Crucell « Terug naar discussie overzicht

Weekdraadje 10 - 14 augustus

169 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
MeawandMoo1
6
Even verlaat opgestart en naar verwachting zal het nog een aantal dagen duren eer alle rook van Q2-2009 is opgetrokken.

Op Crucell's website is een tweede presentatie beschikbaar met informatie die niet tijdens de webcast naar voren is gekomen:
hugin.info/132631/R/1333954/316411.pdf
Rabies monoclonal antibody combination
Total eligible milestone payments totaling €66.5 mln. Approx. 20% of which have been received to date.

Ergo, na gereed melden van fase II, Sanofi contract, is tot en met vermarkting nog ongeveer 80% aan milestone payments te ontvangen. Belastingvrij indien deze gegevens met de webcast worden gecombineerd.

Helaas geen vergelijkbare, maar waardevolle informatie over de flu/Sanofi, Medimmune, etc programma's.

Q3 en Q4 kunnen heel mooi worden; zoals door nederbelg is aangegeven, zijn 2 belangrijke leveringen opgeschoven.
Ik zou het waarderen wanneer nederbelg en/of bilbo3 ons met de laatste updates en/of overzichten kunnen verblijden.
In tabje "contract awards" heeft Unicef enigszins wat vertraging:
www.unicef.org/supply/index_27009.html
Op deze site is eveneens te achterhalen, dat Unicef gebruik maakt van de oorspronkelijke aanbieding en vervolgens, in delen, orders plaatst. Indien eind deze week de eerste informatie wordt verspreid, zal dit in een later stadium op deze site worden vermeld.

In het leveringsoverzicht van juni 2009 is iets interessants te zien. Unicef heeft geen gebruik gemaakt van een pentavalent maar van een 4-voudige combinatie vaccine:
DTP-Hib vaccine, liquid 1,141,040 Novartis Vaccines & Diagn. Srl., Italy

Conclusie mijnerzijds: pentavalent niet meer beschikbaar /reeds al ingepland voor andere locaties. Zelfs de eerdere afnames van Sanofi-pentavalent is in deze maand niet opgenomen.
Ergo: de leveranciers kunnen tot op heden nog niet voldoen aan de werkelijke vraag.

Met de opmerking van Cees de Jong als afsluiting:
Flu sales (voor Q3 en Q4) equal good as last year (ca EUR 30 mio omzet), zal de 20% groei-doelstelling met niet te veel inspanning gehaald worden.
pardon
0
De outlook is gehandhaafd dus de koers is zal binnenkort herstellen,alleen de inkomsten komen in het derde en vierde kwartaal binnen maar blijven over het heel 2009 zoals eerder aangegeven.Ik verwacht zelfs een verhoging van de outlook indien de tenders hoger uitvallen dan verwacht,de meeste beleggers willen echter snel geld verdienen maar bij crucell moet je net iets meer geduld hebben dan bij andere fondsen.
[verwijderd]
0
en wat als de tenders lager uitvallen dan verwacht? Terug naar de 14 en mooi instapmoment voor de LTérs? :-)
[verwijderd]
1
quote:

elmono schreef:

en wat als de tenders lager uitvallen dan verwacht? Terug naar de 14 en mooi instapmoment voor de LTérs? :-)
LT-ers zijn al heel lang geleden ingestapt , die hadden al lang geleden het enorme potentieel van Crucell gespot .
Je hebt het dan over een beleggingsvisie van meer dan 5 jaar .
Maar ben het wel met je eens dat ALS je in Crucell als LT-er wilt beleggen 14 euro een mooi momnet is .
Aan de andere kant .. wat is er mis met instappen op 17 euro 16.50..... what ever als de potentie van het aandeel op basis van FA toch op de LT een veelvoud is 14 euro ?

[verwijderd]
0
LTér kun je elke dag opnieuw worden.

Nu hangt Crucell op de vaccin business, vroeger was het opgetuigd rond PER6.
Vroeger was STAR de pot met goud bij de regenboog, Nu is het de kat in de zak. Kortom de LTér van het eerste uur is waarschijnlijk allang niet meer de LTér van nu :-)

Ik hoor al bijna 9 jaar dat het potentieel van Crucell en haar voorganger enorm is en een veelvoud van 14 euro. Erg nietszeggend dus, gegeven de huidige koers, die nog onder de koers van de beursgang van destijds noteert.

Neemt niet weg dat als er nog een keer een overname bod dit jaar komt, je een leuke slag kunt slaan. Moet de komende tender natuurlijk wel even meezitten, om aan de wederom hooggespannen verwachtingen te voldoen.
Procambarus
0
elmono schreef o.a.: "Ik hoor al bijna 9 jaar dat het potentieel van Crucell en haar voorganger enorm is en een veelvoud van 14 euro. Erg nietszeggend dus, gegeven de huidige koers, die nog onder de koers van de beursgang van destijds noteert."

Crucell heeft de opgroeiende fase verlaten en is nu bezig volwassen te worden. De meeste beleidsmatige hobbels hebben ze nu wel genomen en mijn indruk is dat het MT nu een hecht team is. Het zal niet lang meer duren of wij, beleggers van het eerste uur, zullen daarvan de resultaten zien.
PlayBall10
5
’Grote farmaceuten moeten weer starten met innoveren’

• door EDWIN VAN DER AA


LEIDEN – Aan biotechnologiebedrijf Crucell kleeft de laatste jaren een succesverhaal. Door zinvolle overnames en een degelijke bedrijfsvoering wist het management de omzet en marges op te voeren en Crucell wereldwijd op de kaart te zetten, vooral als grote vaccinmaker. Begin dit jaar was er zelfs overnamebelangstelling van het Amerikaanse Wyeth, maar die gesprekken werden afgebroken. Nu dat hoofdstuk is afgesloten, wil topman Ronald Brus op eigen kracht verder. „En dan zien we wel hoe lang de grote jongens ons laten spelen.”
Het gesprek met Brus en zijn operationele topman, Cees de Jong, vindt plaats op de ochtend dat de resultaten over het tweede kwartaal zijn uitgekomen. Analisten hebben geschreven dat de marges tegenvielen en de koers van het aandeel gaat iets omlaag. Toch lijkt de bestuursvoorzitter zich daarover niet druk te maken.
Brus benadrukt dat Crucell zich sowieso niet afhankelijk wil opstellen, van niemand. Ook niet op financieel gebied. „Wij en Galapagos, afkomstig uit onze gelederen, hebben die houding in het Nederlandse biotechlandschap het sterkst.
We zorgen altijd dat onze kaspositie sterk is. Dat maakt ons des te aantrekkelijker bij contractonderhandelingen met buitenlandse partijen.”
De Jong vult aan dat Crucell de afgelopen jaren mooie acquisities heeft gedaan, die groeipotentieel meebrachten. Zo werd eind 2005 de overname van Berna, een vaccinbedrijf, aangekondigd. „Daarmee haal je je nogal wat op de hals”, vertelt hij. „Deze bedrijven werden niet altijd excellent gerund. We hebben echter een grote integratieslag gemaakt.”
Volgens de operationele topman werden meer dan 800 besparingsacties gepland, waarvan al 80% is gerealiseerd. Dan gaat het om het zorgen voor inkoopvoordelen, snijden in ondersteunende functies en een beter rendement halen uit grondstoffen. Uiteindelijk zal zo eind dit jaar €30 miljoen worden bespaard ten opzichte van 2007, bevestigt De Jong.
Crucell maakt, constateert Brus, sowieso gebruik van de korte lijnen binnen de organisatie. Vooral in vergelijking met de logge farmaceuten, die bulken van het geld, maar hun pijplijn met nieuwe middelen snel zien leeglopen. „Kleine bedrijven kunnen gewoon sneller producten ontwikkelen.”
Volgens de topman hadden farmagiganten de afgelopen decennia vooral behoefte aan bevrediging op korte termijn: zij staken liever miljoenen dollars in marketing en sales van de zoveelste cholesterolremmer dan in ontwikkeling en innovatie. „Het resultaat is dat wij nu bijna net zoveel nieuwe, innovatieve producten afleveren.”
Brus vindt daarom dat grote farmaceuten ook weer moeten gaan innoveren. Dat kunnen ze doen door met kleine, gespecialiseerde units te werken. Toch liggen overnames van ’lean and mean’ bedrijven als Crucell ook voor de hand.
„Er zijn nu mooiere alternatieven”, zegt de topman daar echter over. „We kunnen op eigen kracht goede prestaties afleveren, zeker na afronding van de herstructureringen.” Zo wil Brus blijven werken aan manieren om antistoffen en vaccins goedkoper en sneller naar de markt te krijgen.
„We zijn nu een vooraanstaande Europese partij en de zesde vaccinspeler ter wereld. Onze omzet is toegenomen tot een paar honderd miljoen euro en we verwachten sneller te kunnen blijven groeien dan de markt”, besluit Brus.

Bron: De Telegraaf
maxen
1
quote:

PlayBall10 schreef:

...
Brus vindt daarom dat grote farmaceuten ook weer moeten gaan innoveren. Dat kunnen ze doen door met kleine, gespecialiseerde units te werken. Toch liggen overnames van ’lean and mean’ bedrijven als Crucell ook voor de hand.
„Er zijn nu mooiere alternatieven”, zegt de topman daar echter over. „We kunnen op eigen kracht goede prestaties afleveren, zeker na afronding van de herstructureringen.” Zo wil Brus blijven werken aan manieren om antistoffen en vaccins goedkoper en sneller naar de markt te krijgen.
...
Bron: De Telegraaf
Dit soort interviews blijken toch meer te onthullen dan Crucell's eigen earnings raportages.
Na jarenlang hameren op zelfstandige ontwikkeling, gaf Brus voor het eerst duidelijke hints op mogelijke overname van Crucell in 'n (2008?) interview. Uiteraard gevolgd door daadwerkelijke overnamegesprekken in januari 2009.

Nu geeft hij, weer in 'n interview, toch wel weer duidelijke hints op een zelfstandige voortgang: er zijn voor Crucell "mooiere alternatieven" dan overname.

Is de toekomstvisie van het management weer gedraaid, of, waarschijnlijker, is dit jaar gebleken dat de belangstelling van big pharma voor Crucell niet zo groot is (lees: overnameprijs te laag is)?
[verwijderd]
0
Je moet hopen dat degenen die betrokken zijn bij de vaccin-tenders van de onkreukbare soort zijn. Mister V. maakt op mij de indruk dat hij -mits niet aantoonbaar- die tenders best wel eens ten ongunste van Crucell zou kunnen willen bijsturen. Dat zou hem in dit steekspel niet slecht uitkomen, net zoals twijfel zaaien rond FluCell.

Gelukkig gaat het bij de tenders om organisaties waar ook redelijk wat idealisten rondlopen. En dan kunnen pogingen tot beinvloeding wel eens "back-firen".

Vergeef me als je dit "luchtfietserij" vindt, maar de wereld zit soms wat cynisch in elkaar.
[verwijderd]
1
quote:

munckf schreef:

Je moet hopen dat degenen die betrokken zijn bij de vaccin-tenders van de onkreukbare soort zijn. Mister V. maakt op mij de indruk dat hij -mits niet aantoonbaar- die tenders best wel eens ten ongunste van Crucell zou kunnen willen bijsturen. Dat zou hem in dit steekspel niet slecht uitkomen, net zoals twijfel zaaien rond FluCell.

Gelukkig gaat het bij de tenders om organisaties waar ook redelijk wat idealisten rondlopen. En dan kunnen pogingen tot beinvloeding wel eens "back-firen".

Vergeef me als je dit "luchtfietserij" vindt, maar de wereld zit soms wat cynisch in elkaar.
denk toch dat ie dan kan inpakken en wegwezen. Zelfs een poging kan al verkeerd (en dus goed) uitpakken!
harrysnel
1
Daarom was het aantrekken van Steve Davis m.i. goede zet. Maakt deel uit van board of directors van PATH. Rest van het kader is veelal afkomstig uit publieke sector; vanuit commerciele farmahoek 2personen met Wyeth en een Merck verleden.
www.path.org/board-of-directors.php
postpaul
0
quote:

callhans schreef:

RBS verhoogt koersoel van 16 naar 17 euro.
Even het hele bericht:

MARKET TALK: Crucell koersdoel verhoogd - RBS
12 aug 2009, 10:34 uur

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het koersdoel Crucell wordt door Royal Bank of Scotland (RBS) verhoogd naar EUR17 van EUR16 vanwege de stijgende marges die analist Mutlu Gundogan verwacht voor het belangrijkste product Quinvaxem, een vaccincocktail voor kinderen in ontwikkelingslanden. Het concern zei bij de presentatie van de resultaten dat het goed gepositioneerd is voor een nieuwe aanbesteding voor Quinvaxem door Unicef. Gundogan handhaaft het hold-advies en stelt dat het afwachten is hoeveel van de tender daadwerkelijk naar Crucell gaat. Omstreeks 10.35 uur noteert het aandeel 1% lager op EUR16,66, terwijl de Midkap met 1,12% stijgt (LDF)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
josti5
1
'Dit soort interviews blijken toch meer te onthullen dan Crucell's eigen earnings raportages.
Na jarenlang hameren op zelfstandige ontwikkeling, gaf Brus voor het eerst duidelijke hints op mogelijke overname van Crucell in 'n (2008?) interview. Uiteraard gevolgd door daadwerkelijke overnamegesprekken in januari 2009.

Nu geeft hij, weer in 'n interview, toch wel weer duidelijke hints op een zelfstandige voortgang: er zijn voor Crucell "mooiere alternatieven" dan overname.

Is de toekomstvisie van het management weer gedraaid, of, waarschijnlijker, is dit jaar gebleken dat de belangstelling van big pharma voor Crucell niet zo groot is (lees: overnameprijs te laag is)?'

Beide mogelijkheden bestaan inderdaad, maxen, en beide doen naar alle waarschijnlijkheid de totale groep beleggers voorlopig weer afnemen.

Draaikont Brus zet in augustus 2008 Crucell in de etalage, waarop in januari 2009 'vriendschappelijke overnamegesprekken' met Wyeth volgen, wellicht ook een laatste poging van de 'echte Wyeth-ers' om zelfstandig te blijven.
Wel, deze vis is inmiddels door de haai Pfizer opgeslokt, en blijkbaar is er geen andere belangstelling voor Crucell.

Waarna blijkbaar nu weer een zelfstandig Crucell op de kaart gezet wordt...

De meeste beleggers houden niet van dit soort gedraai, en zullen dat ook (in de koers) laten merken.
postpaul
0
quote:

pardon schreef:

De outlook is gehandhaafd dus de koers is zal binnenkort herstellen,alleen de inkomsten komen in het derde en vierde kwartaal binnen maar blijven over het heel 2009 zoals eerder aangegeven.Ik verwacht zelfs een verhoging van de outlook indien de tenders hoger uitvallen dan verwacht,de meeste beleggers willen echter snel geld verdienen maar bij crucell moet je net iets meer geduld hebben dan bij andere fondsen.
Fijn om zulk realisme te lezen.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef:

'Dit soort interviews blijken toch meer te onthullen dan Crucell's eigen earnings raportages.
Na jarenlang hameren op zelfstandige ontwikkeling, gaf Brus voor het eerst duidelijke hints op mogelijke overname van Crucell in 'n (2008?) interview. Uiteraard gevolgd door daadwerkelijke overnamegesprekken in januari 2009.

Nu geeft hij, weer in 'n interview, toch wel weer duidelijke hints op een zelfstandige voortgang: er zijn voor Crucell "mooiere alternatieven" dan overname.

Is de toekomstvisie van het management weer gedraaid, of, waarschijnlijker, is dit jaar gebleken dat de belangstelling van big pharma voor Crucell niet zo groot is (lees: overnameprijs te laag is)?'

Beide mogelijkheden bestaan inderdaad, maxen, en beide doen naar alle waarschijnlijkheid de totale groep beleggers voorlopig weer afnemen.

Draaikont Brus zet in augustus 2008 Crucell in de etalage, waarop in januari 2009 'vriendschappelijke overnamegesprekken' met Wyeth volgen, wellicht ook een laatste poging van de 'echte Wyeth-ers' om zelfstandig te blijven.
Wel, deze vis is inmiddels door de haai Pfizer opgeslokt, en blijkbaar is er geen andere belangstelling voor Crucell.

Waarna blijkbaar nu weer een zelfstandig Crucell op de kaart gezet wordt...

De meeste beleggers houden niet van dit soort gedraai, en zullen dat ook (in de koers) laten merken.
Ik zie dit meer als "negotiating by media" richting V. dan als gedraai. Maar ik kan het fout hebben.

Eerst meldt V. via de media dat Crucell volgens hem Crucell maar beter op eigen houtje door kan gaan. Nu geeft Brus hem een koekje van eigen deeg: we gaan het gewoon op eigen houtje maken, eens kijken hoe lang Big Pharma langs de kant blijft staan!

Echte dikke vrienden van elkaar zijn die 2 volgens mij niet.
josti5
0
'Echte dikke vrienden van elkaar zijn die 2 volgens mij niet.'

Je zou toch hopen, dat Brus van zijn GSK- en GS-misstappen in het verleden heeft geleerd...
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef:

'Echte dikke vrienden van elkaar zijn die 2 volgens mij niet.'

Je zou toch hopen, dat Brus van zijn GSK- en GS-misstappen in het verleden heeft geleerd...
Ik denk dat V. echt een keiharde onderhandelaar is en dat bij zo iemand powerplay misschien wel beter werkt dan amicale omgang.

Een oom van mij die in een Jappenkamp heeft gezeten vertelde mij vroeger weleens dat de beste manier om fatsoenlijk behandeld te worden was om lef te tonen. Daar schrokken ze van.

Wanneer er inderdaad overheidssubsidies voor de flu-anti-bodies komen en de tenders pakken goed uit voor Crucell denk ik dat dat ECHTE manieren zijn om V. met een reëel bod aan tafel te krijgen.

Hernieuwde belangstelling van Pfizer/Wyeth zou natuurlijk ook wonderen doen.
[verwijderd]
5
Wanneer de koers wat zakt zitten vele mensen op Brus te hakken. Alsof die vraag en aanbod bepaalt op de beurs.
Het gaat prima met het bedrijf, helaas voor de koers, er is een levering wat doorgeschoven en komt er het tweede half jaar bij. Dan goede cijfers en Brus kan niet meer stuk.
Volgende week staan we weer een eind boven de € 17,-
Wat maken we ons druk. Goed bedrijf, goede pijplijn, goed management en prima vooruitzichten.
Wat wil je nog meer? Wees blij met mooie koopmomenten en zeur alsjeblieft niet meer zo.
eddy59
0
quote:

aad100 schreef:

Wanneer de koers wat zakt zitten vele mensen op Brus te hakken. Alsof die vraag en aanbod bepaalt op de beurs.
Het gaat prima met het bedrijf, helaas voor de koers, er is een levering wat doorgeschoven en komt er het tweede half jaar bij. Dan goede cijfers en Brus kan niet meer stuk.
Volgende week staan we weer een eind boven de € 17,-
Wat maken we ons druk. Goed bedrijf, goede pijplijn, goed management en prima vooruitzichten.
Wat wil je nog meer? Wees blij met mooie koopmomenten en zeur alsjeblieft niet meer zo.
Haleluja!!!!
169 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.404,51 +1,06%
 EUR/USD 1,0618 -0,24%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%