Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Winst BAM onder druk

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Meldingen van DWS in bouwers BAM en Heijmans
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 mei 2023 09:03
    Update: Winst BAM onder druk

    Lagere bijdrage Nederlandse tak en verstoringen in aanvoerketen.

    (ABM FN-Dow Jones) Bouwbedrijf BAM heeft in het eerste kwartaal de winst fors zien teruglopen. Dat meldde BAM donderdag met de kwartaalcijfers.

    Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen, amortisatie, herstructureringskosten en een eenmalig pensioeneffect, daalde van 97,3 miljoen naar 57,9 miljoen euro. Dit betekende een terugval van de marge van 6,3 naar 4,0 procent, exclusief bijzondere posten. Over het boekjaar 2022 bedroeg de gecorrigeerde marge nog 5,3 procent.

    Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat in het eerste kwartaal van 2022 er per saldo voor 37 miljoen euro aan eenmalige positieve posten waren, namelijk een schikking van 16 miljoen euro voor de zeesluis in IJmuiden, een herwaardering van 11 miljoen euro voor hedge-instrumenten en 10 miljoen euro aan bijdragen door onderdelen die inmiddels zijn gedesinvesteerd. Daar staat dit jaar dan wel weer een verkocht kantoorproject in het VK tegenover. BAM wilde echter niet aangeven hoe groot deze meevaller is.

    Het resultaat liep terug door onder meer een lagere bijdrage van de Nederlandse tak, vanwege de aanhoudende impact van de verstoringen in de aanvoerketen, vertragingen bij niet-residentiele projecten en een zwakkere residentiele markt. De resultaten uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland verbeterden juist ten opzichte van een jaar eerder.

    De omzet van BAM daalde op jaarbasis van 1,55 miljard naar 1,45 miljard euro en de orderportefeuille liep terug van 12,38 miljard naar 9,95 miljard euro. Eind 2022 bedroeg de orderportefeuille nog 10,03 miljard euro.

    "BAM is in goede vorm om te profiteren van de sterke marktpositie en structurele groeikansen", aldus CEO Ruud Joosten. "Ondanks de tegenwind door een onzekere macro-economische en geopolitieke situatie, blijven we op schema met onze strategie."

    Over de ontwikkeling van de orderportefeuille stelde Joosten tevreden te zijn, waarbij de focus wordt gelegd op contracten met een gezonde risicorendementsverhouding. "We zien aantrekkelijke kansen in de markt, door de vraag naar decarbonisatie, vitale infrastructuur en duurzame gebouwen."

    BAM stelde op schema te liggen met de strategische doelstellingen voor 2023.

    De kapitaalratio verbeterde verder tot 22,6 procent aan het einde van het kwartaal tegen 21,2 procent eind 2022. De liquiditeitspositie noemde BAM solide met 0,7 miljard euro.

    BAM liet verder weten dat het onderzoek van de Fiod en het Openbaar Ministerie naar mogelijke onregelmatigheden bij enkele reeds opgeleverde projecten nog steeds loopt en dat de uitkomst onzeker is. "De financiële impact ervan kan niet worden ingeschat, maar kan materieel zijn", zei BAM hierover. In 2020 kondigde BAM aan om de activiteiten buiten West-Europa te staken vanwege 'een gebrek aan perspectief.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. IEX - Forummoderator 4 mei 2023 10:15
    quote:

    Vreopaar schreef op 4 mei 2023 08:37:

    [...]

    Wees zorgvuldig en pas in ieder geval de header aan.
    Nogmaals.

    Dit artikel is van het internationale persbureau ABM FN-Dow Jones. Het wordt automatisch geplaatst op onze websites zonder enige ingreep van IEX.
    Wij kunnen niet ingrijpen in artikelen van persbureaus.

    Als u vindt dat er zaken onjuist worden voorgesteld, hebt u alle ruimte om dat in uw commentaar aan te geven.

    Groet Henk
  3. pindakaas 4 mei 2023 13:44
    quote:

    keljans 123 schreef op 4 mei 2023 08:53:

    dit zie je toch mijlenver aankomen.
    de schuld niet bij anderen leggen.
    Een belegger die de krant leest heeft toch wel al enige tijd in de gaten dat de bouwsector een lastigere tijd tegemoet gaat?
    Zowel bij woningbouw als bij infraprojecten. De topjaren liggen nu even achter ons... Margedruk is dan niet onverwacht toch?
  4. Centenkwestie 5 mei 2023 09:12
    Dit artikel reageert alleen op de totaalcijfers. Dat leidt tot een m.i. verkeerde conclusie.
    In het eerste kwartaal van 2022 had BAM een aantal flinke eenmalige meevallers. Zonder die meevallers is het ebitda-resultaat van het eerste kwartaal dit jaar vrijwel gelijk aan dat van vorig jaar.
    Dat is zelfs wat beter dan ik verwachtte.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,794 15 apr
-0,032 -0,84%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links