Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
Calendar
0
quote:

'belegger'' schreef op 28 mei 2023 19:16:

[...]Daar heb je een punt. Maar als we volgende week 100% stoppen met fossiel, weet ik niet hoe de klimaatridders kunnen afreizen naar de AvA's.
Kan ook via zoom toch ;-). Olie hebben we nu nog nodig, maar idealiter spannen we ons maximaal in om dat zo kort mogelijk te laten zijn. Bij onvoldoende klimaatambitie komen er steeds meer tipping points in beeld.
'belegger''
0
Toch ving ik op dat meer bedrijven hun vergadering online gaan organiseren, omdat de orde dan makkelijker te handhaven is.

Neemt niet weg dat het grotere plaatje richting groener gaat.
'belegger''
0
Artikeltje over FTSE 100 dividend aandelen:

www.morningstar.co.uk/uk/news/111721/...

De CEO van British American Tobacco is na 4 jaar met onmiddellijke ingang opgestapt (bericht van 2 weken geleden):

www.reuters.com/business/bat-names-fi...
QueSera
0
Yes. AMG heb ik op mijn visier. Nog geen positie. Wel ben ik er put opties op aan het schrijven. Nu primair voor de premie, maar als ze blijven hangen is het dus niet erg. Dan heb ik ze voortaan in porto.
Signify heb ik. Ga ik ook houden. Prima dividend ook. Shell heb ik ook. Idem. TKH staat op de watchlist.

@ Calendar. Bedankt voor de tip van dat groenfonds. Ik ga eens daar kijken.
marique
0
quote:

'belegger'' schreef op 28 mei 2023 13:10:

Past Corbion dan misschien ook in het rijtje naast Ebusco en Avantium?
Welke overeenkomst zie jij tussen Corbion en de twee andere?
Struukje
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 23 mei 2023 16:36:

[...]

Mee eens: 20-25 "goede" vinden en ook nog eens op het juiste moment instappen, is inderdaad niet makkelijk (tenzij we natuurlijk gewoon achteraf praten...)

Hoeveel % zit je hiermee in de financials? (is dat richting de 50%?)

Toen ik 3 jaar geleden begon met ietsje serieuzer beleggen vlak na de corona crash, zat ik ook in slechts een handjevol aandelen. Als snel zocht ik de veiligheid van zowel meer sectoren als veel meer aandelen. Maar deze wens hangt heel erg af van persoonlijke situaties en voorkeuren (duur beleggingshorizon, risk appetite of aversie, hoeveelheid en stabiliteit andere inkomsten, aanwezigheid en hoeveelheid ander soort vermogen etc.).

Een vastgoedtycoon die nooit in aandelen heeft belegd, kan best wel voor de lol 100K in één aandeel steken en kijken wat dat doet. Iemand die na 20 jaar hard werken 100K bij elkaar heeft gespaard en voor het eerst gaat beleggen zou wat meer op moeten passen of die mee zou moeten gaan met dat "gokje". Als dat gokje misgaat raakt de een misschien minder dan 1% van zijn vermogen kwijt en de ander misschien wel 100%.
Had even geen tijd om op je berichtje te reageren!

Zo te zien heb ik wat leesvoer over de opties over de afgelopen dagen.

Mijn strategie moet ik nog eens onder de loep nemen. Ik zit inderdaad iets te veel in de financials (ongeveer 50%),
Het liefste wil ik met maximaal 10% in een aandeel zitten. ING ben ik flink gaan inkopen met de koers van 5-7 euro, ivm de verwachte rente stappen. Dit is gelukkig ook zo uitgekomen. Hierdoor ben ik iets meer gewogen in de financials. VISA/ASR zal ik niet snel gaan verkopen. ik ben van plan om ING te gaan verkopen. Maar naar mijn idee is er nog wel wat meer winst te behalen door de komende rente stappen. Daarna zal ik niet meer snel in banken gaan beleggen, blijft een lastig te begrijpen bedrijfsvoering.
'belegger''
0
quote:

marique schreef op 29 mei 2023 15:07:

[...]
Welke overeenkomst zie jij tussen Corbion en de twee andere?
Iets met duurzaam.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@Struukje: geeft niets, beter laat dan nooit toch? ;-)
Financials is zeker een lastig te begrijpen sector, zelfs de vele professionals in deze sector worstelen met de precieze gevolgen van de stijgende rente in combinatie met een flink inverse curve (korte rente die veel hoger is dan de lange rente) en ook in combinatie met de "bankruns" (of gewoon mensen die heel snel, met één druk op de knop, heel veel geld gaan opnemen). Dat maakt het managen van risico's op dit moment daarom behoorlijk lastig. Het is daarom misschien ook wel de vraag hoe handig het is om al te veel blootgesteld te zijn aan een te hoge concentratie van aandelen in precies deze ene sector...

Nu iets anders: tickercodes!
Eerst het goede nieuws: EPA:URW doet het weer in googlesheets, dus die "noodformule" is niet meer nodig...

Daarentegen heb ik helaas al een paar dagen te maken met een #N/A foutmelding voor:
RioCan REIT: TSE:REI.UN
en Inovalis REIT: TSE:INO.UN

Mijn andere CAD tickercodes op de TSE (Toronto Stock Exchange) doen het wél...
Mocht iemand weten wat er aan de hand is, dan houd ik me aanbevolen.
marique
0
quote:

'belegger'' schreef op 29 mei 2023 22:31:

[...]
Iets met duurzaam.
Hmm, kan zijn. Maar bij Corbion zie ik dat niet zo helder. Zal aan mij liggen want ik bekijk bedrijven altijd vrij oppervlakkig.
Ik zie Corbion nog steeds een beetje als het voormalige CSM maar nu overgoten met een sustainable sausje.
Heb Corbion in porto, vanwege de m.i. forse onderwaardering.

Vooralsnog zie ik de overeenkomst tussen Corbion met de twee andere alleen in de almaar dalende koers :-)
Hoewel ... vandaag heeft Ebusco een opvlieger.
Met mijn positie in AddValue mag ik een beetje mee doen in de vreugde.
QueSera
1
Ha, ha. Helaas is die opvlieger van Ebusco alweer (grotendeels) gecrasht, zo lijkt het.

Ander hoofdstuk (wellicht voorbarige) vreugde: Equitrans staat voorbeurs +40%. Ik zag iets langskomen dat het akkoord schulden plafond ook een deal was / ging betekenen dat het Mountain Valley project eindelijk mag worden afgemaakt. We gaan het zien wat er nog over blijft als de beurs open is.

Plus nog een Kassa momentje. Aegon was gisteren ex-dividend. Het dividend over 2022 was 23 cent. Gisteren stond in het FD dat er binnenkort capital markets day is, maar dat Aegon al heeft aangekondigd dat het dividend over 2023 naar 30 cent gaat. Dat is een toename van 30%!

Ondertussen gaan de chippers vrolijk door met opstijgen….
Calendar
0
quote:

QueSera schreef op 30 mei 2023 14:52:

Ondertussen gaan de chippers vrolijk door met opstijgen….
Totale gekte en het gaat ook nog ten koste van kwaliteitsaandelen. Als ik jou was zou ik gaan halveren en op de andere helft call's schrijven. Stel je voor dat het weer net zo hard zakt. AB INBEV is nu bijvoorbeeld weer erg goedkoop. Vandaag nog wat extra puts op geschreven.
QueSera
0
Nou zo groot zijn mijn posities niet. 100 ASMI of 100 ASML zit er echt niet in. BESI heb ik wel 120 stuks. Daar overweeg ik dan ook om een call op te schrijven. Maar pas als ze door de 120 zijn gegaan.
Ongedekt call opties schrijven, daar begin ik niet aan.
'belegger''
0
quote:

marique schreef op 30 mei 2023 11:43:

Ik zie Corbion nog steeds een beetje als het voormalige CSM maar nu overgoten met een sustainable sausje.
Corbion en Total Energies doen bijvoorbeeld samen iets met bioplastic. Dat klinkt voor mij als leek een beetje in de hoek van Avantium. Maar ik verdiep mij ook niet zoveel in Corbion hoor. Het Add Value Fund is overigens ook bij DeGiro weer verkrijgbaar. Verder zou ik de link die ik legde tussen deze bedrijven niet te serieus nemen. Zo was het in ieder geval niet bedoeld.
Calendar
0
quote:

QueSera schreef op 30 mei 2023 21:20:

Nou zo groot zijn mijn posities niet. 100 ASMI of 100 ASML zit er echt niet in. BESI heb ik wel 120 stuks. Daar overweeg ik dan ook om een call op te schrijven. Maar pas als ze door de 120 zijn gegaan.
Ongedekt call opties schrijven, daar begin ik niet aan.
Ongedekt call opties schrijven zal ik niemand aanraden. Dat staat gelijk aan naked short gaan. Ik zou de winsten (deels) veilig stellen. Ik vond de chippers al te duur, dus nu helemaal. Zelf heb ik alleen een positie in Himax. Dat aandeel doet nauwelijks mee in de gekte, anders had ik daar zeker winsten veilig gesteld.
DeZwarteRidder
0
quote:

Calendar schreef op 30 mei 2023 21:47:

[...]Ongedekt call opties schrijven zal ik niemand aanraden. Dat staat gelijk aan naked short gaan. Ik zou de winsten (deels) veilig stellen. Ik vond de chippers al te duur, dus nu helemaal. Zelf heb ik alleen een positie in Himax. Dat aandeel doet nauwelijks mee in de gekte, anders had ik daar zeker winsten veilig gesteld.
Himax maakt alleen geheugenchips (net zo als Micron) en op dat gebied is er sprake van overproductie.
Calendar
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 mei 2023 08:52:

[...]

Himax maakt alleen geheugenchips (net zo als Micron) en op dat gebied is er sprake van overproductie.
Jij hebt er duidelijk verstand van.

Himax Technologies, Inc., a fabless semiconductor company, provides display imaging processing technologies in China, Taiwan, the Philippines, Korea, Japan, Europe, and the United States. The company operates in two segments, Driver IC and Non-Driver Products. It offers display driver integrated circuits (ICs) and timing controllers that are used in televisions, laptops, monitors, mobile phones, tablets, automotive, digital cameras, car navigation, virtual reality devices, and other consumer electronic devices. The company also designs and provides controllers for touch sensor displays; in-cell touch and display driver integration single-chip solutions; active matrix organic light-emitting diode ICs; light-emitting diode driver and power management ICs; and liquid crystal on silicon microdisplays for augmented reality (AR) devices and head-up displays for the automotive industry. In addition, it offers complementary metal-oxide-semiconductor image sensors and wafer-level optics for AR devices, 3D sensing, and ultra-low power WiseEye smart image sensing, which are used in various applications, such as mobile phones, tablets, laptops, TV, PC camera, automobile, security, medical devices, home appliance, artificial intelligence and Internet of Things (AIoT), etc. The company markets its display drivers and display-related products to panel manufacturers, agents or distributors, module manufacturers, and assembly houses or end customers; and non-driver products to camera module manufacturers, optical engine manufacturers, television/AIoT system manufacturers, and various AIoT system integration companies. Himax Technologies, Inc. was incorporated in 2001 and is headquartered in Tainan City, Taiwan.
DeZwarteRidder
0
quote:

Calendar schreef op 31 mei 2023 09:17:

[...]

Jij hebt er duidelijk verstand van.

Himax Technologies, Inc., a fabless semiconductor company, provides display imaging processing technologies in China, Taiwan, the Philippines, Korea, Japan, Europe, and the United States. The company operates in two segments, Driver IC and Non-Driver Products. It offers display driver integrated circuits (ICs) and timing controllers that are used in televisions, laptops, monitors, mobile phones, tablets, automotive, digital cameras, car navigation, virtual reality devices, and other consumer electronic devices. The company also designs and provides controllers for touch sensor displays; in-cell touch and display driver integration single-chip solutions; active matrix organic light-emitting diode ICs; light-emitting diode driver and power management ICs; and liquid crystal on silicon microdisplays for augmented reality (AR) devices and head-up displays for the automotive industry. In addition, it offers complementary metal-oxide-semiconductor image sensors and wafer-level optics for AR devices, 3D sensing, and ultra-low power WiseEye smart image sensing, which are used in various applications, such as mobile phones, tablets, laptops, TV, PC camera, automobile, security, medical devices, home appliance, artificial intelligence and Internet of Things (AIoT), etc. The company markets its display drivers and display-related products to panel manufacturers, agents or distributors, module manufacturers, and assembly houses or end customers; and non-driver products to camera module manufacturers, optical engine manufacturers, television/AIoT system manufacturers, and various AIoT system integration companies. Himax Technologies, Inc. was incorporated in 2001 and is headquartered in Tainan City, Taiwan.
Sorry, ik was in de war met Hynix.
robutrecht
0
weer kassa voor mij:
Lowe's (NYSE:LOW) declares $1.10/share quarterly dividend, 4.8% increase from prior dividend of $1.05.
Forward yield 2.19%
Calendar
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 mei 2023 09:46:

[...]
Sorry, ik was in de war met Hynix.
DZR zegt sorry! Die ga ik inlijsten. ;-)

Hynix doet overigens meer dan alleen geheugenchips. Dacht al dat je daarmee in de war zou zijn. ;-)

SK hynix Inc., together with its subsidiaries, manufactures, distributes, and sells semiconductor products in Korea, China, rest of Asia, the United States, and Europe. The company offers DRAM, NAND storage products, SSD, MCP, and CMOS image sensors for server, networking, mobile, personal computer, consumer, and automotive applications. The company was formerly known as Hynix Semiconductor Inc. and changed its name to SK hynix, Inc. in March 2012. SK hynix, Inc. was founded in 1949 and is headquartered in Icheon-si, South Korea.
QueSera
0
quote:

Calendar schreef op 30 mei 2023 21:47:

[...]

Ongedekt call opties schrijven zal ik niemand aanraden. Dat staat gelijk aan naked short gaan. Ik zou de winsten (deels) veilig stellen. Ik vond de chippers al te duur, dus nu helemaal. Zelf heb ik alleen een positie in Himax. Dat aandeel doet nauwelijks mee in de gekte, anders had ik daar zeker winsten veilig gesteld.
Ik ben meer een buy and hold belegger. Ik denk niet dat ik veel bak van timen. Ik kijk het nog even aan.
6.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:04
Koers 74,320
Verschil -0,560 (-0,75%)
Hoog 74,540
Laag 73,980
Volume 39.911
Volume gemiddeld 375.485
Volume gisteren 327.659