Heineken « Terug naar discussie overzicht

PB

1.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 » | Laatste
Winterspons
1
Ik bedenk me nu ook nog wel een keer om een kratje Heineken te kopen. Komt toch als een schokje binnen.
Ga maar eens voor Hertog Jan. Ook een prima biertje.
Mij hele leven Heineken gedronken. Maar ach ik heb toch aandelen van de concurrent. Komt nog beter uit ook.
Toorn van Caïssa
0
Ik drink gelukkig al jaren Hertog Jan, en geen druppel Heineken. Smerig spul. Maar aandelen Heineken heb ik wel, en die gaan morgen de deur uit.
voda
0
'Zoveel miljoen vangt Max Verstappen voor megadeal met Heineken'
Artikel van Redactie Panorama • Gisteren om 17:28

Max Verstappen officiële ambassadeur van nepbier
© Aangeboden door Autobahn

Alcohol sponsoring loopt - net als tabak - als een rode draad door de geschiedenis van de Formule 1. Merken zoals Jägermeister, Smirnoff, Johnnie Walker, Chandon en uiteraard Martini staken jarenlang miljoenen in de sport.

Het promoten van alcoholische versnaperingen richting een publiek dat zich graag bezighoudt met rijden is de laatste jaren echter onwenselijk geworden. De enorme deal die Heineken in 2016 sloot met de sport in het algemeen en drie Grands Prix zorgde dan ook voor de nodige opschudding.

Maximaal 0.0
Toch wist de Nederlandse biergigant de controverse van zich af te slaan door de campagne om te buigen naar de promotie van alcoholvrij bier. En daar hoort uiteraard een populaire F1-rijder bij als boegbeeld. Na Jackie Stewart, David Coulthard, Daniel Ricciardo en vader en zoon Rosberg heeft Heineken de enige juist man aan de haak geslagen: Max Verstappen.

Ludieke commercials
Naast Verstappen is Heineken meteen een samenwerking aangegaan met Red Bull Racing. Het trio zal de inmiddels bekende 'When You Drive, Never Drink'-boodschap gaan promoten. De eerste promoshots (foto onder) laten in ieder geval al zien hoe enthousiast Max is om het nepbier aan de markt te brengen. We kunnen dus in ieder geval uitkijken naar zes jaar lang ludieke commercials.

Om hoeveel miljoen gaat het?
Officieel is niet bekend gemaakt om hoeveel knaken het precies gaat, maar gelukkig is er altijd nog dé marketing- en sponsorexpert der marketing- en sponsorexperts: Chris Woerts. Het 'orakel' laat zich tegenover de Telegraaf uit over de Verstappen/Heinekendeal en noemt daarbij bedragen.

Woerts: "Ik denk dat de totale dealwaarde, inclusief de marketingactiviteiten van Heineken, zo rond de 50 miljoen ligt, over die zesjarige periode. Er is ook nog een contract afgesloten met het team van Max, met RedBull Racing. Dat zal een miljoentje of 5 per jaar zo ongeveer opleveren denk ik. Max tussen de 2 en de 3 miljoen, en de rest gaat naar de marketing van Heineken om het uit te dragen."

Voor foto's en sub-links, zie link:

www.msn.com/nl-nl/sport/other/zoveel-...
voda
0
Bill Gates meldt belang in Heineken Holding

Kapitaalbelang bijna vier procent.

(ABM FN-Dow Jones) W.H. Gates III, ofwel Bill Gates, heeft voor het eerst een belang in Heineken Holding gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 februari 2023.

Gates meldde een kapitaalbelang van 3,76 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
€URO-Trader
0
quote:

Reality schreef op 16 februari 2023 08:30:

Kan iemand een inschatting maken op het effect van dit nieuws op de koers?
uiteindelijk wordt dit desastreus voor Heineken #Heineken.no.go
NELU1952
0
Volgens de laatste berichten blijf Heineken in Rusland en gaat niet weg, zoals afgelopen jaar heeft beloofd . In tegendeel Heineken , gaat juist uitbreiden en komen juist extra +/- 300 medewerkers er bij.
Als dit waar is , dan vind ik dit een schande om daarvan een aandeel te kopen met winst uit bloed geld !!!
Stefinstocks
0
quote:

De Porscheknakker schreef op 21 februari 2023 20:33:

Hertog Jan is een heel wat beter bier dan dat slootwater van Heineken.
Ben jij vroeger vaak geplaagd?
voda
0
Heineken oogst storm van kritiek: ‘Zo’n bedrijf moet je niet geloven op mooie ogen’

VERKOOP IN RUSLAND
Heineken wordt bedolven onder negatieve reacties, nu blijkt dat de bierbrouwer vorig jaar maar liefst 61 nieuwe producten lanceerde op de Russische markt. Terwijl juist was beloofd om daar niet meer te investeren vanwege de oorlog in Oekraïne.

Jurriaan Nolles 23-02-23, 09:30 Laatste update: 23-02-23, 09:55
133 REACTIES

Nieuwsplatform Follow the Money kwam deze week met het nieuws en baseerde zich daarbij op berichtgeving op Heinekens eigen Russische site, waar stond dat ‘in recordtempo’ 61 nieuwe producten waren gelanceerd, samen goed voor 720.000 hectoliter extra verkoop van bier en frisdrank. ‘Dit was mogelijk door fantastisch teamwork en het geloof dat alles mogelijk is.’ En: ‘Trots kondigen we aan dat we in meerdere segmenten recordhoogtes hebben bereikt.’

Lees ook
Heineken: We hebben wél gebroken met Rusland
Het stoort me mateloos dat bedrijven zakendoen met Rusland doodnormaal vinden

Heineken haalde de uitingen snel offline. Want het bedrijf had een jaar geleden beloofd zich volledig terug te trekken uit Rusland vanwege de invasie van Oekraïne. Het bedrijf stopte met de verkoop van het merk Heineken en zou ook stoppen met lokale biermerken.

De lancering van 61 nieuwe producten duidt daar niet op, waardoor een storm aan kritiek loskwam. Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) reageerde in diverse media dat het moreel niet uit te leggen viel. Ook Tweede Kamerleden spraken hun afkeuring uit. Op sociale media werd zelfs opgeroepen tot een boycot.

Heineken meldde vervolgens in een persbericht dat het wel degelijk de banden met Rusland heeft verbroken, en noemt publicaties over het tegendeel ‘onwaar en misleidend’. Lokale collega’s bij Heineken Rusland zouden alleen nog aan het werk zijn om het bedrijf daar draaiende te houden. Dit zouden ze doen om nationalisatie te voorkomen. En ook voor zichzelf, zodat hun levensonderhoud niet in gevaar komt. Topman Dolf van den Brink zei dat hij de 1800 mensen die bij Heineken Rusland werken, goed wil begeleiden.

Uit het dinsdagavond laat verstuurde persbericht: ‘Laat het duidelijk zijn dat Heineken geen dividenden, bedrijfsvergoedingen of royalty’s uit Rusland ontvangt’.

Koning Willem-Alexander proost met Russische president Vladimir Poetin tijdens zijn bezoek aan de Holland Heineken House in 2014. © ANP / AFP

Beoordelen
Zit Heineken inderdaad nog in Rusland uit goede bedoelingen, om zijn werknemers te ondersteunen? Of toch vooral voor financieel gewin? Die vragen spelen nu, maar het is moeilijk individuele gevallen te beoordelen, zegt Wim Dubbink, hoogleraar bedrijfsethiek aan Tilburg University. Als alles waar is wat Heineken zegt, dan hebben ze geen beloftes gebroken en is er mogelijk wel iets voor hun oordeel en handelswijze te zeggen, zegt hij.

,,Want het is hun verantwoordelijkheid om oog te hebben voor de Russische werknemers. Die zijn ook niet schuldig aan Poetins oorlog. Het probleem is alleen dat buitenstaanders niet goed kunnen bepalen of het belang van de Russische werknemers Heineken echt aan het hart ging of dat dit alleen maar een schaamlap is om winstbejag te maskeren.’’

Volgens Dubbink doet Heineken het niet perfect, maar het bedrijf geeft tenminste wel een verklaring waarop het later kan worden afgerekend. De bierbrouwer is namelijk bezig te zijn om het Russische bedrijfsonderdeel te verkopen. Dat is vooral op juridisch vlak lastig omdat de regels in Rusland telkens veranderen, zo verklaarde topman Van den Brink onlangs nog. Het bedrijf spreekt van zeer moeilijke omstandigheden en verwacht ‘een aanzienlijk financieel verlies van ongeveer 300 miljoen euro’.

Of dat alles goedmaakt? Dubbink heeft zijn twijfels. ,,Wordt eventuele winst dan aan een goed doel gegeven of vloeit die toch ongemerkt in de eigen zak? Wat dat betreft vind ik het een beetje verdacht dat Heineken nu stelt financieel geen voordeel te willen hebben. Dat is voor een organisatie die haar verantwoordelijkheid wil nemen wellicht een te bescheiden criterium. Zo behouden ze het recht om zo te handelen dat ze geen enkel verlies maken.’’

Ik vind niet dat we multinatio­nals op hun mooie ogen moeten geloven. Ze hebben een slechte reputatie opgebouwd. Dat kunnen we elke dag weer bevestigd zien in de krant.

Reputatie
Wat ook meespeelt is het imago van andere grote bedrijven, die ook zaken zijn blijven doen in Rusland. Bavaria verkoopt bijvoorbeeld nog bier in Rusland en Philips scheerapparaten, onthulde de Volkskrant onlangs. Dubbink: ,,Ik vind niet dat we multinationals op hun mooie ogen moeten geloven. Ze hebben een slechte reputatie opgebouwd. Dat kunnen we elke dag weer bevestigd zien in de krant.’’

De vraag is of de schade niet allang is geleden. Imago- en merkendeskundige Rik Riezebos, die bedrijven als Mona en Royal Canin bijstond, zou adviseren om een statement te geven met daarbij de boodschap dat het bedrijf de situatie verkeerd heeft ingeschat. ,,Bijvoorbeeld door te zeggen dat er geen goede afstemming heeft plaatsgevonden. En soms gelden feiten niet meer, maar weegt de publieke opinie zwaarder. Dan heb je gewoon niet goed aangevoeld hoe de buitenwereld er over dacht.’’

Volgens Riezebos zijn er weinig voorbeelden van succesvolle boycots, dus het is maar de vraag of Heineken qua verkoop veel last zal ervaren. ,,Maar je waarden en normen worden wel ter discussie gesteld. Je moet je acties telkens uitleggen. Dat weegt zwaar in een bedrijf. Ook dat is al een oud fenomeen. De ceo van Coca-Cola zei ooit dat iedereen bij hen wilde werken tot de discussie over suiker en gezondheid losbarstte. Jonge mensen willen werken bij een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord denkt.’’

www.ad.nl/economie/heineken-oogst-sto...
voda
0
Heineken krijgt groen licht voor overname Zuid-Afrikaanse Distell

Van Zuid-Afrikaanse toezichthouder.

(ABM FN-Dow Jones) Bierbrouwer Heineken heeft van de Zuid-Afrikaanse mededingingsautoriteiten toestemming gekregen voor de overname van het Zuid-Afrikaanse drankenconcern Distell, waarmee nu alle benodigde goedkeuringen binnen zijn. Dit maakte Heineken donderdag bekend.

Dit maakt volgens Heineken de weg vrij voor de opzet van een regionale Afrikaans drankenconcern met een dominante positie.

Heineken maakte in november vorig jaar bekend dat het Distell wilde inlijven. Daarnaast wilde de Amsterdamse brouwer ook een belang van 25 procent nemen in Namibia Breweries. Beide participaties moeten dan worden gecombineerd met Heineken South Africa in een nieuw concern.

Heineken investeert in totaal circa 2,4 miljard euro in de nieuwe onderneming en krijgt een belang van 65 procent. Dit jaar zal de deal al een paar procent aan de winst van Heineken bijdragen.

Aandeelhouders van Distell waren eerder al akkoord met de transactie en de toezichthouder in Namibië eveneens.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Obligatie: Heineken haalt met succes 2 miljard op

Door ABM Financial News op donderdag 9 maart 2023
Views: 1.951

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft met succes 2 miljard euro opgehaald. Dit meldde de Amsterdamse brouwer donderdagavond.

Heineken plaatste obligaties met looptijden van 1,5, 7,5 en 12 jaar. De rentes varieerden van 3,875 tot 4,125 procent.

De obligaties worden genoteerd aan de beurs van Luxemburg.

Bron: ABM Financial News
misterflipper
0
this is one message only----never waste a good crises. this message is automatically generated.
voda
0
Brouwer verspreidt pinapparaten tegen de ’cashdroogte’
Kater Heineken Nigeria na plotse valutapaniek
Door RUUD ELMENDORP

Gisteren, 20:49
in FINANCIEEL

Heineken
96.1 1.07%

LAGOS - Wie na een gebruikelijk hete dag in Nigeria verkoeling zoekt in een koud biertje, moet daar sinds kort meer voor neertellen. De vraag is hoe, want de prijsstijging is te wijten aan een tekort aan bankbiljetten.

Het omruilen van oud naar nieuw geld in Nigeria verloopt op z’n zachtst gezegd chaotisch. Dat kost bedrijven als Heineken omzet. ANP/HH

De Nigeriaanse centrale bank heeft vijf maanden geleden de oude munt van het land, de naira, uit roulatie genomen met de belofte er nieuwe bankbiljetten voor terug te geven. Reden? Het stimuleren van online bankieren en het uit de markt halen van zwart geld. Geld waarmee politieke partijen stemmen konden kopen voor de presidentsverkiezingen van 25 februari. Zo verdween ruim €4 miljard uit de lokale informele economie die een omvang van ruim €200 miljard heeft.

Forse deuk
De nieuwe bankbiljetten zijn tot nu toe niet gekomen. Daardoor wordt het tekort aan geld steeds nijpender. Mensen worstelen met stapels kleine coupures oude naira’s die nog wel geldig zijn. Dat geeft gedoe en heeft al geleid tot een forse deuk in de lokale economie. En nu scharen zelfs gerenommeerde Nederlandse bedrijven in Nigeria zich bij de gedupeerden.

BEKIJK OOK:
Biertje ligt onder vuur: leefstijllobby ziet risico’s van alcoholgebruik

Bier- en frisdrankbrouwer Heineken, die in Nigeria opereert als mede-eigenaar van Nigeria Breweries, meldt over februari de grootste daling van de maandelijkse omzet in vijftien jaar. Het ontbreken van cash geld zet Heineken droog want het bedrijf is voor 80% afhankelijk van contante verkoop.

’Geen contant geld is ramp’
„Het is niet dat mensen geen trek hebben om te consumeren”, zegt topman Hans Essaadi vanuit zijn kantoor op Banana Island in Nigeria’s commerciële hoofdstad Lagos. „Maar er is geen contant geld. Voor de gewone man op straat is dat een ramp.” De prijs voor een biertje is al omhooggegaan, maar volgens Essaadi is dat niet genoeg om de productiekosten op te vangen die zijn gestegen vanwege de inflatie die nu piekt op 22%.

BEKIJK OOK:
Hoekstra noemt Heineken-investering in Rusland ’moreel niet uit leggen’

Een andere Nederlandse gedupeerde is FrieslandCampina. Dat bedrijf levert melkproducten en yoghurt aan grote retailers zoals de Zuid-Afrikaanse Shoprite-megasupermarkten. Daar zijn consumenten nog steeds geïnteresseerd in een gezonde verfrissing, maar eenmaal aan de kassa houdt de pret snel op. De kassier heeft geen geld terug, of de creditcard doet het weer eens niet vanwege overbelasting.

Relativeren
Een woordvoerder van het bedrijf weet het wel te relativeren: „We zitten hier al tachtig jaar als FrieslandCampina, en zijn meerdere crises te boven gekomen”, zegt hij vanuit Lagos. Tachtig jaar geleden was Nigeria nog een Britse kolonie. Sindsdien zijn er zeven militaire staatsgrepen geweest en een burgeroorlog van drie jaar.

FrieslandCampina kampt behalve met een cashgebrek ook met een tekort aan containers. ,,En we moeten onze producten vervoeren over slechte wegen. Dit hoort een beetje bij een ’emerging market’ als Nigeria.”

BEKIJK OOK:
Bill Gates meldt zich als aandeelhouder bij Heineken

Pinautomaten
Heineken zoekt soelaas in het verspreiden van pinautomaten waarmee klanten hun schuimende Heineken of Star elektronisch kunnen betalen. De centrale bank van Nigeria heeft de oude naira’s inmiddels weer geldig verklaard, maar het vertrouwen is inmiddels zo diep weggezakt dat niemand de oude munt nog durft te accepteren.

www.telegraaf.nl/financieel/123614671...
voda
0
Braziliaanse boycot dreigt voor Heineken - media

Wegens slechte arbeidsomstandigheden bij transporteur.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken dreigt twee grote klanten in Brazilië kwijt te raken door misstanden bij een lokaal transportbedrijf. Dat meldde het Financieele Dagblad zondag.

De bierbrouwer is verwikkeld in een procedure bij het Braziliaanse ministerie van arbeid die ertoe kan leiden dat de twee grootste supermarktketens van het land, Carrefour en GPA, geen zaken meer zullen doen met Heineken.

Ook eisen oud-werknemers van het transportbedrijf een schadevergoeding van Heineken bij de rechter. Heineken investeerde de afgelopen jaren honderden miljoenen in Brazilië en is de tweede bierbrouwer van het land, dat één van de grootste biermarkten ter wereld is.

De zaak draait om erbarmelijke omstandigheden waaronder chauffeurs bij het transportbedrijf Sider moesten werken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Rowi62
0
PR krijgt het druk. De oproep in Oost Europa tot een boycot van heineken (en ook Nestle oa) hebben ze er ook bij.
voda
0
Beursblik: Heineken krijgt overal klappen

ING houdt rekening met winstwaarschuwing.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken zit in de hoek waar de klappen vallen, maar het aandeel blijft hoog gewaardeerd en analisten hebben hun winstverwachtingen nauwelijks bijgesteld, wat niet zo logisch lijkt. Dat stelde ING woensdag in een rapport.

Sectorgenoten van Heineken worden verhandeld met kortingen van 25 tot 40 procent op hun tienjarige gemiddelden, maar bij Heineken is dat maar 8 procent. Daarbij noteert Heineken als enige van de bierbrouwers dichtbij de top van voor de coronapandemie, terwijl het ook de enige brouwer is die zo veel tegenwind heeft.

Dan gaat het ten eerste om overtollige voorraden in Vietnam, waar politieke instabiliteit bovendien het consumentenvertrouwen aantast. In Nigeria heeft de centrale bank intussen de contante geldhoeveelheid verminderd, waardoor Heineken er de slechtste maand februari in vijftien jaar tijd achter de rug heeft.

In Mexico is het bedrijf zijn OXXO-exclusiviteit verder kwijtgeraakt, wat er flink inhakt volgens ING, en de lancering van Heineken Silver in de Verenigde Staten viel samen met een krimp van leveringen aan groothandelaren van 4,4 procent in januari.

Tenslotte verliest Heineken volume en marktaandeel in Europa, waar de volumes voor thuisgebruik in januari en februari met 6,5 procent terugliepen.

Analisten hebben hun winstramingen voor het eerste halfjaar met 6 procent verlaagd, maar voor het hele boekjaar met maar 1 procent. Volgens ING is dat niet zo logisch, omdat er geen reden is waarom de tegenvallers die er nu zijn in de tweede helft van het jaar goedgemaakt zullen worden.

ING heeft een verkoopadvies met een koersdoel van 69,54 euro. Heineken staat ook op de lijst van ING van minst favoriete aandelen in de Benelux. De bank denkt dat de brouwer de komende kwartaalupdate zal aangrijpen om de winstverwachtingen voor de eerste jaarhelft te temperen, "en mogelijk de outlook voor heel het jaar te verlagen".

Het aandeel Heineken stond woensdag 1,1 procent lager op 100,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Buurman
0
Schandalig machtsvertoon, Heineken start tevens op eigen houtje later met statiegeld op blikjes, wat een arrogantie, het beleggen niet waard
Bijlage:
voda
0
Beursblik: stijgende prijzen jagen omzet Heineken aan

Maar volumes wel onder druk volgens analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste drie maanden van 2023 de omzet flink zien stijgen dankzij hogere verkoopprijzen, hoewel de volumes onder druk stonden. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de consensus.

De omzet wordt ingeschat op 6,38 miljard euro, goed voor een autonome groei van 9,3 procent. Alle regio's droegen bij aan deze groei, maar de Amerika's met 12,9 procent het meest.

Voor het eerste kwartaal rekenen analisten echter op een autonome volumedaling van 1,7 procent. De grootste daling zou in Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa zijn geweest met 4,9 procent, gevolgd door Europa met een krimp van 3,3 procent. De Amerika's waren de enige regio met volumegroei, van 1,4 procent.

De biervolumes bedroegen afgelopen kwartaal volgens de analisten 55,3 miljoen hectoliter, een afname met 1,9 procent.

Analisten van Barclays verwachten dat Heineken nog altijd last had van zwakte in met name Afrika en in mindere mate ook in Azië. In Indonesië bleef de verkoop robuust, denkt Barclays.

In Europa blijft Heineken goed presteren, verwacht Barclays, geholpen door prijszettingskracht, terwijl de brouwer ook profiteert van een aanhoudend sterke onderliggende vraag in Latijns-Amerika.

Barclays voorziet voor het eerste kwartaal een autonome omzetgroei van 15 procent. Daarvan zou 1,3 procent te danken zijn aan hogere volumes en 13,5 procent aan een betere prijsmix.

ING meent dat Heineken in de hoek zit waar de klappen vallen. Dat analisten hun winstverwachtingen nog nauwelijks hebben bijgesteld, is volgens de bank dan ook niet logisch. ING heeft het aandeel op de verkooplijst staan.

De bank denkt dat de brouwer de kwartaalupdate van woensdag zal aangrijpen om de winstverwachtingen voor de eerste jaarhelft te temperen, "en mogelijk de outlook voor heel het jaar te verlagen".

Bank of America rekent er daarentegen op dat Heineken de outlook voor 2023 zal herhalen. De bierbrouwer verwacht dit jaar een autonome groei van de operationele winst met 5 tot 10 procent. De consensus rekent op 6,6 procent.

Ondanks de volumetegenwind in Vietnam en Nigeria, denkt de bank dat die outlook voldoende gedekt wordt door prijsverhogingen en kostenbesparingen. Heineken is het favoriete bieraandeel van Bank of America.

De Amerikaanse zakenbank Citi zette Heineken onlangs ook op de favorietenlijst. Concurrent AB InBev verloor juist zijn plekje op deze lijst.

Heineken biedt volgens Citi een combinatie van een "solide en aantrekkelijke" autonome omzetgroei en een significant opwaarts margepotentieel, nu de inkoopkosten gaan dalen. Ook slaagt de Amsterdamse brouwer er steeds beter in om de kasstroom te verbeteren. En dit alles wordt ondersteund door de 'Evergreen' strategie van de brouwer, met een duidelijke focus op de kosten.

Heineken opent woensdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Flink meer omzet voor Heineken

Outlook 2023 herhaald.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste drie maanden van 2023 de omzet flink zien stijgen dankzij hogere verkoopprijzen, hoewel de volumes onder druk stonden. Dit bleek woensdag voorbeurs.

De omzet steeg autonoom met 8,9 procent naar 6,38 miljard euro, zoals analisten ook hadden voorzien.

De volumes daalden autonoom echter met 3,1 procent. Voor het eerste kwartaal rekenden analisten op een autonome volumedaling van 1,7 procent.

De biervolumes bedroegen afgelopen kwartaal 54,8 miljoen hectoliter, een afname van 3,0 procent op autonome basis. Dat zou volgens de analisten 55,3 miljoen hectoliter zijn, een daling van 1,9 procent.

Heineken boekte een nettowinst van 403 miljoen euro. Dat is iets minder dan de 417 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2022.

De bierbrouwer verwacht dit jaar nog altijd een autonome groei van de operationele winst met 5 tot 10 procent. Deze groei zal grotendeels, of zelfs volledig in de tweede jaarhelft worden gerealiseerd, aldus de brouwer.

De consensus rekent op 6,6 procent.

Heineken denkt dat wisselkoersen dit jaar een negatieve impact hebben op de omzet van 640 miljoen euro. Op de operationele winst zal dit 90 miljoen euro zijn en op het nettoresultaat 40 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: geen sterke jaarstart Heineken

Maar handhaven outlook voor Degroof belangrijk signaal.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft geen sterk kwartaal achter de rug, maar de brouwer handhaaft wel de outlook voor 2023. Dit stelde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam woensdag.

De analist zag de biervolumes met 3,1 procent dalen, maar de omzet per hectoliter met meer dan 12 procent stijgen.

"Maar het meest geruststellende is dat Heineken de jaaroutlook handhaafde", aldus De Boer. Wel verwacht de brouwer nu dat de groei grotendeels, of zelfs volledig in de tweede jaarhelft wordt gerealiseerd.

De Boer vindt dat Heineken op dit moment goed presteert. De omzet is hersteld en de marges gaan volgens de analist de goede kant op.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op Heineken met een koersdoel van 102,00 euro. Het aandeel stijgt woensdag 2,9 procent naar 102,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
1.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:39
Koers 87,160
Verschil +0,280 (+0,32%)
Hoog 87,260
Laag 86,660
Volume 618.890
Volume gemiddeld 562.654
Volume gisteren 700.988