Unilever « Terug naar discussie overzicht

Diverse nieuws items

894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
voda
0
Unilever opent nieuwe ijsfabriek in Turkije


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever nv (UNA.AE) opent een nieuwe fabriek voor consumptie-ijs in de Turkse stad Konya, meldt het levensmiddelenconcern maandag. Hiermee is een investering van ruim EUR95 miljoen gemoeid.

De fabriek, waar ijsmerken als Cornetto, Max en Twister worden geproduceerd, is Unilevers 35e ijsfabriek en de achtste Unilever-fabriek in Turkije.

Unilever heeft op de Turkse markt voor consumptie-ijs een marktaandeel van meer dan 70%. De nieuwe fabriek biedt aanvankelijk werk aan ongeveer 300 mensen en de producten worden ook geexporteerd naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De startcapaciteit is 80 miljoen liter ijs per jaar, maar de productie kan worden uitgebreid naar 200 miljoen liter.

De locatie in Konya is onder meer gekozen vanwege de beschikbaarheid van grondstoffen, de goede infrastructurele en logistieke voorzieningen en een relatief laag risico van aardbevingen.

Unilever zegt dat de nieuwe fabriek volgens een duurzaamheidsconcept is ontworpen dat model zal staan voor alle nieuwe ijsfabrieken van het concern.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com
voda
0
Unilever neemt Australisch theebedrijf over

Gepubliceerd op 6 sep 2013 om 07:04 | Views: 815

ROTTERDAM (AFN) - Unilever neemt het Australische theebedrijf T2 over. Dat maakte het concern vrijdag bekend. Financiële details werden daarbij niet gegeven.

T2 realiseerde in de 12 maanden tot eind juni een omzet van circa 57 miljoen Australische dollar. Het bedrijf heeft 40 winkels die thee en theeproducten verkopen. T2 werd circa 17 jaar geleden opgericht door de huidige bestuursvoorzitter Maryanne Shearer.

De activiteiten van T2 groeiden de afgelopen tijd met dubbele cijfers en het bedrijf heeft ,,een significante potentie'', aldus Unilever, bekend van onder meer theemerk Lipton.
voda
0
Unilever tekent deal levering olie uit algen

Gepubliceerd op 25 sep 2013 om 07:35 | Views: 1.851

Unilever Cert.16:38

EUR 29,12-0,38(-1,27%)

AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft een overeenkomst getekend met de producent van hernieuwbare olie- en bioproducten Solazyme voor de levering van olie uit algen. Dat maakten de bedrijven woensdag bekend zonder financiële details te melden.

De bedrijven werken al jaren samen en dit is de eerste leveringsovereenkomst van de gezamenlijk ontwikkelde olie uit algen. Het akkoord behelst de initiële levering van minstens 10.000 ton aan olie, die wordt geproduceerd bij een suikerfabriek in Brazilië. De eerste leveringen moeten begin 2014 beginnen en Unilever neemt naar verwachting binnen 12 tot 18 maanden het gehele volume af.

De olie wordt onder meer verwerkt in zeep en andere producten voor persoonlijke verzorging.
Yvez75
0
Rustig hier... Ik ben nieuw in Unilever gestapt.. Wat is jullie visie op het koersverloop?
De_Sint
0
Hoi Yvez75,

Na lange afwezigheid gisteren ook weer ingestapt. Ben ook wel in voor wat nieuws, maar uit ervaring gegroeid weet ik dat in het Unilever forum weinig gebeurt.

Mvg,
Alles kwijt
0
Als je twee hokjes naar boven scrolt, dan kun je lezen dat het koersdoel 27,50 eur. is, wegens zeer grote blootstelling aan BRIC-landen, die momenteel in een zware downsize zitten.
Alles kwijt
0
scherpe koersval zadelt de verse instappers die zich hierboven gemeld hebben, ongetwijfelt met zware verliezen op, en dat is altijd een drama. Bank of America heeft een aanmerkelijke shortpositie in unilever
ff_relativeren
0
quote:

De_Sint schreef op 30 september 2013 19:51:

Unilever zakt scherp op de USA beurs. Iemand een idee?

Mvg,
Ja, ik heb wel een idee.
Mededeling over het rendement in de opkomende markten.
( 18:40 uur, zie nieuwsblokje hier op de AEX page, rechterkant )

Ook het algeheel beurssentiment zal zeker meespelen.
Beide zijn een gevalletje 'actualiteit'.

Greetzzz
[verwijderd]
0
quote:

Alles kwijt schreef op 27 september 2013 21:05:

scherpe koersval zadelt de verse instappers die zich hierboven gemeld hebben, ongetwijfelt met zware verliezen op, en dat is altijd een drama. Bank of America heeft een aanmerkelijke shortpositie in unilever


Wat een helderziendheid van u!
Brogembank
0
Vandaag voor t eerst in ruim 1 jaar weer in UN gestapt; lagere valuta's in emerging markets betekenen ook voordeliger inkoop van grondstoffen lijkt mij. Dit zal even duren voor dit doorwerkt in marges, maar op termijn van pakweg een halfjaar zou dit de resultaten positief moeten beïnvloeden.
Vandaag een begin gemaakt met opbouwen van een grotere long positie, dividend bij huidige koers bijna 4%, mooie beleggingpropositie voor de wat langere termijn.
voda
0
Unilever geeft overwachte winstwaarschuwing - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--De trading update van Unilever (UNA.AE) wordt door Morgan Stanley gezien als een onverwachte winstwaarschuwing. Unilever meldde dat de autonome omzetgroei in het derde kwartaal 3%-3,5% zal zijn, waar de consensus 5%-6% aangaf. Unilever wijst met name op de negatieve invloed van de verzwakte valuta in veel opkomende markten. De marktgroei in deze markten is in de drie opeenvolgende kwartalen van 2013 steeds verder afgezwakt tot circa 6% in het derde kwartaal, schatten de analisten. De analisten merken wel op dat Unilever voor het vierde kwartaal verbetering verwacht, onder andere door de introductie van innovaties en aantrekkende verkopen in Brazilie. Ze verlagen hun taxaties voor de winst per aandeel in 2013 en 2014. Het advies blijft equal-weight bij een koersdoel van EUR29,50. Omstreeks 10.40 uur noteert het aandeel 3,4% lager op EUR27,79, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Unilever steekt 150 miljoen in fabriek Kenia

Gepubliceerd op 3 okt 2013 om 16:56 | Views: 0

Unilever Cert.16:41

EUR 27,87+0,37(+1,35%)

NAIROBI (AFN/BLOOMBERG) - Unilever gaat voor 150 miljoen euro een fabriek bouwen in Kenia. Dat maakte het kantoor van president Uhuru Kenyatta donderdag bekend. Bij het was- en voedingsmiddelenconcern in Rotterdam was niet direct een woordvoerder beschikbaar om het nieuws te bevestigen. Naar verluidt wil Unilever met de nieuwe fabriek niet alleen Kenia bestrijken, maar ook regionale markten als Tanzania en Ethiopië.

Unilever zou daarnaast werken aan plannen om de verwerkingscapaciteit in zijn theefabrieken in de zuidwestelijke stad Kericho op te voeren. Momenteel kan de fabriek 30.000 ton theebladeren per jaar aan. Dat zou naar 50.000 ton moeten. Kenia is 's werelds grootste exporteur van zwarte thee. Unilever neemt 30 procent van de productie daarvan af.
voda
0
Unilever plant miljoenen investering in Keniaanse fabriek


KENIA (Dow Jones)--De Brits-Nederlandse producent van consumentengoederen Unilever NV (UNA.AE) is van plan EUR150 miljoen in een nieuwe fabriek in Kenia te investeren, meldt het secretariaat van de president van Kenia vrijdag.

Unilever Chief Executive Paul Polman heeft president Uhuru Kenyatta donderdag in Nairobi ontmoet. Met de nieuwe fabriek hoopt het bedrijf de belangen uit te breiden in Oost-Afrika, waaronder ook in Ethiopie en Tanzania.

Unilever is ook van plan om de productie bij zijn fabrieken op de landbouwgronden van Kericho, waar thee verbouwd wordt, te verhogen naar 50.000 ton per jaar, van 30.000 ton op dit moment, aldus Polman.

De in Kericho gevestigde theedivisie van het bedrijf beslaat 8.400 hectare aan theestruiken en zeven fabrieken.

Kenia, de grootste economie van Oost-Afrika, verwacht 410.000 ton aan thee te produceren in 2013, van 369.000 ton in het voorgaande jaar, aldus de Tea Board of Kenya.

Kenia noteert op de derde plaats in de wereldwijde theeproductie, waar China en India respectievelijk de eerste en tweede plek innemen.


Door George Mwangi. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

Vlaming
0
[verwijderd]
0
Van 33,09 naar laag in de 27!

Gaat wel heel hard down. Alle emerging market fondsen krijgen op hun lazer maar Unilever spant wel de kroon.

Gaan we de 25 opzoeken?

Ik geloof dat Bank of America hier achter zit die is immer short gegaan.

Basta
voda
0
'Markt kijkt naar prijsbeleid Unilever'

Gepubliceerd op 21 okt 2013 om 14:26 | Views: 836

Unilever Cert. 16:11

EUR 28,64-0,23(-0,80%)

AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft ruim drie weken geleden al gewaarschuwd voor tegenvallende ontwikkelingen in opkomende markten, waardoor de omzetgroei in het derde kwartaal waarschijnlijk tegen zal vallen. De markt zal nu vooral kijken naar de manier waarop Unilever met de tegenslag om zal gaan. Zal het levens- en wasmiddelen concern de prijzen verder verhogen om de marges veilig te stellen, zoals in het verleden wel eens gebeurde, of voor een andere strategie kiezen? Unilever publiceert donderdag voorbeurs de cijfers over het derde kwartaal.

,,Onder topman Paul Polman ging het tot nu toe altijd goed. Wat hij zal doen als het even tegen zit is daarom juist interessant'', zei analist Marco Gulpers van ING. Gulpers verwacht ,,weinig dynamiek'' rond de cijfers, omdat nu toch al duidelijk is dat de opkomende markten iets zullen afzwakken en dat de zwakte op de 'volwassen' markten waarschijnlijk aanhoudt. Unilever heeft in de afgelopen 6 kwartalen flinke winst- en omzetgroei laten zien, maar lijkt het nu weer iets lastiger te krijgen, aldus de marktvorser. Concurrent Procter & Gamble begint juist uit het dal te kruipen.

De analist denkt dat de markt veel meer gaat letten op de mate waarin Unilever in staat is om de noodzakelijke prijsstijgingen door te voeren en op de vooruitblik voor de rest van het jaar. De verdeling binnen de omzetontwikkeling tussen volumes en prijzen zal daarom nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Analisten ondervraagd voor Bloomberg verwachten in doorsnee een omzetdaling tot 12,86 miljard euro, van 13,36 miljard in het derde kwartaal van 2012.
Sanglier
0
Ondernemingsraad uit flinke kritiek op Unilever
Levensmiddelenconcern Unilever verwaarloost Europa door te weinig in het continent te investeren en merken zoals Becel en Knorr links te laten liggen.
Foto: ANP

De Europese Ondernemingsraad (EOR) van Unilever uit de kritiek in een open brief, zo schrijft Trouw vrijdag.

Het concern is volgens de raad niet innovatief genoeg, waardoor er duizenden banen zijn verdwenen. Ook zou Unilever teveel taken uitbesteden.

De aanhoudende reorganisaties en het sluiten van verschillende fabrieken leiden tot grote ergernis bij de EOR. Volgens Effat , de Europese vakbond voor voeding, landbouw en toerisme zijn er in tien jaar 70.000 banen verdwenen bij Unilever in Europa.

Hermann Soggeberg, voorzitter van OER zegt te hebben gekozen voor een openbare brief, omdat Unilever topman Paul Polman niet in gesprek wilde.
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 44,470
Verschil +0,240 (+0,54%)
Hoog 44,860
Laag 44,040
Volume 3.571.117
Volume gemiddeld 1.353.045
Volume gisteren 2.344.660