Corbion « Terug naar discussie overzicht

Corbion 2023

743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
seance
0
quote:

Suc6trader schreef op 3 mei 2023 08:43:

Nieuwe business in voedingssupplementen zal de koers een flinke boost geven denk ik!
ik dacht dat dat spul in de vs al op de markt was.
verkoop is niet verbijsterend want het is duur.
[verwijderd]
0
quote:

keljans 123 schreef op 3 mei 2023 08:48:

[...]

ik dacht dat dat spul in de vs al op de markt was.
verkoop is niet verbijsterend want het is duur.
Wel mooie marges
seance
0
quote:

Suc6trader schreef op 4 mei 2023 08:46:

[...]

Wel mooie marges
misschien slaat het in europa goed aan.
is ook een grote markt.
pipsi
0
Corbion voltooit milieubeoordelingen bij alle vijf melkzuurproductiefabrieken, waardoor het bedrijf klanten gegevens over de ecologische voetafdruk kan verstrekken; bedrijf werkt aan levenscyclusanalyses voor 100% van zijn producten tegen 2025

5 mei 2023 ( persbericht ) –

De wereldwijde leider op het gebied van melkzuur kan nu ISO 14040/44- en ISO 14067-conforme gegevens over de ecologische voetafdruk aan zijn klanten leveren, waardoor ze de milieu-impact van hun producten kunnen beoordelen en de voortgang van hun klimaatreductiedoelstellingen kunnen rapporteren.

Corbion , een belangrijke leverancier van ingrediënten aan fabrikanten van voedingsmiddelen en industriële producten over de hele wereld, heeft nu levenscyclusanalyses (LCA's) voltooid voor alle producten van zijn vijf productielocaties voor melkzuur en derivaten in Nederland , Spanje , Verenigde Staten , Brazilië En Thailand . Na onlangs zijn analyse voor melkzuurderivaten geproduceerd in Montmeló van het bedrijf te hebben afgerond, Spanje faciliteit, Corbion heeft de ontmoedigende taak volbracht om de milieu-impact te kwantificeren die gepaard gaat met de productie van alle producten op basis van melkzuuringrediënten in zijn portfolio.

Met deze mijlpaal hebben Corbion LCA's nu betrekking op ongeveer 80 procent van de producten in haar portfolio. Het doel is om LCA-gegevens te hebben van 100 procent van de producten Corbion produceert in 2025.

"Het voltooien van een uitgebreide LCA is een grote onderneming," zei Diana Visser , VP Duurzaamheid bij Corbion , "en nu hebben we LCA's voor alle fabrieken waar we melkzuur en derivaten produceren. Dat is goed nieuws voor Corbion klanten omdat dit betekent dat we belangrijke gegevens kunnen verstrekken om hen te helpen de milieueffecten van hun eindproducten nauwkeuriger te beoordelen. Meestal is dat soort gedetailleerde informatie gewoon niet voor hen beschikbaar."

Een levenscyclusanalyse is een uitgebreide analyse van de milieu-impact van een product of proces, van grondstofwinning tot verwijdering. Zonder LCA's uit te voeren, is het voor geen enkel bedrijf mogelijk om volledig geïnformeerde beslissingen te nemen om de duurzaamheid van zijn producten te verbeteren. van Corbion ISO-naleving en haar inzet om nauwkeurige en betrouwbare gegevens aan klanten te verstrekken, zijn uitingen van haar toewijding aan transparantie, wetenschappelijke nauwgezetheid en het gebruik van geavanceerde methoden in haar streven naar verbeterde duurzaamheid.

Corbion klanten gericht op productemissies ontvangen een uitsplitsing van de CO2-voetafdruk in overeenstemming met ISO 14067; biogene kooldioxide-opnamewaarden worden afzonderlijk bekendgemaakt, samen met alle broeikasgasemissies die stroomopwaarts en ter plaatse vrijkomen. Dit geeft klanten de mogelijkheid om alleen de 'cradle-to-gate'-emissiewaarde te gebruiken, of ook rekening te houden met de opname van biogene koolstof die vrijkomt aan het einde van de levensduur, op basis van de doelstellingen van hun eigen onderzoek.

"We zijn blijven werken aan het voltooien van deze LCA's omdat het zo'n essentieel onderdeel is van ons streven naar transparantie," mevrouw Visser toegevoegd. "Onze klanten hebben nauwkeurige gegevens en de onverbloemde waarheid nodig om effectieve beslissingen te kunnen nemen. Daarom maken we onze berekeningen en analyses in overeenstemming met de relevante ISO-normen en zorgen we ervoor dat we geen uitspraken doen die misleidend kunnen zijn voor klanten. Wij geloven in duidelijkheid is een sleutel tot vooruitgang."

www-industryintel-com.translate.goog/...
pipsi
0
Corbion maakt gebruik van algenfermentatie om omega-rijke oliën te ontwikkelen.

04 mei 2023 --- Corbion betreedt het gebied van menselijke voeding met producten op basis van algen die rijk zijn aan omega 3 en omega 9, waarbij ecologische duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Het productassortiment is gemaakt van verschillende oliën, waardoor fabrikanten van voedingssupplementen kunnen werken met bouwstenen voor precisie en hogere concentraties.

NutritionInsight spreekt met Ruud Peerbooms, president van Corbion Algae Ingredients, over het AlgaVia-portfolio. Hij geeft aan dat het nu beschikbaar is om fabrikanten aan te vullen via toonaangevende raffinaderijen van geconcentreerd docosahexaeenzuur (DHA).

“Algenfermentatie is een rijk platform dat op verschillende fronten duurzame actieve voedingsoplossingen kan bieden. Er is zoveel te doen op dat gebied. Na de overname van TerraVia in 2017 konden we een haalbare focus op innovatie toepassen in onze R&D-inspanningen. Vandaag hebben we een bibliotheek met meer dan 9.000 stammen die voortdurend worden verbeterd en ontwikkeld om voeding te produceren”, zegt Peerbooms.

De strijd aangaan met voedingsuitdagingen
Bij het gedetailleerd beschrijven van het productieproces zegt Peerbooms: "Voor ons is haalbare innovatie cruciaal - om oplossingen te creëren die tegemoet komen aan de voedingsuitdagingen van onze klanten en hun duurzaamheid bevorderen."

Een van de kenmerken waar het bedrijf naar kijkt, is de concentratie van omega 3 en omega 9 en de soorten zijn ontwikkeld om "de beste in hun klasse te zijn in termen van concentratie".

Oceaan winderige dag hoge golvenDe productie-installatie van AlgaVia is ontworpen om geen impact op de oceaan te hebben, zegt Peerbooms.Corbion neemt deze geselecteerde verbeterde soorten, ooit afkomstig uit de natuur, en transformeert ze in omega 3 en omega 9 in olievorm. De algen worden gekweekt via een gesloten fermentatiesysteem, onafhankelijk van licht en met behulp van suiker uit suikerriet - een van 's werelds meest productieve suikerbronnen in vergelijking met andere suikergrondstoffen zoals maïs en tarwe.

“Volgens verschillende organisaties zoals de Voedsel- en Landbouworganisatie en de Wereldgezondheidsorganisatie moeten veel verschillende voedingsuitdagingen worden aangepakt. De productie van voedsel en voeding heeft een enorme impact op ons klimaat en onze ecosystemen”, benadrukt Peerbooms.

“Voor ons moeten deze uitdagingen duurzaam worden aangepakt binnen de grenzen van de planeet. Innovatie is nodig om de kloof te overbruggen en een balans te vinden tussen planetaire en gezonde grenzen.”

Binnen planetaire grenzen
merkt hij verder op dat de traditionele manier om dingen te doen "niet langer voldoende" is.

"We hebben allemaal een rol te spelen bij het afstemmen van onze investeringen, en ons team van wetenschappers en experts op het gebied van ontwikkeling, fermentatie, toepassing, duurzaamheid en cruciale samenwerkingen in de industrieën die we bedienen, is de sleutel om de kloof duurzaam aan te pakken."

"Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is de productie-opstelling van AlgaVia ontworpen om geen impact op de oceaan te hebben, rekening houdend met omega 3 en een lage ecologische voetafdruk, land- en watergebruik voor alle producten", zegt Peerbooms.

Hij geeft verder aan dat het bedrijf in 2020 een volledige levenscyclusanalyse (LCA) heeft voltooid, waaruit blijkt dat de omega 3-vetzuren uit de AlgaPrime DHA – omega 3 DHA in biomassapoederversie ontworpen voor diervoeding – een lagere ecologische voetafdruk hebben dan traditionele bronnen van visolie. .

“Omega 3 van AlgaPrime DHA Liquid Suspension heeft ongeveer 29% tot 32% minder impact op het klimaat in vergelijking met traditionele bronnen van visolie. De ISO 14040/44-conforme LCA werd door vakgenoten beoordeeld en geaccepteerd voor wetenschappelijke publicatie in Algal Research op 15 september 2021. Dit zette de norm voor onze innovatiepijplijn en we voeren soortgelijke onderzoeken uit voor ons nieuwe AlgaVia-portfolio.”

Hij concludeert dat de innovatiepijplijn groeit en dat Corbion de komende maanden en jaren verschillende innovatiemogelijkheden verkent, van functionele lipiden en kritische micronutriënten tot functionele eiwitten.

Door Beatrice Wihlander

www-nutritioninsight-com.translate.go...
B.Legger
0
Na wekenlange daling komt er vandaag ineens 1,45 % bij en dat met een licht dalende beurs. Geen idee waarom het aandeel Corbion zo volatiel is geworden.
voda
0
PERSBERICHT: Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion verleent goedkeuring aan herbenoemingen RvB en RvC en aan dividend

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion, die op 17 mei 2023 werd gehouden, heeft haar goedkeuring verleend aan de herbenoeming van Mathieu Vrijsen en Liz Doherty tot lid van de Raad van Commissarissen. Olivier Rigaud werd herbenoemd als CEO en diens overeenkomst van opdracht werd verlengd met nog eens 4 jaar (mei 2023 -- mei 2027).

Tijdens de aandeelhoudersvergadering werd het voorgestelde dividend van EUR 0,56 per gewoon aandeel over boekjaar 2022 eveneens goedgekeurd.

Het dividend wordt in contanten uitgekeerd en is in beginsel onderhevig aan 15% dividendbelasting.

Bijlage

-- 051723 AGM 2023_reappointments final_NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Thorgall
0
Hmm, ik had maanden geleden een leuke lading puts geschreven voor mei op 29 euro. Ik had gehoopt dat hij daarboven zou blijven. De laatste 2 weken leek het me duidelijk dat hem dat niet zou gaan worden. Ik kan de opties nog met 20% winst terugkopen, maar ik denk toch dat ik ze laat leveren. Ik zie wel wat potentie met beperkt neerwaarts risico. Ook voor de verdere spreiding in mijn portefeuille is het niet verkeerd denk ik.

Een paar maanden geleden overkwam me hetzelfde met NN. Beperkt neerwaarts risico dacht ik. Die gedachte was fout. Vervolgens gingen ze met de bankencrisis in 4 weken van 40 naar 32. Uiteraard die aandelen vastgehouden en ze staan nu weer netjes op 35. Maak ik me ook geen zorgen over. Ik hoop toch met CSM meer geluk te hebben, of in ieder geval minder pech. Ik weet dat ik op een dag na het dividend nu misloop, dus dat begint al goed.
ToniPantaloni
0
als je 20% kan pakken zou ik dat altijd doen toch? De koers zie ik nog niet 1-2-3 opeens fiks omhoog knallen op dit moment dus met wat zwabberende koersen kan je zo mogelijk nog een eurootje of iets lager inkopen. en die 20% heb je in elk geval binnen dan.
Fundus
0
hmmm. Net of iedereen na de dividend uitkering een andere kant op is gaan kijken.
JK Dutch
0
Vandaag lijkt het erop dat we gaan draaien. Groene candle en de stochastic indicator kruist bijna, een mooi signaal, morgen bij een groene candle dan is aankoopsignaal een feit, mooi om in te stappen als dat al niet het geval was.
ToniPantaloni
0
lijkt er op dat die groene candle uitblijft vandaag... Desalniettemin van plan om in de regionen 25 euro weer eens in te stappen.
JK Dutch
0
quote:

ToniPantaloni schreef op 30 mei 2023 16:35:

lijkt er op dat die groene candle uitblijft vandaag... Desalniettemin van plan om in de regionen 25 euro weer eens in te stappen.
Klopt, mss nog even wachten tot we bij 25 zijn, maar stochastic nadert kruisen ook nu, morgen mss meer kans.
ahdb
0
quote:

ahdb schreef op 28 april 2023 17:46:

Corbion staat bij mij op 1 bij een koers van circa € 25 Das een mooie rit vanaf de € 35
nog heel even....
Nakennis
0
JK Dutch
0
Het lijkt er op dat we weer omhoog kunnen, stochastic geeft koopsignaal en een steun op 25,42 die houdt.
rene66
0
quote:

Beursprofeet schreef op 5 juni 2023 12:14:

Zou het een optie zijn dat Corbion Avantium overneemt of is dat een illusie?

Zie onderstaand oud artikel

www.businessinsider.nl/bioplastic-bed...
Dat is inderdaad wel een optie maar ik hoop het eerlijk gezegd van niet. Avantium is nog steeds druk bezig om te bewijzen dat ze daadwerkelijk het proces kunnen opschalen. Corbion heeft het zelf ook nog steeds moeilijk om een goed renderend bedrijf te worden dan kan je beter geen geld in een overname stoppen waarvan de uitkomst toch onzeker is. Dit ondanks alle mooie plannen van Avantium.

Ik blijf het wel persoonlijk jammer vinden dat zoals vaak hier in beschreven dat DSM nooit Corbion heeft overgenomen. Er zitten toch een paar interessante onderdelen bij die DSM mooi zou kunnen gebruiken. Ik heb wel een kleine positie in Corbion omdat ik het een mooi bedrijf vind, maar eigenlijk is het helaas al jaren dood geld.
743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 18,890
Verschil +0,160 (+0,85%)
Hoog 18,950
Laag 18,480
Volume 77.659
Volume gemiddeld 130.209
Volume gisteren 83.057