Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Nvidia redt onze beursdag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasperien van Weerdt

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Meer over Jasperien van Weerdt

Recente artikelen van Jasperien van Weerdt

  1. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 18 apr AEX maakt zich op voor licht herstel, goud heeft het op de heupen
  3. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Beerbaron 25 mei 2023 19:13
    2e vraag voor de podcast: hebben jullie bij IEX al een goede manier gevonden om als kleine belegger in money market funds of korte termijn staatspapier te beleggen, als alternatief voor de 1% die je op je spaarrekening krijgt? Lijkt me typisch iets voor een beleggingswebsite om dit uit te zoeken.
    Dank en groet,
    Bart
  2. SBMD 25 mei 2023 19:14
    Vraag voor de podcast:
    Afgelopen podcast behandelde jullie al een vraag over welke opleiding je het beste kan volgen om een aandelenanalist te worden. Mijn vraag in het verlengde hiervan, zouden jullie eens een (premium) artikel kunnen schrijven waarin jullie toelichten hoe jullie een bedrijf waarderen inclusief berekening?
  3. hansepans 25 mei 2023 20:01
    Hallo, ik lees vaak in jullie adviezen, dat 3 procent in een bepaald fonds (hoog risicotolantie) van je portefeuille acceptabel is.
    Voor kleine beleggers, ongeveer € 75.000 betekent dit wel dat je heel veel fondsen in je aandelen portefeuille hebt.
    de model portefeuille's van IEX bevatten maar 6 verschillende fondsen. Betekent dit dat dat fondsen zijn die minder hoog risico hebben.
  4. speedy0070 25 mei 2023 20:02
    Ja het AI verhaal kan zogezegd niet op. Zou maar niet te hard van stapel lopen, alles staat nog in de kinderschoenen. dus kan nog wel een tijdje duren. Ware fantasie om de beleggers zoet te houden. totdat .......ja het kan fout lopen iemand had eraan gedacht? Dat zeggen ze je niet de oelewappers. Zou maar rustig afwachten welke limieten china oplegt en kijken of amerika iets gaat doen aan zijn begroting. Banken ook in de gaten houden. dividendjes zijn klein en het loont tegenwoordig haast de moeite niet om in een bedrijf je poen te steken. 6.5% pakken op spaargeld ja hoor dat kan maar dus niet in europa! Je hoeft alleen maar 10% belasting te betalen over de interest. Stabiele munteenheid bij een stabiele bank. wat wil je nog meer? Het geld moet minimaal 1 jaar vast staan. is de enigste verplichting. Dus zoals men ziet zijn er andere mogelijkheden zoals de beurs met minder risicos.
  5. Oradur 25 mei 2023 20:31
    Voor de podcast: De chippers lopen aardig op (met name ASMI en BESI in NL) is het al tijd om wat winst te pakken een bekende belegger zij ooit: "Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful."

    Of moet je het anders interpreteren en nu toch instappen (heb zelf al postitie in ASML en BESI) maar ben fearful om nu wat ASMI op te pikken of BESI bij te kopen

    Hoe kijken jullie hier tegenaan
  6. Zitzak500 25 mei 2023 21:51
    2 vragen voor de podcast;

    Hoe gaat een aandelen inkoop in de praktijk in z'n werk? Wie koopt de aandelen in? En van wie worden die aandelen gekocht?

    Hoe werkt een eindveiling? Soms zie je dat er nabeurs/ op de eindveiling wel 50% van de dagomzet wordt verhandeld. Welke partijen handelen dan? En tegen welke koers gebeurt dat? (En waarom kan dat?)
  7. forum rang 4 boll 25 mei 2023 23:30
    quote:

    Oradur schreef op 25 mei 2023 20:31:

    Voor de podcast: De chippers lopen aardig op (met name ASMI en BESI in NL) is het al tijd om wat winst te pakken een bekende belegger zij ooit: "Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful."

    Of moet je het anders interpreteren en nu toch instappen (heb zelf al postitie in ASML en BESI) maar ben fearful om nu wat ASMI op te pikken of BESI bij te kopen

    Hoe kijken jullie hier tegenaan
    Nvidia is één van de weinige chippers die zich ontrekt aan de malheur binnen de sector.

    De hype rond AI vind ik al een woordkeuze waarbij ik denk:Oppassen.

    ASMI heeft onlangs een omzet waarschuwing afgegeven en Besi presteert al een jaar ondermaats.
    De absurde koersstijgingen vind ik bizar en staan niet in verhouding tot de prestaties van beide.

    Vanuit fundament houd ik me afzijdig maar het zou me niet verbazen als de koersen nog wat meer worden gehyped.
  8. Flowinvestor 26 mei 2023 08:30
    Vraag voor de podcast aan Niels Koerts. Allereerst, ik ben een groot fan van de show, complimenten! Jij belegt onder ander in Deutsche Telekom. Op dat aandeel wordt op dividenduitkeringen een hoop Duitse dividendbelasting ingehouden. Dit is een probleem met veel beleggingen buiten Nederland (waar je het makkelijk terug kan vragen). Als je het compounding effect doorrekent van deze "dividendlekkage" is dat enorm. Hoe ga jij hiermee om in je beleggingsbeslissingen? Of heb jij een goede manier om dit terug te vorderen? Dank en succes met de show.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links