Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

plusmin
4
quote:

josti5 schreef op 25 april 2023 11:39:

[...]

Voor de zoveelste keer zit je er naast.

Ik heb geen sympathie voor die hele rotoorlog daar, voor geen enkele oorlog, en een grote antipathie tegen ieder militair-industrieel complex (of het nu Rusland, China of Amerika heet) dat miljarden verdient, terwijl honderdduizenden jonge mannen sneuvelen dan wel voor hun leven lichamelijk en/of geestelijk gehandicapt zijn, terwijl de halve wereldbevolking honger en/of dorst lijdt.
Geloof je het zelf nog?
Dan ben je de enige
Mdv
7
quote:

Frilo schreef op 25 april 2023 11:22:

[...]

Dus volgens jou mag zoiets hier niet kenbaar gemaakt worden want anders ben je pro-Putin ??
Eenoog is koning in het land der blinden .
Dus josti is onze eenoog hier Frilo? Schei toch uit man, deze hele idiote oorlog is één grote gruweldaad van Rusland isw met Wagner, er zullen vast meer misstappen zijn Oekraïners zijn, volkomen begrijpelijk gezien het leed wat ze word aangedaan door een bende criminelen
pakman
2
quote:

Freemoneyforever schreef op 25 april 2023 12:03:

Amerikanen houden sterk rekening met mislukken Oekraïens offensief

De Amerikaanse regering houdt sterk rekening met het mislukken van het langverwachte tegenoffensief van Oekraïne. Dat meldt Politico. Volgens BNR's buitenlandcommentator Bernard Hammelburg heeft dat te maken met de binnenlandse politiek in de Verenigde Staten.

De Russische troepen lijken een Oekraïens offensief te verwachten en graven zich derhalve flink in, constateert Hammelburg. Temeer omdat de Amerikanen op hun beurt een soort garantie hebben gegeven Oekraïne door het offensief heen te helpen, 'en ook verder', stelt hij. 'Maar Biden krijgt steeds meer signalen van zijn eigen staf dat er rekening gehouden dient te worden met een mogelijke mislukking.'

En dat moet ook, omdat de steun voor Oekraïne - die de Amerikaanse president Joe Biden tot nu toe kreeg - in het Amerikaanse Congres in dreigt te zakken volgens Hammelburg. 'Vooral aan Republikeinse kant', zegt hij. 'Dus als het offensief mislukt, dan vrezen de adviseurs van Biden dat er in het Huis van Afgevaardigden een flinke terugslag.'

Grote kringen

Mochten de Amerikanen hun onvoorwaardelijke steun reduceren of zelfs helemaal intrekken, dan heeft dat ook directe gevolgen voor de houding van de Europese landen, denkt Hammelburg. 'Als ze constateren dat Amerika begint terug te krabbelen, dan zullen de Europese landen meer richting bestandsonderhandelingen denken in plaats van wapenleveranties', vervolgt hij. 'Dus het kan enorme gevolgen hebben.'

Mits het offensief er daadwerkelijk komt. Volgens Hammelburg bestaat de mogelijkheid dat Oekraïne druk bezig is met een afleidingsmanoeuvre. De Oekraïense oversteek van de Djnepr-rivier nabij Cherson zou zomaar een doelgerichte actie kunnen zijn om de Russen op het verkeerde been te zetten. 'Alle berichten moeten gezien worden in het kader van strategie', zegt hij. 'In een oorlog is communicatie een onderdeel daarvan, en dus ook hetgeen dat je lekt.' Derhalve kan het mogelijk gekunstelde sombere beeld van de Amerikanen een tactiek zijn.
www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1051...
wat een L.l verhaal van deze man , 1 off zal 100% slagen met het materiaal die ze zo aanstonds in bezit hebben daardoor zal rekruteren v nieuwe Orc's flink achterblijven waardoor de kans bestaat op omver werpen regime Puthler 2 steun is onvoorwaardelijk immers Europa weet wat er op het spel staat cq elke european met een beetje gezond verstand Freedom/democratie
Freemoneyforever
0
quote:

pakman schreef op 25 april 2023 12:31:

[...]
wat een L.l verhaal van deze man , 1 off zal 100% slagen met het materiaal die ze zo aanstonds in bezit hebben daardoor zal rekruteren v nieuwe Orc's flink achterblijven waardoor de kans bestaat op omver werpen regime Puthler 2 steun is onvoorwaardelijk immers Europa weet wat er op het spel staat cq elke european met een beetje gezond verstand Freedom/democratie
U bent kennelijk goed geïnformeerd.....

Voor mij geldt: eerst zien, dan geloven.
ffff
3
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 april 2023 08:46:

[...]

Voor degenen die Ed niet kennen: Ed is gek op Rusland en China en is de grootste Amerika-hater op dit forum. Hij is gek op complottheorieën en is een vriendje van Josti.

Omdat hij een perma-pessimist is, koopt hij al sinds ca 2011 uitsluitend put-opties en dat heeft hem grote verliezen opgeleverd.
Toch zo leerzaam die moderatie alhier.

Natuurlijk met veel interesse al die postings gelezen. En...... de zoveelste schorsing. Toch de effectiefste en gemakkelijkste manier om mensen met een wat ander inzicht de mond te snoeren.

Zie de reacties op de postings van Ed. Allemaal zo leerzaam. En zie het gezuig van DZR, dat dan weer wel gewoon blijft staan.

Tenslotte mensen: Ik vind werkelijk dat wij vooral door de communisten van Nazi-Duitsland bevrijd zijn. Dankzij de offers en inzet gedurende vijf, zes jaren van de communisten.

Dat ondertussen ook de geallieerden een grote bijdrage aan onze bevrijding hebben geleverd, staat buiten kijf en verdient waardering en respect. Maar, beste mensen, evenzogoed verdienen die miljoenen Russen uit 1939-1945 die Estland, Letland, Litauwen, Polen, de concentratiekampen bevrijdden ons respect en is het kotsmisselijkmakend dat de standbeelden voor die helden van toen nu gesloopt worden.

Nederland had in juni 1945 als belangrijkste krant....precies een communistisch blad. Daarna volgde de koude oorlog en werd de pers bijgestuurd en bijgewerkt en anno 2023 slikken wij de hysterie over Chinese ballonnetjes in de Amerikaanse lucht.

Fantastisch dat de Amerikanen de Oekraïners zo enorm bij willen staan,...........Maar verdomde goed oppassen dat wij, West- Europa niet een puur vazalstaat van de USA worden. Dank, moedige communisten voor de grootste bijdrage aan de bevrijding van Europa van de Nazi's Dank... en nooit vergeten of wegdriukken.

Ennuh Ed, sterkte, maar monden worden hier wel degelijk gesnoerd. Gelukkig dat Elon wat meer ruimte laat voor andere opvattingen.

Peter
DeZwarteRidder
1
Oekraïners testen Russen met ‘steekproeven’: militairen steken scheidingsrivier Dnjepr over

Rusland is zich in Oekraïne aan het ingraven voor het alom verwachte Oekraïense tegenoffensief. Er zou daarom al enige weken zijn overgeschakeld van offensieve naar defensieve tactieken, aldus de Britse inlichtingendienst. Oekraïne is al met een eerste ‘proefaanval’ begonnen bij Cherson, maar het uiteindelijke doel ligt volgens oud-luitenant-generaal Mart de Kruif heel ergens anders.
Bob van Huët 25-04-23, 11:27 Laatste update: 11:32

Het hoofd van de Oekraïense inlichtingendienst, Kyrylo Boedanov, zei dit weekend in een interview ook dat Rusland ‘in alle gevechtsgebieden behalve Bachmoet is overgeschakeld op defensieve posities’.

Goed nieuws in ieder geval voor de bij bosjes vallende Russische soldaten. Mede door de tactische omschakeling zou het aantal dagelijkse gewonden en gesneuvelden aan Russische zijde deze maand met 30 procent zijn gedaald. In zijn dagelijkse briefing stelt het Britse ministerie van Defensie dat die daling waarschijnlijk ook te maken heeft met het einde van het Russische winteroffensief. Nu ook het zwaarbevochten en door Oekraïne taai verdedigde Bachmoet nog steeds standhoudt, zou dat offensief behoudens wat beperkte terreinwinst grotendeels zijn mislukt.

Russische bloggers melden in dat verband dat het Kremlin zou hebben besloten weer een aantal ‘falende’ generaals te vervangen. Volgens Britse bronnen is Rusland de troepen nu vooral aan het voorbereiden op het alom verwachte tegenoffensief van Oekraïne. Waar dat zal losgaan is overigens nog steeds de vraag.
Evacuatie

Volgens Oekraïense bronnen zou Rusland zijn gestart met de evacuatie van burgers uit de gebieden onder Cherson, aan de overkant van de rivier Dnjepr. De evacuatie komt daags nadat Oekraïense troepen de rivier - die beide legers scheidt - hebben overgestoken. Veel analisten denken dat het om ‘steekproeven’ gaat waarbij de Oekraïners de Russische reactie willen testen.

Mijn inschat­ting is dat Oekraïne het meest waarschijn­lijk toch richting Melitopol zal gaan
Mart de Kruif, oud-luitenant-generaal van de Koninklijke Landmacht

‘Schijnaanval’

,,Ik denk ook niet dat dit het grote tegenoffensief is, eerder een schijnaanval, zegt oud-luitenant-generaal van de Koninklijke Landmacht Mart de Kruif. ,,Als je over de Dnjepr gaat, wat overigens best wel knap is, kan dat dus heel goed een nevenaanval zijn, want daarmee bind je wel alle Russische eenheden die in de buurt van Cherson zitten. Mijn inschatting is dat Oekraïne het meest waarschijnlijk toch richting Melitopol zal gaan om de Russische bevoorradingslijnen naar de Krim - dat tachtig kilometer verderop ligt - af te snijden. Ik wil niet zeggen dat de aanval op Melitopol er ook definitief komt, maar in ieder geval leiden ze zo de aandacht af van waar ze hun zwaartepunt van het offensief gaan leggen.”

De Krim heroveren is te hoog gegrepen, denkt De Kruif: ,,Dan gaat Poetin met kernwapens rammelen en het is ook lastig want je moet over twee landtongen heen. Oekraïne heeft een schaarse offensieve capaciteit en die zullen ze inzetten bij wat echt cruciaal is en dat is niet de verovering van de Krim.’’

Eerder voorzag De Kruif dat het Oekraïense tegenoffensief in mei of juni zou beginnen, dat denkt hij nog steeds. ,,Alles hangt de komende weken af van hoe ver de Oekraïners zijn met de voorbereiding van hun offensief. Als je begint moet je minstens twee, drie weken je munitie op voorraad hebben, anders heeft het geen zin. Niemand weet of dat zo is.’’
DeZwarteRidder
0
LIVE | Kremlin ontkent dat Russische president Poetin dubbelganger inschakelt

OORLOG OEKRAÏNE

Moskou heeft ontkend dat de Russische president Vladimir Poetin een dubbelganger inschakelt voor publieke verschijningen. Dat werd herhaaldelijk gesuggereerd in Oekraïne. En Rusland heeft naar schatting 500 miljard roebel (zo’n 5,5 miljard euro) nodig voor de ontwikkeling van een droneproject dat Poetin in februari lanceerde. Lees erover in ons liveblog
Buitenlandredactie 25 apr. 2023

- De Europese Unie stuurt een niet-militaire missie van onder meer cyberexperts naar Moldavië. Ze moeten het land, dat een wankele westersgezinde regering heeft, helpen Russische ondermijningspogingen te pareren.

- De Estse premier Kaja Kallas heeft maandag tijdens haar eerste bezoek aan Oekraïne opgeroepen nog dit jaar te starten met onderhandelingen over de EU-toetreding. Ze gaf echter toe dat het ‘een lastig proces’ zou worden en dat het land ‘100 procent’ van de EU-voorwaarden moet vervullen

- De leider van de Russische Wagner Groep heeft gedreigd dat het huurlingenleger bij gevechten in Oekraïne geen soldaten meer gevangen zal nemen. In plaats daarvan zullen gevangen Oekraïense troepen allemaal worden gedood.

- Verschillende media melden dat Oekraïense troepen de rivier de Dnipro bij Cherson zijn overgestoken. De geluiden voeden de speculaties over een langverwacht tegenoffensief van de Oekraïners.
objectief
2
quote:

ffff schreef op 25 april 2023 12:42:

[...]

Zie de reacties op de postings van Ed. Allemaal zo leerzaam. En zie het gezuig van DZR, dat dan weer wel gewoon blijft staan.

Ik lees best veel postings, maar van Ed heb ik nog nooit gehoord. Maar sommige posters overdrijven weleens.
Mdv
3
quote:

ffff schreef op 25 april 2023 12:42:

[...]

Toch zo leerzaam die moderatie alhier.

Natuurlijk met veel interesse al die postings gelezen. En...... de zoveelste schorsing. Toch de effectiefste en gemakkelijkste manier om mensen met een wat ander inzicht de mond te snoeren.

Zie de reacties op de postings van Ed. Allemaal zo leerzaam. En zie het gezuig van DZR, dat dan weer wel gewoon blijft staan.

Tenslotte mensen: Ik vind werkelijk dat wij vooral door de communisten van Nazi-Duitsland bevrijd zijn. Dankzij de offers en inzet gedurende vijf, zes jaren van de communisten.

Dat ondertussen ook de geallieerden een grote bijdrage aan onze bevrijding hebben geleverd, staat buiten kijf en verdient waardering en respect. Maar, beste mensen, evenzogoed verdienen die miljoenen Russen uit 1939-1945 die Estland, Letland, Litauwen, Polen, de concentratiekampen bevrijdden ons respect en is het kotsmisselijkmakend dat de standbeelden voor die helden van toen nu gesloopt worden.

Nederland had in juni 1945 als belangrijkste krant....precies een communistisch blad. Daarna volgde de koude oorlog en werd de pers bijgestuurd en bijgewerkt en anno 2023 slikken wij de hysterie over Chinese ballonnetjes in de Amerikaanse lucht.

Fantastisch dat de Amerikanen de Oekraïners zo enorm bij willen staan,...........Maar verdomde goed oppassen dat wij, West- Europa niet een puur vazalstaat van de USA worden. Dank, moedige communisten voor de grootste bijdrage aan de bevrijding van Europa van de Nazi's Dank... en nooit vergeten of wegdriukken.

Ennuh Ed, sterkte, maar monden worden hier wel degelijk gesnoerd. Gelukkig dat Elon wat meer ruimte laat voor andere opvattingen.

Peter
Weet je nog Peter dat Stalin een pact met Hitler sloot? Of heb je dat gemist op school? Stalin vermoorde miljoenen Russen in een niets ontzient offensief omdat hij bang was dat de geallieerden het grootste deel van Europa zouden bevrijden, heb je dat ook gemist Peter?
Lees de geschiedenis Peter, Stalin was nog veel erger dan Poetin
Freemoneyforever
1
quote:

Mdv schreef op 25 april 2023 12:56:

[...]
Weet je nog Peter dat Stalin een pact met Hitler sloot? Of heb je dat gemist op school? Stalin vermoorde miljoenen Russen in een niets ontzient offensief omdat hij bang was dat de geallieerden het grootste deel van Europa zouden bevrijden, heb je dat ook gemist Peter?
Lees de geschiedenis Peter, Stalin was nog veel erger dan Poetin
Het verdrag van München

Op 30 september 1938 keert de Britse premier Neville Chamberlain terug van een conferentie in München. Hij heeft samen met Frankrijk en Italië een verdrag met Hitler gesloten. Daarin staat dat Hitler Sudetenland, het overwegend Duitstalige deel van Tsjechoslowakije, bij het Duitse Rijk mag voegen. In ruil daarvoor ziet Hitler er vanaf Tsjechoslowakije helemaal in te nemen.

Later die dag houdt Chamberlain een toespraak waarin hij zegt: ‘Een Britse premier is uit Duitsland teruggekeerd en hij brengt een eervolle vrede. Ik geloof dat het nu vrede is in onze tijd.’ Hij denkt dat een oorlog tussen Duitsland en Groot-Brittannië voorkomen is. Maar veel mensen geloven daar niet in. Het Verdrag van München staat symbool voor een politiek van toegeven en verzoenen (appeasement). In hun pogingen oorlog te voorkomen, gaan de Britten en de Fransen keer op keer mee in de eisen van Hitler.

www.annefrank.org/nl/timeline/53/het-...
ffff
1
Kom op Fred,

Nu post je toch werkelijk een posting waarbij je aangeeft dat je geheugen zwaar tekort gaat schieten. Ik zal maar een medisch woord niet gebruiken.

Ed behoort tot bekende, zeker ook gereputeerde posters, die het vooral over belangrijke beleggingsonderwerpen had en die vaak de moeite waard waren om GOED te lezen. Ennuh, in die periode postte jij hier in de KK ook al.

Denk nog maar eens goed na, Fred en anders toch eens jezelf de vraag stellen.....

Jammer dat Ed ook al geschorst is. Inmiddels een aardig legertje alhier.....

Peter
ffff
2
MDV,

De misdaden van Stalin zijn mij goed bekend, maar dan blijft TOCH gewoon overeind staan, dat de communisten onder Stalin WEL uiteindelijk de grootste bijdrage hebben geleverd om Hitler te verslaan......

Geschiedenis is niet zwart- wit, MDV. Geschiedenis kent vele aspecten en het is maar net waar je de nadruk op legt en wat je jaren later verdoezelt..

Peter
objectief
1
quote:

ffff schreef op 25 april 2023 12:59:

Kom op Fred,

Nu post je toch werkelijk een posting waarbij je aangeeft dat je geheugen zwaar tekort gaat schieten. Ik zal maar een medisch woord niet gebruiken.

Ed behoort tot bekende, zeker ook gereputeerde posters, die het vooral over belangrijke beleggingsonderwerpen had en die vaak de moeite waard waren om GOED te lezen. Ennuh, in die periode postte jij hier in de KK ook al.

Nee, helaas nooit iets van die persoon gelezen. En schorsing is een eigen keuze, dan heb je bewust een grens overschreden.
ffff
1
plusmin
4
quote:

ffff schreef op 25 april 2023 12:42:

[...]
Tenslotte mensen: Ik vind werkelijk dat wij vooral door de communisten van Nazi-Duitsland bevrijd zijn. Dankzij de offers en inzet gedurende vijf, zes jaren van de communisten.

Dat ondertussen ook de geallieerden een grote bijdrage aan onze bevrijding hebben geleverd, staat buiten kijf en verdient waardering en respect.
Je vergeet voor het gemak even dat die communisten vooral konden doorvechten dankzij krankzinnige hoeveelheden materiaal dat die vervloekte Yanks hun leverden?
ffff
3
Plusmin,

Is mij allemaal tot in de details zelfs bekend. Maar Plusmin, klinkt het niet wat cynisch.....Laat die communisten nu maar eerst drie jaar tegen die ellendige Nazi's vechten en wel degelijk de omslag veroorzaken en wij Amerikanen leveren dan wel materieel.......Precies zoals nu de Oekraïners het vuile, werk mogen en moeten opknappen om de agressor te verslaan. Materieel leveren is toch drie graden minder betrokken, dan dagelijks je mensen zien sneuvelen...

Peter
[verwijderd]
5
quote:

objectief schreef op 25 april 2023 13:02:

[...]

En schorsing is een eigen keuze, dan heb je bewust een grens overschreden.
Pardon? Dan ken je Henk niet. Die is volstrekt onberekenbaar.
Of misschien ken je Henk, of Henk jou, juist wél.
Wie niet geschorst wordt daar heeft hij iets mee.
Hoef je niet trots op te zijn, zou juist schaamte bij je op moeten roepen.
Beur
2
quote:

josti5 schreef op 25 april 2023 11:39:

[...]

Voor de zoveelste keer zit je er naast.

Ik heb geen sympathie voor die hele rotoorlog daar, voor geen enkele oorlog, en een grote antipathie tegen ieder militair-industrieel complex (of het nu Rusland, China of Amerika heet) dat miljarden verdient, terwijl honderdduizenden jonge mannen sneuvelen dan wel voor hun leven lichamelijk en/of geestelijk gehandicapt zijn, terwijl de halve wereldbevolking honger en/of dorst lijdt.
Punt is dat het zo redelijk en constructief klinkende "praten" bij veel mensen kan werken maar bij sommige lieden geen enkele zin heeft.
Had Churchill op een gegeven moment toch maar moeten gaan "praten" met Hitler toen zijn luchtmacht Engeland binnenviel en Londen bombardeerde? Probeer jij misschien ook eerst te gaan praten met de rover wanneer je ziet dat hij jouw buurvrouw berooft?

Nog afgezien van de ethische aspecten van jezelf afzijdig houden hou je indirect de machtswellusteling c.q. het roversgilde in stand. Kan het zich tot een steeds verder uitdijend gezwel ontwikkelen. Met als vervelende consequentie dat je jezelf helaas steeds beter zal moeten (be-)wapenen omdat dit soort lieden in jouw directe omgeving nou eenmaal altijd meer willen. Grenzeloos hebzuchtig zijn.
Daar helpt de antipathie van jou en anderen tegen het militair-industrieel complex geen moedertje lief aan. Je ziet nu ook de voor Putin ongewenste gevolgen van zijn agressie: uitbreiding van de NAVO terwijl hij juist de invloed daar van probeerde in te perken.
luchtschip
6
quote:

ffff schreef op 25 april 2023 13:02:

MDV,

De misdaden van Stalin zijn mij goed bekend, maar dan blijft TOCH gewoon overeind staan, dat de communisten onder Stalin WEL uiteindelijk de grootste bijdrage hebben geleverd om Hitler te verslaan......

Geschiedenis is niet zwart- wit, MDV. Geschiedenis kent vele aspecten en het is maar net waar je de nadruk op legt en wat je jaren later verdoezelt..

Peter
Stalin heeft de door Hitler bezette gebieden bevrijd, maar wel om die bezetting te vervangen door Russische bezetting van die gebieden, met communistische onderdrukking
De bevolking van Polen, Oost Duitsland en andere landen is per saldo niet bevrijd, maar is er gewoon van bezetter gewisseld

Stalin heeft van de US enorm veel materiaal gekregen ( militaire voertuigen, wapens ) middels een US lend--lease project
Zonder deze steun had Stalin nooit de Duitse bezetters kunnen verdrijven

Vergeet niet dat WWII is begonnen door een pact tussen Von Ribbentrop en Molotov

Duitsland en de Sovjet-Unie verdelen Europa

Een week na de ondertekening viel Duitsland op 1 september 1939 Polen binnen en begon de Tweede Wereldoorlog.
Op 17 september 1939 viel de Sovjet-Unie Polen uit het oosten binnen om haar deel van de buit binnen te halen: het land dat de Russen waren kwijtgeraakt in de Pools-Russische Oorlog van 1919-1921.

De Russische legers ontmoetten de Duitse, en vierden hun samenwerking met een grote parade in Brest-Litovsk, dat nu opnieuw een Russische stad aan de Duitse grens was geworden.

Op orders van Stalin werden vervolgens tienduizenden Poolse officieren en intellectuelen vermoord in Katyn, met het oog op het breken van het Poolse verzet tegen de Russische overheersing.

Anderhalf miljoen Polen, namelijk alle Polen die in het terug genomen gebied woonden, werden daarnaast verbannen naar Siberië. De Duitse legers die ver naar het oosten waren opgerukt trokken zich terug achter de demarcatielijn, wat aanleiding was tot gemor onder Duitse generaals die (uiteraard) de geheime protocollen bij het verdrag niet kenden.

De volgende stap was de bezetting door de Sovjet-Unie van Estland en Letland. Ook Litouwen werd door de Sovjets bezet: dit land was conform het pact aanvankelijk aan Duitsland toegewezen, maar het werd (met uitzondering van het reeds door Duitsland bezette Memelland) geruild tegen een gebied in Centraal-Polen. Later zouden Finland en delen van Roemenië volgen. Al deze gebieden hadden aan het tsaristische Rusland toebehoord.

nl.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbent...
pakman
4
Freemoneyforever en ffff - jullie vergeten dat de Ukraine zijn Kernbommen heeft ingeruild voor altijd durende Vrede tussen beide landen, de REST mr dan ook ALLES is bijzaak wat jullie proclameren cq de mensen hier willen uitleggen , was dit niet gedaan door Ukraine had Puthler het uberhaupt NOOIT in zijn sh.thead gehaald om dit land aan te vallen
63.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2101 2102 2103 2104 2105 2106 2107 2108 2109 2110 2111 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.688,80 -0,83%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.900,75 -0,73%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.397,39 +0,76%
 EUR/USD 1,0651 +0,07%
 WTI 82,34 +0,32%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%