Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street terughoudend richting weekend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 20 mei 2023 11:28
    Ja, let maar op, dat schuldplafond verhaal zal nog wel even doorgaan, iedereen probeert klinkende politieke munt te slaan, uit de netelige situatie!!
    En dat bankenverhaal is ook nog niet over zolang de FED de rente verhoogd, ook nu loont weglopen bij de banken weer flink!!
    Het aexje was in majeurstemming van de week, een plus van 1,87% op het bord, mijn porto speelde de pannen nog wat meer van het dak, ik schreef een plusje van 2,5% bij en sta nu weer ATH, waarvan akte!!
    Raden wie voor die dikke plus zorgde is niet zo moeilijk, dat was de nr 1 van de week aex, mijn geliefde Buitengewone Exxelente Superieure Idool schreef een plus van ruim 8 % op het bord, ik denk dat AI, de chipvraag, opnieuw in een hogere versnelling zet!!
    Ing pakte zilver, die ging 2,81% omhoog, ik blijf ongerust over die bankjes, hun verdienmodel, wordt er niet beter op!!
    Het middelste metaal, Aperam bungelde onderaan, met een plusje van 0,95%, kleintje Amg, was dik koploper en ook grote broer arcelor, ging meer dan 2x zoveel omhoog, misschien schrokken gisteren beleggers van de gasprijs, die fors hoger ging, maar IEX meldt niet, dat dit de Amerikaanse gasprijs is en dan ook nog van de vorige dag, zichzelf veel schouderklopjes gevend IEX, als je nu ook eens de Europese gasprijs, real thime gaat geven, dan krijg je schouderklopjes van je klanten, dat lijkt me beter en gezonder, dan dat je jezelf, de blaren op je schouders tikt, het Europese gas staat momenteel historisch laag en dat is gunstig voor de zeer veel gas gebruikende metaalboeren!!
    Nog 1 klein groentje heb ik in de porto, het enorme steeds groener wordende Shell, noteerde 0,25% groen, maar Niels tekende niet aan, dat hij ex kwartaal div ging, dus pluste hij eigenlijk 1,25%, Shell is natuurlijk wel het bedrijf, dat fors investeert in de meest belovende vergroening; waterstof!!
    De vuilboeren willen geen vuil meer hebben, nu, dat doet de koers geen goed natuurlijk, renewi schreef een rooie cent min; 0,15%!!
    KPN had ook zijn week weer niet, er liggen beloftes van snel instaleren van super groen en fabelachtig snel glasvezel, maar je weet het; veel beloven en weinig geven, doet gekken en dwazen in vreugde leven, KPN verspeelde 1,28%!!
    Hekkensluiter was Post nl, die leverde 4,45% in, de Telegraaf meldde gisteren, dat de marge bij de pakketten, onder zware druk staat, door moordende concurrentie en oplopende kosten, voeg daarbij, rampenplan postbezorging, voor mij was de conclusie eenvoudig, ik heb de helft verkocht en als het Aperam div komt, dan gaat Post nl, bij mij, helemaal voor gaas!!
    Vandaag verder gaan met terreinrenovatie, om bonen te leggen zijn de nachten nog te koud, ik vrees dat die kou mij noopt, tot het 1 en ander over zaaien, verschillende groentes vonden het te bar!!
    Morgen mogen we op de wezenzondag samenkomen, op Hemelvaartsdag is de HEILAND met zegenende handen ten Hemel gevaren, schrijft Lucas in zijn prachtige Evangelie, ik wordt daar altijd heel stil van, de HEILAND, DIE de mensen altijd zegende, hielp troostte, bemoedigde, genas, werd door de mensen naar het meest wrede kruis gejouwd, anderen zouden zwaar gevloekt hebben op de mensen, HIJ, DIE zo heel veel van die zwakke zondige mensenkinderen hield, zegende hen, onbegrijpelijke heerlijke aanbiddelijke liefde!!
    Maandag hoop ik dat ook Aperam, van die hele lage Europese gasprijs gaat profiteren, hij kan best weer een zetje omhoog gebruiken, deze zeer goede prettige dividender op de beurs!!, SJALOOM!!!
  2. Troef 20 mei 2023 16:37
    Broeder Jan, zag dat jij mij volgende week nog een vraag stelde. Jij had 7 verschillende aandelen. Getal van de volheid. Vond deze mooi gevonden. Ik heb er 14. Dus om in jou worden te blijven twee keer het getal van de volheid. Maar dat is niet de reden. De reden dat ik er 14 heb is spreiding. Zowel advies van de aan mij door ING toegewezen beleggingsadviseur als ook als ik IEX luister hoor ik nooit teveel op een paard wedden. Wil jou van harte feliciteren ATH. Daar zit ik nog wel een stuk vanaf. Dit komt met name door mijn overstap sinds zomer 2022 naar meer duurzame aandelen (ESG). Laat ik het zo zeggen, duurzaamheid mag wat kosten.....:-)
    Wij moeten tenslotte en dat is een Goddelijke opdracht de aarde niet alleen bebouwen maar ook bewaren. In het eerste zijn wij goed in het tweede schieten wij (ik ook) wel wat tekort.
    Goede wezenzondag. Laat wij opgaan met psalm 122 vers 1. Ik ben verblijd, wanneer men mij Godvruchtig opwekt: "Zie, wij staan. Gereed, om naar Gods huis te gaan; Kom, ga met ons en doe als wij."
    Wens iedereen het goede.
  3. forum rang 7 jan de vakman 20 mei 2023 22:24
    Lieve vriend en broeder, met spreiding wordt in eerste instantie bedoeld, dat je kiest voor veel sectoren, minder om in meerdere van de zelfde sector te stappen, zo kies ik met overtuiging voor besi, omdat hij in mijn ogen het goedkoopste is, de meeste kansen in china heeft en een mooie sociale structuur heeft, dus in mijn ogen de beste, natuurlijk ben ik ook een profeet, die brood eet, zodat ik ook wel eens nat ga en soms kan het tij voor een bedrijf in korte tijd sterk verslechteren, zoals bijv met Post nl!!
    Wat Psalm 122 betreft, dat is 1 van mijn lievelings Psalmen, vs 1 eindigt namelijk met de woorden; k'Zal u voors Bouwheers kunstwerk groeten, dat geldt natuurlijk heel rijk voor de Hemelse Bouwheer, maar die heeft de aardse bouwheren met zoveel inzicht, vakmanschap en kunstzin vervuld, dat die heerlijke groet toch ook wel voor hen geldt, daar krijgt een oud timmerman( het beroep van Jezus) en bouwvakker natuurlijk een heel warm hart van, als hij op het bord staat zing ik hem altijd op verhoogde toon, want het is een prachtige Bovenstemmer, Soli DEO Gloria!!!
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 21 mei 2023 16:33
    Geef de Heiland 't roer in handen

    Geef de Heiland 't roer in handen,
    van uw aardse levensschip;
    Hij zal veilig u doen landen,
    Hij kent elke rots en klip,
    Zij uw scheepje groot of klein, / laat de Heiland stuurman zijn

    Blijf toch rustig Hem geloven,
    richt bij 't felste stormgedruis
    't hart omhoog, het oog naar boven;
    daar bracht Hij reeds velen thuis
    Hoe ook alles donker schijn' / laat de Heiland stuurman zijn

    Voor Jan youtu.be/fwA--eUd18g
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links