Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

ervaringen met energieleveranciers

1.000 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
voda
0
quote:

hirshi schreef op 11 mei 2023 19:35:

[...]

Zeker DuranCS

En dan te beseffen dat het om afvalwarmte gaat waarvoor de hoofdprijs moet worden betaald..
Hier in Den Haag zijn ze ook bezig om zo'n leiding te leggen. De buurtbewoners klagen steen en been.

www.warmtelinq.nl/

www.google.com/search?q=afvalwarmte+d...
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 11 mei 2023 16:51:

Ik heb die eindafrekening eens uitgeplozen. 6 vellen vol met informatie. Vele meterstanden, verschillende BTW tarieven, prijsplafond vergoeding, hogere teruggave energie belasting etc.

Het was een extreem jaar, 2022.

Door de hoge tarieven ben ik op elektra en vooral gas gaan besparen.
Ik heb (na gemopper over vertraging) dan toch vrij vlot mijn jaarafrekening van Vattenfall gekregen.
Had expres ruim te veel voorschot betaald 'om voor mij moverende redenen'.
Ik stond ook versteld van de gigantisch ingewikkelde specificatie. Er zijn geloof ik 6 verschillende periodes met zwaar verschillende tarieven. Bij elkaar is het 12 pagina's met cijfertjes.
Vorig seizoen moest ik 1223m3 gas afrekenen, en nu 846m3. Stroomverbuik kon ik minder verlagen: van 1276 naar 1130 kWh.
Financieel ziet het er zeer gunstig uit: ik heb van energietoeslag gemeente en 2x190 van Vattenfall heel mijn energierekening kunnen betalen. :)))
josti5
0
Morgen van 11 tot 4 weer gratis stroom en/of geld toe bij de ANWB:

energie.anwb.nl/actuele-tarieven

Met natuurlijk wél 17 cent per KwH belasting...
voda
1
Nederlandse gasbelasting een-na-hoogste in Europa: ’Prijsplafond sigaar uit eigen doos’
Door WILLEMIJN VAN BENTHEM

Updated Gisteren, 16:59
Gisteren, 16:39
in GELD

AMSTERDAM - Hoge prijzen, compensaties, nieuwe contracten: de energiemarkt staat op zijn kop. Door het prijsplafond krijgen huishoudens korting op hun energierekening, maar de Nederlandse belasting op de energie is nog altijd hoog - zeker ten opzichte van Europa.

Besparen op energie is de goedkoopste sleutel. GETTY IMAGES

Betaalde een driepersoonshuishouden in 2014 nog €350 gasbelasting, inmiddels is dat opgelopen naar €900 per jaar. „Een ruime verdubbeling waar miljoenen huishoudens last van gaan krijgen”, meent Tom Schlagwein, energie-expert bij Overstappen.nl.

Inflatiemonster
„Een prijsplafond is een goed idee om het ’inflatiemonster’ te beteugelen en de gasprijs betaalbaar te houden. Maar vreemd dat er in deze maximale prijs relatief veel belasting zit.” Schlagwein vindt dat je zo aan de ene kant subsidie uitdeelt die je ’deels weer weghaalt door de op een na hoogste gasbelasting te heffen van Europa’. „Die belasting zit inbegrepen in het prijsplafond, een sigaar uit eigen doos.”

BEKIJK OOK:
Column: die wind-mee-belasting mag wel wat meer zijn

Maximumtarief
Volgens de expert zijn Nederlanders in Europa voor gas op alleen Denemarken na het duurst uit. „In Duitsland en België is de gasprijs bijna de helft lager.” Schlagwein: „Europese landen zoals Frankrijk hebben een maximumtarief ingesteld, zodat prijzen voor huishoudens niet te hoog worden.” Hij vindt dat zo consumenten worden beschermd tegen torenhoge prijzen „die ze amper kunnen betalen”.

Einde dit jaar loopt het prijsplafond af en inmiddels daalt de gasprijs sinds een aantal weken weer. „Om het betaalbaar te houden, moet er een verlaging van de belasting op gas komen”, zegt Schlagwein. „De prijzen zijn immers hoog genoeg om nog steeds een gasbesparing af te dwingen.”

BEKIJK OOK:
Timmermans opgewekt over productie waterstof, technici zien veel obstakels

www.telegraaf.nl/financieel/441021121...
voda
0
Waakhond ACM: ’Consumenten vaak misleid bij nieuw energiecontract’
Door THEO BESTEMAN

Updated 6 min geleden
3 uur geleden
in GELD

AMSTERDAM - Consumenten worden steeds vaker misleid door sommige aanbieders van energiecontracten. Die profiteren van huishoudens die op zoek zijn naar goedkopere maandrekeningen voor hun gas en stroom. Ze krijgen ongevraagd dringende telefoontjes om over te stappen. Door misleiding zijn ze vaak veel duurder uit.

’We zien het aantal meldingen van agressieve en misleidende werving voor nieuwe energiecontracten helaas toenemen.’ GETTY IMAGES

Nu de gas- en stroomtarieven sinds de piek van vorig jaar dalen, speuren consumenten naar minder prijzige vaste energiecontracten, voor een jaar of langer.

Consumenten lopen momenteel alarmerend vaak tegen bedrog aan, waarschuwt de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). „Met het op gang komen van de energiemarkt zien we het aantal meldingen van agressieve en misleidende werving voor nieuwe energiecontracten helaas toenemen”, zegt Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM.

Hij noemt geen namen van de agressieve verkopers die misleiden. Maar „we doen onderzoek naar bedrijven waar we veel klachten over krijgen”, stelt hij na een stroom van klachten.

Meer keuze
Lange tijd hadden huishoudens van wie het energiecontract afliep, vrijwel alleen de keuze uit variabele gas- en stroomcontracten, voor korte tijd, met hoge maandtarieven. Nu keren de vaste contracten voor een of meer jaren terug.

BEKIJK OOK:
Hierom moet je niet wachten met afsluiten vast energiecontract

,,Leveranciers deden tot nu toe geen moeite om nieuwe klanten te werven, vanwege onzekerheid over de hoge prijs”, aldus de ACM. ,,Nu zien we dat aanbod weer toeneemt en dat er weer geworven wordt. We zien weer veel klachten over misleidende werving, vooral misleidende telefoontjes.”

De waakhond noemt het goed dat er weer meer verschillende soorten energiecontracten beschikbaar zijn. Dat levert concurrentie en prijsverschillen op, waar consumenten van kunnen profiteren. Maar van die zoekende consument maken gehaaide aanbieders misbruik, constateert hij.

„Consumenten worden bijvoorbeeld gebeld dat hun huidige leverancier op de rand van faillissement staat en dat zij snel moeten overstappen. Terwijl dat helemaal niet zo is”, aldus Van Houten.

Ook bieden de agressief opererende telefonische verkopers energiecontracten aan die financieel verre van het beste aanbod zijn voor een huishouden.

BEKIJK OOK:
Hogere betalingsachterstanden door forse energierekeningen

’Alert zijn’
De misstanden zijn dermate groot, dat de ACM consumenten oproept ’alert te zijn’. „Ga niet zomaar in op een ongevraagd aanbod van een nieuw energiecontract. Een ongevraagd telefonisch aanbod is eigenlijk nooit de beste keuze”, stelt Van Houten. „Ga niet tijdens het gesprek akkoord met een nieuw contract, ga het aanbod eerst rustig vergelijken met dat van andere leveranciers. Je kunt ook het gesprek verbreken.”

BEKIJK OOK:
Is een vast energiecontract slim of juist niet?

Vanwege de paniek over het gastekort in Nederland na de Russische inval in Oekraïne in februari vorig jaar schoten energieprijzen richting de winter omhoog. Leveranciers moesten historisch ongekend hoge inkoopprijzen aftikken voor hun aardgas en opgewekte stroom. Ze durfden huishoudens geen vaste energiecontracten voor langere tijd aan te bieden.

De consument was bij een nieuw af te sluiten contract tot begin dit jaar overgeleverd aan aanbiedingen met voornamelijk variabele prijzen, die ook nog fors op en neer gingen. Daardoor werden de zogeheten dynamische energiecontracten populair, waarbij de prijs per dag of per uur kan verschillen.

Hogere overstapboete
Vorig jaar liepen veel vaste goedkope contracten af. Leveranciers wilden vanwege de onzekerheid op de markt en de vaste relatief lage opzegvergoeding geen nieuwe vaste contracten aanbieden, schetst de waakhond. Consumenten die goedkopere contracten konden krijgen, namen de verplichte overstapboete van destijds enkele tientjes voor vertrek uit hun bestaande contract snel voor lief. Die boete maakten ze bij de verbeterde marktprijzen binnen enkele maanden goed.

BEKIJK OOK:
Energiebedrijven: houd noodfonds langer open

Dat grote aantal vertrekkende klanten gaf volgens het kabinet te veel onzekerheid. Die oude overstapboete of ’opzegvergoeding’ gaat daarom per 1 juni drastisch omhoog: consumenten betalen aan energieleveranciers het volledige bedrag dat nog bij hen open staat voor de looptijd van hun vaste contract. Dat resterende bedrag is vaak honderden euro’s hoger dan de overstapboete.

„De opzegvergoeding kan hoog zijn als het prijsverschil tussen het oude en het nieuwe contract groot is, en als een consument volgens zijn oude contract nog veel energie zou afnemen”, waarschuwt Van Houten van de ACM. De toezichthouder voorziet financiële dompers voor huishoudens en adviseert vooraf goed te berekenen of die overstap naar een nieuw contract wel loont. „En of ze de nieuwe opzegvergoeding kunnen betalen”, zegt hij.

BEKIJK OOK:

Geld verdienen aan je energierekening? Dit moet je weten
Voorwaarden opvragen
„Consumenten die willen overstappen kunnen bij hun oude leverancier vragen naar de voorwaarden en de hoogte van de opzegvergoeding”, suggereert Van Houten, „en dan een beslissing nemen.”

De aanbieders zijn vanaf 1 juni verplicht om op verzoek dat overzicht van kosten te geven. Huishoudens die overstappen, hebben bovendien veertien dagen bedenktijd. „In die dagen kun je nog afzien van het nieuwe contract en met je oude overeenkomst doorgaan”, aldus de ACM, die zegt energiebedrijven daar strikt aan te zullen houden.

BEKIJK OOK:
Wat is wijsheid: een vast energiecontract afsluiten of wachten tot de prijzen verder dalen?

www.telegraaf.nl/financieel/196501845...
voda
0
Betaalachterstand bij je energieleverancier? Deze stappen kun je ondernemen

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de energierekening. Het aantal betaalachterstanden bij energieleveranciers is gestegen, het aantal betalingsregelingen verdubbelde. Wat gebeurt er eigenlijk als je je energierekening niet meer kunt betalen?

Marloe van der Schrier 15-05-23, 12:15

In het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal betalingsachterstanden gestegen en het aantal aanmaningen groeide met 30 procent. Dat blijkt uit een analyse van Energie-Nederland, de branchevereniging van energieleveranciers. Tegelijkertijd was er ook goed nieuws: het aantal betalingsregelingen verdubbelde.

Lees ook
Gascrisis zo goed als voorbij: dit betekent het voor je energierekening
Berco zette contract voor drie jaar vast: ‘Toen een beetje spijt, maar nu ben ik blij’

De voorzitter van Energie-Nederland, Cora van Nieuwenhuizen, meldde: ,,We zien het aantal aanmaningen minder hard stijgen dan het aantal regelingen. Dat betekent dat een groter deel van de klanten met betaalachterstanden aan de slag is om deze op te lossen.” Door het prijsplafond en het Tijdelijk Noodfonds Energie, dat tot 5 mei aan te vragen was, verwacht de branchevereniging dat het aantal achterstanden weer zal afnemen.

Wat moet je eigenlijk doen als je je energierekening niet kunt betalen?
Veel leveranciers hebben betalingsregelingen zodat je alsnog je energierekening kunt betalen, bijvoorbeeld met uitstel of in termijnen. Ook kun je vaak zelf bepalen wanneer het bedrag wordt afgeschreven. De regelingen zijn sinds de energiecrisis vaak verruimd om het makkelijker te maken om een regeling te treffen.

Leveranciers blijven namelijk het liefst in contact met klanten: ,,Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe sneller je een oplossing kunt vinden om problematische schulden te voorkomen”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Zijn er tegemoetkomingen van de overheid?
Het Tijdelijk Noodfonds Energie - voor mensen die de afgelopen winter een te groot deel van hun inkomen aan energie kwijt waren - was aan te vragen tot 5 mei. Dat werd veelvuldig gedaan: tussen februari en de sluiting zijn meer dan 165.000 aanvragen gedaan. Begin mei waren 56.000 aanvragen goedgekeurd, 48.000 aanvragen afgewezen en 61.000 aanvragen nog in behandeling. Energie-Nederland roept het Kabinet op om ook voor komende winter een fonds op te richten.

Daarnaast krijgen mensen met een lager inkomen ook in 2023 nog de mogelijkheid om energietoeslag aan te vragen bij de gemeente. Elke gemeente pakt dit anders aan, dus kijk op de site van jouw gemeente hoe en wanneer je hier aanspraak op kunt maken. Heel 2023 is ook het prijsplafond op energie van toepassing.

Kun je afgesloten worden van gas en licht?
Ja, dat kan. Maar dat gebeurt niet zomaar. Een energieleverancier mag een contract alleen opzeggen als je niet reageert op betalingsherinneringen (drie stuks, met ieder veertien dagen de tijd om te reageren) en pogingen om een betalingsregeling af te spreken. Of als je een betalingsregeling niet nakomt en geen gebruik wil maken van schuldhulpverlening.

Dus met andere woorden: als jij een betalingsregeling hebt, en die gewoon nakomt, mag je niet afgesloten worden. Ook als je gezondheidsrisico’s loopt doordat je niet meer aangesloten bent op het energienet of schuldhulpverlening hebt aangevraagd, mag je niet afgesloten worden.

www.ad.nl/geld/betaalachterstand-bij-...
voda
1
Niet tegen te houden...

Omstreden warmteleiding wordt definitief aangelegd; Wat betekent dit? ‘Hinder is onvermijdelijk’

De omstreden ondergrondse warmteleiding tussen Vlaardingen en Den Haag mag gewoon worden aangelegd, oordeelde de Raad van State. Met de transportleiding, die dwars door meerdere gemeenten in de Haagse regio loopt, kunnen tienduizenden woningen worden verwarmd met restwarmte uit de Rotterdamse haven. De aanleg gaat binnenkort van start. Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten?

Ilah Rubio 15-05-23, 10:16

Over de leidingen van WarmtelinQ is de afgelopen jaren veel te doen geweest. Bewoners in wijken waar de leidingen doorheen moeten, zijn fel tegen de aanleg. Zij vrezen grote overlast en het verdwijnen van groen in de dichtbevolkte buurten. Ook milieuorganisaties zijn tegen omdat zij de restwarmte van fossiele industrie niet duurzaam vinden. Samen met de gemeente Den Haag en andere belangenorganisaties stapten zij dan ook naar de rechter om de aanleg tegen te houden. Hierdoor is de aanleg van de lange leiding lange tijd vertraagd. Want zolang er geen uitspraak lag van de Raad van State konden de werkzaamheden in Den Haag niet van start.

Lees ook
Aanleg omstreden warmteleiding uit Rotterdam gaat gewoon door, alle bezwaren afgewezen
Den Haag komt met tijdelijk warmtenet om gerenoveerde huurwoningen alvast van gas af te halen

Inmiddels ligt die uitspraak er dus. De Raad van State veegde alle bezwaren van de tegenstanders vorige week van tafel. De hoogste rechter oordeelde dat het inpassingsplan van de provincie Zuid-Holland gewoon voldoet aan de eisen van de wet. Dat geldt ook voor de omgevingsvergunningen die de gemeente Den Haag verleende voor dit project. Bij WarmtelinQ, onderdeel van de Gasunie, ging vorige week dan ook de vlag uit. Citaat... Er kan nu namelijk eindelijk worden begonnen met de aanleg.

Wanneer starten de werkzaamheden?
De werkzaamheden tussen Vlaardingen en Rijswijk zijn inmiddels al in volle gang. Hier was minder verzet tegen de aanleg. In Den Haag starten de werkzaamheden volgens een woordvoerder van WarmtelinQ na de zomervakantie. De verwachting is dat er twee jaar wordt gewerkt. In de zomer van 2025 moet het werk af zijn. ,,Vanaf juni dit jaar vinden enkele voorbereidende werkzaamheden plaats. Denk onder meer aan het plaatsen van bouwketens, het graven van proefsleuven en het verwijderen van wat groen, na het broedseizoen. In verschillende fases wordt de warmteleiding ondergronds gebracht. De aannemer is op dit moment druk bezig met de voorbereiding voor de planning. In juni kunnen we hierover meer vertellen. Dan zullen we ook inwoners nadere informatie verschaffen.’’

www.ad.nl/den-haag/omstreden-warmtele...
voda
0
Goedkopere energie en vaste contracten terug bij Vattenfall
Vandaag, 11:17
in GELD

AMSTERDAM (ANP) - - Particuliere klanten van energiebedrijf Vattenfall met een variabel contract gaan vanaf 1 juli minder betalen voor hun gas en stroom. Het is de tweede keer dit jaar dat het Zweedse bedrijf zijn energietarieven verlaagt. Ook gaat Vattenfall vanaf 1 juni weer vaste prijscontracten aanbieden.

De daling van de variabele tarieven volgt op de verder gedaalde inkoopprijzen voor energie. Klanten betalen per 1 juli €1,33 per kubieke meter gas en €0,3892 per kilowattuur stroom, inclusief btw en energiebelasting. De tarieven liggen onder het prijsplafond van €1,40 respectievelijk €0,40. Klanten ontvangen uiterlijk dertig dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat een persoonlijk bericht over wat het nieuwe variabele tarief voor hen betekent.

De nieuwe regels voor opzegvergoedingen vaste prijscontracten gaan in op 1 juni en vanaf dat moment biedt Vattenfall ook weer vaste prijscontracten aan. Klanten kunnen hiermee de prijs voor het leveringstarief voor een of drie jaar vastleggen. Klanten kunnen nu al via de website deelnemen aan de ’vast-variabel check’ om informatie te krijgen om zelf te bepalen welk type contract het beste bij hen past.

www.telegraaf.nl/financieel/66605200/...
voda
0
’Fors hogere overstapboete energie onbekend bij veel mensen’
Door BERNARD VOGELSANG

Updated Gisteren, 20:05
Gisteren, 18:29
in GELD

AMSTERDAM - Overstappers kunnen vanaf volgende maand een fors hogere boete krijgen opgelegd voor het voortijdig opzeggen van hun energiecontract. Zes op de tien Nederlanders zijn daar echter niet van op de hoogte, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer.

Lang niet iedereen is al op de hoogte van het forse prijskaartje dat voortaan aan het voortijdig opzeggen van een energiecontract kan hangen. GETTY IMAGES

Nu kost het voortijdig opzeggen van een jaarcontract een vast bedrag van €50 voor gas en €50 voor stroom. Maar per 1 juni moeten overstappende klanten het volledige bedrag betalen dat hun oude energieleverancier misloopt door de opzegging. De overstapboete kan daardoor tientallen tot honderden euro’s hoger uitvallen. Afhankelijk van de resterende looptijd en de energietarieven is het trouwens ook mogelijk dat er een iets lagere boete betaald moet worden.

BEKIJK OOK:
Is een vast energiecontract slim of juist niet?

Meer vaste contracten
„Toezichthouder ACM heeft deze nieuwe regels opgesteld, omdat leveranciers aangaven bij de huidige boete een te groot risico te lopen dat ze met duur ingekochte energie blijven zitten”, legt energie-expert Joris Kerkhof (Independer) uit. „Op deze manier wil de ACM stimuleren dat er weer meer vaste contracten worden aangeboden.”

Vattenfall heeft deze week aangekondigd per 1 juni weer jaarcontracten met vaste gas- en stroomprijzen aan te bieden. Concurrenten als Budget Energie, Eneco, Energiedirect en Essent doen dat al langer. Het aanbod van vaste contracten droogde vorig jaar op door de energiecrisis als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Vattenfall en Eneco verkopen vanaf volgende maand ook weer energiecontracten met een looptijd van drie jaar. De concurrentie gaat dit voorbeeld vrijwel zeker volgen.

BEKIJK OOK:
Goedkopere energie en vaste contracten terug bij Vattenfall

Bedenktijd
Overstappende klanten die hun energiecontract voortijdig opzeggen, krijgen voortaan tijdens de wettelijke bedenktijd van 14 dagen te horen van hun oude aanbieder hoe hoog de opzegboete uitvalt. „Je kunt dan zelf uitrekenen wat je uiteindelijke besparing is bij overstappen”, legt Kerkhof uit.

Volgens de energiedeskundige lijkt de nieuwe regeling vooral gunstig voor gas- en stroomaanbieders, maar is toch iedereen erbij gebaat. „De tarieven van de verschillende leveranciers voor vaste contracten gaan waarschijnlijk wat dalen. En er komen meer langdurige contracten op de markt, wat rust geeft. Na alle rumoer van de afgelopen maanden op de energiemarkt zijn we daar wel aan toe.”

Misleiding
Veel personen zijn momenteel op zoek naar een minder duur energiecontract. Maar daardoor neemt ook het risico op misleiding toe, waarschuwde de ACM begin deze week. Consumenten blijken ongevraagd te worden gebeld door agressieve verkopers van energiecontracten die beweren dat ze moeten overstappen, omdat hun bestaande leverancier failliet dreigt te gaan. Wie in zulke verkooptrucs trapt, kan volgens de ACM duur uit zijn.

www.telegraaf.nl/financieel/431387980...
[verwijderd]
0
Vattenfall meldt mij:
Beste heer ......,
De inkoopprijzen voor energie zijn de afgelopen tijd flink gedaald. Deze daling ziet u nu terug in uw variabele
leveringskosten. Vanaf 1 juli 2023 liggen die onder het prijsplafond. U vindt uw verlaagde tarieven in de bijlage.


Ik lees in de specificatie dat per 1 juli 2023 het normaaltarief voor stroom inclusief 15% 'Blijven loont' korting uitkomt op €0,369667/kWh.
Zonder Blijven loont korting is dat €0,435/kWh. Dat is dus boven het energieplafond van €0,40.

Ik vind het niet netjes van Vattenfall dat zij mijn 'Blijven loont' korting afpakken om onder het energieplafond te komen.
Als zij beweren met hun tarieven onder het energieplafond te gaan én dat ik 15% 'Blijven loont' korting krijg dan zou mijn normaaltarief lager dan €0,40x85% = €0,34 moeten worden. Ze stelen dus minimaal 3 cent per kWh van mij.
Joost_K
1
Niet geheel correct. De overheid wil alleen 'bijleggen' t.o.v. de daadwerkelijke prijs. Als u effectief onder het plafond zit heeft u simpelweg geen recht op het voordeel van het energieplafond. Dus als er inderdaad sprake is van een korting bent u daarmee onder het plafond en en vervalt het recht op het plafond.

Uiteindelijk betaalt u ook slechts het bedrag inclusief korting. Dan aanspraak maken op het plafond is fraude.
josti5
0
Wel weer 'toevallig, dat de prijzen van veel jaarcontracten nét onder de plafondprijs vallen...
hirshi
0
Nette mail ontvangen van Shell Energy
Variabel contract

Enkeltarief € 0,42110
Normaaltarief € 0,44394
Daltarief € 0,40006

Heel wat goedkoper dan het electriciteitstarief in Spanje.
voda
0
Kreeg weer een update van Green Choice over de tarieven per 1 juli. Wel extreem dat met notabene de vaste kosten van elektra en gas van 0,20822 naar 0,25596 gaan! Daar moet ik over schrijven. Een stijging van maar liefst 22.93%!!

In deze e-mail informeren we je graag over je variabele contract en de bijbehorende tarieven die per 1 juli 2023 verder zullen dalen. Per 1 juli 2023 gaan ook je vaste leveringskosten wijzigen.

Je nieuwe variabele tarieven per 1 juli

In onderstaand overzicht vind je jouw nieuwe tarieven voor stroom en/of gas die gelden voor het variabele contract Groen&Vrij Wind en Zon, inclusief de bijbehorende vaste leveringskosten. Het totaaltarief is het leveringstarief inclusief de overheidsheffingen van 2023 en het btw-tarief van 21%. In de bijlage vind je een uitgebreid overzicht van je nieuwe variabele tarieven die gelden per 1 juli 2023. Je hebt het recht om je contract kosteloos op te zeggen naar aanleiding van de wijzigingen.

Zie ook de bijlage:
Bijlage:
hirshi
0
quote:

voda schreef op 27 mei 2023 08:36:

Kreeg weer een update van Green Choice over de tarieven per 1 juli. Wel extreem dat met notabene de vaste kosten van elektra en gas van 0,20822 naar 0,25596 gaan! Daar moet ik over schrijven. Een stijging van maar liefst 22.93%!!

In deze e-mail informeren we je graag over je variabele contract en de bijbehorende tarieven die per 1 juli 2023 verder zullen dalen. Per 1 juli 2023 gaan ook je vaste leveringskosten wijzigen.

Je nieuwe variabele tarieven per 1 juli

In onderstaand overzicht vind je jouw nieuwe tarieven voor stroom en/of gas die gelden voor het variabele contract Groen&Vrij Wind en Zon, inclusief de bijbehorende vaste leveringskosten. Het totaaltarief is het leveringstarief inclusief de overheidsheffingen van 2023 en het btw-tarief van 21%. In de bijlage vind je een uitgebreid overzicht van je nieuwe variabele tarieven die gelden per 1 juli 2023. Je hebt het recht om je contract kosteloos op te zeggen naar aanleiding van de wijzigingen.

Zie ook de bijlage:
Toch best goede prijzen Hans.
Maar kun je je variabel contract niet altijd kosteloos per maand opzeggen?

Wij nemen geen gas af maar Shell Energy rekent voor electriciteit vanaf 1 juli 2023:

Normaaltarief per kWh € 0,44394
Daltarief per kWh € 0,40006
Vaste leveringskosten per jaar € 72,50

Ik overweeg komende tijd mijn variabele contract om te gaan zetten is een vast contract via gaslicht.com
Sommige tarieven liggen tot 10% onder het prijsplafond.
De verwachting is dat na 1 juni 2023 meer energiebedrijven vaste contracten gaan aanbieden.
Portisch
0
quote:

voda schreef op 27 mei 2023 08:36:

Kreeg weer een update van Green Choice over de tarieven per 1 juli. Wel extreem dat met notabene de vaste kosten van elektra en gas van 0,20822 naar 0,25596 gaan! Daar moet ik over schrijven. Een stijging van maar liefst 22.93%!!

In deze e-mail informeren we je graag over je variabele contract en de bijbehorende tarieven die per 1 juli 2023 verder zullen dalen. Per 1 juli 2023 gaan ook je vaste leveringskosten wijzigen.

Je nieuwe variabele tarieven per 1 juli

In onderstaand overzicht vind je jouw nieuwe tarieven voor stroom en/of gas die gelden voor het variabele contract Groen&Vrij Wind en Zon, inclusief de bijbehorende vaste leveringskosten. Het totaaltarief is het leveringstarief inclusief de overheidsheffingen van 2023 en het btw-tarief van 21%. In de bijlage vind je een uitgebreid overzicht van je nieuwe variabele tarieven die gelden per 1 juli 2023. Je hebt het recht om je contract kosteloos op te zeggen naar aanleiding van de wijzigingen.

Zie ook de bijlage:
Ben dan ook overgestapt naar een goedkopere partij.
United Consumers in mijn geval.
Vergelijk ze maar eens.
Gebruik veel stroom en weinig gas.
Misschien wordt het volgende maand nog iets goedkoper, maar gezien de hoge overheidskosten is hiervoor toch weinig ruimte en vond ik gisteren wel het juiste moment om over te stappen.
Kom er met een goed ge moed de winter mee door.

Groet, Portisch
voda
0
@Hirschi, gaslicht.com is een goede site om de overstap te doen. Altijd heel erg makkelijk en nooit problemen gehad. Ik schakel nu ieder jaar over naar een andere leverancier sinds 2011.
Slechts 1x is de jaarafrekening fout gegaan. Dat was bij Delta. Die zagen mijn huis ineens als een bedrijfspand. Kostte mij veel moeite om met diverse bewijsmiddelen te komen dat dat niet zo was. Uiteindelijk wél de juiste afrekening gekregen. Daar ga ik dus niet naar terug.
Leefloon
0
quote:

voda schreef op 27 mei 2023 11:02:

Door een dynamisch energiecontract wordt de opwek van stroom uit duurzame bronnen meer in balans gebracht met de afname
Crimineel zeg, wat een misleidend en riskant gezwets. Het omgekeerde is waar. Je moet je afname juist gaan aanpassen aan de opgewekte stroom. Toch juich ik het toe dat velen het volgens een onderzoek van WC-EEND zouden willen overwegen, want dat maakt uiteindelijk voor langere looptijden de rekening lager.
josti5
0
Het werkt prima, zo'n dynamisch energiecontract: vanmiddag weer een paar uur 'gratis' stroom, en zelfs geld toe!

Zoals vanmiddag tussen 15 en 16 uur: maar liefst 24 cent!

Maar ja: de grote hap in de kosten neemt Vadertje Financiële Staat met haar torenhoge belastingen op energie, en de Lianders (netbeheerkosten) van deze wereld laten zich daarbij óók niet onbetuigd.

Per KwH 17 cent, zodat er van de 24 cent 7 cent overblijft.

Maar nog stééds: geld toe op je verbruik: net zo krankzinnig als negatieve rente, maar dan omgekeerd :-)
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 27 mei 2023 12:51:

Het werkt prima, zo'n dynamisch energiecontract: vanmiddag weer een paar uur 'gratis' stroom, en zelfs geld toe!

Zoals vanmiddag tussen 15 en 16 uur: maar liefst 24 cent!

Maar ja: de grote hap in de kosten neemt Vadertje Financiële Staat met haar torenhoge belastingen op energie, en de Lianders (netbeheerkosten) van deze wereld laten zich daarbij óók niet onbetuigd.

Per KwH 17 cent, zodat er van de 24 cent 7 cent overblijft.

Maar nog stééds: geld toe op je verbruik: net zo krankzinnig als negatieve rente, maar dan omgekeerd :-)
Waar haal je dat vandaan? Hier misschien:
www.dynamisch-tarief.nl/stroom/

Maar daar is nu (12.56 uur) enkel de suggestie dat tussen 14.00 en 16,00 uur de stroomprijs naar 0 gaat. Het lijkt me nog lang geen zekerheidje.
1.000 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,81  +0,46  +0,05%  12:19
 Germany40^ 17.756,40 -0,08%
 BEL 20 3.815,34 +0,55%
 Europe50^ 4.928,06 +0,28%
 US30^ 37.780,59 +0,14%
 Nasd100^ 17.530,18 +0,14%
 US500^ 5.027,01 +0,15%
 Japan225^ 37.976,71 +0,62%
 Gold spot 2.378,12 +0,73%
 EUR/USD 1,0673 +0,02%
 WTI 81,30 -1,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +15,54%
Air France-KLM +3,65%
Alfen N.V. +2,77%
B&S Group SA +1,98%
AZERION +1,56%

Dalers

Pharming -8,28%
PostNL -5,77%
ASMI -2,55%
Accsys -2,39%
Avantium -1,94%