Antonov « Terug naar discussie overzicht

Mijn kijk op Antonov

64 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Pokerface
20
Een paar jaar terug heb ik hier een topic geplaatst voor de (nieuwe) aandeelhouders van Antonov. Ik gaf daarin mijn kijk op de situatie van Antonov destijds. Die was in mijn ogen rooskleurig. Helaas was mijn blik te rooskleurig... Na een reeks van berichten deze maand vind ik het tijd voor een nieuw topic. Of ik deze keer dichter bij de waarheid zit, zal de tijd leren. Het is mijn kijk op het heden en de toekomst.

Antonov steunt op drie pijlers:
A) De TX6 automatische versnellingsbak
B) De AMM met een reeks van mogelijkheden
C) De 4-speed

Om met het gemakkelijkste te beginnen: de 4-speed. Een tijdje terug is er gemeld dat er hernieuwde interesse was voor deze bak vanuit minder ontwikkelde landen. Deze 4-speed is eigenlijk een oud product van Antonov waar destijds geen interesse voor was en die niet aan de eisen van autofabrikanten voldeed. In feite is het een AMM 4-speed. Antonov heeft ook aangegeven dat men niet de middelen heeft om op drie fronten onderzoek te doen, zonder dat hier inkomsten tegenover staan. Men wil van het imago van eeuwige onderzoeker zonder werkend product af. Tenzij er partijen zijn die de ontwikkelingen aan deze 4-speed willen financieren, blijft dit project in de ijskast staan. Wat de huidige status hiervan is, weet ik niet, maar ik verwacht dat dit op een laag pitje staat en dat het bij interesse gebleven is.

Dan de AMM. Een aantal jaar geleden heeft financier van Antonov, Quivest, via Emporio aangegeven geïnteresseerd te zijn in de AMM 2-speed techniek. Deze techniek kan in allerlei toepassingen verwerkt worden. Er werd destijds zelfs over elektrische tandenborstels gesproken... Emporio zag vooral mogelijkheden als een toevoeging aan een supercharger en heeft daarvoor een dochteronderneming in Duitsland opgezet onder de naam GTI Green Tec Int. Deze dochter moest klanten zoeken in Duitsland en zou 2 miljoen betalen als Antonov een werkend product kon presenteren. Dat werkende product is gepresenteerd, maar de betalingen stopten bij 250 K, waarschijnlijk door een gebrek aan interesse in Duitsland. De 2-speed was in die tijd namelijk gekoppeld aan een Rotrex Supercharger en dat gaf te veel beperkingen richting klanten. In de tussentijd heeft men bij Antonov niet stilgezeten en is er een pulley ontwikkeld op het zelfde principe. Deze kan echter in principe op iedere supercharger gemonteerd worden, waardoor deze ook bij lage toerentallen een flinke boost genereert. Ook zijn er andere toepassingen bedacht, ondermeer om de dynamo meer energie te laten produceren bij lage toeren. De deal met Green Tec is nu aangepast en er wordt 20K per maand betaald voor de verdere ontwikkelingen van de AMM toepassingen. Wie dit betaalt is onduidelijk en of het kostendekkend is ook. Maar het lijkt er op te duiden dat er een Duitse partij is die toehapt en de mogelijkheden verder wil onderzoeken. Mocht dit tot een contract leiden, dan zal Green Tec alsnog 2M aan Antonov betalen (betaald uit de royalties). Verder ontvangt Antonov natuurlijk royalties per verkochte toepassing.
Hoeveel Duitse OEMs er geïnteresseerd zijn en wie dit zijn is niet bekend. Ook de termijn waarop men omzet gaat genereren is niet bekend. Er zijn dus nog een aantal vraagtekens, maar er zijn ook zeker kansen. Deze zijn een stuk concreter dan pakweg 2 jaar geleden. Positief is ook de 20K ontwikkelingsbijdrage die betaald wordt.

En dan tot slot de TX6. Deze 6-speed automatische versnellingsbak die eenvoudig omgebouwd kan worden tot een handgeschakelde bak (heb ik begrepen), berust op een andere techniek dan de AMM. Proefritten met prototypes hebben uitgewezen dat deze bak al behoorlijk kan concurreren met bestaande automaten, zeker op het gebied van gewicht, verbruik en kosten. Er is echter nog wel wat werk aan de winkel. Demonstraties met deze prototypes in China hebben geleid tot interesse van diverse Chinese partijen. Eén van die partijen, Lifan heeft inmiddels aangegeven van plan te zijn de TX6 in zijn nieuwe modellen toe te passen. Dat is een grote stap in de goede richting. Vandaag werd bekend dat de Chinese overheid bereid is om Antonov en de JV tussen Antonov en Loncin (de productiepartner) financieel te steunen. Dit betekent dat Antonov minder zal hoeven te investeren dan de eerder geraamde 20 miljoen. Hierdoor lijkt het er op dat Antonov zijn doelstelling om een belang van 49% in de op te richten JV kan behouden.
Eerder deze week maakte Antonov ook bekend dat het nog twee partijen aan zich gebonden heeft. Welke partijen dit zijn, wilde men nog niet bekend maken, maar het ging om automotive partijen van een redelijke grootte. Wat dit precies in houdt blijft een vraagteken. Is er een letter of intent getekend of zijn er echt harde contracten met duidelijke cijfers getekend? Daar kan ik helaas niets over zeggen. Als je kijkt naar het verleden van Antonov, dan hou ik echter een beetje twijfel. Eerder werden namelijk soortgelijke lofberichten de wereld ingestuurd zoals een zo goed als zekere overwinning in een rechtszaak tegen Toyota of een nagenoeg getekende deal met GWM, Honda en Geely. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Toch is er een duidelijk verschil te constateren met de persberichten van dit jaar. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er op een andere, meer constructieve manier gewerkt wordt. Als je alleen al kijkt naar dit jaar, dan zijn er grote stappen gemaakt, met Lifan als eerste klant tot gevolg. Twee andere klanten zouden ook getekend hebben en met verscheidene andere partijen wordt nog gesproken.
Waar dit alles toe leidt, valt nog niet te zeggen, de toekomst zal het uitwijzen. De koers reageert er voorlopig nog niet op. Het lijkt dat deze wordt beheerst door één of meerdere partijen die gebaat zijn bij een lage koers. Velen wijzen naar Quivest, al heb ik daarbij mijn twijfels.

Al met al kun je concluderen dat er meer kansen dan ooit zijn en dat het de goede kant op gaat. Er blijven echter nog een (groot) aantal vraagtekens. Hopelijk worden enkele daarvan nog dit jaar beantwoord. Ik verwacht begin 2010 een koers van rond de euro. Of we daar geleidelijk naartoe werken of dat we dat in stappen gaan doen weet ik niet. Ik verwacht het laatste.

Pokerface (die het tijd vond om weer eens iets van zich te laten horen)
durobinet
0
Een goed doorwrocht stuk Pokerface! Zonder franje en dus ook objectief, waarbij wel doorklinkt dat je graag ziet dat het nog eens wat wordt met Antonov. En waarom niet? Niet alleen voor de poen maar ook uit interesse dat het produkt toch uiteindelijk een goed produkt blijkt te zijn dat aanslaat in dat moeilijke wereldje.
Het zou kunnen dat er een tijd komt dat John Moore alle lof krijgt voor zijn inspanningen en zijn visie om China krachtig te benaderen. Wie weet?
Duitsland is dan eventueel een mooi extraatje.
vr.gr. duro
[verwijderd]
0
Goed stuk Poker!

behalve deze:

"Welke partijen dit zijn, wilde men nog niet bekend maken "

volgens Antonov op verzoek van diezelfde partijen.
O'ja, Antonov mag je niet meer vergelijken met Antonov van 3 jaargeleden vind ik.

kiwi
Pokerface
0
quote:

kiwi schreef:

Goed stuk Poker!

behalve deze:

"Welke partijen dit zijn, wilde men nog niet bekend maken "

volgens Antonov op verzoek van diezelfde partijen.
O'ja, Antonov mag je niet meer vergelijken met Antonov van 3 jaargeleden vind ik.

kiwi
Met 'men' bedoelde ik alle betrokken partijen. Ik denk dat dit te maken heeft met de lobby die Borg Warner in China aan het houden is. Ik denk dat er partijen zijn die met zowel Antonov als met BW in gesprek zijn, maar dat niet bekend willen maken in verband met de onderhandelingspositie.
Het Antonov van 3 jaar terug is inderdaad niet te vergelijken met het huidige Antonov, maar je ontkomt er niet aan om af en toe ff achterom te kijken. Er is te veel gebeurd om het zo snel achter me te laten. En zolang er geen bakken van de band rollen of er zwarte cijfers gemeld worden, is de link met het eeuwig verlieslijdende Antonov van 3 jaar terug nog aanwezig. Daar staan gelukkig voldoende concrete mogelijkheden tegenover. Voor mij is de huidige situatie de moeite om te blijven zitten.
[verwijderd]
0
quote:

Pokerface schreef:

Een paar jaar terug heb ik hier een topic geplaatst voor de (nieuwe) aandeelhouders van Antonov. Ik gaf daarin mijn kijk op de situatie van Antonov destijds. Die was in mijn ogen rooskleurig. Helaas was mijn blik te rooskleurig... Na een reeks van berichten deze maand vind ik het tijd voor een nieuw topic. Of ik deze keer dichter bij de waarheid zit, zal de tijd leren. Het is mijn kijk op het heden en de toekomst.

Antonov steunt op drie pijlers:
A) De TX6 automatische versnellingsbak
B) De AMM met een reeks van mogelijkheden
C) De 4-speed

...

Poker,

Aanbeveling 5 voor je volharding door de jaren heen en je inzet bij dit specifieke stuk. Het is je wat mij betreft gegund dat je op enig moment succesvol zal zijn met de belegging in Antonov. Het riep alleen na de inleiding al een spontane gedachte op. Je had m.i. moeten beginnen met "Antonov steunt op één pijler : aandelenemissies"

Vervolgens had je dan kunnen illustreren hoe met "pijlers" als A, B en C, tot op de dag van vandaag, de moed erin is gehouden om de plaatsing van de voortdurende emissies te smeren. In tegenstelling tot jouw bericht zou dat echter weer uitsluitend een beschouwing van het verleden inhouden. Een toekomstbeeld zou dan kunnen bestaan uit een analyse van de hoeveelheid en omvang van de nog onvermijdelijk aanstaande emissies.

Keep up the good work and spirit,
Frank

P.S. Inhoudelijk op jouw visie ? Je gelooft erin of je gelooft er niet in, dat is w.m.b. een beetje de bottom line.
[verwijderd]
0
Pas in 2010 een koers rond de euro???
Meen je dit nou? Waarom zo laag??

quote:

Pokerface schreef:

Een paar jaar terug heb ik hier een topic geplaatst voor de (nieuwe) aandeelhouders van Antonov. Ik gaf daarin mijn kijk op de situatie van Antonov destijds. Die was in mijn ogen rooskleurig. Helaas was mijn blik te rooskleurig... Na een reeks van berichten deze maand vind ik het tijd voor een nieuw topic. Of ik deze keer dichter bij de waarheid zit, zal de tijd leren. Het is mijn kijk op het heden en de toekomst.

Antonov steunt op drie pijlers:
A) De TX6 automatische versnellingsbak
B) De AMM met een reeks van mogelijkheden
C) De 4-speed

Om met het gemakkelijkste te beginnen: de 4-speed. Een tijdje terug is er gemeld dat er hernieuwde interesse was voor deze bak vanuit minder ontwikkelde landen. Deze 4-speed is eigenlijk een oud product van Antonov waar destijds geen interesse voor was en die niet aan de eisen van autofabrikanten voldeed. In feite is het een AMM 4-speed. Antonov heeft ook aangegeven dat men niet de middelen heeft om op drie fronten onderzoek te doen, zonder dat hier inkomsten tegenover staan. Men wil van het imago van eeuwige onderzoeker zonder werkend product af. Tenzij er partijen zijn die de ontwikkelingen aan deze 4-speed willen financieren, blijft dit project in de ijskast staan. Wat de huidige status hiervan is, weet ik niet, maar ik verwacht dat dit op een laag pitje staat en dat het bij interesse gebleven is.

Dan de AMM. Een aantal jaar geleden heeft financier van Antonov, Quivest, via Emporio aangegeven geïnteresseerd te zijn in de AMM 2-speed techniek. Deze techniek kan in allerlei toepassingen verwerkt worden. Er werd destijds zelfs over elektrische tandenborstels gesproken... Emporio zag vooral mogelijkheden als een toevoeging aan een supercharger en heeft daarvoor een dochteronderneming in Duitsland opgezet onder de naam GTI Green Tec Int. Deze dochter moest klanten zoeken in Duitsland en zou 2 miljoen betalen als Antonov een werkend product kon presenteren. Dat werkende product is gepresenteerd, maar de betalingen stopten bij 250 K, waarschijnlijk door een gebrek aan interesse in Duitsland. De 2-speed was in die tijd namelijk gekoppeld aan een Rotrex Supercharger en dat gaf te veel beperkingen richting klanten. In de tussentijd heeft men bij Antonov niet stilgezeten en is er een pulley ontwikkeld op het zelfde principe. Deze kan echter in principe op iedere supercharger gemonteerd worden, waardoor deze ook bij lage toerentallen een flinke boost genereert. Ook zijn er andere toepassingen bedacht, ondermeer om de dynamo meer energie te laten produceren bij lage toeren. De deal met Green Tec is nu aangepast en er wordt 20K per maand betaald voor de verdere ontwikkelingen van de AMM toepassingen. Wie dit betaalt is onduidelijk en of het kostendekkend is ook. Maar het lijkt er op te duiden dat er een Duitse partij is die toehapt en de mogelijkheden verder wil onderzoeken. Mocht dit tot een contract leiden, dan zal Green Tec alsnog 2M aan Antonov betalen (betaald uit de royalties). Verder ontvangt Antonov natuurlijk royalties per verkochte toepassing.
Hoeveel Duitse OEMs er geïnteresseerd zijn en wie dit zijn is niet bekend. Ook de termijn waarop men omzet gaat genereren is niet bekend. Er zijn dus nog een aantal vraagtekens, maar er zijn ook zeker kansen. Deze zijn een stuk concreter dan pakweg 2 jaar geleden. Positief is ook de 20K ontwikkelingsbijdrage die betaald wordt.

En dan tot slot de TX6. Deze 6-speed automatische versnellingsbak die eenvoudig omgebouwd kan worden tot een handgeschakelde bak (heb ik begrepen), berust op een andere techniek dan de AMM. Proefritten met prototypes hebben uitgewezen dat deze bak al behoorlijk kan concurreren met bestaande automaten, zeker op het gebied van gewicht, verbruik en kosten. Er is echter nog wel wat werk aan de winkel. Demonstraties met deze prototypes in China hebben geleid tot interesse van diverse Chinese partijen. Eén van die partijen, Lifan heeft inmiddels aangegeven van plan te zijn de TX6 in zijn nieuwe modellen toe te passen. Dat is een grote stap in de goede richting. Vandaag werd bekend dat de Chinese overheid bereid is om Antonov en de JV tussen Antonov en Loncin (de productiepartner) financieel te steunen. Dit betekent dat Antonov minder zal hoeven te investeren dan de eerder geraamde 20 miljoen. Hierdoor lijkt het er op dat Antonov zijn doelstelling om een belang van 49% in de op te richten JV kan behouden.
Eerder deze week maakte Antonov ook bekend dat het nog twee partijen aan zich gebonden heeft. Welke partijen dit zijn, wilde men nog niet bekend maken, maar het ging om automotive partijen van een redelijke grootte. Wat dit precies in houdt blijft een vraagteken. Is er een letter of intent getekend of zijn er echt harde contracten met duidelijke cijfers getekend? Daar kan ik helaas niets over zeggen. Als je kijkt naar het verleden van Antonov, dan hou ik echter een beetje twijfel. Eerder werden namelijk soortgelijke lofberichten de wereld ingestuurd zoals een zo goed als zekere overwinning in een rechtszaak tegen Toyota of een nagenoeg getekende deal met GWM, Honda en Geely. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Toch is er een duidelijk verschil te constateren met de persberichten van dit jaar. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er op een andere, meer constructieve manier gewerkt wordt. Als je alleen al kijkt naar dit jaar, dan zijn er grote stappen gemaakt, met Lifan als eerste klant tot gevolg. Twee andere klanten zouden ook getekend hebben en met verscheidene andere partijen wordt nog gesproken.
Waar dit alles toe leidt, valt nog niet te zeggen, de toekomst zal het uitwijzen. De koers reageert er voorlopig nog niet op. Het lijkt dat deze wordt beheerst door één of meerdere partijen die gebaat zijn bij een lage koers. Velen wijzen naar Quivest, al heb ik daarbij mijn twijfels.

Al met al kun je concluderen dat er meer kansen dan ooit zijn en dat het de goede kant op gaat. Er blijven echter nog een (groot) aantal vraagtekens. Hopelijk worden enkele daarvan nog dit jaar beantwoord. Ik verwacht begin 2010 een koers van rond de euro. Of we daar geleidelijk naartoe werken of dat we dat in stappen gaan doen weet ik niet. Ik verwacht het laatste.

Pokerface (die het tijd vond om weer eens iets van zich te laten horen)
orpie64
0
Poker, goed stuk, goed verwoord. De "Anderen" gaan er natuurlijk op gaan schieten. Voel je niet aangevallen en waar nodig zal ik je mening helpen ondersteunen!
Pokerface
0
quote:

Tizo schreef:

Pas in 2010 een koers rond de euro???
Meen je dit nou? Waarom zo laag??
Dus jij vindt 400% stijgen in een jaar weinig...???
Pokerface
0
quote:

Seabreeze schreef:

Poker,

Aanbeveling 5 voor je volharding door de jaren heen en je inzet bij dit specifieke stuk. Het is je wat mij betreft gegund dat je op enig moment succesvol zal zijn met de belegging in Antonov. Het riep alleen na de inleiding al een spontane gedachte op. Je had m.i. moeten beginnen met "Antonov steunt op één pijler : aandelenemissies"

Vervolgens had je dan kunnen illustreren hoe met "pijlers" als A, B en C, tot op de dag van vandaag, de moed erin is gehouden om de plaatsing van de voortdurende emissies te smeren. In tegenstelling tot jouw bericht zou dat echter weer uitsluitend een beschouwing van het verleden inhouden. Een toekomstbeeld zou dan kunnen bestaan uit een analyse van de hoeveelheid en omvang van de nog onvermijdelijk aanstaande emissies.

Keep up the good work and spirit,
Frank

P.S. Inhoudelijk op jouw visie ? Je gelooft erin of je gelooft er niet in, dat is w.m.b. een beetje de bottom line.
De emissies zijn geen pijler, maar een middel om de pijlers te steunen. Zoals al gezegd, is men nu bezig om de pijlers op een andere manier te steunen. GTI Green Tec gaat 20K per maand betalen en de Chinese overheid gaat een bijdrage in de JV leveren. Natuurlijk komen er nog emissies. Antonov heeft zelf al aangegeven nog deze maand 1,5M op te halen. Bij de huidige koers betekent dit dat het maximaal aantal uit te geven aandelen dan is bereikt. Of dat betekent dat we vanaf dan van de conversies af zijn of dat er weer een uitbreiding komt kan ik niet zeggen. We zullen zien.
[verwijderd]
0
Daar gaat het niet om, de koers wordt nu al bij elke postief PB, naar benedem geramd! De koers zou als het niet gemanipuleerd werd al hoger staan.

Jij zegt dat het niet door Quivest geknepen wordt, maar weet jij misschien wie wel?
[verwijderd]
0
quote:

Tizo schreef:

Daar gaat het niet om, de koers wordt nu al bij elke postief PB, naar benedem geramd! De koers zou als het niet gemanipuleerd werd al hoger staan.

Jij zegt dat het niet door Quivest geknepen wordt, maar weet jij misschien wie wel?
Chinagirl?
Pokerface
0
[verwijderd]
0
Poker, Die 20K zijn een druppel op de gloeiende plaat en dat weet je. Ze verbranden tegen de 1 miljoen euro per maand. En de Chinese overheid gaat geen bijdrage leveren maar schept mogelijkheden voor een betere rente conditie.

En die uitbreiding van het uit te geven aandelen komt er. Hoe denk je anders dat die warrants bij de emissies bekostigd moeten worden?

Iemand een idee hoeveel warrants er uit staan?

Gr. Q

quote:

Pokerface schreef:

De emissies zijn geen pijler, maar een middel om de pijlers te steunen. Zoals al gezegd, is men nu bezig om de pijlers op een andere manier te steunen. GTI Green Tec gaat 20K per maand betalen en de Chinese overheid gaat een bijdrage in de JV leveren. Natuurlijk komen er nog emissies. Antonov heeft zelf al aangegeven nog deze maand 1,5M op te halen. Bij de huidige koers betekent dit dat het maximaal aantal uit te geven aandelen dan is bereikt. Of dat betekent dat we vanaf dan van de conversies af zijn of dat er weer een uitbreiding komt kan ik niet zeggen. We zullen zien.
[verwijderd]
0
De meest voor de hand liggende is wel Quivest. Miljoenen aandelen erbij en geen melding??????????????

Gr. Q

quote:

Pokerface schreef:

Ik zeg niet dat Q het niet is, maar ik heb geen idee wie het wel is helaas
Pokerface
0
Volgens mij ligt de burnrate niet op 1M, maar een stuk lager. Weet ff niet hoeveel er de afgelopen tijd per maand is opgehaald.
Natuurlijk is 20K niet veel, maar je moet het ook niet zien als een vergoeding voor al het werk van Antonov, maar als een vergoeding voor de activiteiten in Duitsland. Ik heb geen idee wat er daar verbruikt wordt, maar dat is lang niet zo veel als in China. 20K is dus best de moeite, daar hou je best een aantal man voor aan het werk en ik verwacht niet dat er 10 man aan dat project werkt.

Dat met die warrants ben ik ook wel benieuwd naar.
[verwijderd]
0
Poker, Dit jaar zijn er tot nu toe 33.240.306 aandelen uitgegeven met een waarde van € 11.310.578,88. Dus bij benadering wel ok. En dan is het jaar nog niet om.

Dus die 20K doet er niet toe.

Gr. Q

quote:

Pokerface schreef:

Volgens mij ligt de burnrate niet op 1M, maar een stuk lager. Weet ff niet hoeveel er de afgelopen tijd per maand is opgehaald.
Natuurlijk is 20K niet veel, maar je moet het ook niet zien als een vergoeding voor al het werk van Antonov, maar als een vergoeding voor de activiteiten in Duitsland. Ik heb geen idee wat er daar verbruikt wordt, maar dat is lang niet zo veel als in China. 20K is dus best de moeite, daar hou je best een aantal man voor aan het werk en ik verwacht niet dat er 10 man aan dat project werkt.

Dat met die warrants ben ik ook wel benieuwd naar.
Pokerface
0
Je wilt het niet begrijpen...
Stuur maar een e-mail als je er echt over wilt discussiëren, dan blijft dit topic netjes
[verwijderd]
0
Poker,

De getallen die ik noem zijn echt en dat weet je. Ik hou dat bij in een spreadsheet.

Wat wil ik niet begrijpen?

Als het echt nodig is gaan we mailen. Je hebt me adres.

Gr. Q

quote:

Pokerface schreef:

Je wilt het niet begrijpen...
Stuur maar een e-mail als je er echt over wilt discussiëren, dan blijft dit topic netjes
[verwijderd]
0
Nog behoefte om te discussiëren?

Gr. Q

quote:

QueenB schreef:

Poker,

De getallen die ik noem zijn echt en dat weet je. Ik hou dat bij in een spreadsheet.

Wat wil ik niet begrijpen?

Als het echt nodig is gaan we mailen. Je hebt me adres.

Gr. Q

[quote=Pokerface]
Je wilt het niet begrijpen...
Stuur maar een e-mail als je er echt over wilt discussiëren, dan blijft dit topic netjes
[/quote]
Pokerface
0
Ik heb al gezegd: Mail me maar als je verder wilt discussiëren. Dat aanbod blijft staan.
64 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.396,51 +0,72%
 EUR/USD 1,0622 -0,20%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%