HES Beheer « Terug naar discussie overzicht

Zijn er HES Beheer liefhebbers?

334 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik ben een HES liefhebber. Mooi bedrijf, al,jaren goede cijfers en keurig dividend.
Aandelen zitten grotendeels in vaste handen. Wellicht hier en daar een particuliere belegger die al jaren wat stukken in de map heeft en tevreden is over het resultaat.
De koers nadert recent de E 40. Mocht de koers van HES sluiten boven de E 40 dan vermoed ik een nieuwe trend omhoog.
Uw reactie op deze post stel ik op prijs.

Vriendelijke groet,
[verwijderd]
0
Hoogste koers 2012. Vanaf vandaag gaan wij onbekend gebied verkennen (voor wat het waard is uiteraard).
[verwijderd]
0
Overslag Rotterdamse haven groeit in 2012; verdere groei verwacht


AMSTERDAM (Dow Jones)--De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is in 2012 licht toegenomen tot een recordniveau en voor 2013 wordt uitgegaan van een verdere groei, blijkt vrijdag uit cijfers van het Havenbedrijf Rotterdam.

In 2012 groeide de totale overslag met 1,7% tot 442 miljoen, van 433 miljoen ton een jaar geleden, wat een nieuw record is. De groei is vooral te danken aan toegenomen overslag van containers, ruwe olie, olieproducten, biodiesel, palmolie en vrachtwagenvervoer.

Er was echter krimp in de overslag van ijzererts, schroot, metalen, kolen en agribulk.

Voor 2013 wordt uitgegaan van een overslaggroei van circa 2% tot ongeveer 450 miljoen ton en voor de jaren daarna wordt weer een snellere groei verwacht.

Het marktaandeel van de Rotterdamse haven in de kuststrook van Hamburg tot Le Havre steeg tot 37,7% in het derde kwartaal van 2012.

"De overslag in de haven is sterk gerelateerd aan de ontwikkeling van de wereldhandel, die sterker groeit dan de Nederlandse en Europese economieen", aldus president-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

December 28, 2012 04:36 ET (09:36 GMT)

Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

[verwijderd]
0
Record overslag haven Amsterdam in 2012, verdere groei verwacht



AMSTERDAM (Dow Jones)--De haven van Amsterdam zag de goederen- en grondstoffenoverslag in 2012 met 3% stijgen tot een record van 77,1 miljoen ton en verwacht voor 2013 een 'lichte groei', meldt het Amsterdamse havenbedrijf donderdag.

De import bleef vorig jaar stabiel op 50,5 miljoen ton, maar de export steeg met 9% tot 26,6 miljoen ton.

De groei van de overslag was met name te danken aan toename van de overslag van olieproducten, zeecontainers en stukgoed. Er was echter daling van overslag van agribulk en auto's en de overslag van steenkool bleef stabiel.

Opvallend is verder dat de overslaggroei op jaarbasis in het tweede halfjaar met 3,6% groter was dan in het eerste halfjaar met 2,3%.

Voor de cruisevaart was 2012 een recordjaar, met een groei van 18% tot 145 zeecruiseschip-bezoeken, met in totaal 270.000 passagiers. Ook het aantal riviercruiseschip-bezoeken bereikte een record, met een groei van 4,3% tot 1.382 aanlopen en 322.000 passagiers.

In de regio, inclusief de havens van IJmuiden, Beverwijk en Zaandam, was er in 2012 sprake van een groei van de overslag van 1,6% tot 94,4 miljoen ton, waarbij de volumes in deze drie havens daalden.

De haven van Amsterdam is na Rotterdam, Antwerpen en Hamburg in omslagvolume de vierde haven van Europa. Ter vergelijking: de overslag in de haven van Rotterdam groeide in 2012 met 1,7% tot 442 miljoen ton.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

January 10, 2013 06:03 ET (11:03 GMT)

Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
[verwijderd]
0
Komende vrijdag, 15 februari 2013, komt HES met de jaarcijfers over 2012. Het is de bedoeling dat deze resultaten voorbeurs worden gepubliceerd.
[verwijderd]
0
Zoals gebruikelijk doet de HES-koers het rustigjes aan.
De cijfers morgen zullen waarschijnlijk geen verrassingen geven. Tevredenheid over de resultaten en een optimistische blik naar de toekomst.
sjaak1918
0
Waarom kleuren onze HES-jes rood?
Geen bedrijfsnieuws, geen agenda, geen advieswijzigingen?
Iemand?
[verwijderd]
0
Sssssssttttt Sjaak. Het is op dit Hes-forum altijd heeeeeel stil. Grote hoeveelheden aandelen zitten in vaste handen en een beetje vraag dan wel een weinig aanbod kan leiden tot enige rimpeling.
Toch timmert Hes goed aan de weg met nieuwe kranen, een nieuw treintje, uitbreiding Botlek tankterminal, natte bulk etc.
Een aandeel om eigenlijk niet naar om te kijken en geeft keurig dividend. Ook een voordeel is dat als overal rode getallen worden geproduceerd de schade bij Hes meestal beperkt blijft.
Nu stop ik maar want anders worden de Hes-fans misschien verstoord. Sjaak, sterkte met Hes.
sjaak1918
0
Oeps, sorry ik schrok van de oorverdovende stilte op dit forum!
Maar bedankt voor de toelichting.
Ik leg mijn HES-jes op de plank, strijk jaarlijks mijn dividend op en check hier af en toe of er nog nieuws is.
Ik zal het ook niet doorvertellen .... of toch maar wel?
[verwijderd]
0
Alleen aan je allerbeste vrienden uiteraard. Hes krijgt trouwens ook wel iets van Vopak, maar dit terzijde.

Het allerbeste Sjaak, laat je nog eens horen op dit Ssstt-forum.

Nu weer terug in de zon ggggrrrrrrzzzzzzz..........
[verwijderd]
0
Nog een weekje en dan cijfers Q2. Misschien nieuws over spoortreintje, droge opslag, uitbreiding tankopslag etc. Mij zijn curieux.
[verwijderd]
0

Economische malaise raakt Rotterdamse haven
vrijdag 19 juli 2013

ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst sinds 2009 is de halfjaarlijkse goederenoverslag in de Rotterdamse haven gekrompen. In de eerste zes maanden werd er in totaal 219,7 miljoen ton behandeld op de terminals, een daling met 1 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat maakte Havenbedrijf Rotterdam (HbR) vrijdag bekend.

HbR verwacht nu dat de overslag over heel 2013 uitkomt op hetzelfde niveau als vorig jaar (442 miljoen ton). Bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers in april, ging president-directeur Hans Smits nog uit van een groei met circa 2 procent. ,,Onze prognose is nu nul. Wij zijn wat somberder geworden'', zei zijn woordvoerder in een toelichting.

Tot nu zette Europa's grootste haven na het economische rampjaar 2009, toen in de eerste zes maanden 185,6 miljoen ton werd overgeslagen, record na record neer. Maar de afgelopen periode is Rotterdam niet meer onkwetsbaar gebleken voor de aanhoudende economische malaise in Europa.

Ruwe olie

Dat werd in het eerste halfjaar vooral zichtbaar in de overslag van ruwe olie, die met 9 procent afnam. Daarmee werd een harde tik uitgedeeld aan de totale overslag, waarvan ruwe olie bijna een kwart uitmaakt.

Ook de containeroverslag liep (lichte) averij op. Het totale overgeslagen tonnage daalde met 2 procent. Rotterdam moest ook terrein prijsgeven aan de Duitse concurrent Hamburg, die een deel van het containervervoer vanuit de Baltische staten inpikte.

In trek

De schade voor de totale goederenoverslag bleef beperkt door groei in de overslag van andere goederen, zoals minerale olieproducten (plus 4 procent) en kolen (plus 13 procent). Deze fossiele brandstof is weer in trek bij elektriciteitsproducenten, omdat de prijzen lager zijn dan gas.

Ondanks de lichte daling in de goederenoverslag verwacht vertrekkend directeur Hans Smits vanaf 2014 weer een lichte plus in de overslagcijfers van Rotterdam. Vooral de overslag van ruwe olie zou dan weer aantrekken, is de verwachting.

www.omroepbrabant.nl/?anp/19071316416...
LeonVo
0
Voor VEB leden, een bezoek aan HES, wie gaat er nog meer mee?

Activiteit 2. Op het water te gast bij Hes Beheer

WAT?
Boottocht door de Botlek als gast van overslagbedrijf Hes Beheer.

WANNEER EN WAAR?
Vrijdag 6 september in Rotterdam

PROGRAMMA?
12.30 uur: Busvervoer vanuit de Botlek
13.00 uur: Inschepen aan boord van de m.v. Smaragd I
13.30 uur: Start Boottocht door Botlek en Europoort en presentatie van ceo Harmen Sliep
17.00 uur: terug aan de wal, einde programma
LeonVo
0
Helaas, VEB laat me weten dat er geen plaatsen meer zijn. Zou mooi zijn als een van de bezoekers hier een impressie schrijft.
[verwijderd]
0
betuwelijn wordt uitgebreid van Rotterdamse haven naar Ruhrgebied. Lijkt mij goed nieuws voor de Rott haven.
ff_relativeren
0
quote:

sjaak1918 schreef op 25 juli 2013 09:21:

Beste Boek49,
Mooie cijfers toch voor Q2?

Sjaak
De meningen zijn verdeeld, lees erover in :
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/hes_be...
sjaak1918
0
Ach ja, Den Drijver van SNS is nooit een vrolijke Frans geweest.
Het persbericht:

Hes Beheer (25-07-2013):
HALFJAARWINST HES BEHEER € 11,0 MILJOEN (-/- 4,3%);
VERBETERING RESULTAAT IN HET TWEEDE KWARTAAL
HALFJAARVERSLAG
Nettowinst met 4,3% gedaald door minder opslag en hogere kosten; proportionele aanvoer + 13%.
Voortschrijdende 12 maands cijfers + 1,2%.
H.E.S. Beheer N.V. te Rotterdam heeft in de eerste helft van dit jaar een nettoresultaat van € 11,0 miljoen gerealiseerd (eerste halfjaar 2012 € 11,5 miljoen). De nettowinst per aandeel daalde van € 1,31 naar € 1,21, mede door het vergrote aantal geplaatste aandelen (9,0 i.p.v. 8,8 miljoen).
Met een nettowinst van € 6,0 miljoen was het tweede kwartaal beter dan het eerste trimester (€ 5,0 miljoen) en het tweede kwartaal van 2012 (€ 5,6 miljoen).
De geconsolideerde omzet groeide met 13,8% dankzij Botlek Tank Terminal (BTT) en OBA (50% geconsolideerd, economisch belang 73,8%). De omzet van BTT was hoger dan de eerste helft van vorig jaar, die als een opstartperiode moet worden beschouwd. Bovendien is BTT sinds 19 april 2013 volledig in handen van HES Beheer, terwijl zij op 30 juni 2012 de helft van de aandelen hield. De omzet van OBA was bijna 10% hoger door een sterke aanvoer van kolen en industriële mineralen.
Bij vrijwel alle Nederlandse droge bulkbedrijven waren de huuropbrengsten uit opslag belangrijk lager dan dezelfde periode vorig jaar.
Bij het Engelse dochterbedrijf NHBS is de omzet uit opslag daarentegen fors verbeterd.
De bedrijfslasten waren 14% hoger, enerzijds door de verdubbeling van het belang in BTT, anderzijds door hogere kosten voor personeel, onderhoud, afschrijvingen en overige kosten. De financieringslasten namen toe, deels omdat de financieringslasten van BTT nu volledig (i.p.v. voor 50%) ten laste van het groepsresultaat komen.
De nettobijdragen aan het groepsresultaat van EBS (100%) en OVET (economisch belang 47,7%) bleven fors achter bij vorig jaar. De nettobijdragen van NHBS (100%) en EMO (economisch belang 36,6%) stabiliseerden. Daarentegen leverden OBA, BTT en het Poolse MTGM (dochterbedrijf ATIC*, HES-belang 22,2%) een hogere contributie.
Het bedrijfsresultaat plus resultaat deelnemingen verbeterde van € 13,7 miljoen naar € 14,1 miljoen.
De voortschrijdende cijfers over de afgelopen 12 maanden (1 juli 2012 t/m 30 juni 2013) laten een verdere groei van het nettoresultaat zien naar € 25,1 miljoen (1 juli 2011 t/m 30 juni 2012: € 24,8 miljoen).
De aanvoer van bulkproducten ontwikkelde zich gunstig. Alle marktsegmenten, met uitzondering van agribulk/biomassa, vertoonden een stijgende lijn. Naar evenredigheid van HES Beheer’s participatie in haar verschillende deelnemingen was de aanvoer van bulkgoederen het afgelopen semester 13% (op vergelijkbare basis) hoger dan in het eerste halfjaar van 2012. Op 100% basis ging het om een stijging van 14%. Vooral de aanvoer van kolen trok sterk aan, terwijl ook de doorvoer van ijzererts een belangrijke toename liet zien. De aanvoer van olieproducten steeg omdat BTT vorig jaar nog in de opstartfase verkeerde.
Ultimo juni bedroeg de solvabiliteit 50,6%, tegenover 56,6% per 31 december 2012, bij een balanstotaal van € 253,2 miljoen (ultimo 2012 € 215,9 miljoen). De balansverlenging wordt vooral verklaard door het vergrote belang in BTT. Het eigen vermogen steeg van € 122,1 miljoen per 31 december 2012 naar € 128,0 miljoen ultimo juni 2013.
De directie doet vanwege de huidige onzekere economische ontwikkelingen in het Europese achterland nog geen uitspraak over het verwachte jaarresultaat.
334 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,07  0,00  0,00%  15 apr
 Germany40^ 17.893,90 -0,74%
 BEL 20 3.853,74 0,00%
 Europe50^ 4.942,69 -0,84%
 US30^ 37.698,66 0,00%
 Nasd100^ 17.693,66 0,00%
 US500^ 5.060,86 0,00%
 Japan225^ 38.697,76 0,00%
 Gold spot 2.387,57 +0,19%
 EUR/USD 1,0617 -0,08%
 WTI 85,06 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%