Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS neemt Credit Suisse over

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 sep Credit Suisse hielp Russische klanten mogelijk sancties ontduiken - media
  2. nov '22 Situatie bij Credit Suisse ronduit zorgelijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 19 maart 2023 21:10
    De kanarie in de kolenmijn doet zijn werk. CS was dus gewoon failliet - zelfs die 50 miljard noodhulp van woensdag was al weer op voordat ze het overgemaakt hadden. De bank zou maandag niet overleefd hebben. UBS wilde het nog niet gratis hebben. Pas toen de overheid 9 miljard kosten voor z’n rekening zou nemen en 200 (!!!) miljard liquiditeit er in stopt (UBS 100 en CS 100) werd het interessant voor UBS.

    De kanarie ligt nu dood in de kolenmijn. Gestikt door tekort aan zuurstof (geld). De vraag is nu hoe lang het duurt voor de volgende dominosteen gaat omvallen. Dat zal Deutsche Bank zijn - die zit tot over z’n oren verknoopt met CS. Ook als aandeelhouder in CS bloeden ze nu. Een andere vraag is hoeveel banken in hetzelfde schuitje zitten. De media hebben het over 2 systeem banken die bij de ECB voor liquiditeit aangeklopt hebben. Dat zijn waarschijnlijk Italiaanse (Unicredit?) en Spaanse (BBVA?) banken. We gaan het de komende dagen al zien. Dit soort crises zijn als een lopend vuurtje - ze gaan razendsnel en het vuur is niet te doven met water.

    Er is maar 1 remedie bij een bankencrisis om vermogen te beschermen. Koop fysiek goud! Je slaapt er rustiger door en dat is dus dagelijks rendement!

    HN
  2. Henri Nostradamus 19 maart 2023 21:17
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 19 maart 2023 21:09:

    Denk toch dat UBS zich behoorlijk wat Risico's op de hals haalt . Het lijkt ogenschijnlijk een prima deal voor UBS . Dit kan heel snel veranderen ! Zal me nie verbazen als later blijkt dat zelfs een partij als UBS nog gered zal moeten gaan worden.
    In 2008 moest UBS ook al gered worden. CS was toen het gezonde voorbeeld en had geen hulp nodig. Maar het kan verkeren. Zo zie je maar dat banken net als ondernemingen afhankelijk zijn van de kwaliteit van het management. Goed management maakt een zwak bedrijf sterk - slecht management weet zelfs het sterkste bedrijf om zeep te helpen. Kijk dus vooral naar de kwaliteit van het management voordat je ergens aandelen van koopt.

    Goud gaat de komende dagen overigens iedereen verbazen. Let maar op.

    HN
  3. Henri Nostradamus 19 maart 2023 21:26
    Not good….

    <<
    QUOTES

    MAX GEORGIOU, ANALYST, THIRD BRIDGE, LONDON:

    "Today is one of the most significant days in European banking since 2008, with far-reaching repercussions for the industry. These events could alter the course of not only European banking but also the wealth management industry more generally."

    OCTAVIO MARENZI, CEO, OPIMAS, VIENNA

    "Switzerland’s standing as a financial centre is shattered – the country will now be viewed as a financial banana republic. The Credit Suisse debacle will have serious ramifications for other Swiss financial institutions. A country-wide reputation with prudent financial management, sound regulatory oversight, and, frankly, for being somewhat dour and boring regarding investments, has been wiped away.

    >>
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

CS GROUP N

0,817 12 jun
0,000 0,00%
Premium

Situatie bij Credit Suisse ronduit zorgelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links