Unit 4 Agresso « Terug naar discussie overzicht

Unit 4 in het nieuws!

619 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Nico V
0
Net mijn stukken verkocht. 13% in nog geen twee weken. Pik ze wel weer op na de volgende correctie. Super aandeel
[verwijderd]
0
voda
1
FONDSEN UITGELICHT: Unit 4 en Heijmans


Door Patrick Buis en Elco van Groningen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


In de week waarin beleggers met name in afwachting waren van een Grieks akkoord tussen de overheid en de private schuldeisers over de afschrijvingen op staatspapier, zorgde een aanzienlijk beter dan verwacht banencijfer in de VS voor een positief slot van de handelsweek. Unit 4 eindigde de week als een van de grootste stijgers door het afsluiten van een nieuwe kredietfaciliteit, waarbij met name de lagere rente dan bij een eerder faciliteit het aandeel opstuwde. Een winstwaarschuwing voor Heijmans zorgde ervoor dat het aandeel de week in mineur afsloot.


UNIT4 IN DE LIFT DOOR NIEUWE KREDIETFACILITEIT


De leverancier van bedrijfssoftware en ict-diensten Unit 4 Agresso nv (U4AGR.AE) sloot de handelsweek op de valreep af met twee wapenfeiten die de belegger wel kon waarderen, waardoor het aandeel eindigde als stijger van de week.

Zo maakte het bedrijf vrijdag bekend een nieuwe en grotere kredietfaciliteit afgesloten te hebben van EUR150 miljoen, met de optie tot verruiming met nog eens EUR30 miljoen. Het concern vervangt hiermee een oude lening ter waarde van EUR105 miljoen.

De faciliteit stelt het concern in staat om zijn groeistrategie te ondersteunen en de financiele slagkracht te vergroten.

Belangrijker is echter dat de rente van de nieuwe lening lager ligt dan bij de eerdere faciliteit, wat door beleggers en analisten als een 'vote of confidence' wordt geinterpreteerd aan het adres van het concern. Het bedrijf vergroot met de lening zijn financiele "flexibiliteit tegen lagere kosten", stelt Martijn den Drijver van SNS Securities.

Daarnaast stelt de faciliteit het bedrijf in staat tot meer acquisities. Tussen neus en lippen door maakte het concern vrijdag overigens bekend het Ierse bedrijf MentecPlus overgenomen te hebben. Hoewel marktvolgers spreken van een kleine acquisitie genereert het bedrijf naar verwachting in 2012 een omzet van EUR4,8 miljoen en versterkt Unit4 met de overname zijn aanwezigheid in Ierland.

Den Drijver is echter van mening dat het concern zich, in plaats van op overnamepad te gaan, in de eerste plaats zal concentreren op het op orde brengen van zijn activiteiten in Duitsland en Spanje.

Tijdens zijn trading update half januari zei het concern dat de resultaten in Spanje tegenvielen in het vierde kwartaal en dat het maatregelen zal nemen om de winstgevendheid te verbeteren.

Daarnaast acht Den Drijver, die een buy-advies en koersdoel van EUR27,50 hanteert, de kans aanwezig dat het concern meer energie gaat steken in groeimarkten als de VS, Centraal- en Oost-Europa.

Analist Peter van Olofson van Kepler is van mening dat Unit4 met de nieuwe kredietfaciliteit, vanwege zijn solide kasstrooom, ruim binnen de voorwaarden van de lening zal blijven en herhaalt dat het concern dientengevolge in staat is om kleine aanvullende overnames te doen.

Halverwege januari 2011 rapporteerde het concern tijdens een trading update over het vierde kwartaal een 3% hogere omzet van ongeveer EUR127 miljoen en een iets lagere EBITDA van EUR28 miljoen, tegen EUR30,6 miljoen in het vierde kwartaal van 2010. FinancialForce.com, waarin Unit4 een meerderheidsbelang heeft, realiseerde 350% omzetgroei tussen december 2011 en december 2010. De divisie abonnementen groeide met 35%. 21 februari komt het bedrijf nabeurs met zijn definitieve cijfers over 2011.

Het bedrijf sloot de handelsdag 5,8% hoger op EUR19,75. Op weekbasis steeg het aandeel 9,2%, waarmee het bedrijf onder de Midkap- en AEX-fondsen de stijger van de week is.

(ingekort)
[verwijderd]
0
Ik heb het gelezen Hans en toch maar weer ingestapt

Heb nu TT , BAM , Imtech en Unit4

Unbit zal zekertop de lange teermijn wel weer verder stijgen en over en met de overige fondsen sta ik oop een mooie winst

Mijn voorzichtigheid vanaf het laatste jaar heeft wel geholpen om de resultaten weer positief te krijgen.

[verwijderd]
0
REVIEW: Weinig verrassingen bij jaarcijfers Unit 4



AMSTERDAM (Dow Jones)--Unit4 (U4AGR.AE) opent dinsdag nabeurs de boeken over 2011, maar daarvoor worden weinig verrassingen voorzien aangezien het softwarebedrijf in januari al voorlopige cijfers rapporteerde. Unit4 maakte destijds bekend dat de omzet over 2011 rond de EUR455 miljoen zal uitkomen en de winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) tussen de EUR85 miljoen en EUR87 miljoen. Unit4 bracht de cijfers voortijdig naar buiten vanwege de hoge onzekerheid over de recente handelsomstandigheden en consequenties. Maandag omstreeks 12.55 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR20,25, terwijl de Midkap met 1,4% stijgt. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

February 20, 2012 06:55 ET (11:55 GMT)

Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
de rotterdammer
0
Nog iemand een idee wat de koers morgen gaat doen in aanloop naar de cijfers die nabeurs bekend worden?
[verwijderd]
0
quote:

de rotterdammer schreef op 20 februari 2012 20:57:

Nog iemand een idee wat de koers morgen gaat doen in aanloop naar de cijfers die nabeurs bekend worden?
Dat weet je nooit, maar vandaag was er al een redelijke stijging en dat duidt voor mij op vertrouwen
[verwijderd]
0
De koers is gewoon weer 2,3%l ager op € 20,12 gezet terwijl er geen negatieve verwachtingen zjin. Maar met dit fonds weet je het ook nooit en ik blijf gewoon zitten voor de langere termijn
[verwijderd]
0
het volume is gelukkig wel laag.
dus wellicht nog wel herstel aan het einde van de dag.
Diegy
0
Volume is inderdaad wel laag ja. Alleen orderboek ziet er niet heel gunstig uit, Staan erg weinig stukken in de bied en veel in de laat.
Diegy
0
Toch maar een plukje gekocht net voor morgen. Denk dat de cijfers wel oke zijn. Soms moet je is een gokje durven nemen en hopelijk pakt het goed uit morgen. Volume is wel erg laag dus is sentiment waarom we vandaag naar beneden gaan. Dus de meeste hebben er vertrouwen in anders was volume wel een stuk hoger op zo een rode dag.
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 21 februari 2012 15:54:

Toch maar een plukje gekocht net voor morgen. Denk dat de cijfers wel oke zijn. Soms moet je is een gokje durven nemen en hopelijk pakt het goed uit morgen. Volume is wel erg laag dus is sentiment waarom we vandaag naar beneden gaan. Dus de meeste hebben er vertrouwen in anders was volume wel een stuk hoger op zo een rode dag.
Ik begrijp niet dat dit aandeel zo de gromnd wordt ingetrapt terwijl het bedrijf nog steeds uitstekende prestatie levert

Koers nu €19,85 = - 3,6%

Ik heb ze nog staan op € 19,79
Diegy
0
Dan heb je in ieder geval winst, hopelijk morgen nog meer ;) Koers komt ook van 25 euro zag ik en de koersdoelen zien er ook prima uit allemaal koop. Wat ik ervan heb kunnen vinden is dat Unit4 prima presteert dus hopelijk morgen omhoog en zitten er wat positieve punten aan de cijfers.
voda
0
Unit4: omzet 2011 EUR454,7 mln
Unit4: EBITDA '11 EUR87,9 mln
Unit4: nettowinst voor goodwill '11 EUR48 mln
Unit4: nettowinst '11 excl goodwill EUR26,5 mln
Unit4: winst per aandeel '11 EUR0,93



(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
Unit4 boekt 10% hogere nettowinst 2011


AMSTERDAM (Dow Jones)-- Softwarebedrijf Unit4 nv (U4AGR.AE) heeft in 2011 een 10% hogere nettowinst geboekt ten opzichte van een jaar eerder, waarbij het concern met name in Scandinavie, Noord-Amerika en Azie goed presteerde, blijkt uit de definitieve jaarcijfers van het concern dinsdag nabeurs.

Daarnaast meldt het concern voor 2012 een eencijferige groei van zowel de omzet als de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA) te voorzien in 2012, waarbij het bedrijf aangeeft ervan overtuigd te zijn tegen de voortdurende moeilijke economische omstandigheden bestand te zijn.

De nettowinst kwam het afgelopen boekjaar uit op EUR26,5 miljoen, een stijging met 10% van een nettowinst van EUR24,1 miljoen in 2010.

Het concern boekte in 2011 een winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA), inclusief Financialforce.com, waar Unit4 een meerderheidsbelang in heeft, van EUR87,9 miljoen, van EUR86,1 miljoen een jaar eerder. Exclusief Financialforce.com was sprake van een stijging van de EBITDA met 2,2% tot EUR94,0 miljoen, van EUR92,0 miljoen in 2010.

De omzet kwam het afgelopen boekjaar uit op EUR454,7 miljoen, een stijging met 7,8% ten opzichte van een omzet van EUR421,7 miljoen in 2010.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 01; elco.vangroningen@dowjones.com


Diegy
0
Volgens mij zijn dit prima cijfers en Unit4 is ook positief over de toekomst. Dat is altijd wel heel belangrijk wat ze daarover zeggen. Ze gaan het dividend verhogen van 0,25 cent naar 0,40 cent per aandeel. Ik zeg morgen naar de 21 euro.
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 21 februari 2012 18:48:

Volgens mij zijn dit prima cijfers en Unit4 is ook positief over de toekomst. Dat is altijd wel heel belangrijk wat ze daarover zeggen. Ze gaan het dividend verhogen van 0,25 cent naar 0,40 cent per aandeel. Ik zeg morgen naar de 21 euro.
Bij een groene beurs wordt het morgen een mooi herstel en anders komt het binnenkort wel goed.

Ik zit al heel lang in dit fonds met kleine pauzes tussendoor en heb er regelmatig leuk aan verdiend. Dit bedrijf doet het ontzettend goed en als je als CEO durft te zeggen dat het goed gaat ondanks de moeilijke tijd dan is dat op zich al heel positief.

De cijfers zijn belangrijk maar de outlook is nog belangrijker. Prima zo
619 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.380,65 +0,05%
 EUR/USD 1,0644 -0,26%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%