Aalberts « Terug naar discussie overzicht

Aalberts. 2023

449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
guusje
0
quote:

HenkdeV schreef op 23 februari 2023 17:40:

[...]

Aalberts kan misschien beter schulden (794 miljoen) aflossen dan dividend uitkeren.
Bovendien is het bedrijf altijd op overnamepad en dan zijn een paar "centen" in de kas wel handig.
De koers van Aalbers is sinds oktober 2022 al behoorlijk gestegen en dan liggen (ondanks de mooie cijfers) winstnemingen op de loer. Heb vanmorgen ook verkocht, maar op een lagere koers stap ik graag weer in. Gewoon een prachtig bedrijf.
U dacht winst is winst daar word niemand armer van. Je kan ook denken zoals ik het is een goed bedrijf ook in de toekomst blijft wel zitten het komt wel goed. Zit met mijn kleine portie vanaf €38 blijft ondanks een mooi winst tocht maar in dit prachtige bedrijf. zitten.
arnoldus
1
De Telegraaf:

Forse groei werk voor chipsector stuwt omzet en orderboek Aalberts
Door VIAN SCHOUTEN
Updated 10 min geleden
11 min geleden
in FINANCIEEL

AALBERTS NV
47.78%

AMSTERDAM - Het werk dat Aalberts uitvoert voor chipmakers stapelt zich nog sneller op dan verwacht. Dat meldt het industrieconcern in een toelichting op zijn jaarcijfers. Aalberts vergrootte vorig jaar de omzet en ook het orderboek dikte aan.

Het Nederlandse bedrijf maakt onder meer onderdelen voor cleanrooms, de ultraschone ruimtes waar computerchips worden gemaakt. Ondanks de afkoelende chipmarkt neemt het aantal opdrachten toe.

Minder kwetsbaar
Dat komt onder meer doordat chipbouwers naar andere landen uitbreiden om minder kwetsbaar te zijn. Ook jaagt bijvoorbeeld de uitrol van 5G de vraag naar chips op de lange termijn aan.

De omzet van Aalberts steeg in 2022 met 8% tot €3,2 miljard ten opzichte van een jaar eerder. Dat resulteerde in een winst voor afschrijvingen (ebita) van €500 miljoen, 10% meer dan in 2021. Het orderboek dikte met 37% aan.
bub
0
Geen rumoer in de media, alles daalt, Aalberts stijgt. Fundamentals zijn dus toch nog belangrijk.
cash is king
0
quote:

cash is king schreef op 23 februari 2023 11:30:

[...]
De wegen van de beurs zijn ondoorgrondelijk.
Verkeerde inschating gemaakt. Change of plans. Vandaag gedekte calls geschreven voor dec. '23 op 48 met een premie van 4,20 euro. Met het div. erbij toch ruim 10% in 2023. Strike ligt boven mijn GAK. Dus verder geen omkijken meer naar.

Verder met TKH. Zal me benieuwen, of we daar hetzelfde beeld te zien krijgen na bekendmaking van de jaarcijfers.

%
voda
0
09:23
*ING verhoogt koersdoel Aalberts van 35,00 naar 44,50 euro
09:23
*ING handhaaft Houden advies op Aalberts
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Aalberts

Van 35,00 naar 44,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel voor Aalberts verhoogd van 35,00 naar 44,50 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analist Tijs Hollestelle merkte op dat Aalberts vorige week solide jaarcijfers overlegde, hoewel er wat verwarring was over de impact van zowel 35 miljoen euro aan positieve en 25 miljoen euro aan negatieve eenmalige posten. Desondanks waren de onderliggende prestaties solide, oordeelde de analist.

In vorige ramingen hield Hollestelle rekening met een recessie dit jaar voor de belangrijkste eindmarkten, waaronder Europa en de VS. "Dit scenario lijkt ons nu te agressief. Zo zal de halfgeleidertak van Aalberts bijvoorbeeld blijven groeien in 2023", aldus de analist.

ING blijft wel "zeer terughoudend" over de divisie gericht op duurzame gebouwen, nu de groeivooruitzichten van de mondiale bouwmarkt te lijden hebben onder de hoge rentes.

De bank verhoogde de ramingen voor 2023 significant. Zo gingen de taxaties voor de EBITA dit jaar met 22 procent omhoog tot 466 miljoen euro, terwijl die voor de winst per aandeel met 25 procent omhooggingen.

Het aandeel Aalberts steeg maandag met 1,3 procent tot 46,77 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
VLiTaNbase
1
In reactie op bovenstaand ING advies over Aalberts waarin staat:
'ING blijft wel "zeer terughoudend" over de divisie gericht op duurzame gebouwen, nu de groeivooruitzichten van de mondiale bouwmarkt te lijden hebben onder de hoge rentes.'

Echter:
Is het niet zo dat Aalberts zich ook/vooral richt op verduurzaming van bestaande gebouwen?
Aalberts bedient ook huiseigenaren en gebruikers van gebouwen met technologieën die efficiënt werken, terwijl zo min mogelijk energie wordt gebruikt.
Ton9359
0
Lachen met van die adviezen zoals ING doet op 27 februari. Hoe geloofwaardig zijn deze analisten?
Jokakek
0
Hey forumleden,

Hebben jullie een beetje vertrouwen in de komende periode? Ik vind het allemaal heel moeizaam gaan, zo goed bedrijf… jammer

Gr
'belegger''
0
Wat mij betreft is Aalberts een mooi B&H aandeel. Maar ik kom net kijken sinds september. Na het opbouwen door kralenreiger Jan Aalberts en het aanbrengen van synergie door Wim Pelsma, ben ik benieuwd naar de koers van diens opvolger.
misterflipper
0
Goedemorgen, 00000------ooooo------heb zelf voor Aalberts gewerkt----- never waste a good crisis-----this message is automatically generated.
voda
0
Aalberts mag uptrend hervatten
Door Nico Bakker op 22 maart 2023 11:30 | Views: 462

Het gaat er nogal wild aan toe op de speelvelden, waardoor menig grafiek er redelijk chaotisch uitziet. Maar binnen de chaos zien we charttechnisch links en rechts toch ook wel mooie structuren, zoals het geval is op de weekchart van Aalberts.

Subjectieve waarnemingen en objectieve metingen wijzen in de richting van de bulls.

Klassieke trendomkeer
Laat ik beginnen met de subjectieve analyse. Dan zie ik dat er sprake is van een klassieke trendomkeer. In eerste instantie een serie lagere toppen en lagere bodems, tot €30+ aan toe. Dit proces werd omgekeerd, keurig ingeluid door een omgekeerd Hoofd-Schouder patroon. Een rally naar €48+ werd opgevolgd door een reactie tot aan de Fibo-lijn op €40+.

Deze week een poging om opnieuw een hogere bodem te plaatsen als opmaat voor een vervolg van de trend naar €48+ met daarboven ruimte tot €55+.

Indicatormetingen
De objectieve metingen leveren het volgende resultaat op: bodemvorming op de SMA lijn, swingteller op -3, opverende RSI vanaf de 50-lijn en de DBS nog in correctiestand.

Niet alles in de plus, daar is de huidige bullenactie te pril voor, maar het totaalplaatje doet vermoeden dat hogere koersen aanstaande zijn in een mooie trendmatige beweging.

Koopkans voor trendbeleggers
Alle subjectieve en objectieve bevindingen wijzen in de richting van de bulls. Als het plaatje er redelijk compleet uitziet met een acceptabele risk/reward-verhouding, dan kunnen trendvolgende beleggers overwegen om Turbo Long-posities te openen. Klik op onderstaande link om de BNP Turbo Long-pagina van Aalberts te kunnen inzien.

Voor meer, zie link:

www.belegger.nl/column/769520/Aalbert...
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen IEX Premium content zoals advies en/of koersdoel te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
JoopVisser1
0
24 mei update van Aalberts. Koers/winst-verhouding is nu ongeveer 12,5; goedkoop gezien het laatste halve decennium, maar we hebben nu te maken met hogere rentevoeten. Als de winstgroei doorzet en de inflatie terug in zijn hok is, gaan we boven de euro 60 koersen.
VLiTaNbase
0
Wat blijft het aandeel Aalberts momenteel toch in koers achter, vergeleken met die van TKH en Kendrion. Terwijl ook Aalberts flink profiteert van verduurzaming en energietransitie (ook bij bestaande gebouwen en installaties).

Wellicht komt er toch een ritje omhoog, in aanloop naar en na de eerste kwartaal update en de ava in de tweede helft van mei.
Daann
0
@Belegger dank voor het delen. Interessant stuk met een duidelijke uitleg over wat de mechatronica tak van Aalberts allemaal doet.

Ik heb gisteren een positie ingenomen. Was al geruime tijd van plan om Aalberts toe te voegen aan mijn portfolio. Nu is het mijn inziens een mooi moment. Naast Aalberts heb ik ook een positie in Hydratec. Twee mooie parels van de Nederlandse high tech economie.
449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 44,000
Verschil +0,260 (+0,59%)
Hoog 44,060
Laag 43,560
Volume 82.457
Volume gemiddeld 156.687
Volume gisteren 146.648