Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wat gaan we eten?

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
5
In het kader van de feestdagen die voor de deur staan, de nieuwe ziektekostenverzekering die moet worden afgesloten, de vraag of iemand naar gelang overgewicht meer premie moet betalen, de vraag of iemand ook nu een beroep op de voedselbank moet doen, ben ik benieuwd naar wat we gaan eten tijdens vooral de Eerste Kerstdag.

Zelf hoef ik niet naar de voedselbank, ben ik behoorlijk aan de zware kant, heb ik zojuist mijn aanvullende verzekering afgestoten en de basis opnieuw afgesloten.

Het heeft allemaal geen invloed op mijn eetpatroon op Eerste Kerstdag. En wellicht ook niet op het patroon gedurende de tijd erna.

Met Kerst kook ik zelf en ik houd het simpel maar wel lekker. Ik gooi liever eten weg dan dat ik het gevoel heb dat er ergens nog een gaatje vol kan lopen na het eten van het toetje. Ik woon tenslotte niet in Afrika maar op een obesitas minded en tevens steen en been klagend continent.

Ik heb het nog steeds goed en volgend jaar naar het schijnt een piep klein beetje minder erg goed. Blijft natuurlijk erg goed, eigenlijk wel voor iedereen. Volgend jaar is het opnieuw feest, zelfs het fiscaal jaar schijnt een feest te mogen worden.

Goed wat eet ik en wat eet u?

Mijn zoon blijft eten, schoonzoon en dochter met kleinzoon komen eten. Zij houden geen van allen van een krabcocktail met lekkere zelf gemaakte saus, vandaar ik deze als voorgerecht op tafel serveer, zelf gemaakte heldere groentesoep met runder filetvlees is het alternatief. Ik ben overigens dol op een krabcocktail.

Het hoofdgerecht bestaat uit op smaak gebrachte varkenshaasjens met de onvermijdelijke roomsaus en paddestoelen, voorgekookte verse aardappels welke met rosemarijn en wat andere specerijen in de oven afgemaakt worden, twee soorten verse groenten, zelf gemaakte appelmoes van den Goudreinet en vanzelfsprekend de onontbeerlijke Saint Remy Stoofpeer. Alleen deze stoofpeer krijgt zonder kunstmatige toevoegingen de juiste kleur tijdens het zachtjes pruttelen op het vuur. Het dessert, daar maak ik me met een Jantje van Leiden vanaf, dat wordt gewoon Vienetta ijs. De wijn die geserveerd wordt bestaat uit de Chianti Classico Tomaiolo 2009 of een eenvoudige Pinot Grigio. Wist u overigens dat van de Pinot Nero blauwe druif ook witte wijn gemaakt wordt? Niet? Dan weet u het nu wel.

En wat eet u? Ik ben ontzettend benieuwd of u vindt te moeten gaan lijnen, bereid bent zelf te gaan koken, de horeca te moeten spekken of geeft u de voorkeur aan bezuinigen en wordt het zuurkool met vooral veel vette jus?

Tot slot: Op het gevaar af dat het er toch nog te vroeg voor is wil ik iedereen fijne kerstdagen wensen en een fijne jaarwisseling. Dat welzijn en gezondheid in 2013 overheersend in het leven mogen staan.

Fred 62
2
Is voor mij een makkie , ik eet en drink wat mij voorgeschoteld wordt , tenzij
het te exotisch is , dan verhuist het grotendeels naar mijn buurman/vrouw.

Maar die krabcocktail lust ik wel.

Ondanks alle meningsverschillen die mij doen verschillen van het overgrote
deel van de posters hier , wil ik toch iedereen zonder uitzondering een heel
prettig kerstfeest toewensen.

mvg

Fred
[verwijderd]
1
Soberheid en eenvoud troef dit jaar, echter zonder noodzaak of bijzondere bijbedoelingen.

Met de laatste alinea van Fred 51 ben ik het helemaal eens en ik sluit me daar zonder verdere toevoegingen of commentaar bij aan.

[verwijderd]
2
ABtje Vlokkenfeest.

Ik denk niet dat er veel vrouwen in de KK zijn.
De meeste posters zijn kerels die geen verstand van koken hebben, uitzonderingen daargelaten, zoals ONN en Opa :-)
Dit zijn échte huismannen die een short niet schuwen!

Vroeger was Kerst nog een belevenis en veel gemoederlijker.

En er zou zgn. een econmische crisis zijn, omdat de Media de Boel met Koeieletters projecteren en opnaaien.

Echter als je in de winkelcentra kijkt, dan kan je nauwelijks, zelfs bij betaald parkeren je autotje niet meer kwijt en ben je een paar liters benzine rondjes aan het rijden.

Uiteraard zijn en blijven er altijd zorgwekkende gevallen, denk maar aan de Ouden van Dagen, zieke medemensen. Denk derhalve in deze dagen ook aan je medemens en geef waar nodig directe hulp als je het kan missen.

Dat de voedselbanken de vraag nauwelijks aankunnen is tijdelijk omdat een heleboel ZZP-ers in de kwnauw zijn gekomen, dankzij de regeringsmaatregelen, en als volgend jaar de economie weer aantrekt dan hebben ook de ZZP-ers weer een normale boterham.

Ik wens een ieder hoe dan ook een Vredig en Liefdevolle Kerst en lekkerr veel vetarm spekjes.

Ciao!



[verwijderd]
1
patat met veel mayo en kroketten en frikandellen met een belgisch biertje (maredsous 10, aflichem) erbij (wijn is vaak niet te drinken, kun je beter gewoon druivensap nemen), niets verslaat dit echt hollandse voedsel. beter dan al dat rare eten.
willlem2
1
Ik haal shoarma en kebab op. Wordt geserveerd op aluminium meeneemschaaltjes. Hoef nauwelijks tafel te dekken, alleen bestek.

Sausjes zitten al in (plastic) bakjes. En er worden heerlijke salades bij meegegeven.

Zes tientjes voor vijf personen . . .
[verwijderd]
1
Dat word dan bij ons vanavond en morgen en overmorgen(?) ,voor de hele familienest

Champagne en hapjes
Fijne tomaten room Soep getrokken van het been ,
garnaal cocktail
kalkoen en gevulde kalkoen met krokketten ,aangepaste wijn .......
Kerststronk creme fraichee en creme au beurre
Koffie/cognac

Met regelmatige kerstpakjes pauzes voor de kinderen

de vrouwen zijn reeds volop bezig in de keuken , terwijl wij mannen de verzekeringsmakelaar alsnog proberen te bereiken ivm de nieuwe extra risicos voortvloeiend uit dit feest en of we daar al dan niet gedekt voor zijn voorbij de eindejaarsfeesten .

[verwijderd]
1
EERSTE 2013 MEIER BINNEN!

Heffing verdwijnt in 2013 Kamer van Koophandel

De jaarlijkse bijdrage is de afgelopen jaren steeds verder gedaald. Met ingang van 2012 daalt de gemiddelde heffing opnieuw met 10%. Vanaf 2013 verdwijnt de jaarlijkse bijdrage. De activiteiten van de Kamers van Koophandel worden vanaf die datum gefinancierd uit de begroting van het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Dit scheelt weer afhankelijk van of je een eenmanszaak of BV bent tussen de 85,60 en 198,00 per jaar!

Normaal zou dit al in 2012 zijn afgeschaft, maar dat hebben ze toen lekkerrr nog een jaartje laten lopen, smiechten!

Ciao!

[verwijderd]
2
had in eerste instantie gedacht aan dit weekje te gaan vasten maar nu ik niet meer de jaarlijkse k.v.k. contributie hoef te betalen heb ik na dit bericht vanochtend direkt mijn visboer gebeld en voor woensdag een mooie tarbot besteld.
in frankrijk zijn de winkels en markten gewoon tot zondagmiddag open en aan de zogenaamde tweede kerstdag,aan die onzin doet men niet!
niemand wordt geboren op twee dagen.
wordt een eenvoudig allerhandemenuutje.
voor allerhande zie aex :ah , nl 0006033250
tarbot met sauce à la laguipierre.
het enige wat u nodig heeft is een pakje beurre à la baratte dat u verwarmt en bindt met eierdooiers ,toch niet moeilijk nietwaar?
wie kent niet de sauce à la hollandaise?
heb even gekeken op wikipedia en gezien dat wanneer er één saus toepasselijk voor deze dagen van algehele verbroedering dan is het wel deze saus.
:" de hollandse saus is een van oorsprong franse saus die vooral in duitsland populair is "
om om nog meer in de sfeer te komen maak ik de sauce à la laguipierre want daar gaan in geen bazuinen maar in elk geval trompette
de la mort in.
dat wordt smullen en ook voor mijn quintus, septimus en octavia,mijn drie lieve poesen.
ceterum censeo moderatores dimittendos esse.

[verwijderd]
1
quote:

le sobriquet schreef op 24 december 2012 16:17:

in frankrijk zijn de winkels en markten gewoon tot zondagmiddag open en aan de zogenaamde tweede kerstdag,aan die onzin doet men niet!
niemand wordt geboren op twee dagen.

ceterum censeo moderatores dimittendos esse.

Die twee dagen heer Sobriquet het is u vast vroeger op school ontgaan, zijn ontstaan in vroegere tijden toen de arbeider nog een wegwerpproduct was en er bij gebrek aan belastingbetaling/ontwijking er nog nauwelijks wegen waren, zo gunde men ook de alllerminste de mogelijkheid zich te verplaatsen naar familie en kerken.

Momenteel is het een broodnodige opsteker voor onze economie.
[verwijderd]
0
quote:

simi500 schreef op 24 december 2012 15:24:

Een boterham met choco.

Zalig kerstfeest !!
Jij ook Simi geniet ervan.
bezinteergebelegt
1
Hond, kat, duif, rat en hamster, kortom, ik haal een chinese rijsttafel..............

merry christmasssssssssss everybody

gr

B.E.G.B.
bezinteergebelegt
0
quote:

willlem2 schreef op 24 december 2012 13:39:

Ik haal shoarma en kebab op.

dan eet jij net zo gevaarlijk als ik.

gr

B.E.G.B.
[verwijderd]
1
Helaas zat ik vast in file in die klote wasstraat van de naburige Shell en ben daardoor 1 minuut voor 18.00 uur voor een gesloten zwaaiende winkelbediende van de Aldi komen te staan.

Jammer, dan maar geen oude afgeprijsde voor zover deze niet uitverkocht was Kalkoentje.

Gelukkig was de verder gelegen Oliebollenkraam nog aan het opruimen en het stonk behoorlijk nog naar Chloor.
Ach, vooruit dan maar de laatste 7 oliebollen met rozijen en rum opgekocht voor 6 euries, terwijl er op het bordje stond: 2,00 per stuk!

Geen Kalkoentje, dan maar een gratis Kerstmenutje halen voor 6 personen normaal 67,50 euro bij een klantje van mij (wokrestaurantje).
Dit noemen wij in vakjargon, betaling van uurtje faktuurtje in natura!
Goed hé, Jonasje!:-))

Dat worden er overigens 3 dagen wokmaaltijden :-)

Vergeten jullie de Heilige Kertsmis niet Heute Abend, deze begint meestal rond 23.45 uur!

Ciao!
Fred 62
8

Ik heb nog een heerlijk recept gevonden voor 2e kerstdag

Eend met Whisky

Koop een eend van 1.5 a 2 kg.
2 grote flessen whisky.
Spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen aan de binnenkant en inwrijven met peper en zout.
De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op en vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Dit glas ook leegdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 min. de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glav oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekke.
Blandwondesjalf in de badkanel ganaale en op de bovenkant van de linke hand doen.
Nog 2 glaven whisky insjenke.
De ove opedoen nadat ut eerste glav leeg is en de sjaal vastpakke.
De blandwondesjalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape.
Deend nog is oprape en met handdoek bwandwondesalt van deend vegen.
De hande ntvette met visky en de dube zalv weer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en deend teru in de hove doen.
De heend oprape en dove eers opedoen.
De tweede fles bisky pedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et spek ondre kas vege.
Nogis pstjaan van de floer en tochma blijve zitte.
De vjes op de grond zette.
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.



Vleel scses enn fjine fjesstdageen.

Fred
[verwijderd]
1
Meer van dit soort humor in de koffiekamer graag, meer humor aan de oppervlakte aub. Geweldig recept welk ik ben gaan lezen in de veronderstelling om het een keer te gaan proberen. Aanzienlijk meer dan een glimlach was uiteindelijk het gevolg.

Ik kopieer hem, vind hem echt leuk :-)
[verwijderd]
0
Prachtverhaal..... Fred vraag volgende dag is alleen, wie is nu de eend?
Ik begon ook echt te lezen van wat is dit voor recept.

Fijne kerstdagen ook van mijn kant.
[verwijderd]
2
een stukje literair aspect betreffend het kerstmaal stond vandaag op pag.20 van de nrc/het handelsblad door ewoud sanders, naar aanleiding van een artikel in het tijdschrift onze taal geschreven door hoogleraar j. de jong in leiden.
een paar citaten:
(in veel gezinnen met jonge kinderen begint tegenwoordig het eten met een liedje als )
„smakelijk eten, smakelijk drinken / hap hap hap, slok slok slok / dat zal lekker smaken! / dat zal lekker smaken! / eet maar op, drink maar op.”
daarnaast bestaan er diverse varianten op gebeden. zoals: „lieve god, ik hou het kort, anders stelen ze het eten van mijn bord”; „lieve heer, u weet dat ik u bemin, maar ik heb honger en ik hap erin!” en „vader, zoon, heilige geest, wie het vlugst vreet, heeft het meest.”

verder een kleine selectie. eerst om de maaltijd mee te beginnen .
"aanvalluh!; sterkte; „brand de bek voorzichtig”; „prettige wedstrijd”; „stik er maar in”; „zet je riem maar op de vreethaak”; „het gebed is er bij in gekookt.”
plus twee rijmende: „eet smakelijk, maar niet te veel want anders word je akelijk.” en: „eet ze met hapjes, drink ze met slokjes en stik niet in de brokjes.”

en ter afsluiting :'zo, dat nemen ze me niet meer af"; „ik zit erop en kan er met de vinger bij.” en de mooiste voor het laatst: „Knappe jongen die het eruit krijgt zoals het erin is gegaan.”
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,43  -4,93  -0,57%  17:11
 Germany40^ 17.750,90 -0,48%
 BEL 20 3.834,30 +0,20%
 Europe50^ 4.922,05 -0,29%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.997,70 -1,02%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.393,65 +0,60%
 EUR/USD 1,0667 +0,22%
 WTI 82,58 +0,61%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,20%
EBUSCO HOLDING +2,99%
Kendrion +2,61%
B&S Group SA +2,11%
Vopak +1,96%

Dalers

JUST EAT TAKE... -4,47%
ADYEN NV -3,99%
BESI -3,10%
TomTom -3,01%
ASMI -2,94%