Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK AEX/10-2. De tic van de echte belegger.

442 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
[verwijderd]
29
Ik zet mijn DD maar alvast neer, want ik moet nog wat doen. Het is nu toch allemaal sentiment zoals Lukas Daalder beschrijft in zijn column. De Dow krijgt er in ieder geval weer zin in.

Dat FA-beleggers een tic hebben, behoeft geen toelichting. Immers van al dat lijntjeskijken wordt je automatisch op zijn minst halfgek zo niet geheel. Ach, zolang dat geen nare gevoelens opwekt en ten koste van de medemens gaat is daar eigenlijk weinig mis mee.

Toch speelt dit probleem eveneens bij FA-ers zoals ik, maar dan in andere zin. Uiteraard is de kans op gehele gekte bij FA-ers uitgesloten. Bewijs van dat laatste ben ikzelf. Toch; zit ik bijvoorbeeld met mensen te praten over hun werk of voormalige werkzaamheden etc. dan heb ik de tic dat te gaan vertalen naar beleggen.

Het is niet dat ik dan over beleggen begin, want dat doe ik alleen met mensen die er zelf over beginnen. Je moet immers andere mensen niet met jouw riskante hobby’s vermoeien en zeker niet als ze er geen enkel verstand van hebben.

Zo was van de week mijn Amerikaanse broer weer eens over uit Florida zoals gebruikelijk onverwachts en via de hot naar her methode. Tussen alle praat over onder meer een motor die hij nu weer had aangeschaft, ving ik toch wat op. Die motor is er trouwens nu na eerder een vliegbrevet, een boot en zou kunnen duiden bij een 55 plusser op een midlifecrisis. Hoe dat dan weer te rijmen valt met zijn tientallen jaren jongere tweede vrouw is dan weer een raadsel, want die vrouw was er al 5 jaar eerder.

Enfin, broerlief vertelde zijn vrijstaande woning met zwembad en 7 kamers was in een paar jaar gezakt van $ 300.000 naar $ 150.000. Als echte Amerikaan was hij met zijn hypotheek naar de top gegaan, maar met $ 100.000 inkomen als supervisor nurse in een private hospital had hij na enige aanmaningen van de bank om zuinig te zijn dat weer overwonnen.
Mijn conclusie: veel verder kan die Amerikaanse huizenmarkt niet meer zakken

Tussentijds had hij ook nog even $ 140.000 verloren met beleggen. Dat was dus ook met zijn pensioen, want die 30% premie van zijn werkgever op beleggen bij een mutual fund was volgens hem waardeloos en hij heeft gekozen voor zelfdoen. Pas een paar jaar verdiept hij zich in beleggen en ik had al snel door dat het casinobelegen is bij hem.
Mijn conclusie: het is beter mensen te verplichten tot collectief pensioen (via pensioenfonds of verzekeraar) en daarboven zoeken ze het zelf maar uit. Dat uiteraard naast een op inwonersjaren en niets anders gebaseerde AOW.

Broerlief vertelde vol enthousiasme over zijn Apple i-phone en andere techsnufjes. Volgens hem viel het allemaal mee met een duurdere levensstandaard in de U.S.vanwege de gezakte Amerikaanse dollar en was die lagere dollar weer een opportunity.
Mijn conclusie: onderschat die Amerikanen niet. Het zijn de topleiders op gebied van R&D, ijzersterke ondernemers en ze kunnen vanwege de flexibele arbeidsmarkt, mindere regeldichtheid en doe-mentaliteit snel schakelen. Daarnaast onderschat niet de enorme omvang van de interne Amerikaanse markt
.
Daar komt bij de conjunctuurcyclus. Amerika is als eerste de economische afgrond ingegaan en zal er waarschijnlijk als eerste weer uitkomen. Heb ik gelijk dan zit ik de komende jaren goed met mijn investering in DL Investementfonds. Direct in bijvoorbeeld General Electric of via andere sterk op de U.S. georiënteerd fonds zou ook kunnen

Broerlief was by the way voor maar $ 400 via Detroit naar Amsterdam (incl securityheffingen) v.v. gevlogen. Was een aanbieding, maar ik zie ze helaas niet vanuit hier Dat is een mooie mogelijkheid voor een Nederlandse reisondernemer. Goedkope 1 richtingsvluchten naar de U.S aanschaffen en dan kettingen rijgen met over 2 personen verdeelbare daar aangeschafte retourtickets. Ik heb dan ook geen aandelen Air France KLM en heb bij dat bedrijf geen enkel Hollandgevoel. Het is aftellen hoe lang het nog zal duren dat KLM zal worden geschrapt in de merknaam van deze Franse onderneming..

Broerlief is superenergiek en altijd optimistisch. Jonas voelt zich dan een suffie. Boeken lezen, musea, muziek. tennis, bridge, fietsen, wandelen sauna etc. en, beetje ouwehoeren met deze of gene zijn meer mijn dingen. Ergens word ik vreselijk moe van die broer van mij. Altijd moet ik dit of dat van hem. “Laat me, laat me!! “naar het mooie lied van Ramses Shaffy, denk ik dan.

Tja en dan die beurs. Even wat algemene klimaatsgegevens gecheckt. VIX (bewegelijkheid) is nu weer meer neerwaarts. TED (verschil 3 maands t- bond en 3 maands interbancaire rente) is dalend. Dat kan ook duiden overigens op minder vertrouwen in de overheid. Euribor stabiel. Baltic EFT (wereldwijde vervoersprijzen) nog steeds stijgend. Zo dat weten we dan ook weer.

Griekse en zuidelijke problemen lossen we op via uitgifte van EU-obligaties met op wat langere termijn compensatieverplichtingen voor de hogere rente die de noordelijke staten dan zullen moeten gaan betalen. Daarnaast zullen de zwakke broeders moeten saneren en vooral eens goed belasting gaan heffen. Beetje lagere Euro is trouwens niet verkeerd voor de export.

Vandaag toch een hersteldagje. Shell vertekent de zaken wat. Merkwaardig was de afstraffing van Crucell bij meevallende cijfers en goede plannen. Waarom Shell op zijn kop kreeg, was voor mij ook al duister. Die Voser schudt de zaken daar in mijn ogen goed op. Shelltikkie zou vanuit de optiemarkt met hele grote dividendspeculanten kunnen komen, maar echt bewijzen, kan ik niet en ze zoeken het eigenlijk maar lekker uit.

We gaan in ieder geval spannende dagen tegemoet. Het is: houdt hij het wel of houdt hij het niet met die AEX.

Morgen een ex dividendopdonder Unilever en Shell. Samen bijna 30% van de index (zie Behr.nl) BHP Billiton (grondstoffen) loopt blijkbaar erg achter met de cijfers en Mittal zal naar mijn verwachting met een het “kan regenen, maar ook dooien-outlook” komen. Agenda heb ik van Belegger.nl.

10-02 07.30 uur Sanofi-Aventis, jaarcijfers
08.00 uur Air France-KLM, cijfers derde kwartaal
08.00 uur ArcelorMittal, jaarcijfers
08.00 uur BHP Billiton, cijfers eerste halfjaar
08.00 uur Duitsland, aantal faillissementen november
08.00 uur Peugeot, jaarcijfers
08.00 uur Reckitt-Benckiser, jaarcijfers
08.00 uur Vattenfall, jaarcijfers
08.45 uur Frankrijk, industriële productie december
09.00 uur GlaxoSmithKline, notering ex-dividend
09.00 uur Shell, Unilever, ex-dividendnotering
09.00 uur Spanje, huizenverkopen december
10.00 uur Nuon, jaarcijfers
10.30 uur VK, industriële productie december
13.00 uur Sprint Nextel, jaarcijfers
13.00 uur VS, wekelijkse hypotheekaanvragen
14.30 uur VS, handelsbalans december
15.30 uur American Express, betaalbaarstelling dividend
15.30 uur Eli Lilly, notering ex-dividend
16.30 uur VS, weekrapport olievoorraden

Groet, Jonas
Stokertje
0
Toevallig kwam het gerucht vandaag op het tijdstip dat de futs de steunlijn raakte.

Of was er eerst een stijging en heeft men het bericht er aan gekoppeld?
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

Stokertje schreef:

Toevallig kwam het gerucht vandaag op het tijdstip dat de futs de steunlijn raakte.

Of was er eerst een stijging en heeft men het bericht er aan gekoppeld?
Zal er wel overheen gelezen hebben.. maar welk gerucht?
[verwijderd]
0
Tja, het verhaal dat de USA op instorten staat, is wat mij betreft niet meer dan dat...een verhaal. Zoals het mij wel opvalt dat er meer verhalen in omloop zijn waar ik absoluut niets van geloof.
HJ deTuinman
0
[Modbreak IEX]: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, maar over hetgeen wat jullie hier samenbrengt: Beleggen.]
[verwijderd]
1
Hendrik Jan dank, het is bij die DD altijd een beetje onbevangen schrijven. Morgenochtend is er weer Arend Jan en Illu heeft de dagvoorspellingen. Leuke reactie trouwens van "Op en top daar".

Nu is de situatie wat onbestemd op de beurs. Voor een DD-opener hoeft dat geen bezwaar te zijn. Ik zie vele posters die het ook zouden kunnen en ik zou ze willen oproepen zich gewoon bij Jos Koets te melden.

Hoe meer variatie hoe beter. Knal maar wat neer, geeft niet wat. Zoals uit mijn opening blijkt, vertaal ik toch alles naar de beurs dus je kunt het ook nog bijvoorbeeld over je ouwe aftandse schoonmoeder hebben wat mij betreft.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Mooi verhaal Jonas, het beeld dat je schetst komt mij bekend voor. Morgen kan wel een leuk dagje worden voor een kort ritje. Vanwege de dividenden en de al gezakte koersen voor het dividend uit zou je kunnen gokken dat we morgen relatief zwak blijven maar dan vrijdag bijv. ineens 3 -5 punten weten te stijgen.
TL 306 of zo.. vrijdag sluiten doet die niets zal je ook niet helemaal lek gaan. Doet die 5 punten kan je 15-20% pakken.

thanks voor de dagdraad
grt
[verwijderd]
0

Hier de Amerikaanse koersen voor de daar genoteerde aandelen (laatste cifer). Het goede beleid van Crucell weten ze daar in ieder geval wat beter te waarderen. (zie gewoon IEX-koersen)

Aegon 4,26 4,31 0,05 +1,18%
ArcelorMittal 28,59 28,61 0,02 +0,08%
ASML Holding 22,77 22,82 0,05 +0,22%
ING Groep 6,33 6,38 0,05 +0,84%
Philips, Kon. 21,05 21,31 0,26 +1,24%
Reed Elsevier 8,49 8,56 0,08 +0,93%
Royal Dutch Shell A 19,95 20,03 0,08 +0,39%
Unilever cert. 21,07 21,35 0,28 +1,35%

Andere Nederlandse fondsen in New York

Fonds Amsterdam New York Verschil %
ASM International 15,58 15,79 0,22 +1,40%
Crucell 14,04 14,20 0,16 +1,17%
Royal Dutch Shell B 19,10 19,27 0,17 +0,87%

Dat ex dividend van Shell en Unilever zullen ze wel hebben berekend, neem ik maar aan.

Groet, Jonas
[verwijderd]
1

Ouwe, het is nog echt waar ook. Die broer van mij is een aparte. hij is inderdaad Amerikaan nu. Zit er al 15 jaar.

Na zijn scheiding met zijn Hollandse vrouw zat hij wel met 4 kinderen en een vrouw die weer in Nederland ging wonen en een drukke baan. Vreemd van die vrouw, maar met Nederlandse kindermeisjes sloeg hij zich er doorheen.

Met het laatste kindermeisje heeft hij nu een relatie en de kinderen zijn wat groter. Wie ben ik om daarover te oordelen, denk ik dan. Het is in ieder geval never een dull moment bij hem.

Amerikanen zijn zo. geen geklaag en je er doorheen slaan. Met dat beleggen is hij verkeerd bezig, maar ik kan maar niet uit zijn kop krijgen dat hij niet moet mikken op de $ 100.000 prijs. laatst ook weer zo een opmerking van : "dan had ik toch bijna $ 200.000 te pakken beste broer Jonas".

Je zult dat wel herkennen. Enfin; hij doet het Amerikaans en ik saai Nederlands.

Groet, Jonas
mercurius-adept
0
Feb. 10 (Bloomberg) -- Asian stocks and emerging-market currencies rallied as Germany signaled it may help support Greece’s finances and economic reports showed recovering demand in Asia.

The MSCI Asia Pacific Index added 0.2 percent to 114.90 as of 12:36 a.m. in Tokyo, with two stocks rising for each one that dropped. The South Korean won climbed 0.3 percent and the cost of protecting Asia-Pacific bonds from default fell the most in five months.

Germany is considering assistance for Greece after the country’s deficit threatened the stability of financial markets, two lawmakers from Chancellor Angela Merkel’s governing coalition said yesterday. Reports showed rising Japanese machinery orders in December and the fastest pace of economic growth in Indonesia in a year in the fourth quarter. China’s car sales doubled from a year earlier in January.

“Whether Greece will fail to repay its debt is the crux of this issue, and I think it’s unlikely that an EU member will default,” said Masaru Hamasaki, chief strategist at Tokyo-based Toyota Asset Management Co., which oversees the equivalent of $14 billion. “With robust foreign demand, companies, especially manufacturers, will likely beat their own earnings forecasts.”

Futures on the Standard & Poor’s 500 Index fell 0.3 percent, after the index gained 1.3 percent yesterday. Walt Disney Co., the world’s biggest media company, posted fiscal first-quarter profit that beat analysts’ estimates after the market closed as television revenue rose.

Commodities Producers

The Nikkei 225 Stock Average advanced 0.5 percent in Tokyo. Markets pared gains after a Chinese government report showed exports jumped 21 percent in January from a year earlier, less than the median 28 percent estimate in a Bloomberg News survey.

“Earnings across the region reinforce the view that the recovery is gaining momentum,” said Stephen Halmarick, Sydney- based head of investment-markets research at Colonial First State Global Asset Management, which holds about $135 billion.

Japan’s industrial manufacturers advanced after the Cabinet Office reported a 20.1 percent month-on-month surge in machinery orders in December, more than twice as much as economists had estimated. Fanuc Ltd., Japan’s largest maker of industrial robots, advanced 1.8 percent to 8,950 yen, while Komatsu Ltd., the world’s second-biggest maker of earthmoving equipment, gained 4.2 percent to 1,801 yen.

Car Sales

Nissan Motor Co., Japan’s No. 3 carmaker, jumped 3 percent after scrapping its loss projection yesterday to forecast net income for the year to March 31. The company benefited from government subsidies in China and Japan.

China’s Shanghai Composite Index rose for a second day, adding 0.6 percent. SAIC Motor Corp., the largest carmaker, climbed 2.6 percent. Sales of cars, multipurpose vehicles and sport-utility vehicles increased to 1.32 million units, the China Association of Automobile Manufacturers said yesterday.

Malayan Banking Bhd., Malaysia’s biggest bank, rose 1.3 percent, the most in two months, after second-quarter profit rose 35 percent on faster loan growth. Acer Inc., the world’s second-largest computer vendor, added 1.9 percent after reporting its biggest quarterly profit in almost three years.

Won, Peso

The won climbed to 1,160.3 per dollar after South Korea’s Vice Finance Minister Hur Kyung Wook said yesterday the impact from Greece’s fiscal woes on his nation will be “limited.” The Philippine peso gained 0.1 percent to 46.36 after a report showed exports increased 23.6 percent from a year earlier in December, the fastest pace in four years. The Indonesian rupiah strengthened 0.1 percent to 9,363 as a government report showed the economy expanded 5.4 percent in the fourth quarter from a year earlier.

The dollar advanced 0.3 percent to $1.3760 per euro on speculation a Commerce Department report today will show the U.S. trade deficit narrowed. The trade gap will shrink to $35.8 billion in December from $36.4 billion the prior month, according to a Bloomberg News survey of economists.

The greenback pared losses against the yen before the release of testimony today by Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke on the central bank’s strategy for exiting from policies designed to stimulate growth. The dollar advanced to 89.72 yen in Tokyo from 89.69 yen in New York yesterday. It earlier touched 90.02 yen, the highest level since Feb. 4.

“Demand for the dollar will increase if Bernanke’s remarks indicate the U.S. is heading for exit,” said Toshiya Yamauchi, manager of currency margin trading at Ueda Harlow Ltd. in Tokyo.

Yuan, Commodities

Yuan forwards declined, snapping a two-day advance, after an editorial in a state-owned newspaper signaled Chinese authorities may limit appreciation to help sustain a recovery in exports. The currency may not have “big” gains in the first half because economic conditions haven’t improved, the China Securities Journal column said. Twelve-month non-deliverable yuan forwards dropped 0.3 percent to 6.6770 per dollar.

Copper dropped, reversing earlier gains, after January imports by China were less than expected. Shipments of copper and products by the world’s largest consumer of the metal totaled 292,096 metric tons last month, the customs office said today. That’s 21 percent less than December’s level, according to data compiled by Bloomberg. Copper for three-month delivery on the London Metal Exchange fell as much as 0.2 percent to $6,576.25 a ton.

Oil dropped 0.7 percent to $73.27 a barrel after the American Petroleum Institute said crude inventories rose 7.2 million barrels and gasoline supplies by 1.55 million barrels last week, more than expected.
mercurius-adept
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Cantor Index verwacht dat de Europese beurzen hoger van start gaan. De spread betting-dochter van Cantor Fitzgerald geeft om circa 7.00 uur de volgende openingsverwachtingen af:

ftse 5.134 +23
dax 5.543 +45
cac 3.635 +23
eurostoxx 2.719 +14

De verwachtingen van Cantor zijn gebaseerd op de eerst aflopende futures-contracten voor de betreffende index. De verwachting voor de FTSE100 is doorgerekend naar de cashindex.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst:
mercurius-adept
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--ArcelorMittal sa heeft in de laatse drie maanden van 2009 een hoger dan verwachte nettowinst geboekt dankzij hogere volumes en een stijging van de gemiddelde staalprijs, maar het grootste staalconcern ter wereld laat zich voorzichtig uit over het eerste kwartaal.

De nettowinst kwam uit op $1,07 miljard, tegen een verlies van $2,63 miljard een jaar eerder. Analisten waren gemiddeld uitgegaan van een nettowinst van $578 miljoen, zo bleek uit de Dow Jones-consensus van 12 effectenhuizen.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (Ebitda), die volgens analisten het meest zegt over de prestaties van het concern, kwam in het vierde kwartaal echter wat lager uit dan verwacht, op $2,13 miljard ten opzichte van $1,59 miljard in het derde kwartaal van 2009 en $2,81 miljard in het vierde kwartaal van 2008. Analisten hadden gerekend op een Ebitda van $2,34 miljard.

Voor het eerste kwartaal verwacht ArcelorMittal een Ebitda in de bandbreedte van $1,8 miljard-$2,2 miljard. Volgens het bedrijf zullen de verschepingen in het eerste kwartaal hoger uitkomen dan de 20 miljoen ton in het vierde kwartaal, maar deze toename zal deels worden overschaduwd door lagere gemiddelde verkoopprijzen en hogere kosten.

De omzet van ArcelorMittal in het vierde kwartaal steeg naar $18,6 miljard, ten opzichte van $16,17 miljard in het derde kwartaal. In het vierde kwartaal van 2008 bedroeg de omzet nog $22,09 miljard. De operationele winst kwam uit op $684 miljoen, ten opzichte van $305 miljoen in het derde kwartaal.

Dinsdag sloot het aandeel ArcelorMittal op EUR28,59.

Door Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst
TraderRon
0
Ondanks het verschil van gisteren zullen we wel weer achter de futten aan gaan lopen....
[verwijderd]
0
quote:

TraderRon schreef:

Ondanks het verschil van gisteren zullen we wel weer achter de futten aan gaan lopen....
Gisteren al geroepen...
TraderRon
0
quote:

SJS schreef:

[quote=TraderRon]
Ondanks het verschil van gisteren zullen we wel weer achter de futten aan gaan lopen....
[/quote]

Gisteren al geroepen...
En eergister ;-)...
Bekende verhaal.......
[verwijderd]
0
Shorters gaan nu massaal Mittal gebruiken om het negativisme terug te brengen?? Maken notabene weer winst in Q4. Voorzichtige vooruitzichten, dat wel, maar toch geen afstraffing waard?
Max1982
0
TraderRon
0
quote:

Max1982 schreef:

Blijft raar om te zien. Eén keer rood op de borden en toch een rode AEX....
2x shell doet leuk mee ;-)
442 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.318,13 -0,17%
 EUR/USD 1,0698 -0,04%
 WTI 82,90 -0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%