DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM Firmenich AG 2023

2.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
nine_inch_nerd
1
Service…

quote:

nine_inch_nerd schreef op 2 mei 2023 21:21:

[...]

Dit is wat in februari gecommuniceerd is:

Update 16 februari 2023: Na de afronding van de fusie tussen DSM en Firmenich, is DSM-Firmenich voornemens om aan alle aandeelhouders van DSM-Firmenich een bruto dividend aan te bieden van € 1,60 per aandeel. Inclusief het in augustus 2022 uitgekeerde interim-dividend van 0,93 euro komt het totale dividend over 2022 uit op 2,53 euro per aandeel (FY 2021: 2,50 euro per aandeel).
Jan66
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 13 mei 2023 13:54:

[...]

Lees draadje eens terug. Zoals gezegd moet dit nog gecommuniceerd worden. Communicatie zou gebeuren na afronding fusie. Die is nu enkele dagen geleden gebeurd.
En nu dus wachten.
Succes
Het blijft allemaal toch knullig aandoen hoe er wordt omgegaan met de aandeelhouders.
Leefloon
0
quote:

bamlong schreef op 13 mei 2023 12:38:

Enig idee wanneer dsm ex div gaat?
Na de BAVA, "by the end of June", die eerst het dividend moet goedkeuren.
Pierreterre
0
Weinig koersherstel. Elke dag kachelen we weer verder naar beneden. Ben benieuwd hoe lang dit nog duurt en we weer (structureel) bij de 120,-- komen.
Chief P
1
quote:

Pierreterre schreef op 17 mei 2023 17:25:

Weinig koersherstel. Elke dag kachelen we weer verder naar beneden. Ben benieuwd hoe lang dit nog duurt en we weer (structureel) bij de 120,-- komen.
Ik zou er, zoals eerder aangegeven hier, niet al tezeer op rekenen dat deze onzekerheid gauw voorbij zal zijn.
Misschien dat het overigens wel een kleine boost geeft als het aandeel DSM van de beurs verdwijnt, omdat dan alle aandacht op DSM-FIRMENICH kan worden gericht. Maar hier zou ik niet teveel van verwachten, dan kan het alleen maar meevallen.

Leefloon
0
quote:

Chief P schreef op 18 mei 2023 02:09:

Misschien dat het overigens wel een kleine boost geeft als het aandeel DSM van de beurs verdwijnt
Dat heeft geen enkele merkbare invloed. Nou ja, mogelijk dat "jij" om 11:08:43 uur abusievelijk aandelen DSM i.p.v. DSM-Firmenich koopt, zodat bij het verkeerde DSM heel eventjes een pixel in een koersgrafiek verandert, maar dan was het dan wel.

Grote partijen kopen gewoonlijk niet de verkeerde aandelen, en niemand die hier nog de moeite nam om onder DSM het onderwerp "DSM-Firmenich 2023" aan te maken om de mogelijke fout van 11:08:43 uur te voorkomen.
Pierreterre
0
De lokale DSM aandelen, die 31.05.23 va de beurs zullen verdwijnen, meen ik te hebben gelezen, hebben volgens mij geen enkele invloed meer op de koers van DSM Firmenich. Men heeft nu wel zijn plan getrokken. Wachten is inderdaad op de volgende cijfers over een paar maanden.
Chief P
1
Ik ben het met jullie eens dat beleggers die zich goed inlezen allang niet meer in de oude notering investeren.
Maar toch is er, althans volgens DeGiro, toch wel wat handelsvolume. DSM-Firmenich heeft tot nu toe vandaag een handelsvolume van 19,159K. DSM heeft, afgaande op DeGiro, vandaag tot nu toe een handelsvolume van 7.604K. Verhoudingsgewijs is dit dus niet per se weinig, en ook geen enkeling die het verkeerde aandeel koopt.

Maar zoals al eerder gezegd, ik verwacht niet teveel van het verdwijnen van de oude notering. Maar bovenstaand in ieder geval mijn redenatie achter mijn eerdere opmerking.

Edit: uit jouw opmerking Leefloon, maak ik wel op dat jij een heel ander volume in gedachten hebt. Zijn de volumes zoals op DeGiro weergegeven dan onjuist? Waar haal jij jouw informatie vandaan? Alvast dank.
Pierreterre
1
Volgens mij is DSM Firmenich bezig met de uitrook procedure: Ze kopen op de lokale markt de overgebleven DSM aandelen in.
Leefloon
0
quote:

Chief P schreef op 18 mei 2023 10:42:

Verhoudingsgewijs is dit dus niet per se weinig
Een verhouding is niet relevant. Firmenich zou bijvoorbeeld verhoudingsgewijs veel minder populair kunnen zijn dan dat DSM N.V. was, wat geen reden is om te gaan concluderen dat DSM N.V. daardoor nog steeds relatief groot zou zijn.

De actuele effectieve omzet in DSM N.V. stelt op de beurs weinig voor, en trekt bijvoorbeeld opkopers en kopers die voor een waardeverschil gaan, en/of per 31 mei voor wat wettelijke rente kunnen gaan. Gisteren was DSM-Firmenich bij álle Euronext-beurzen te vinden in de top 70, en DSM N.V. in de top 140. Een positie die vooral te danken zal zijn aan de voormalige grootte van het toenmalige AEX-fonds DSM N.V. Denk eens aan een huisbank van DSM-Firmenich die rustig en ongeforveerd nog wat aandelen DSM N.V. verzamelt via de beurs, in plaats van dat de omzetsnelheid van de laatste 6,7 miljoen nog uitstaande aandelen van DSM N.V. gigantisch zou zijn. De gemiddelde transactiegrootte in DSM N.V. is dan ook duidelijker groter dan die in DSM-Firmenich.

Maak je verder maar geen zorgen, ik gebruik geen dure nepbroker noch inferieure, secundaire gegevensbronnen. Waarvan de relevantie mij ook eventjes ontgaat. Positie 140 van gisteren is voor DSM N.V. verre van laag, maar dat zegt vooral iets over hoe groot DSM N.V. was. Een huisbank die links en rechts aangeboden restposities verzamelt, stelt dan schijnbaar nog iets voor. Overigens is het raar om bij grootte aantallen aandelen te gebruiken; gebruik dan gewoon de effectieve omzet in EUR.

Als je wilt relativeren, in stuks, kijk dan liever eens naar de omzet ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen. Gisteren werd bij Euronext 1,336% van het aantal uitstaande aandelen DSM N.V. verhandeld, en bij DSM-Firmenich slechts 0,094%. Dan heb je of (relatief) hysterische handel in aandelen DSM N.V., maar niets dat daarop wijst, of bijvoorbeeld een opkopende partij die kalm alsnog via de beurs te koop aangeboden aandelen DSM N.V. verzamelt.
Leefloon
0
quote:

Pierreterre schreef op 18 mei 2023 10:48:

Ze kopen op de lokale markt de overgebleven DSM aandelen in.
Klusje voor de dealingroom van een huisbank, met of zonder handel via beurzen. Aandelen verzamelen. Eventueel ook tijdens periodes wanneer een overnemer zelf niet zomaar minder of meer mag bieden voor aandelen DSM N.V.

Met kans op swaps. Dat aandelen DSM N.V. worden verkocht aan de huisbank, en dat tegelijkertijd aandelen DSM-Fimenich worden gekocht. In beide noteringen was de gemiddelde transactiegrootte in EUR gisteren bovengemiddeld, inclusief afgesproken werk tijdens de slotveiling.
Pierreterre
0
Momenteel ben ik best tevreden met de koers van DSM Firmenich. Gelukkig weer enigszins een opgaande lijn in de koers.
nine_inch_nerd
0
Is everybody happy, yeah, is everybody fine, yeah?

dsm-firmenich is just over a week old – but the best of both companies has been shining through from the start.
Here are some dazzling moments from our first day together!??

twitter.com/dsmfirmenich/status/16594...
A3aan
0
Oude DSM staan toch 3,00 euro lager dan nieuwer DSM Firmenich. Ik moet toch aannemen dat uiteindelijk op de laatste dag op de koers DSM Firmenich afgerkend wordt.
Leefloon
0
quote:

A3aan schreef op 19 mei 2023 16:10:

Ik moet toch aannemen dat uiteindelijk op de laatste dag op de koers DSM Firmenich afgerkend wordt.
Zonder dwangneurose is alleen een lagere koers voor DSM N.V. aannemelijk, omdat de risicodragende koper van die aandelen DSM N.V. na mogelijk lang wachten graag meer dan 0% rendement zal willen, en DSM-Firmenich is een moving target waarbij een hedge ook niet gratis is.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 20 mei 2023 14:06:

is alleen een lagere koers voor DSM N.V. aannemelijk
Lager dan DSM-Firmenich, maar dat bleek al uit de context. Wie nu de aandelen DSM N.V. koopt (en niet een huisbank van DSM-Firmenich is), die koopt andermans probleem. Binnenkort niet meer ter beurze verhandelbare aandelen, bijvoorbeeld. Nog een reden waarom een gelijke koers niet voor de hand ligt, want dan koop je niet aandelen DSM.N.V. maar aandelen DSM-Firmenich. Naar elkaar toe bewegen, dat ligt eveneens voor de hand. Dat is ook geen reden om zomaar DSM N.V. te gaan kopen, want DSM-Firmenich kan de kloof verkleinen met een grotere daling.

In theorie zou een long-short hedge wel kunnen. DSM N.V. kopen, synthetisch short in DSM-Firmenich, en dan maar hopen dat DSM N.V. snel genoeg Firmenich wordt.
Leefloon
0
quote:

Pierreterre schreef op 18 mei 2023 17:15:

Momenteel ben ik best tevreden met de koers van DSM Firmenich.
Met de koers van DSM-Firmenich is inderdaad weinig mis, of het moet zijn dat onbekend nog on(der)bemind maakt. Vanaf iemands € 120+ als slotkoers tot vandaag is het koersrendement van DSM-Firmenich ten opzichte van de eigen, ongewogen ICB sector bij Euronext -2,65% Dat is een lichte underperformance ten opzichte van de eveneens licht gedaalde eigen sector, maar van een zielige achterstand is geen enkele sprake. Een beperkt opwaarts potentieel, voordat zonder veel aanleiding de eigen sector out-of-the-blue verslagen zou moeten worden.

Corbion, bij gebrek aan een beter voorbeeld bij Euronext Amsterdam, staat nu gecorrigeerd met dividend -6,15% lager dan toen de slotkoers van DSM-Firmenich € 120+ was (ongecorrigeerd staat Corbion met -8,00% lager). De actuele koersdaling van DSM-Firmenich, over dezelfde periode, is momenteel slechts -2,19%.
Chief P
1
(ABM FN-Dow Jones) DSM Firmenich is gestart met de verkoop van 6,7 miljoen bestaande aandelen via een versnelde boekprocedure. Dit bleek woensdag nabeurs.

Het gaat om circa 2,5 procent van de uitstaande aandelen DSM Firmenich.

De opbrengst van deze verkoop zal DSM Firmenich gebruiken voor de financiering van de uitrookprocedure die het bedrijf is gestart om ook de laatste aandelen DSM in handen te krijgen. Het gaat om bijna 4 procent van de aandelen DSM die nog niet zijn aangemeld onder het bod.

De aandelenverkoop wordt begeleid door Goldman Sachs, ABN AMRO en JPMorgan.

Op een vrijwel volledig rood Damrak sloot het aandeel DSM Firmenich 1,2 procent hoger op 116,32 euro.

Bron: ABM Financial News
Chief P
0
quote:

Leefloon schreef op 18 mei 2023 11:43:

[...]

Maak je verder maar geen zorgen, ik gebruik geen dure nepbroker noch inferieure, secundaire gegevensbronnen. Waarvan de relevantie mij ook eventjes ontgaat.

Dat ik informeerde naar welke broker jij gebruikt was puur uit belangstelling. Dit omdat ik jouw bericht had geïnterpreteerd als dat er volgens jouw weergave van het DSM aandeel slechts om 11:08:43 was gehandeld. Omdat mijn grafiek (via DeGiro en Euronext) hele andere getallen toonde was ik verward. Onderstaand het bericht van jou waaraan ik refereer:

'Dat heeft geen enkele merkbare invloed. Nou ja, mogelijk dat "jij" om 11:08:43 uur abusievelijk aandelen DSM i.p.v. DSM-Firmenich koopt, zodat bij het verkeerde DSM heel eventjes een pixel in een koersgrafiek verandert, maar dan was het dan wel.

Grote partijen kopen gewoonlijk niet de verkeerde aandelen, en niemand die hier nog de moeite nam om onder DSM het onderwerp "DSM-Firmenich 2023" aan te maken om de mogelijke fout van 11:08:43 uur te voorkomen.'

2.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 104,100
Verschil +1,350 (+1,31%)
Hoog 104,100
Laag 101,800
Volume 524.911
Volume gemiddeld 462.241
Volume gisteren 404.022