Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Beur
2
Als die opleiding van piloten in 4 maanden kan hadden de Oekraïners dus al lang met F16's kunnen vliegen en was deze oorlog mogelijk al in hun voordeel gekanteld.
De opvallende traagheid in respectievelijke beslissingen over tanks, lange-afstandstraketten, vliegtuigen etc. zijn -naast (overdreven?) bezorgdheid over het in handen vallen van Amerikaanse technologie in Russische handen duidelijk ingegeven door angst over mogelijk impulsieve reacties van Putin c.s..
Je kunt deze strategie verstandig noemen - stap voor stap kan bekeken worden wat de effecten zijn van steeds geavanceerdere wapens, zowel op het slagveld als wat betreft de Russische reacties daarop - maar aan de andere kant wordt deze oorlog hierdoor almaar gerekt.
pakman
1
twitter.com/i/status/1659469475991699457

het borrelt behoorlijk in de Wagner groep ....misschien is de tijd aangebroken om van kant te wisselen in de zin van, if you can't beat them join them.
DeZwarteRidder
0
quote:

Beur schreef op 19 mei 2023 10:35:

Als die opleiding van piloten in 4 maanden kan hadden de Oekraïners dus al lang met F16's kunnen vliegen en was deze oorlog mogelijk al in hun voordeel gekanteld.
De opvallende traagheid in respectievelijke beslissingen over tanks, lange-afstandstraketten, vliegtuigen etc. zijn -naast (overdreven?) bezorgdheid over het in handen vallen van Amerikaanse technologie in Russische handen duidelijk ingegeven door angst over mogelijk impulsieve reacties van Putin c.s..
Je kunt deze strategie verstandig noemen - stap voor stap kan bekeken worden wat de effecten zijn van steeds geavanceerdere wapens, zowel op het slagveld als wat betreft de Russische reacties daarop - maar aan de andere kant wordt deze oorlog hierdoor almaar gerekt.
F-16's kunnen en zullen de oorlog niet beslissen, want het enige echte voordeel wat ze kunnen bieden zit in de radar en in luchtgevechten.
Freemoneyforever
1
Het Russische leger heeft zich aangepast en is nu een geduchtere vijand voor Oekraïne, zeggen defensieanalisten

  • Het Russische leger is sinds het begin van de invasie van Oekraïne op grote schaal in diskrediet gebracht en heeft de westerse media in diskrediet gebracht.
  • Men zag dat Rusland de vroege fase van de oorlog had verknoeid, met een reeks tegenslagen en terugtrekkingen.
  • Defensieanalisten zeggen echter dat Rusland tijdens de oorlog zijn tactiek heeft aangepast en dat er een meer gestructureerde, gecoördineerde en reactieve strijdmacht is ontstaan.
  • De defensieve operaties van Rusland kunnen moeilijk blijken te zijn voor Oekraïne, terwijl het zich voorbereidt op een tegenoffensief.

Het Russische leger is sinds het begin van de invasie van Oekraïne op grote schaal in diskrediet gebracht en in diskrediet gebracht door de westerse media.

Maar defensieanalisten van een vooraanstaande militaire denktank in Londen hebben de tactische aanpassingen van Rusland tijdens de oorlog onderzocht en hebben vastgesteld dat er een meer gestructureerde, gecoördineerde en reactieve strijdmacht is ontstaan – en een die bijzonder sterk is in de verdediging.

Als zodanig vormt het Russische leger nu een veel geduchtere tegenstander voor Oekraïne, terwijl het zich voorbereidt op een langverwacht tegenoffensief om bezet gebied terug te winnen.

"Terwijl Oekraïne zich voorbereidt op offensieve operaties, staan zijn strijdkrachten voor grote tactische uitdagingen", zeiden Jack Watling en Nick Reynolds, specialisten in landoorlogvoering bij het Royal United Services Institute (RUSI), in hun laatste rapport, getiteld "Russian Tactics in the Second Year". van zijn invasie van Oekraïne.”

"De diepte van de [Russische] verdediging betekent dat Oekraïne serieuze gevechtskracht moet genereren om de Russische linies te doorbreken, waarbij de omvang van de Russische verdedigingswerken aan het front het bijna onmogelijk maakt om ze te omzeilen", aldus het vrijdag gepubliceerde rapport.

Nick Reynolds van RUSI vertelde CNBC dat hoewel Rusland "zichzelf in het begin van vorig jaar in een zeer slechte positie plaatste", door wat hij beschreef als enorme strategische en operationele blunders die hen beroofden van enkele van hun beste eenheden en uitrusting, "sindsdien, de Russische staat en het Russische leger hebben zichzelf meer op oorlogsbasis geplaatst en hebben zich aangepast.

“Vooral veel systemen en de manier waarop ze samenwerken werken veel beter dan vorig jaar. Het feit dat ze nu in de verdediging zijn, stelt hen in staat om wapens te combineren op een manier die een beetje eenvoudiger is dan het coördineren van offensieve operaties. Ze presteren ook [op een manier die] veel dichter bij hoe ze, vooroorlogs, verwacht werden te presteren.

"Kortom, Oekraïners hebben een zware uitdaging van hen", zei Reynolds donderdag, en zei dat RUSI verwachtte dat Rusland een grote hoeveelheid artillerievuur zou gebruiken om zijn eenheden te verdedigen en "zeer capabele" systemen voor elektronische oorlogsvoering die gericht zijn op het verslaan van UAV's of drones.

Deze blijken al verwoestend effectief te zijn, waarbij Oekraïne maar liefst 10.000 UAV's per maand verliest "vanwege de effectiviteit van Russische elektronische oorlogsvoering en het uitgebreide gebruik van navigatie-interferentie", zei RUSI.
1-2
Freemoneyforever
1
2-2
Steile leercurve

Westerse defensie-experts twijfelen er niet aan dat de militaire campagne van Rusland in Oekraïne in 2022 over het algemeen slecht verliep.

Rusland beet veel meer af dan het kon kauwen toen het begin vorig jaar zijn buurman vanuit het noorden, oosten en zuiden probeerde binnen te vallen en gedwongen werd verschillende vernederende terugtrekkingen te maken, met name vanuit de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Later in het jaar waren er successen voor Oekraïne toen zijn troepen tegenoffensieven lanceerden om delen van het bezette gebied rond Kharkiv in het noordoosten van het land te heroveren. In oktober trokken Russische troepen zich terug uit een deel van de Kherson-regio in het zuiden.

De slechte prestaties van het Russische leger werden algemeen toegeschreven aan slechte planning, uitrusting en logistiek en slecht uitgeruste en onvoldoende opgeleide troepen, in onvoldoende aantallen om grootschalige gevechtsoperaties te ondersteunen.

Rusland maakte ook een fundamentele fout door zowel het verzet dat Oekraïne tegen Rusland zou opzetten als de kracht van de internationale steun voor Kiev te onderschatten, met name wat betreft de miljarden dollars aan militaire hardware.

Ondanks de tegenslagen van Rusland hebben president Vladimir Poetin en het Kremlin hun hielen ingegraven, de anti-Oekraïense en antiwesterse retoriek opgevoerd en de oorlog of "speciale militaire operatie" voorgesteld als een existentiële vraag voor Rusland en een kwestie van overleven. .

Op het slagveld hebben noch Rusland noch Oekraïne in de winter en in de lente enige significante terreinwinst kunnen claimen, en Oekraïne hoopt nu op een tegenoffensief dat binnenkort gelanceerd zal worden, hoewel niemand weet wanneer of waar het zal beginnen.

De analisten van RUSI zeggen dat het Russische leger nog steeds tekortkomingen en zwakheden heeft – de belangrijkste is een laag moreel onder de Russische infanterie-eenheden – maar ze waarschuwden dat het dwaas zou zijn om de Russische strijdkrachten belachelijk te maken of af te schrijven, of om zelfgenoegzaam te worden.
Google vertaling van
www.cnbc.com/2023/05/19/russias-milit...
pakman
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 mei 2023 10:08:

Het gebeurt zelden dat de Russen de waarheid spreken, maar in dit geval moet ik ze wel geloven:

www.nu.nl/300428/video/gigantische-vu...
twitter.com/i/status/1657768000714407937
het zwaard
1
Oekraïne geeft toe Russische propagandisten te hebben vermoord en heeft lof voor Wagner: “Het erge is dat 80 procent van wat Prigozjin zegt waar is”
Generaal-majoor Kyrylo Boedanov deed de bekentenis op het Oekraïense YouTube-kanaal Rizni Ljoedi. Volgens de man zou Oekraïne sinds het begin van de oorlog - zo’n 15 maanden geleden - “met succes een flink aantal mensen hebben aangepakt die in verband worden gebracht met propaganda van het Kremlin”.

Boedanov gaf geen namen van de personen die het doelwit zijn geweest van Oekraïne, maar sinds het begin van de oorlog zijn in Rusland al verschillende pro-Kremlin figuren gewond geraakt of zelfs gedood.
Een van de meest in het oog springende incidenten was de moord met een autobom op Darya Dugina, de journalist en dochter van Aleksandr Dugin, een ideoloog die bekend staat als ‘de filosoof van Poetin’. Meer recentelijk werd in april de prominente militaire blogger Vladlen Tatarsky gedood door een explosie in een café in Sint-Petersburg, en eerder deze maand raakte de pro-Kremlin schrijver Zakhar Prilepin gewond bij een autobomaanslag.

Oekraïne had eerder ontkend betrokken te zijn bij de dood van Dugin en Tatarski en de Oekraïense veiligheidsdiensten hebben noch bevestigd, noch ontkend een rol te hebben gespeeld bij het incident met Prilepin.
Hoewel hij niet meer details gaf over de betrokkenheid van Oekraïne bij de dood van Russische propagandisten, zei Boedanov tegen Rizni Lyudi dat “er gevallen zijn geweest waar iedereen weet van heeft, dankzij de media-aandacht”.

Dinsdag sprak Boedanov ook met het Oekraïense YouTube-kanaal ISLND TV. Tijdens het interview liet hij doorschemeren dat hij het gemunt heeft op individuen in landen buiten Oekraïne, aldus een vertaling van de Kyiv Post.

“Uiteindelijk zal er in elk land ter wereld worden gestraft. Alleen eliminatie kan een welverdiende straf zijn voor dergelijke acties,” zei Boedanov volgens de Kyiv Post. Hij vervolgde: “Ik overweeg niets anders. Het is mijn persoonlijke mening, ik blijf erbij en ik zal hem uitvoeren.”
DeZwarteRidder
1
Russische diamanten na lang twijfelen toch geweerd door Europa
Door onze economieredactie
19 mei 2023 om 09:39
97 reacties
Europa gaat het invoeren van Russische diamanten beperken. Rusland kan met de diamanten de oorlog in Oekraïne financieren. Eerdere pogingen om de diamanten te weren, stuitten op weerstand van België. Nu gaat de EU toch stappen nemen, zegt Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.

De EU en andere leden van de G7 (zes grootste westerse economieën en Japan) werken tijdens een driedaagse bijeenkomst in Japan aan nieuwe sanctiepakketten tegen Rusland.

De Britten nemen de strengste maatregelen. Zij stoppen met de invoer van Russische diamanten, koper, aluminium en nikkel. De EU kiest voor een iets ingewikkelder aanpak.

Sinds de oorlog in Oekraïne is in Europa vaak gesproken over een boycot van Russische diamanten. De Russen zouden daar jaarlijks 4 miljard euro mee verdienen. België (met Antwerpen als hoofdstad van de wereldwijde diamanthandel) lag lange tijd dwars, met het standpunt dat een ban op Russische diamanten niet zou uitmaken.
Traceren van Russische diamanten

De diamanten zouden na het polijsten in een ander land alsnog met een omweg bij Europese consumenten belanden. De Belgen pleitten daarom voor het beter traceerbaar maken van de herkomst van diamanten.

Dat plan gaat Europa nu samen met de G7 ook uitwerken, kondigde Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, vrijdag aan in Hiroshima. "De handel in Russische diamanten gaan we streng beperken. De Russische diamant is niet voor eeuwig", zei Michel, verwijzend naar de James Bond-film uit de jaren zeventig.
Diamant wordt in India gepolijst

Hoe het plan er precies uitziet, vertelde Michel niet. Ook ging hij vragen over Belgische steun uit de weg. Wel zei hij dat in de gesprekken bij de G7 wordt gefocust op het afsluiten van Russische sluiproutes. Daarvoor moet de G7 de pijlen ook richten op landen buiten deze groep. Zoals India, waar 90 procent van 's werelds verhandelde diamanten wordt gepolijst.

Eerder deze week riep EU-buitenlandchef Joseph Borrell in een interview met de Financial Times op om import van kerosine en diesel uit India te beperken, omdat deze steeds vaker zijn geproduceerd met Russische olie.
Freemoneyforever
2
Live: 'Amerikaanse regering toch bereid
volkskrant.nl
www.volkskrant.nl › Topverhalen vandaag
3 uur geleden — De Verenigde Staten zijn mogelijk toch bereid om Europese landen toestemming te geven om F-16-gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne te leveren.
josti5
2
quote:

het zwaard schreef op 19 mei 2023 10:57:

(...)

Oekraïne had eerder ontkend betrokken te zijn bij de dood van Dugin en Tatarski en de Oekraïense veiligheidsdiensten hebben noch bevestigd, noch ontkend een rol te hebben gespeeld bij het incident met Prilepin.
Hoewel hij niet meer details gaf over de betrokkenheid van Oekraïne bij de dood van Russische propagandisten, zei Boedanov tegen Rizni Lyudi dat “er gevallen zijn geweest waar iedereen weet van heeft, dankzij de media-aandacht”.

Dinsdag sprak Boedanov ook met het Oekraïense YouTube-kanaal ISLND TV. Tijdens het interview liet hij doorschemeren dat hij het gemunt heeft op individuen in landen buiten Oekraïne, aldus een vertaling van de Kyiv Post.

“Uiteindelijk zal er in elk land ter wereld worden gestraft. Alleen eliminatie kan een welverdiende straf zijn voor dergelijke acties,” zei Boedanov volgens de Kyiv Post. Hij vervolgde: “Ik overweeg niets anders. Het is mijn persoonlijke mening, ik blijf erbij en ik zal hem uitvoeren.”
Zo: weer een aap uit de mouw.
DeZwarteRidder
1
quote:

josti5 schreef op 19 mei 2023 11:45:

[...]Zo: weer een aap uit de mouw.
Nee hoor, deze meneer verteld eigenlijk helemaal niks; hij kan net zo goed bedoelen dat er figuren in de bezette gebieden geëlimineerd worden.
luchtschip
1
quote:

josti5 schreef op 19 mei 2023 09:03:

[...]

Zeer interessant:

'Dit jaar zijn ook India, Brazilië, Indonesië, Zuid-Korea, Australië en Vietnam uitgenodigd. Dat zijn landen die internationaal een belangrijke rol spelen. Met de uitnodiging hoopt de G7 de neuzen van de landen dezelfde kant op te krijgen.'

India, Brazilië: BRICS-landen.
Indonesië: BRICS-kandidaat.

Ben zeer benieuwd, in welke richting de neus van deze landen staat ná de bijeenkomst, waarvoor, opvallend genoeg, zowel Rusland als China niet zijn uitgenodigd.
Bloomberg News :

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy zal naar Japan reizen om zich persoonlijk bij de G-7-leiders aan te sluiten, zeggen bronnen

twitter.com/business/status/165939603...
luchtschip
4
quote:

josti5 schreef op 19 mei 2023 11:45:

[...]

Zo: weer een aap uit de mouw.
En dan nog wel bij Darya Dugina, die de denk tank "TsarGrad" leidde, waar Thierry Baudet en Geert Wilders hun inspiratie en actieplannen ( en financieringsadviezen ) vandaan haalden

In het artikel staat :

"Darya Dugina, een vooroorlogse ( voor de Russische invasie van Februari 2022 ) Russische tv-commentator en dochter van een invloedrijke Russische nationalistische denker, kwam afgelopen augustus ook om het leven bij een autobom. Rusland gaf Oekraïne de schuld, dat elke betrokkenheid ontkende."

Voor de Europese Verkiezingen van voorjaar 2019, gingen Thierry Baudet, Geert Wilders, Marine LePen, Matteo Salvini en AfD leden in de herfst van 2018 naar Rusland om daar instructies te krijgen van de TsarGrad denk tank omtrent hoe zij de verkiezingen naar hun hand konden zetten en hoe zij de Parlementen van Europa en hun eigen land konden frustreren en saboteren

Darya Dugina id de dochter van de Russische filosoof Alexander Dugin, die grote visies heeft over de inrichting van de geopolitieke wereld, waar Rusland aan de leiding komt te staan
Hij schijnt met zijn gedachtengoed grote invloed te hebben op Putin

De Rechtse politieke groeperingen van Europese landen kreeg in 2018 advies voor de Europese verkiezingen van 2019,

onder meer

>>hoe campagne te voeren en welke instelling men moest hebben aangaande standpunten
>>Europese en landelijke Parlementen frustreren en saboteren
>door veel ophef en stampij te maken tijdens debatten
>heel veel moties indienen, die soms nergens over gaan, maar wel met rechts gedachtengoed
>heel veel vragen stellen, die de bewindvoerders heel veel tijd en energie kosten om ze te beantwoorden

En nu is de steun en toeverlaat van Thierry Baudet en Geert Wilders op 20 augustus 2022 om het leven gekomen door een aanslag met een autobom

Niemand nam de verantwoordelijkheid op en niemand wet nog wie het gedaan heeft

Alleen meldt Major-General Kyrylo Budanov, hoofd van de militaire inlichtingendienst :

Budanov werd ook gevraagd door het Oekraïense YouTube-kanaal Rizni Lyudi of Oekraïne Russische "propagandisten" had vermoord sinds de invasie van Oekraïne in februari 2022 begon.

Hij bevestigde dat er gerichte moorden hadden plaatsgevonden, zonder commentaar te geven op specifieke incidenten.

"We hebben ons al met succes gericht op een flink aantal mensen. Er zijn veel zaken gepubliceerd waarvan iedereen weet, dankzij de berichtgeving in de media", antwoordde hij, volgens de vertaling van de Times.

www.businessinsider.nl/ukraine-intell...

Geen bepaald verrassende informatie

Rusland wilde oorlog en ging Oekraine binnenvallen
Oekraine wilde geen oorlog maar geeft het binnenvallende land een koekje van eigen deeg, maar wel van een strategisch hoger niveau

Rusland is nauwelijks in staat hooggeplaatste bestuurders, legerleiders te doden en doodt dan maar de burgers en soldaten van Oekraine
Oekraine doodt wel hooggeplaatste bestuurders in de bezette gebieden, legerleiders, oorlogsophitsers en soldaten van Rusland en laat de Russische burgers met rust

Niet bepaald iets om te zeggen dat nu de aap uit de mouw komt, wanneer Oekraine hetzelfde doet als de Russen

Maar het doet pijn, wanneer de steun en toeverlaat van Thierry Baudet en Geert Wilders, uitgeschakeld wordt door een aanslag met een autobom

Nergens in het artikel staat dat de Oekrainse Militaire Inlichtingen Dienst de aanslag ook daadwerkelijk op Durya Dugina heeft gepleegd
Het behoort bij het steekspel om de vijand in verwarring te brengen en bang te maken en bij de vijand onderling wantrouwen op te wekken

Misschien interessante informatie om mee te delen aan Thierry Baudet en Geert Wilders, want die hebben het artikel waarschijnlijk nog niet gelezen
En dan kun je er gelijk de bron bij geven :

www.businessinsider.nl/ukraine-intell...
mjmj
0
quote:

Beur schreef op 19 mei 2023 10:35:

Als die opleiding van piloten in 4 maanden kan hadden de Oekraïners dus al lang met F16's kunnen vliegen en was deze oorlog mogelijk al in hun voordeel gekanteld.
De opvallende traagheid in respectievelijke beslissingen over tanks, lange-afstandstraketten, vliegtuigen etc. zijn -naast (overdreven?) bezorgdheid over het in handen vallen van Amerikaanse technologie in Russische handen duidelijk ingegeven door angst over mogelijk impulsieve reacties van Putin c.s..
Je kunt deze strategie verstandig noemen - stap voor stap kan bekeken worden wat de effecten zijn van steeds geavanceerdere wapens, zowel op het slagveld als wat betreft de Russische reacties daarop - maar aan de andere kant wordt deze oorlog hierdoor almaar gerekt.
Waarheid is het eerste slachtoffer bij oorlog. Je weet niet of uitspraken over F-16 op waarheid berusten.
josti5
0
quote:

luchtschip schreef op 19 mei 2023 13:15:

[...]

(...)

Niet bepaald iets om te zeggen dat nu de aap uit de mouw komt, wanneer Oekraine hetzelfde doet als de Russen

(...)
Kijkkijk: 'wanneer Oekraïne hetzelfde doet als de Russen'.

Nu jij het schrijft, durf ik wel te bekennen, dat dat precies ook mijn reactie was...
DeZwarteRidder
0
Zelenski brengt verrassingsbezoek aan Saudi-Arabië

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyi is geland in Saudi-Arabië, waar hij een topconferentie van de Arabische Liga bijwoont. Het is Zelenski's eerste bezoek aan het Midden-Oosten sinds de Russische invasie van zijn land in februari 2022. Zelenski woont de top niet bij op uitnodiging van het Arabische genootschap, maar van Saudi-Arabië.

De president zal in Riyad de leiders van de Arabische lidstaten toespreken. Ook zei hij plannen te hebben voor persoonlijke ontmoetingen met leiders, onder meer met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, die de facto aan de touwtjes trekt in Riyadh. De leiders van de Arabische Liga hebben tot dusver aanzienlijk minder bereidheid getoond Oekraïne te steunen in de strijd tegen Rusland dan Kievs westerse bondgenoten.

Eerder deze maand besloot de Arabische Liga dat Syrië mag terugkeren in het samenwerkingsverband van de Arabische wereld. Het lidmaatschap van Syrië werd in 2011 opgeschort vanwege het harde optreden van de regering van Bashar al-Assad in de burgeroorlog in het land. Assad is donderdag al in Saudi-Arabië gearriveerd.

Zondag is Zelenski aanwezig bij de top van de G7. Volgens verschillende bronnen vliegt de Oekraïense president dit weekend naar het Japanse Hiroshima. Vanuit Kiev wordt dit door andere bronnen tegengesproken.
luchtschip
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 mei 2023 14:11:

Zelenski brengt verrassingsbezoek aan Saudi-Arabië

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyi is geland in Saudi-Arabië, waar hij een topconferentie van de Arabische Liga bijwoont. Het is Zelenski's eerste bezoek aan het Midden-Oosten sinds de Russische invasie van zijn land in februari 2022. Zelenski woont de top niet bij op uitnodiging van het Arabische genootschap, maar van Saudi-Arabië.

De president zal in Riyad de leiders van de Arabische lidstaten toespreken. Ook zei hij plannen te hebben voor persoonlijke ontmoetingen met leiders, onder meer met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, die de facto aan de touwtjes trekt in Riyadh. De leiders van de Arabische Liga hebben tot dusver aanzienlijk minder bereidheid getoond Oekraïne te steunen in de strijd tegen Rusland dan Kievs westerse bondgenoten.

Eerder deze maand besloot de Arabische Liga dat Syrië mag terugkeren in het samenwerkingsverband van de Arabische wereld. Het lidmaatschap van Syrië werd in 2011 opgeschort vanwege het harde optreden van de regering van Bashar al-Assad in de burgeroorlog in het land. Assad is donderdag al in Saudi-Arabië gearriveerd.

Zondag is Zelenski aanwezig bij de top van de G7. Volgens verschillende bronnen vliegt de Oekraïense president dit weekend naar het Japanse Hiroshima. Vanuit Kiev wordt dit door andere bronnen tegengesproken.
President Zelensky arriveerde in Saudi-Arabië. Hij zal de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman ontmoeten.

Hij zei dat zijn prioriteiten zijn om de vredesformule van Oekraïne te bespreken voor het beëindigen van de oorlog van Rusland tegen zijn land, de bescherming van de moslimgemeenschap in Oekraine en de terugkeer van politieke gevangenen uit de Krim...

video van de aankomst 0:42 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/16595...

De president van Oekraïne houdt een toespraak op de top van de Arabische Liga in Saoedi-Arabië

video van de toespraak Engels gesproken 1:27 minuut

twitter.com/BBCWorld/status/165953129...
[verwijderd]
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 mei 2023 14:11:

Zelenski brengt verrassingsbezoek aan Saudi-Arabië

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyi is geland in Saudi-Arabië, waar hij een topconferentie van de Arabische Liga bijwoont.
Het is toch wat... Zelenski die de hand schudt van Bin Salman en Assad.
luchtschip
0
De Führerbunker in Rusland heden ten dage :

Kaarten van het geheime ondergrondse hol van Vladimir Poetin lekten uit

Schema's onthullen tunnels compleet met een ventilatiesysteem, riolering en zoetwatervoorziening

Vladimir Poetin liet een enorm ondergronds hol bouwen onder zijn geheime paleis aan de Zwarte Zee, volgens plannen die online zijn geplaatst door het ingenieursbureau achter het project

foto van het Paleis van Putin , vlakbuj Sochi aan de Zwarte Zee

www.telegraph.co.uk/world-news/2023/0...
luchtschip
0
Steve Rosenberg, BBC correspondent in Rusland. :

In de Russische kranten van vandaag: Russische soldaten riskeren tot 10 jaar gevangenisstraf (terug in Rusland) als ze zich overgeven op het slagveld, bevolen om "stevig verzet te bieden ... zelfs als ze volledig omsingeld zijn."

video 2:50 minuut Engels gesproken en ondertiteld

twitter.com/GlasnostGone/status/16594...

Glasnost Gone :

Poetin: "Alles gaat volgens plan in #Oekraïne."

Ondertussen kunnen Russische soldaten tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen voor overgave (aan Oekraïense troepen).

Dit is het Hitler-bunkermoment van Poetin - hij is bang voor een nederlaag en beveelt Russische soldaten om tot de laatste man te blijven vechten
63.277 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2204 2205 2206 2207 2208 2209 2210 2211 2212 2213 2214 ... 3160 3161 3162 3163 3164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.715,90 -0,68%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.912,22 -0,49%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.392,66 +0,56%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 82,24 +0,19%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%