Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Spaarder collectief geplukt

55 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Bart Meerdink
7
Niet dat dit echt nieuw is, maar ik vind het toch wel schokkend hoor, dat men COLLECTIEF de spaarder volstrekte leugens verkocht om deze van zijn rendement te beroven (of erger).

Beleggen in Aegon en Co om het geld terug te verdienen, of is het onethisch om in dat soort bedrijven te investeren?

www.telegraaf.nl/binnenland/50769901/...

Kosten verzekeraar hoger dan de winst
Kleine belegger de klos
door Bart Mos
AMSTERDAM - Bezitters van beleggingsverzekeringen kunnen ophouden met dromen van mooie opbrengsten waarmee zij later leuke dingen van plan waren. In veel gevallen verdienen zij niks aan hun jarenlange inleg of is het rendement zelfs negatief.

Dit valt op te maken uit een tot nu toe geheimgehouden onderzoek van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het onderzoek naar beleggingsverzekeringen, zoals bijvoorbeeld lijfrentepolissen en levensverzekeringen op basis van aandelen, toont aan dat verzekeraars dermate hoge kosten in rekening brengen, dat hun klanten vrijwel nooit zullen kunnen profiteren van meeropbrengsten. Ook blijkt dat klanten eigenlijk altijd in het ongewisse zijn gehouden over deze kosten.

Dit melden diverse goed ingelichte bronnen. De uitkomsten van het onderzoek zijn naar verluidt zo schokkend, dat gevreesd wordt voor oproer onder consumenten bij openbaarmaking ervan.

AFM hield de bewuste polissen begin dit jaar tegen het licht. Vier verzekeraars werkten er vrijwillig aan mee, op strikte voorwaarde dat de uitkomsten geheim zouden blijven. De gevoeligheid van het onderzoek blijkt ook uit de reactie van het overkoepelende Verbond van Verzekeraars, dat gisteren zelfs het bestaan ervan ontkende.

Fortis

Naar verluidt werden de producten van onder meer Fortis, Nationale-Nederlanden en Legal & General gecontroleerd. Alleen de laatste bevestigt dit. "Een echt eindrapport is er op aandringen van verzekeraars nooit gekomen", weet een betrokkene. In ruil daarvoor riepen verzekeraars afgelopen april een onderzoekscommissie in het leven, onder leiding van oud-minister Job de Ruiter. Die gaat verzekeraars eind dit jaar adviseren hoe zij hun producten kunnen verbeteren. De AFM spreekt zelf liever van een 'verkenning' in plaats van een onderzoek.
[verwijderd]
8
[quote=Bart Meerdink]
Niet dat dit echt nieuw is, maar ik vind het toch wel schokkend hoor, dat men COLLECTIEF de spaarder volstrekte leugens verkocht om deze van zijn rendement te beroven (of erger).
[quote]

Dat vind ik op zich niet zo schokkend, daar zijn het immers verzekeraars voor ;)

Wat ik wel schokkend vind is dat toezichthouder AFM dit rapport onder tafel houdt.

Overheid vind het graaien allemaal wel best, behalve als de arbeiders 3% meer loon willen dat kan natuurlijk niet.
@iPlof
0
quote:

Bart Meerdink schreef:

De uitkomsten van het onderzoek zijn naar verluidt zo schokkend, dat gevreesd wordt voor oproer onder consumenten bij openbaarmaking ervan.
Kun je nagaan wat er gebeurt als de pensioenen volledig ongedekt blijken te zijn straks. In Europa al een aanzienlijk probleem, maar in de VS niet te overzien. 1 grote lawsuit zonder winnaars!

mvg
plof
[verwijderd]
0
Mijn idee is dat ik simpel denk if you cannot beat them,... Om die reden heb ik Aegon aandelen gekocht. Niet dat dit nu zo super is, Ergens in 2003 begonnen a 13,75 daarna a 13,10, nu na 3 jaar
heb je een euro winst ,maarwel rust moeten opbrengen want 8,60 stond ook op de kaart.
Terugdenkend aan die tijd, Aegon zou miljarden moeten betalen. Aegon had te duur gekocht in de USA
Aegon had met te dure dollars betaald. Aegon verloor de nederl.topman. Aegon kon niet communiceren. etc.etc. Dan is 1 tot 1,5 euro meer eigenlijk veel te weinig.
Zo bezien kan de Aex echt nog wel naar 500 plus.
Aegon naar 20 euro helpt dan wel een stukje mee.
MBT rendementen de voorstellingen die men toen gaf waren natuurlijk zonnig, maar 2 dingen waren toen niet bekend. 1- dat de beurs ook in elkaar kon ploffen en nog steeds niet op nivo is.
2-dat de vorm van sparen ,mixfunds etc.. die hadden geen track record, dat nieuw was.
Achteraf is het makkelijk praten, maar in een reeks van 20 jaar weegt de eerste 5 jaar natuurlijk nog steeds wel door.
Beste is gewoon de handel stopzetten en de aandelen vd uitgever kopen.
grt
lokeend
0
Ik breng 500 euro per maand naar zon product, mag je er ook mee stoppen als je wilt? en dan je inbreng eventueel met verlies uit laten keren?
mvg
haas
0
quote:

bibob schreef:

Ik breng 500 euro per maand naar zon product, mag je er ook mee stoppen als je wilt? en dan je inbreng eventueel met verlies uit laten keren?
mvg
Mss idee? de contractgegevens doornemen,evt kontakt met uw leverancier van het contract
gr..........haas
lokeend
0
quote:

haas schreef:

[quote=bibob]
Ik breng 500 euro per maand naar zon product, mag je er ook mee stoppen als je wilt? en dan je inbreng eventueel met verlies uit laten keren?
mvg
[/quote]
Mss idee? de contractgegevens doornemen,evt kontakt met uw leverancier van het contract
gr..........haas
ja dat is een goeie het loopt al een jaar of 7 en ik krijg af en toe een overzicht ik zal er idd aandacht aan moeten besteden het contract heb ik zelf niet meer door gemakzucht en goed vertrouwen.
ik ga er mee aan de slag en ik hoop dat ik het op kan zeggen ik kan mij nog goed die verkoper herinneren die beloofde gouden bergen en fiscale voordeelen
bedankt mvg
[verwijderd]
0
quote:

bibob schreef:

Ik breng 500 euro per maand naar zon product, mag je er ook mee stoppen als je wilt? en dan je inbreng eventueel met verlies uit laten keren?
mvg
Over het algemeen (misschien dat het nog per verzekeraar verschilt) kun je hem premievrij laten maken of afkopen. Als je hem premievrij laat maken stop je met de betalingen, maar blijft je verzekering doorlopen en wordt er op afgesproken datum uitgekeerd. Als je hem af wilt kopen dan wordt er meteen uitgekeerd, maar dat kan erg duur zijn omdat ze dan extra kosten in rekeningen brengen.

Misschien dat dit nog per verzekeraar verschilt
[verwijderd]
1
Verzekerde geplukt zou een betere titel zijn. Ik spaar bijvoorbeeld en verzeker bewust niet, dan word ik ook niet geplukt.....

Nou ja, je wordt wel geplukt, maar een stuk minder gelukkig.
josti5
1
"Dit melden diverse goed ingelichte bronnen. De uitkomsten van het onderzoek zijn naar verluidt zo schokkend, dat gevreesd wordt voor oproer onder consumenten bij openbaarmaking ervan."

In feite is er nix geheimzinnigs en/of schokkends aan: een tijdje geleden heeft een aantal van ons op dit forum al eens ontboezeming gegeven met betrekking tot dit soort Aegon- en Fortisprodukten.

Korte herhaling: van de indertijd 360 gulden die maandelijks belegd zou worden, en waarmee in 20 jaar tijd de hypotheek zou worden afgelost, bleek achteraf slechts 160 gulden daadwerkelijk door Fortis/AMEV te zijn belegd; netto "resultaat" na 16 jaar was 2.6% op jaarbasis, dat van een gewone spaarrekening, dus...
Aegon met z'n 10-jarig "prepensioenplan", dit jaar uit te keren, komt op een vrijwel identiek "resultaat" uit, ondanks al hun duur betaalde "beleggingsspecialisten".
Een van de gemeenste zaken onder de vele gemene van dit soort produkten is het feit, dat iedere maand weer voor de volle mep aankoopkosten worden berekend alsof speciaal voor mij iedere maand weer effecten worden aangekocht, terwijl een kind weet, dat die kosten helemaal niet worden gemaakt: minimaal gaan alle kleintjes maandelijks op 1 grote aankoophoop, als er al geen leuk contract met Euronext bestaat.

Hopelijk leest de AFM hier mee, en was de interessante draad indertijd aanleiding voor verder onderzoek (lol)..

Alle gekheid op een stokje: al dit soort vaak decennia lang lopende produkten stamt nog uit de steentijd, toen de verkopers aan de klant nog niet de kosten (lees: verdiensten) moesten opgeven, maar slechts konden volstaan met vrijblijvende "rendementsberekeningen".

Da's gelukkig verbeterd, en komt inmiddels de aan diefstal grenzende werkelijkheid aan het licht.

Tip voor wie het nog niet heeft gedaan en een beleggings-, hypotheek- en/of ander produkt op dit gebied heeft: vraag de bank eens om een uitsplitsing, van wat er werkelijk met Uw maandelijkse inleg gebeurt, en wat tot dusverre het netto resultaat is (dit laatste zou u al jaarlijks dienen te ontvangen, maar deze wettelijke verplichting wordt nog niet altijd even feillos uitgevoerd - tijdrekken heet dat).
zeer leerzaam, zo'n overzicht!

[verwijderd]
0
De moraal van het verhaal: Het valt nog mee, de meeste oplichters kosten meer geld!

groet Volkert
[verwijderd]
0
Wordt tijd dat de volgende gegevens worden verstrekt;
Wat is aan gekocht?
Wanneer is aangekocht
Wat zijn de kosten,gesplittst.Denkt dat iedereen schrikt. Ik ga mijn mixfund van Aegon ook maar eens uitsplitten. Ben voor een apart forum hierover,misschien kan iedereen samen ervaringen uitwisselen.

[verwijderd]
0
Hoi,

geert al veel eerder en ik in een later stadium ook zijn hier al wat langer mee bezig. Geert op het beleggingsfondsenforum alhier sedert heel wat tijd en ik was hier mee bezig in de koffiekamer aangaande in mijn geval Delta Lloyd.

Dit wordt een grotere zaak dan Leaseverlies met waarschijnlijk een grotere kostenpost voor de banken. De Telegraaf noemde namens AFM nog geen absolute percentages, dat deden geert en ik wel.

Zal het kort houden. Er zijn gevallen bekend(ik was oa zo een geval) waarbij de spaarder ongeveer gedurende 10 jaar zestig procent aan kosten betaalde van de totale inleg gedurende die periode.

Vandaar ook in de telegraaf stond dat een openbaring gedurende de komende de tijd waarschijnlijk een opstand zal betekenen bij veel gedupeerden.

We zeiden al eerder: Delta Lloyd en vele anderen: maak uw borst maar nat!

ps en mevrouw Van der Vlies: ook u zult verder geholpen worden want ook u bent schofterig veel geld kwijt geraakt.

pps hoe is het met uw zoon?
[verwijderd]
0
Verzekeraars wilden de uitkomsten liever geheim houden. In plaats daarvan riepen verzekeraars in april een onderzoekscommissie in het leven, onder leiding van oud-minister Job de Ruiter. Die gaat verzekeraars eind dit jaar adviseren hoe zij hun producten kunnen verbeteren.

Oud minister Job de Ruiter gaat de verzekeraars adviseren hoe zij hun producten kunnen verbeteren.
Mijn vraag is nu gaan de kosten dan nog verder omhoog.
Een familielid legt al zes jaar lang een fiks bedrag in, we hebben bij navraag nu ondekt dat er een verlies is van meer dan 18%. Er worden mijn inziens dus geen kosten in rekening gebracht, maar er wordt gewoon legale diefstal gepleegd.
Inmiddels hebben we een heel dossier over deze verzekeraar opgesteld en o.a aan kassa te beschikking gesteld.
Kassa gaat hier volgens eigen zeggen z'n tanden in zetten. Nou, dan kunnen de verzekeraars de borst wel nat maken. Zij waren het ook die legio-lease affaire aan het licht bracht.
Wordt vervolgd.

[verwijderd]
0
langlopende puts van de verzekeraars kopen om het geplukte geld terug te krijgen dus? ;)
josti5
0
quote:

paul63 schreef:

Wordt tijd dat de volgende gegevens worden verstrekt;
Wat is aan gekocht?
Wanneer is aangekocht
Wat zijn de kosten,gesplittst.Denkt dat iedereen schrikt. Ik ga mijn mixfund van Aegon ook maar eens uitsplitten. Ben voor een apart forum hierover,misschien kan iedereen samen ervaringen uitwisselen.

Van dat mixfund word je niet vrolijk: daar zitten vanaf september 1996 m'n centjes van spaarloon en premiesparen in, minus de berg kosten natuurlijk.
Mijn persoonijke aktuele stand, een half jaar geleden, was zo ongeveer bruto inleg = aktueel "resultaat".
Straks in december keert-ie uit...
[verwijderd]
0
Even in een notedop: www.koersplandewegkwijt.nl

nb. dit gaat over koersplan, maar er had om het even een ander "plan" van een andere verzekeraar kunnen staan. Ook op het Trosradarforum is eea te vinden over lijfrentes en kapitaalverzekeringen. Leerzaam.

De klachten, die Koersplandewegkwijt heeft verzameld over het product “Koersplan” van Spaarbeleg (100% dochter van Aegon), draaien niet om tegenvallende beleggingsrendementen maar om het verzwijgen van kosten in de brochures, de overeenkomsten en de bevestigingsbrieven.

Samengevat:

In vrijwel alle wervende folders van Koersplan heeft Spaarbeleg verkeerde informatie opgenomen. In vrijwel alle jaren en in nagenoeg alle brochures blijkt bij de gebruikte rendementsberekeningen geen rekening te zijn gehouden met de overlijdensrisicopremie.

De Stichting beschikt inmiddels over software van Spaarbeleg waarmee tussenpersonen offertes voor onder andere Koersplan konden opstellen. In deze software wordt onder andere de geboortedatum van de verzekerde, het geslacht van de verzekerde en de gewenste looptijd van de spaarbelegovereenkomst gevraagd en verwerkt.
In beginsel zouden al deze factoren van invloed dienen te zijn op het te verwachten eindkapitaal. De prognose eindkapitalen blijven evenwel gelijk indien voor dezelfde looptijd van de spaarbelegovereenkomst andere persoonsgegevens worden ingevuld zoals een andere leeftijd of een ander geslacht.

Spaarbeleg rekende simpelweg alsof de gehele inleg daadwerkelijk belegd zou worden.
Door het verborgen houden van de kosten van een overlijdensrisicoverzekering kwam Koersplan in heel veel brochures naar voren als een zeer goed alternatief voor een spaarrekening.
Hierdoor hebben zeer velen nu het gevoel een verkeerde beslissing te hebben genomen, omdat Koersplan niet het product bleek, dat in de brochures en overeenkomsten werd getoond.
Het lijkt ons dan ook logisch dat wij ten behoeve van de gedupeerde deelnemers die zich hebben laten registreren als belanghebbenden, streven naar een billijke oplossing.

De gegevens op deze website zijn uitsluitend bedoeld als algemene informatie en zijn geen (beleggings)advies. Aan deze gegevens kunnen op generlei wijze rechten worden ontleend. De Stichting Koersplandewegkwijt is niet aansprakelijk voor enige schade welke zou kunnen voortvloeien uit onjuistheid en/of onvolledigheid van de gegevens op deze website. Dit is ook van toepassing op verstrekte informatie c.q. gegeven adviezen.

Met vriendelijke groet
Bestuur: "Stichting Koersplandewegkwijt"

Bart Meerdink
0
quote:

bs.bs schreef:

Als je 't juiste produkt hebt, is er niets aan de hand.

Bs.
Voor zover ik weet is tot nu toe het enige 'juiste produkt': GEEN produkt.

Alle aanbieders zijn in het verleden, als volgens afspraak, op dezelfde wijze bezig geweest met het verkeerd inlichten en vervolgens plukken van de klant.
55 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,24  -4,12  -0,48%  15:59
 Germany40^ 17.748,60 -0,50%
 BEL 20 3.822,06 -0,12%
 Europe50^ 4.924,74 -0,24%
 US30^ 37.825,52 -0,49%
 Nasd100^ 17.290,06 -1,47%
 US500^ 5.015,44 -0,67%
 Japan225^ 37.523,47 -1,26%
 Gold spot 2.379,35 0,00%
 EUR/USD 1,0667 +0,22%
 WTI 82,14 +0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
EBUSCO HOLDING +3,07%
Heineken +1,75%
Vopak +1,52%
Pharming +1,50%

Dalers

VIVORYON THER... -3,51%
ADYEN NV -3,16%
TomTom -2,76%
ASMI -2,72%
FASTNED -2,71%