zaak van de documenten, zeiden de bronnen, een opmerkelijke ontwikkeling aangezien zij geen lid is van het juridische team dat Trump verdedigt in die strafzaak en de voormalige president heeft vertegenwoordigd in civiele zaken. De details van Habba's getuigenis zijn onduidelijk, hoewel ze werd gevraagd over haar huiszoeking vorig jaar in Trump's kantoor in Mar-a-Lago - waar de FBI weken later documenten met de vermelding 'top secret' terugvond - nadat Trump was gedagvaard door de procureur-generaal van de staat New York, Letitia James, in een aparte zaak."

Gevraagd naar Smiths laatste juridische manoeuvre, zei Kirschner tegen gastheer Danielle Moodie: "Het is misschien niet zo indrukwekkend of opwindend voor mensen die niet al tientallen jaren in het strafrechtsysteem werken," voordat hij eraan toevoegde: "In juridische kringen registreert het waarschijnlijk een 9 op de juridische schaal van Richter."

Hij vervolgde: "Het lijkt erop dat Jack Smith bewijs heeft dat Trump zijn advocaten misdaden voor hem liet plegen."

"Nu, of dat bewust of onbewust was namens de advocaten, bewust of onbewust, weten we niet," ging hij verder. "Maar er is wat juridisch gedeponeerd en juridisch getouwtrek geweest dat suggereert dat Jack Smith probeert de sluier van het advocaat-cliënt privilege te doorbreken, en of Donald Trump valse informatie verstrekte aan zijn advocaten, Evan Corcoran en Christina Bobb, door hen te vertellen, 'luister, luister, vul gewoon deze verklaringen in waarin staat dat we alles hebben doorgegeven. Ik heb geen geheime documenten meer in mijn bezit,' en zij deden dat? En het was valse informatie en het was frauduleus, het was inderdaad criminele informatie omdat het in strijd zou zijn geweest met een dagvaarding van de grand jury die was uitgevaardigd om Donald Trump zover te krijgen dat hij alle documenten zou overhandigen, nou dan kunnen zijn advocaten gedwongen worden daarover te getuigen."

"Ze kunnen in feite hun eigen cliënt beschuldigen en bewijzen dat hij betrokken was bij obstructie van de rechtsgang," voegde hij eraan toe.
gnocchi.
0
Speciale raadsman die onderzoek doet naar Trump dagvaardt topwetgevers uit Arizona en eist dat ze getuigen en gegevens overleggen.
Jim Small, Arizona Mirror
17 februari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/special-counsel-inve...

Speciale raadsman die onderzoek doet naar Trump dagvaardt top Arizona GOP wetgevers, eist dat ze getuigen en gegevens overleggen.
Huisvoorzitter Ben Toma, senaatsvoorzitter Warren Petersen en senator Sonny Borrelli hebben allemaal een dagvaarding ontvangen van de speciale raadsman van het Amerikaanse Ministerie van Justitie voor het onderzoek naar de pogingen van Donald Trump om zijn verlies bij de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

Ten minste drie Republikeinse staatswetgevers uit Arizona zijn gedagvaard door de speciale raadsman van het Amerikaanse ministerie van Justitie, Jack Smith, als onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek naar voormalig president Donald Trump en zijn pogingen om zijn verlies bij de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

De federale grand jury dagvaardingen werden afgegeven aan senaatsvoorzitter Warren Petersen, senator Sonny Borrelli en huisvoorzitter Ben Toma. En ten minste één voormalige senator, Michelle Ugenti-Rita, die in 2021 de verkiezingscommissie van de Senaat leidde, kreeg een dagvaarding. Alle vier zijn bevolen om documenten te produceren en naar Washington D.C. te reizen om te getuigen.

De Arizona Mirror kreeg een kopie van een van de dagvaardingen op voorwaarde dat deze niet zou worden gepubliceerd. Naast het bevel om te getuigen voor de grand jury, eist het kantoor van de speciale raadsman alle documenten die al zijn verstrekt aan het panel van het congres dat de rellen op het Amerikaanse Capitool van 6 januari onderzocht en alle documenten die zijn verstrekt aan andere staats- of federale onderzoeken in verband met de presidentsverkiezingen van 2020.

De dagvaarding betreft ook alle communicatie met Trump of zijn campagne. Het vermeldt ook 18 verschillende campagnemedewerkers, advocaten en surrogaten: Kenneth Chesebro, Justin Clark, Joe DiGenova, John Eastman, Jenna Ellis, Boris Epshteyn, Rudy Giuliani, Bernard Kerik, Bruce Marks, Cleta Mitchell, Matthew Morgan, Kurt Olsen, William Olson, Sidney Powell, Bill Stepien, Victoria Toensing, James Troupis en L. Lin Wood.
De videospeler speelt momenteel een reclame. U kunt de advertentie in 5 sec. overslaan met een muis of toetsenbord
Overslaan in 2s

De Senaat en het Huis van Afgevaardigden bevestigden beide het bestaan van de dagvaardingen voor de drie zittende wetgevers, maar weigerden deze vrij te geven op grond van de wet op de openbare archieven of te bespreken of andere wetgevers ook zijn gedagvaard. Woordvoerders en advocaten weigerden ook vragen te beantwoorden over de dagvaardingen.

"Het Special Counsel's Office heeft ons laten weten dat het openbaar maken van zijn dagvaardingen het onderzoek zou kunnen belemmeren en de federale rechtshandhaving zou kunnen hinderen," schreef Pete Galvan, een medewerker van de Senaat, in een e-mail. "In het licht van het standpunt van het kantoor van de Speciale Raadsman, zal de Senaat het materiaal op dit moment niet vrijgeven, maar kan de kwestie in de toekomst opnieuw bekijken als de omstandigheden veranderen."

Een advocaat van het Huis noemde aanvankelijk ook een verzoek van het bureau van de speciale raadsman om de stukken geheim te houden als rechtvaardiging. Na verdere ondervraging zeiden zowel Justin Riches, de raadsman voor openbare documenten van het Huis, als Galvan dat de wetgevende organen niet verplicht waren om de dagvaardingen vrij te geven omdat de jurisprudentie en administratieve regels toestaan dat documenten worden afgeschermd als dat "in het belang van de staat" is.

Ugenti-Rita reageerde niet op vragen over de dagvaarding.

Borrelli, Petersen, Toma en Ugenti-Rita zijn niet de eerste ambtenaren uit Arizona die door Justitie zijn gedagvaard in verband met Trumps poging om GOP-functionarissen in door hem verloren slagveldstaten te overtuigen de verkiezingsuitslag ongedaan te maken in een poging de macht te behouden. In november behoorden ambtenaren in Maricopa County tot de eersten die dagvaardingen ontvingen van het kantoor van Smith.

En voordat Smith eind vorig jaar werd benoemd, dagvaardde de FBI ten minste twee Republikeinse staatssenatoren - toenmalig voorzitter Karen Fann en Kelly Townsend - als onderdeel van haar onderzoek naar de drukcampagne van Trump om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

Die eerdere dagvaardingen aan Maricopa County en de voormalige senatoren zochten naar communicatiegegevens met 19 verschillende Trump-campagneleden, advocaten of surrogaten, waaronder Rudy Giuliani, Sidney Powell en L. Lin Wood.

Daarvoor had het ministerie van Justitie Arizonans gedagvaard die een document hadden ondertekend dat nepkiezers naar het Congres zou hebben gestuurd om Trump te steunen. Onder hen was Kelli Ward, toen de voorzitter van de Arizona Republikeinse Partij.

Smith's onderzoek lijkt te worden geïntensiveerd en agressief. Deze maand gaf hij een dagvaarding uit aan voormalig vice-president Mike Pence, en sommige bronnen zijn naar verluidt meerdere malen opgeroepen om te getuigen voor de grand jury.
gnocchi.
0
Lepre Chaun
0
Trump verslaat Biden, Harris in match-ups in 2024: peiling

Voormalig president Trump leidt president Biden en vice-president Harris in hypothetische match-ups voor 2024, volgens een nieuwe Harvard CAPS-Harris Poll-enquête die vrijdag exclusief voor The Hill is vrijgegeven.

Zesenveertig procent van de ondervraagden zei dat ze op Trump zouden stemmen in plaats van op Biden als de verkiezingen van 2024 vandaag zouden worden gehouden, vergeleken met 41 procent die zei dat ze de president zouden steunen. Dertien procent wist het niet of wist het niet.

Met een grotere marge zou 49 procent van de respondenten op Trump stemmen en 39 procent zou op Harris stemmen als de race van 2024 tussen de twee was. Dertien procent wist het niet of wist het niet.

Trump blijft volgens de peiling de grote favoriet onder een competitief Republikeins veld. In een hypothetische achtvoudige voorverkiezing zou 37 procent van de respondenten op Trump stemmen, terwijl 19 procent de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), wiens steun in eerdere peilingen is afgenomen, zou steunen.

Zeven procent zou stemmen voor de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley, de tweede opmerkelijke Republikein die officieel een presidentieel bod lanceerde en de eerste die Trump uitdaagde. Uit de peiling bleek dat Haley wat vaart kreeg na wat velen beschouwden als een succesvolle aankondiging van de presidentiële campagne deze week, en steeg naar de derde plaats in een potentiële GOP-voorverkiezing zonder Trump.

Uit een Harvard CAPS-Harris Poll-enquête in januari bleek dat Haley slechts 3 procent steun had in een hypothetische voorverkiezing.

Terwijl de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen naar verwachting druk zullen zijn, verenigen de Democraten zich rond een Biden-herverkiezingscampagne, waarbij gesprekken binnen de partijen over het vervangen van de president in 2024 afkoelen.

Na de State of the Union-toespraak van Biden blijft zijn goedkeuringspercentage ongewijzigd op 42 procent, waar het gedurende het grootste deel van zijn presidentschap heeft gehangen. De president kreeg enkele hoge cijfers voor het opnemen tegen Republikeinen die hem lastig vielen tijdens zijn toespraak en over sociale zekerheid en Medicare, maar de kiezers waren 50-50 verdeeld over de vraag of ze de toespraak gunstig vonden, zo bleek uit de peiling.

De Harvard CAPS-Harris Poll-enquête werd gehouden van 15-16 februari en ondervroeg 1.838 geregistreerde kiezers. Het is een samenwerking van het Center for American Political Studies aan de Harvard University en de Harris Poll.

De enquête is een online steekproef getrokken uit het Harris Panel en gewogen om bekende demografische gegevens weer te geven. Als representatieve online steekproef rapporteert het geen waarschijnlijkheidsbetrouwbaarheidsinterval.
gnocchi.
0

'Zeer reële bedreiging': Kari Lake's advocaten kunnen advocatenlicenties verliezen over nep verkiezingsfraude kruistocht
Matthew Chapman
17 februari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/kari-lake-lawyers-26...

Advocaten die mislukte Arizona gouverneurskandidaat Kari Lake vertegenwoordigen lopen een groot risico hun advocatenlicenties te verliezen door verder te gaan met frivole rechtszaken om verkiezingen ongedaan te maken, zei juridisch analist Danny Cevallos vrijdag op MSNBC.

Dit komt terwijl Lake nog een andere juridische uitdaging aankondigt die ze hoopt door te zetten naar de hoogste staatsrechtbank in Arizona, en terwijl haar advocaten die haar hielpen bij eerdere uitdagingen een klacht krijgen van de balie.

"Nog een juridische tegenslag voor haar, het beroep tegen haar verkiezingsverlies werd verworpen door een hof van beroep," zei presentator Chris Jansing. "Je vraagt je wel af of elke politicus die verliest naar de rechtbank zal gaan om rechters te strikken en te beweren dat ze niet verloren hebben, terwijl dat duidelijk wel zo is. Is er zoiets als een straf als een rechter besluit dat dit een frivole rechtszaak is of het wordt gewoon verworpen?"

"Er zijn eigenlijk twee vragen," zei Cevallos. "Ten eerste, kan elke politicus zijn verlies voor de rechter aanvechten? In theorie wel. En dat moeten we aanmoedigen, want de rechtbank is zeker een betere plaats om dat te doen dan bijvoorbeeld een Capitoolgebouw te bestormen. Dus het gebruik van rechtsmiddelen is de beste uitkomst."

ANDER NIEUWS: GOP medewerker veroordeeld tot gevangenisstraf voor het regelen van illegale Russische donatie aan Trump campagne.

"Maar wanneer gaat een zaak van 'ik denk dat ik had moeten winnen' naar lichtzinnig?" vervolgde Cevallos. "Nou, daar is een standaard voor in de federale rechtbank. Dat heet Regel 11. Maar het komt erop neer, wat wisten ze toen ze het indienden? Wisten ze dat dit hopeloos was of meer? Wisten ze dat het op geen enkele manier gebaseerd was op bestaande wetgeving of een argument voor het creëren van nieuwe wetgeving? Als dat het geval is, dan is dat de lichtzinnige norm. Dus ik denk dat we in de toekomst politici blijven aanmoedigen om hun claims niet op straat te zetten, maar hen te waarschuwen dit niet te doen als je weet dat je ongelijk hebt."

"Maar als het lichtzinnig is, wat is dan de straf?" vroeg Jansing.

"De straf kan bestaan uit sancties," zei Cevallos. "Bij de rechtbank zijn er zoveel verschillende sancties die een rechtbank kan opleggen. Ze kunnen heel creatief zijn wat sancties betreft. En trouwens, zoals we gezien hebben, doen de advocaten die erbij betrokken zijn dat ook op eigen risico. Ze kunnen hun licentie verliezen of geschorst worden of een sanctie opgelegd krijgen. En er is niets dat advocaten meer angst inboezemt dan het idee dat iemand ons zou kunnen bekeuren. Dus dat is een zeer reële dreiging voor de advocaten die politici gaan helpen als hun claims lichtzinnig zijn."

Bekijk de video hieronder.
www.youtube.com/watch?v=ikJsXZvvtsc&a...

gnocchi.
0
Rapport Palmer
Eén punt voor de Democraten
James Sullivan | 6:00 pm EST February 17, 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/score-o...

Zowat elke keer dat de Republikeinen over iets klagen en de Democraten ervan beschuldigen, kun je garanderen dat ze ergens onderweg precies hetzelfde zullen doen waarover ze klaagden - de enige vraag is hoe lang het duurt voor ze het zullen gebruiken. Zodra je dit begrijpt, begrijp je de basis voor zowat elk gefabriceerd schandaal in de media. Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar vorig jaar was er door een fabrieksrisico een tekort aan babyvoeding en de Republikeinen grepen onmiddellijk de gelegenheid aan om de regering Biden en de Democraten de schuld te geven.

Nu de Republikeinen die kwestie ten dele hebben gebruikt om de controle over het Huis te verkrijgen, willen ze een miljoen deelnemers aan het huidige WIC-programma schrappen - waardoor zuigelingen geen flesvoeding meer krijgen en de toegang tot verse producten wordt beperkt. Als dit draconisch klinkt, dan is het dat ook - maar voor de moderne GOP is het niet griezelig genoeg. Daarom willen ze ook 472 miljoen dollar schrappen uit het Low Income Home Energy Assistance Program, waardoor miljoenen Amerikanen in het holst van de winter geen verwarming meer krijgen.

Hoe hard mensen ook beweren dat Democraten en Republikeinen hetzelfde zijn, dit gooit een kink in de kabel. Deze voorgestelde bezuinigingen zijn voor rekening van de Republikeinen - die actief de gezinnen schaden waar ze voor zeggen te staan in naam van een kleine overheid en het afschermen van hun donateurs van de IRS. Afgezien van George Santos zijn er miljoenen redenen waarom we beter af zijn zonder hen aan het hoofd - en deze bezuinigingen zijn een grote.
gnocchi.
0
Nou Donald ouwe rakker, jouw pardon aan de misdadiger Benton Heeft niet veel zin gehad hahaha.

GOP-agent veroordeeld tot gevangenisstraf voor het regelen van illegale Russische donatie aan Trump-campagne
Rodric Hurdle-Bradford
17 februari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/jesse-benton-sentenced/

Een Republikeinse campagneadviseur die al bekend en veroordeeld was vanwege zijn banden voor het opzetten van Russische financiële bijdragen aan de campagne van voormalig president Donald Trump is opnieuw schuldig bevonden voor een soortgelijk misdrijf, ditmaal in een andere staat in het land.

Jesse Benton, die zeer bekend is in de politieke kringen van de GOP, werd veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf omdat hij een Russische onderdaan toestond een illegale bijdrage te leveren aan de campagne van voormalig president Donald Trump in 2016.

Benton zal de gevangenisstraf uitzitten omdat hij de Russische staatsburger Roman Vasilenko $100.000 in rekening bracht om met Trump op de foto te gaan, en vervolgens $25.000 aan de campagne doneerde. Het evenement vond plaats in september 2016 in het Ritz Carlton in Philadelphia, volgens gerechtelijke documenten.

Benton, uit Texas, was eerder veroordeeld voor een soortgelijk misdrijf in Iowa, en kreeg alleen voorwaardelijk.

Voor de misdaad in Philadelphia ging de 75.000 dollar winstmarge van de 100.000 dollar fotomoment rechtstreeks naar Benton's eigen bedrijf, Titan Strategies. De eigenlijke donatie van 25.000 dollar ging naar het campagnecomité van Trump, Trump Victory en het Republican National Committee.

De overtreding vond plaats toen alle drie de groepen - Trump Victory, de Trump-campagne en het Republikeins Nationaal Comité - zogenaamd onbewust valse rapporten indienden bij de Federal Election Commission dat de donatie afkomstig was van Benton en niet van Vasilenko.

Volgens de federale wetten mogen buitenlandse personen of bedrijven niet bijdragen aan binnenlandse politieke campagnes.

Benton werd in november samen met medeverdachte Doug Wead veroordeeld, beiden schuldig aan het leveren van verkiezingsbijdragen door buitenlanders, verkiezingsbijdragen op naam van een andere persoon en het veroorzaken van valse administratie.

Benton's klantenportefeuille omvat Mitch McConnell (R-KY) en Rand Paul (R-KY). Hij was ook hoofdstrateeg voor Great America PAC, een politiek actiecomité dat Trump steunde.

Trump verleende Benton in 2021 gratie voordat hij het Witte Huis verliet.

In de strafmemo verklaarde Trevor McFadden, rechter in het Amerikaanse district: "Het gedrag van de beklaagde was brutaal, opzettelijk en zonder berouw."
gnocchi.
0
Trump advocaat huurt zijn eigen advocaat als DOJ geheime documenten onderzoek oploopt
Maya Boddie, Alternet
17 februari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-attorney-hires...

Evan Corcoran, advocaat van voormalig president Donald Trump, heeft zijn eigen advocaat in de arm genomen nu het Department of Justice (DOJ) onderzoek doet naar de omgang van de voormalige president met geheime documenten die vorig jaar door functionarissen van het Federal Bureau of Investigation (FBI) op zijn landgoed Mar-a-Lago zijn ontdekt, meldt Reuters.

Volgens de New York Times (NYT) vragen aanklagers die het onderzoek uitvoeren "goedkeuring van een federale rechter om zich te beroepen op de zogenaamde uitzondering voor fraude met criminaliteit", waardoor Trump en Corcoran "het privilege van de advocaat-cliënt kunnen omzeilen wanneer zij redenen hebben om aan te nemen dat juridisch advies of juridische diensten zijn gebruikt om een misdaad te bevorderen".

Het verzoek, meldt NYT, zou kunnen betekenen dat de aanklagers "Trump of zijn bondgenoten ervan beschuldigen de diensten van de heer Corcoran op die manier te gebruiken."

Corcoran heeft een advocaat en directeur van Ellerman Enzinna Levy in Washington D.C., Michael Levy, ingehuurd om hem te vertegenwoordigen, "mensen bekend met de zaak" vertelde Reuters. Het paar werkte jaren geleden samen als federale aanklagers.

Nadat het DOJ Trump afgelopen voorjaar had gedagvaard om alle geheime documenten in zijn bezit te overhandigen, communiceerde Corcoran volgens de NYT met de onderzoekers en "overhandigde uiteindelijk meer dan 30 documenten".

In augustus doorzochten FBI ambtenaren het huis van Trump in Mar-a-Lago, waar ze meer dan 100 documenten vonden, waarvoor het DOJ een beëdigde verklaring indiende waarin stond dat er "waarschijnlijke oorzaak was om aan te nemen dat er waarschijnlijk bewijs van obstructie" zou worden onthuld.

Dat meldt de NYT:

"Het aandringen op de getuigenis van de heer Corcoran is een ander teken van de agressieve inspanningen van Jack Smith, de speciale raadsman die toezicht houdt op het onderzoek naar de heer Trump, om een getuigenis te verkrijgen.
gnocchi.
0

E. Jean Carroll wil 'Access Hollywood'-tape, getuigenissen van #DonaldTrump aanklagers bij aanstaande lasterproces

LEES VERHAAL: bit.ly/3Z0GoxD

twitter.com/lawcrimenews/status/16267...
luchtschip
0
Rechtszaak tegen Trump wegens het geven van zwijggeld aan 2 dames met wie hij een buitenechtelijke relatie had, voorafgaand aan de 2016 Presidentsverkiezing

Michael Cohen ( Trump's toenmalige advocaat en ritselaar ) moet nu voor de 17de keer informatie geven bij de aanklager
Volgens Cohen zijn de vragen nu zo toegespitst op de kleinste details, dat een definitieve aanklacht tegen Trump niet lang op zich zal laten wachten

Aanklager Alvin Bragg ( Manhattan DA District's Attorney ) leidt dit onderzoek in New York

Michael Cohen talks his 16th appearance with the Manhattan DA on Political Beatdown: "We started at 35,000 feet and we are now in landing mode...The questions that they asked are so on point and are so damaging and injurious to individuals who should be held accountable."

video 2:37 minuut

twitter.com/PiperK/status/16266693130...
luchtschip
1
Republikeinse Kari Lake verloor de verkiezing voor Gouverneur van Arizona
Zij had 17.000 stemmen minder dan haar Democratische tegenstandster Katie Hobbs

Kari Lake heeft een rechtszaak aangespannen over de verkiezingen en de rechtszaak verloren, waarna zij in hoger beroep ging en het hoger beroep verloor
Daarop is ze nu bij de Supreme Court van Arizona in hoger beroep gegaan, wat ze ook wel zal verliezen

En nu ze toch geen Gouverneur is, kan ze makkelijk naar Mar a Lago gaan

En Trump sprak haar toe :

Trump addresses Kari Lake, who's again at Mar-a-Lago : "She ran a great race in Arizona, she won, she won by a lot."

video 0:11 minuut

twitter.com/AccountableGOP/status/162...

De logica van Trump :
Trump heeft met 7 miljoen stemmen van Joe Biden verloren, maar blijft beweren dat hij de winnaar is
Kari Lake heeft met 17.000 stemmen verloren en Trump blijft beweren dat zij gewonnen heeft

En dan zijn er de nodige memes voor deze farce :

Kari Lake met Donald Trump :

pbs.twimg.com/media/FpK9Y_cWcAAlYI3?f...

pbs.twimg.com/media/FpG1rlnWAAAQG4j?f...

Donald Trump :

pbs.twimg.com/media/FpHJ2TTaQAEn4Me?f...
gnocchi.
1
Het is best ten goede op deze manier misbruik van de rechtbanken maken door de Don en zijn aanhang.. De rechters gaan het zat worden om van uit hun functie en positie zich als gebruiksvoorwerpen voor niets te laten gebruiken.

seance
0
gnocchi.
0
quote:

luchtschip schreef op 18 februari 2023 03:35:

En nu ze toch geen Gouverneur is, kan ze makkelijk naar Mar a Lago gaan

En Trump sprak haar toe :

Trump addresses Kari Lake, who's again at Mar-a-Lago : "She ran a great race in Arizona, she won, she won by a lot."

Dit is ook een spel van Lake en Donald, ze halen miljoenen binnen bij hun MAGA.
70.727 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3148 3149 3150 3151 3152 3153 3154 3155 3156 3157 3158 ... 3533 3534 3535 3536 3537 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  0,00  0,00%  23 apr
 Germany40^ 18.195,30 +0,32%
 BEL 20 3.890,71 0,00%
 Europe50^ 5.026,38 +0,36%
 US30^ 38.514,77 +0,03%
 Nasd100^ 17.583,62 +0,58%
 US500^ 5.083,38 +0,27%
 Japan225^ 38.391,26 +1,19%
 Gold spot 2.325,87 +0,17%
 EUR/USD 1,0696 -0,06%
 WTI 83,51 +0,25%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%