ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

Forfarmers 2023

352 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
voda
0
PERSBERICHT: ForFarmers N.V.: ForFarmers kondigt bestuurswisseling aan

Dit is een correctie op het eerder deze ochtend verzonden bericht met dezelfde titel. De datum genoemd bovenaan het oorspronkelijke bericht was fout.

Lochem, 3 april 2023

ForFarmers kondigt bestuurswisseling aan

De raad van commissarissen van ForFarmers kondigt aan dat Theo Spierings om gezondheidsredenen en privéomstandigheden zijn functie als CEO moet neerleggen. De heer Spierings heeft derhalve besloten zijn jaarcontract eerder te beëindigen. De raad van commissarissen heeft met ingang van 3 april medebestuurder Pieter Wolleswinkel benoemd als CEO van ForFarmers.

Tevens heeft de raad van commissarissen besloten Rob Kiers voor te dragen als lid van de raad van bestuur van ForFarmers, zodat deze weer uit drie leden zal gaan bestaan. Hiervoor zal op korte termijn een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders worden uitgeschreven.

Theo Spierings werd op 17 januari 2023 benoemd tot lid en tevens CEO van de raad van bestuur van ForFarmers voor de duur van één jaar. Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen: "Wij betreuren het zeer dat Theo genoodzaakt is zijn functie neer te leggen. Hij heeft in de afgelopen maanden belangrijke accenten gelegd in de implementatie van de eind vorig jaar bekendgemaakte herziene strategie. Zijn kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en transformatie zijn hierbij waardevol geweest. Wij danken Theo voor zijn inbreng en wensen hem het

allerbeste toe."

"Pieter Wolleswinkel, op dit moment reeds lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor ForFarmers Nederland, heeft in het afgelopen jaar tijdelijk CEO-taken waargenomen en zich als solide bestuurder bewezen. Met de benoeming van Pieter tot CEO waarborgen we continuïteit, kennis en internationale ervaring in de raad van bestuur. We dragen daarnaast Rob Kiers voor tot lid van de raad van bestuur, eveneens een benoeming uit eigen gelederen. We kennen Rob, in zijn positie als Director M&A en Strategy, als een gedreven professional en zijn ervan overtuigd dat hij uitstekend past in het bestuursteam onder leiderschap van Pieter", aldus Jan van Nieuwenhuizen.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations

M +31 (0)6 10 94 91 61 -- E: www.globenewswire.com/Tracker?data=Zr... caroline.vogelzang@forfarmers.eu
alida1
0
Pieter Wolleswinkel mag op de komende AVA wel wat vertrouwen afgeven. De markt heeft het niet.
alida1
4
Gelezen in Boeren Business. Het geeft mij wel meer vertrouwen.

ANALYSE VOER
ForFarmers kiest met Pieter Wolleswinkel in belang boer
Vandaag 10:50 uur - Wouter Baan -1 reactie
Over de vele wisselingen binnen het management van ForFarmers in de afgelopen maanden valt bijna een boek te schrijven. Met Theo Spierings dacht het beursgenoteerde veevoerconcern een zwaargewicht te hebben om de boel weer op de rit te krijgen, maar persoonlijke omstandigheden gooien roet in het eten. Nu mag boerenzoon Pieter Wolleswinkel (1977) de kar gaan trekken. De potentie als eindverantwoordelijke heeft hij zeker, maar deze zware rol komt waarschijnlijk eerder dan hem lief was.

Na het tijdperk Yoram Knoop zit het ForFarmers bepaald niet mee op bestuurlijk gebied. Chris Deen kwam vorig jaar zomer over van Aviko maar moest binnen drie maanden wegens ziekte zijn werk neerleggen. Een mededeling die door velen voor kennisgeving werd aangenomen, omdat Deen geen grote naam was. Als opvolger kwam ForFarmers tot veler verrassing uit bij voormalig Fonterra-CEO Theo Spierings, die de top van het bedrijfsleven al had ingewisseld voor een maatschappelijke carrière. ForFarmers-CFO Roeland Tjebbes is een bekende van Spierings en met wat bemiddeling van een headhunter werd hij binnen gehengeld.
Eerherstel en vergroenen
Spierings kon geen nee zeggen tegen de verleidelijke uitdaging. Voor het geld hoefde hij het niet te doen, maar gevoelens van eerherstel en revanche speelden waarschijnlijk wel mee om bij ForFarmers aan de slag te gaan. Hoewel Spierings in principe niets meer te bewijzen heeft, was zijn afscheid bij Fonterra niet fraai. Bij ForFarmers kon hij in eigen land weer een – hopelijk mooi – nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn succesvolle carrière, maar dat is hem dus niet gegund.

Vol goede moed begon Spierings in januari nog aan zijn klus bij ForFarmers. Orde op zaken stellen en het schip weer tussen de boeien krijgen, was zijn devies. ForFarmers zat en zit immers in zwaar vaarwater. Door de krimpende dieraantallen staan de voerafzetvolumes op vrijwel alle markten met uitzondering van Polen onder druk. Daarbij gingen in de afgelopen jaren ook intern dingen mis, zoals inkoopmissers. Beleggers liepen massaal weg, mede ook vanwege de stikstofproblematiek in Nederland wat aan ForFarmers kleeft. Ook klanten gingen soms lopen, waardoor de voerafzet harder krimpt dan de markt.

Spierings wilde met ForFarmers vergroenen en mee in de tijdsgeest. Naar buiten toe heeft Spierings nooit gedetailleerd aangegeven wat hij met ForFarmers van plan was. Bij de toelichting op jaarcijfers in februari zou hij voor het eerst publiekelijk optreden, maar die ochtend bleek dat Spierings wegens omstandigheden er niet bij kon zijn. Daarna bleef het naar buiten toe een tijdje stil, maar waren er al wel signalen dat er 'iets speelde' rondom hem. Nu blijkt dat ook Spierings om gezondheidsredenen en privéomstandigheden zijn werk moet neerleggen. Na de ziekte van Chris Deen dus dubbele pech voor ForFarmers op bestuurlijk niveau.

'Eigen kweek' met vakkennis
De Raad van Commissarissen had waarschijnlijk geen trek om wéér een zoektocht naar een opvolger te starten. Uit de eigen gelederen is Pieter Wolleswinkel daarom nu aangesteld als nieuwe CEO. Zijn benoeming moet nog wel door de aandeelhouders worden goedgekeurd, maar dat is een formaliteit. In voetbaltermen is Pieter Wolleswinkel eigen kweek. Hij werkt sinds 2014 in diverse functies voor ForFarmers en komt van een gemengd boerenbedrijf. Zo leidde hij een jaar de varkensdivisie en schopte hij het uiteindelijk tot operationeel directeur. In zijn loopbaanplan stond al met potlood geschreven dat hij uiteindelijk zou hij doorgroeien naar CEO. Dit komt alleen iets eerder dan gepland, zoals carrières wel vaker anders lopen.

Pieter Wolleswinkel is per 3 april voorgedragen als CEO van ForFarmers.
In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft de nieuwe CEO ook inhoudelijk kennis van voer en vee. Wolleswinkel is namelijk opgeleid tot dierenarts. Hij komt over als een rustig en verstandig persoon, zonder sterallures. Iets wat goed past bij de vanouds boerencoöperatie en wat ook zeer gewaardeerd wordt door de klantenkring. Met de keuze voor Wolleswinkel zet ForFarmers het boerenbelang duidelijk centraal, al zit er ook een afbreukrisico aan als het misgaat. Naast voerproducent is ForFarmers immers ook een beursfonds, waarbij van de CEO financieel inzicht en strategisch vernuft wordt verlangd. Op dat vlak mag hij zich gaan bewijzen.

Tussen het vertrek van Deen en de komst van Spierings kon hij al een paar maanden proeven aan de functie, toen hij samen met CFO Tjebbes de leiding in handen had. Nu mag hij op voor het 'echie'. Zijn LinkedIn-profiel was vanochtend kort na de persaankondiging aangepast met als bijschrift Proud to be ForFarmers. Aan hem de uitdagende taak om het beursgenoteerde voerbedrijf weer de flair te geven dat de afgelopen jaren stukje bij beetje afbrokkelde.
alida1
0
Lochem, 4 april 2023

ForFarmers verkoopt Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta

ForFarmers heeft besloten ForFarmers België te verkopen aan de vooraanstaande Belgische land- en tuinbouwexpert Arvesta. De huidige context, waarin er druk staat op de agrarische keten om nog duurzamer te produceren, leidt tot meer consolidatie en samenwerking in de keten. Dit heeft ertoe geleid dat ForFarmers en Arvesta in gesprek zijn gegaan over ForFarmers België en nauwere samenwerking in de keten.

Arvesta neemt door de acquisitie van ForFarmers België zowel de circa 80 medewerkers over die ongeveer 420k ton voer produceren en verkopen als de productielocatie in Izegem in West Vlaanderen. Daarnaast is de fabriekslocatie in Ingelmunster ook onderdeel van de transactie. Arvesta heeft al productievestigingen voor professionele voeders in Aalter, Merksem, Kortrijk, Andenne en Hombourg. Door de toegenomen productiespreiding kunnen klanten nog beter worden beleverd.
Vooral in de vleeskuikensector in België gaan beide bedrijven nauwer samenwerken, waarbij ForFarmers in Nederland voer blijft produceren onder meer om de leveringen aan vleeskuikenhouders soepel te continueren. Daarnaast draagt Arvesta haar voeractiviteiten in de vleeskuikensector in Nederland over aan ForFarmers en gaan de partijen zich in de samenwerking richten op verdere verbetering van de ketenconcepten.

De verkoop van co-producten, de activiteiten in België van de biologische voerproducent Reudink en de paardenvoerproducent Pavo vormen geen onderdeel van deze transactie.

Passend in strategische doelstellingen, met perspectief voor stakeholders
Deze transactie past in de strategische focus van ForFarmers, waarbij de nadruk ligt op ecologisch én economisch rendement. Arvesta kan met de uitbreiding van activiteiten in haar thuismarkt de klanten nóg beter terzijde staan in zowel de continuïteit van het bedrijf als de transitie van de sector. Deze overname is helemaal in lijn met Arvesta’s voortgezette strategie en het versterkt haar positie op de Belgische markt ten gunste van de klant om zo verder te bouwen aan de landbouw van de toekomst.
ForFarmers ontvangt van Arvesta een nettobedrag van €25 miljoen voor de transactie. Dit bedrag in contanten zal worden voldaan bij sluiting van de transactie. Verwacht wordt dat dit in de tweede helft van 2023 zal plaatsvinden.
Voor de transactie moet toestemming worden verkregen van de Belgische mededingingsautoriteit.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Dit persbericht is onderaan dit bericht te downloaden als pdf.


Noot voor de redactie / Voor meer informatie:
Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations
M +31 (0)6 10 94 91 61 • E: caroline.vogelzang@forfarmers.eu
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

xof schreef op 3 april 2023 08:03:

[...]

Sorry, maar ik haal mn oude quote terug. Ik ben niet verrast en mn voorgevoel klopt.

Prima dat dit duidelijk is. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Interne oplossing en minder geblaat over groen en verduurzaming. Prima om een toekomstgerichte visie te hebben, maar geef mij maar concrete plannen en resultaatgerichte aanpak.

De RvC heeft een grote inschattingsfout gemaakt. Een CEO voor een jaar is niet serieus, er moet onderhuids iets gespeeld hebben met Spierings. Echtscheiding, BurnOut of erger.... ik hoop voor hem dat hij herstelt.

Dit moest natuurlijk voor de AvA 13April gecommuniceerd worden. Het tweetal Tjibbes en Wolleswinkel lijken me capabel genoeg. Zij doen dit al een jaar samen. Met Spierings is alleen maar tijd en geld verloren. RvC svp zelfreflectie.
Dat had je inderdaad goed gezien. Het lijkt erop dat Spierings alleen maar op de loonlijst heeft gestaan en verder niets heeft toegevoegd. Ik ben dan weer nieuwsgierig naar de financiele afwikkeling; krijgt hij toch maar voor het hele jaar uitbetaald, wellicht met een mooie bonus er bovenop??

Verder valt het me op cq. tegen dat Forfarmer niet echt profiteert van de "politieke revolutie"; ik zou denken dat dat potentieel goed nieuws is voor Ffarm.

Hoewel ik me lang geleden van Ffarm heb afgekeerd (conclusie destijds: perspectiefloze valuetrap) deze week toch weer een kleine positie geopend. Sinds mijn aankoop is de neergang echter versneld en het "technisch" plaatje ziet er niet echt veelbelovend uit. Van "dividenddieven" (17 april ex €0,20 p/a) is ook nog niets te merken. Ik wacht het rustig af.
xof
0
Vandaag is AvA, benieuwd of er nog iets verrassends naar boven komt. Bevestiging dividend?

Optreden Wolleswinkel als CEO, gelukkig eigen kweek en voorlopig rust in de tent.

Mss zegt RvC nog iets over hun foute inschatting mbt Spierings.
voda
0
PERSBERICHT: Besluiten Algemene Vergadering van Aandeelhouders ForFarmers N.V. en aankondiging aandelen-inkoopprogramma ten behoeve van beloningsplannen

Lochem, 13 april 2023

Besluiten Algemene Vergadering van Aandeelhouders ForFarmers N.V. en aankondiging aandelen-inkoopprogramma ten behoeve van beloningsplannen

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ForFarmers N.V. (hierna respectievelijk: de 'Algemene Vergadering' en 'ForFarmers'), die vandaag is gehouden, hebben de aandeelhouders de jaarrekening over het boekjaar 2022 vastgesteld en tevens het dividendvoorstel over genoemd boekjaar goedgekeurd.

Het dividend van EUR0,20 per gewoon aandeel zal geheel in contanten, onder inhouding van 15% dividendbelasting, aan de aandeelhouders van ForFarmers worden uitgekeerd. De ex-dividenddatum is 17 april 2023 en het dividend wordt betaald op 26 april 2023.

Overige besluiten

-- Een adviserende stem is uitgebracht voor het remuneratierapport 2022
(voor 99,3%; tegen 0,7%).

-- Decharge is verleend aan ieder lid van de Raad van Bestuur voor de
uitoefening van zijn taken gedurende het boekjaar 2022.

-- Decharge is verleend aan ieder lid van de Raad van Commissarissen voor de
uitoefening van zijn/haar taken gedurende het boekjaar 2022.

-- KPMG Accountants N.V. is benoemd als accountant van ForFarmers voor het
onderzoeken van de jaarrekening en het bestuursverslag 2023.

-- Het remuneratiebeleid voor de Raad van Commissarissen is vastgesteld met
ingang van boekjaar 2023 tot en met 2025.

-- De heer W.M. Wunnekink is herbenoemd als lid van de Raad van
Commissarissen.

-- De Raad van Bestuur is aangewezen als bevoegd orgaan -- onder goedkeuring
van de Raad van Commissarissen -- tot uitgifte van gewone aandelen en tot
het verlenen van rechten tot het nemen van gewone aandelen met beperking
tot 10% van de geplaatste gewone aandelen voor de duur van 18 maanden.

-- De Raad van Bestuur is aangewezen als bevoegd orgaan - onder goedkeuring
van de Raad van Commissarissen - tot het beperken of uitsluiten van het
voorkeursrecht van aandeelhouders, voor de duur van 18 maanden.

-- Machtiging is verleend aan de Raad van Bestuur - onder goedkeuring van de
Raad van Commissarissen - tot verkrijging anders dan om niet door
ForFarmers van eigen aandelen (ongeacht de soort) tot een maximum van 10%
van het geplaatste kapitaal van ForFarmers (bepaald ten tijde van de
Algemene Vergadering). Deze machtiging geeft de benodigde flexibiliteit
om onder meer de kapitaalstructuur te optimaliseren en/of verplichtingen
na te komen betreffende (certificaten van) aandelen-gerelateerde
beloningsplannen.

-- Het besluit is genomen tot intrekking van de gewone aandelen die
ForFarmers op enig moment houdt en om de Raad van Bestuur -- onder
goedkeuring van de Raad van Commissarissen -- te machtigen om die
intrekking te implementeren (waaronder begrepen de bevoegdheid om het
exacte aantal gewone aandelen dat wordt ingetrokken en de timing daarvan
te bepalen). De intrekking mag in een of meer tranches worden
geïmplementeerd.

-- Het besluit is genomen om het maatschappelijk kapitaal in de statuten van
ForFarmers te verlagen, om de intrekking van gewone aandelen in het
kapitaal van ForFarmers te kunnen uitvoeren.
Inkoopprogramma eigen aandelen ten behoeve van (certificaten van) aandelen-gerelateerde beloningsplannen en medewerkersparticipatieplannen

Aansluitend aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders en op basis van genoemde machtiging, heeft de Raad van Bestuur - met goedkeuring van de Raad van Commissarissen - besloten om op 18 april 2023 te starten met een inkoopprogramma van eigen aandelen ten behoeve van het nakomen door ForFarmers van haar verplichtingen onder de (certificaten van) aandelen-gerelateerde beloningsplannen en verplichtingen uit medewerkersparticipatieplannen 2022 voor maximaal 625.000 aandelen, voor een maximaal bedrag van EUR3.125.000,-. Het inkoopprogramma zal eindigen uiterlijk op 31 december 2023, of zoveel eerder als het programma is voltooid. De voortgang van dit inkoopprogramma zal wekelijks worden bekendgemaakt door middel van een persbericht.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations M: +31 6 10 94 91 61

E: caroline.vogelzang@forfarmers.eu www.globenewswire.com/Tracker?data=EM...
biobert
1
alida1
0
quote:

biobert schreef op 13 april 2023 23:38:

Met eigen kweek gewoon verder werken aan herstel, dat is het beste.
Helemaal mee eens. Maar herstel van vertrouwen zal ook hier te voet komen. Op het huidige koers niveau is het dividend goed.
ruchhouwer
0
Heb al eerder de verwachting uitgesproken maar naar mijn inschatting zit er groot nieuws aan te komen. Koers beweegt behoorlijk en zeker voor dit aandeel.
Consolidatie in deze sector is nodig maar voor wie is FF interessant
Money Never Sleeps
0
quote:

ruchhouwer schreef op 14 april 2023 16:23:

Heb al eerder de verwachting uitgesproken maar naar mijn inschatting zit er groot nieuws aan te komen. Koers beweegt behoorlijk en zeker voor dit aandeel.
Consolidatie in deze sector is nodig maar voor wie is FF interessant
Net een onderdeel verkocht dus de te betalen prijs voor de rest wordt steeds makkelijker te behappen.
alida1
0
quote:

Money Never Sleeps schreef op 16 april 2023 17:27:

[...]
Net een onderdeel verkocht dus de te betalen prijs voor de rest wordt steeds makkelijker te behappen.
En nu ook het dividend er nog af en met een intrinsieke waarde van €3.50 in 2021 is dit bedrijf een koopje.
alida1
0
ForFarmers houdt Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 5 juni 2023
Lochem, 19 april 2023

ForFarmers houdt Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 5 juni 2023

ForFarmers N.V. maakt bekend dat een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt gehouden op maandag 5 juni 2023, aanvang 11.00 uur op het kantoor van ForFarmers N.V., Kwinkweerd 12, 7241 CW Lochem (Twentezaal) in verband met de benoeming van de heer Rob Kiers tot lid van de Raad van Bestuur (COO). Het oproepbericht en de agenda met toelichting voor deze vergadering zijn beschikbaar via de corporate website van ForFarmers (www.forfarmersgroup.eu) onder Investors/Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:
Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations, M: +31 6 10 94 91 61
E: caroline.vogelzang@forfarmers.eu
alida1
2
INTERVIEW PIETER WOLLESWINKEL
‘We willen als ForFarmers onze leidende rol behouden’
Gisteren 16:25 uur - Wouter Baan
Met Pieter Wolleswinkel heeft ForFarmers uit eigen gelederen een CEO aangesteld voor de langere termijn. Hij mag het beursgenoteerde voerbedrijf de komende jaren door uitdagende tijden gaan leiden. Zijn benoeming begin april was een onverwachte wending, maar ergens geen verrassing. "Ik vind het een enorme eer om ForFarmers te mogen leiden. Het doel is om de vorig jaar aangepaste strategie gezamenlijk ten uitvoer te brengen."

Aan de benoeming van Wolleswinkel eerder deze maand ging heel wat vooraf. Na het vertrek van voormalig CEO Yoram Knoop in april vorig jaar vond ForFarmers een opvolger in de persoon van Chris Deen, die overkwam van Aviko. Wegens ziekte moest hij werk binnen enkele maanden neerleggen. Dit kwam ongelukkig uit, omdat ForFarmers toen juist bezig was om de strategie aan te passen. Vervolgens werd in november voormalig Fonterra-CEO Theo Spierings benoemd, maar ook hij legde het werk begin deze maand wegens persoonlijke omstandigheden neer. Daarop handelde de Raad van Commissarissen adequaat en werd Wolleswinkel aangesteld als de nieuwe CEO, hij was hiervoor operationeel directeur en verantwoordelijk voor de Nederlandse markt.
Gefeliciteerd met je benoeming als CEO van ForFarmers. Wat voor leider ben je en welke accenten wil je gaan leggen?
'Bedankt. Dat is een lastige vraag, om over jezelf te beantwoorden. Maar ik durf te stellen dat ik een man van de inhoud ben met hart voor de veehouderij. Het voerproces van inkoop tot verkoop – met alles wat daar tussen zit – intrigeert me enorm. Ik vind het een enorme eer om ForFarmers te mogen leiden. Het doel is om de vorig jaar aangepaste strategie gezamenlijk ten uitvoer te brengen. Kwalitatief goed voer leveren tegen een scherpe kostprijs is de basis. De huidige markten zijn uitdagend en competitief, dus creativiteit is geboden. Daarbij staan we als agrarische sector ook voor een groot duurzaamheidsvraagstuk, waar wij met onze kennis op het boerenerf graag praktisch vorm aan gaan geven.'

Door de vele wisselingen in het management oogde het de afgelopen maanden onrustig binnen ForFarmers. Hoe heb je dit zelf ervaren?
'Het vertrek van Chris Deen en Theo Spierings is onfortuinlijk. Binnen het management moesten taken herverdeeld worden, snel schakelen was daarbij noodzakelijk. Van buitenaf is er veel over ons gezegd en geschreven, vaak gebaseerd op aannames. Binnen ForFarmers hebben we dit anders ervaren en getracht de blik naar voren te houden. Dat is ons naar omstandigheden aardig gelukt.'

Valt het de Raad van Commissarissen nog te verwijten dat ze je niet direct na het vertrek van Yoram Knoop het vertrouwen hebben gegeven?
'Na het vertrek van Knoop snapte ik de afweging heel goed om de directie te versterken met een externe en ervaren bestuurder. Temeer om noodzakelijke wijzigingen door te voeren in de strategie die toen nog herijkt moest worden. Ik ben enorm trots dat ik ForFarmers nu mag gaan leiden.'

Het overeind houden van tonnen tegen marginale marges is niet heilig voor ons
Pieter Wolleswinkel

Een dag na je aantreden als CEO maakte ForFarmers bekend te vertrekken uit België. Je laat er geen gras over groeien, maar dit was vast toeval?
'Dat was inderdaad toeval. Hiermee waren we al maanden bezig. De reden om uit België te vertrekken is een strategische. De dieraantallen staan daar sterk onder druk, met name in de varkenshouderij als gevolg van Afrikaanse varkenspest. Met de stikstofmaatregelen op komst, is het logisch om te verwachten dat de krimp doorzet. Wij streven naar een leidende positie in een land. De overnamemogelijkheden in België waren, door de nog sterk gefragmenteerde voersector, niet passend en dus waren we aangewezen op organische groei. Toen we benaderd werden door Arvesta hebben we daarom besloten onze activiteiten te verkopen. Voor de buitenwacht was dit wellicht een flinke koersverandering, maar het overeind houden van de tonnen tegen marginale marges is niet heilig voor ons. Natuurlijk is het overeind houden van tonnages belangrijk, begrijp me niet verkeerd. Het is echter geen doel op zich. Wij streven naar een goede bezetting van onze fabrieken om efficiënt te kunnen produceren. Zeker in Nederland, wat onze belangrijkste markt is, willen we onze leidende rol behouden of uitbreiden.'

Uitbreiden zeg je, maar de dieraantallen in Nederland staan onder druk en jullie afzet loopt terug…
'De dieraantallen staan inderdaad onder druk. Toch achten wij het voor mogelijk om op eigen kracht te groeien, waar in het verleden de focus meer lag op overnames. Zelfstandige groei in marktaandeel in alle deelsectoren houden wij voor mogelijk, hoewel de markten zonder meer uitdagend zijn. Hierbij zetten we vanuit de circulaire gedachte sterk in op co-producten en ook biologische voeders. Daarbij kijken we ook of we stappen kunnen zetten in groeimarkten, zoals Polen. Dit doen we echter weloverwogen. Een nieuw land is geen doel op zich meer, zoals vorig jaar aangegeven in de aangepaste strategie.'

Ngo's als Milieudefensie doen vandaag de dag een 'moreel appèl' op CEO's van grote (agri)bedrijven om te verduurzamen. In hoeverre voel je externe druk?
'Ik ervaar geen druk door Tv-spotjes of wat dan ook, maar voel wel verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan een betrouwbaar en degelijk voedselsysteem. Het gros van het geproduceerde vlees, zuivel of eieren wordt geconsumeerd in de driehoek Berlijn, Parijs en London. Dat achten wij als lokaal produceren. Voedselproductie is cruciaal, mijn grootste zorg is dat Nederland als agrarisch land van netto-exporteur een importeur wordt. Hopelijk kunnen we dit borgen in een landbouwakkoord. Daarnaast is het voor mij helder dat we als sector moeten verduurzamen. Wij als ForFarmers willen daar graag een leidende rol in spelen. Denk daarbij aan het verlagen van soja in de rantsoenen. Een ander concreet voorbeeld is dat onze fabriek in Deventer sinds kort draait op biogas, op basis van mest van koeien die door ons gevoerd worden.'

Tot slot, de onrust op de grondstoffen- en energiemarkten is wat komen te liggen, maar de voerprijs is nog niet heel hard gedaald. Wat kunnen veehouders verwachten in de komende maanden?
'Vooruitkijken is in de huidige onzekere wereld onmogelijk, terugkijkend signaleer ik een daling. Hopelijk zet die trend door, maar de grondstoffenmarkten zijn ongewis. Denk aan de oorlog in Oekraïne en de spanningen tussen China en de Verenigde Staten. Wat vandaag actueel is, kan morgen achterhaald zijn. Feit is wel dat de volatiliteit in de afgelopen jaren flink is toegenomen, waardoor risicomanagement nog belangrijker is geworden.'

overgenomen uit boeren business.
trikkie
0
heb vandaag naar aanleiding van de dalende grondstofprijzen toch maar eens een positie ingenomen, verwacht dat de verrassing aan de bovenkant kan liggen de komende kwartalen.
aextracker
0
quote:

trikkie schreef op 21 april 2023 17:27:

heb vandaag naar aanleiding van de dalende grondstofprijzen toch maar eens een positie ingenomen, verwacht dat de verrassing aan de bovenkant kan liggen de komende kwartalen.
Daar kan je op Euro 2.84\aandeel geen buil meer aan vallen.
voda
0
PERSBERICHT: ForFarmers N.V.: Voortgang inkoopprogramma eigen aandelen ForFarmers

Lochem, 24 April 2023

ForFarmers N.V. (ForFarmers) heeft 25.342 aandelen ingekocht in de periode van 18 april 2023 tot en met 21 april 2023.

De aandelen zijn ingekocht met een gemiddelde prijs van EUR2,91 per aandeel, voor een totaalbedrag van EUR73.777. Deze inkopen zijn gedaan in overeenstemming met de machtiging verleend door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ForFarmers op 13 april 2023. De machtiging betreft de inkoop van eigen aandelen zodat ForFarmers haar verplichtingen kan nakomen die voortvloeien uit (certificaten van) aandelen-gerelateerde beloningsplannen en verplichtingen uit medewerkersparticipatieplannen 2022. Het gaat om maximaal 625.000 aandelen, voor een maximaal bedrag van EUR3.125.000,-.

Meer informatie over het inkoopprogramma is beschikbaar op de website van ForFarmers www.globenewswire.com/Tracker?data=xw... www.forfarmersgroup.eu.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

www.globenewswire.com/Tracker?data=bs... Download de wekelijkse rapportage voortgang inkoopprogramma.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations

T: 0031 573 288 194 M: 0031 6 10 94 91 61

E: www.globenewswire.com/Tracker?data=EO... caroline.vogelzang@forfarmers.eu

Over ForFarmers N.V.

ForFarmers N.V. is een internationale onderneming die complete en innovatieve voeroplossingen biedt voor de veehouderij. Met haar missie 'For the Future of Farming' zet ForFarmers zich in voor de continuïteit van het boerenbedrijf en een verdere verduurzaming van de agrarische sector.

ForFarmers is met een afzet van circa 9 miljoen ton diervoeders op jaarbasis marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers. De omzet bedroeg in 2022 circa EUR 3,3 miljard.

ForFarmers N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

ForFarmers N.V., Postbus 91, 7240 AB Lochem, T: +31 (0)573 28 88 00, F: +31 (0)573 28 88 99,

www.globenewswire.com/Tracker?data=C3... info@forfarmers.eu, www.globenewswire.com/Tracker?data=xw... www.forfarmersgroup.eu
aextracker
1
Tijd voor een inhaal rally nu de bestuurs perikelen en energie & inputkosten gerelateerde inflaties zo goed als achter de rug zijn.
Hoop dat FF zo slim is geweest de energie contracten t\m 2026 op verwachte energie behoefte in te dekken op de termijnmarkt.
Veel goedkoper zal het de komende 12 maanden niet meer noteren.
Op naar For Farmers marge verruiming bij dalende kosten en handhavende verloop\voederprijzen.
Dan nog wat akties van de CEO afwachten om laag renderende \ stagnerende business af te stoten en met de cash die wordt binnen geharkt wat leuke tot de verbeelding sprekende overnames te gaan doen, danwel spraakmakende projecten in de publiciteit te brengen.
352 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 2,405
Verschil +0,015 (+0,63%)
Hoog 2,415
Laag 2,380
Volume 38.546
Volume gemiddeld 135.783
Volume gisteren 91.852