Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 107 108 109 110 111 » | Laatste
voda
0
Steeds meer meldingen van zorgfraude

30 september 2013Perry van Dijk

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in het eerste zes maanden van 2013 al meer meldingen van patiënten ontvangen over mogelijke misstanden in de zorg dan over het hele jaar 2012. Het blijkt dat patiënten steeds vaker vragen stellen over hun rekeningen en vervolgens bij de NZa aan de bel trekken.


Dit heeft de NZa bekend gemaakt. In 2012 ontving de NZa 1058 meldingen, in juni dit jaar waren het er al 1177. Bijna de helft van de meldingen gaat over mogelijke ‘upcoding’, daarbij wordt meer gerekend voor een behandeling dan op basis van de geleverde zorg terecht is. De NZa heeft via het ministerie van VWS ook 545 signalen ontvangen die bij het fraudeloket van de PVV zijn binnen gekomen.

Verzamelpunt
De NZa beheert sinds begin september het verzamelpunt fraude. Hier komen alle signalen samen van Zorgverzekeraars Nederland en de diverse opsporingsinstanties. Er zijn inmiddels al honderden fraude signalen vastgelegd. De komende tijd zal de NZa de omvang van de zorgfraude gaan onderzoeken. De eerste voorlopige resultaten worden in december verwacht.

www.nza.nl/publicaties/nieuws/NZa-kri...
www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/...

www.geldenrecht.nl/artikel/2013-09-30...
voda
0
Wells Fargo schikt met Freddie Mac voor $869 miljoen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Wells Fargo & Co. (WFC) heeft maandagavond aangegeven Freddie Mac (FMCC) $869 miljoen te betalen voor het terugkopen van de leningen die niet aan de richtlijnen voldeden, maar die het wel aan de hypothekenfirma verkocht.

De schikking, die volgens de bank op 27 september werd bereikt, komt vlak na een deal tussen Freddie Mac en Citigroup Inc. (C), waarbij de terugkoopclaims voor $395 miljoen werden afgewikkeld.

De hypothekenfirma wist in 2011 een soortgelijke deal te treffen met Bank of America Corp. (BAC) voor $1,3 miljard.

Wells Fargo meldt in de verklaring dat de overeenkomst een oplossing biedt voor alle terugkoopclaims voor de leningen die voor 1 januari 2009 werden verkocht aan Freddie Mac. Het bedrag werd verlaagd met nagenoeg $90 miljoen, omdat Wells al leningen had teruggekocht.

"Wij zijn van mening dat het een rechtvaardige overeenkomst is", stelt Freddie Mac woordvoerder Thomas Fitzgerald.

Freddie Mac en zijn grotere broer, Fannie Mae (FNMA), kunnen banken dwingen de hypotheken terug te kopen die niet voldoen aan de afgesproken richtlijnen, en beide bedrijven hebben in de afgelopen vier jaar geeist dat de geldschieters voor miljarden aan verzuurde leningen terugkopen.

De toezichthouder heeft de firma's Freddie en Fannie opgelegd om de uitstaande terugkoopeisen tegen het einde van het jaar te reduceren. De bedrijven hadden eind juni nog zo'n $5,8 miljard aan terugkoopclaims uitstaan, versus $17,5 miljard in diezelfde periode een jaar eerder.

De regering heeft vijf jaar geleden de controle genomen over Freddie en Fannie, terwijl oplopende hypotheekverliezen de dunne kapitaalreserves dreigden op te drogen. De redding heeft belastingbetalers $42 miljard gekost, maar dit bedrag is geslonken, aangezien de firma's in de recente kwartalen aanzienlijke winsten hebben gegenereerd.


Door Shayndi Raice en Nick Timiraos. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 19 september 2013 16:29:

EU-landen lopen 193 miljard mis aan btw

Gepubliceerd op 19 sep 2013 om 13:29 | Views: 1.554

BRUSSEL (AFN) - De landen van de Europese Unie hebben in 2011 naar schatting 193 miljard euro aan inkomsten misgelopen aan onder meer niet geïnde btw of door ontduiking ervan. Dat blijkt uit een studie onder 26 EU-landen die de Europese Commissie donderdag presenteerde.

Nederland blijkt procentueel een van de landen te zijn die het minste misloopt. Al ging het in 2012 alsnog om een bedrag van circa 4 miljard euro. Een jaar eerder ging het om een bedrag van 1,5 miljard euro.

Het btw-gat is niet alleen te wijten aan fraude, aldus Brussel.
In landen als Griekenland en Italië was het een volkssport om maar de belasting te ontduiken. Premier Berlusconi had zelfs een gedoogbeleid omdat hij zelf geen haar beter was. Ik zou zeggen, aan de schandpaal met die belastingontduikers.
[verwijderd]
0
quote:

Bulls_are_go schreef op 24 september 2013 16:05:

[...]

EU-landen lopen 193 miljard mis aan BTW.

De landen van de Europese Unie hebben in 2011 naar schatting 193 miljard euro aan inkomsten misgelopen aan onder meer niet geïnde btw of ontduiking ervan.

Onacceptabel'

Nederland is een van de vier landen die het innen van belastingen het beste geregeld heeft. Desondanks liep Nederland volgens de onderzoekers 4 miljard euro mis.

De Europese Commissie noemt het bedrag van 193 miljard euro "onacceptabel" en zegt al meer te doen om belastingontduiking te voorkomen. Zo werken landen meer samen om belastingfraude op te sporen en worden de belastingregels in verschillende lidstaten op elkaar afgestemd.

Quote PQRS Consulting:

Het was de juiste keuze en geen moment spijt ervan. Weer geen BTW betaald. Wees blij voor mij.

Cheers, Ron


PQRS Consulting, KvK: 34351757, staat waarschijnlijk al op een zwarte lijst van de belastingdienst.
[verwijderd]
0
quote:

Bulls_are_go schreef op 20 september 2013 09:52:

EU-landen lopen 193 miljard mis aan BTW.

De landen van de Europese Unie hebben in 2011 naar schatting 193 miljard euro aan inkomsten misgelopen aan onder meer niet geïnde BTW of ontduiking ervan.

Nederland in 2011 1,5 miljard en in 2012 4 miljard aan BTW misgelopen.
Als de Belastingdienst te weten komt dat je hebt gefraudeerd dan kom je op een zwarte lijst te staan en sta je dus onder curatele. Je komt ook niet zomaar van deze zwarte lijst af.

Voor de Overheid is het eenvoudig om de belastingen te verhogen om zo de misgelopen BTW inkomsten alsnog binnen te halen. Belastingfraudeurs jullie worden bedankt!
voda
0
Zwitserse toezichthouder opent onderzoek naar vermeende manipulatie wisselkoersen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het onderzoek naar mogelijke pogingen om de valutamarkten te manipuleren is vrijdag verder uitgebreid, terwijl de Zwitserse financiele toezichthouder aangaf zich in de zaak te gaan verdiepen, waarmee de Zwitserse toezichthouder in de voetsporen treedt van Britse autoriteiten die eerder dit jaar soortgelijk onderzoek zijn gestart.

De Zwitserse toezichthouder FINMA zegt "onderzoek uit te voeren naar verschillende Zwitserse financiele instellingen".

UBS AG (UBS), de grootste Zwitserse bank in de wereldwijde valutamarkten waar $5,3 biljoen per dag in omgaat, weigerde commentaar te leveren. Een woordvoerder voor Credit Suisse AG (CS) was niet in staat om te reageren.

In juni zei het Britse Financial Conduct Authority dat het zich bewust is van beschuldigingen omtrent het manipuleren van valuta en liet weten hier met de betrokken partijen over te spreken.


Door Katie Martin. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


voda
0
'Fraudeur sloeg toe bij Binck'

Gepubliceerd op 7 okt 2013 om 08:42 | Views: 4.980

AMSTERDAM (AFN) - Rob van den B., de van miljoenenfraude verdachte beleggingsadviseur uit Gemert, stak tonnen van klanten van de online broker BinckBank in zijn eigen zak. Dat schrijft De Telegraaf maandag. Van den B. deed zaken met vijf zogenoemde riskmanagers van de bank die vorig jaar werden ontslagen na misbruik van het interne handelssysteem, aldus de krant.

Een woordvoerder van BinckBank benadrukte dat er sprake is van ,,van 2 totaal verschillende zaken''. De riskmanagers werden ontslagen vanwege ongeoorloofde transacties, en dat staat helemaal los van de zaak Van den B., zo gaf hij aan.

De zegsman kon desgevraagd niet aangeven of er op andere wijze fraude door Van den B is gepleegd via BinckBank, maar zei wel dat hij ooit klant is geweest. ,,In geval van fraude is ons beleid dat we de rekening blokkeren, verder doen we geen uitspraken over klanten'', aldus de woordvoerder.

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat de 48-jarige Van den B. uit Gemert met zijn vrouw was opgepakt na een anonieme tip en informatie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij zou tientallen beleggers hebben opgelicht. Volgens justitie werd in 2009 zo'n 9 miljoen euro opgehaald. Rendement werd betaald uit inleg van beleggers en enkele miljoenen werden gebruikt voor persoonlijke uitgaven. Zo zou Van den B. van het spaargeld van klanten Porsches en Ferrari’s hebben gekocht. Ook stak hij tonnen in een villa met zwembad, aldus De Telegraaf.
[verwijderd]
0

Brabantse gedupeerden van Gemertse miljoenenfraudeur: 'We dachten dat het wel goed zat'


EINDHOVEN - Het merendeel van de beleggers die door de 48-jarige Robert van den B. uit Gemert zijn gedupeerd, komt uit Gemert en omstreken. Dat vertelt het particuliere recherchebureau Perception Security Group aan Omroep Brabant. PSG deed onderzoek naar Van de B., die dinsdagochtend werd aanhouden op verdenking van beleggingsfraude van ruim negen miljoen euro. "Tot augustus 2012 was er geen vuiltje aan de lucht."

De Perception Security Group (PSG) vertegenwoordigt twee van de grote beleggers die door Robert van den B. zijn gedupeerd. "Ze hebben maandenlang hun mond dicht moeten houden omdat we met het onderzoek bezig waren. Ze willen graag laten weten hoe Van den B. heeft gehandeld", aldus Robert van den Bergh van PSG.

'Goede contacten met BinckBank'
Justitie vermoedt dat Robert van den B. via internet beleggingen aanbood terwijl hij daar niet de benodigde vergunningen voor had. Hij beloofde beleggers een rendement van 24 procent per jaar. Volgens de beleggers was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. "Hij hoefde maar een telefoontje naar de bank te plegen en de tarieven werden aangepast."

Volgens PSG ging het mis rond augustus 2012 toen er vijf risicomanagers bij de BinckBank in opspraak kwamen. Deze werden uiteindelijk ontslagen. Het vermoeden bestaat dat Robert van de B. banden met ze had.

Tientallen beleggers gedupeerd
Na augustus 2012 ging alles niet meer zo gemakkelijk. De zaak kwam aan het rollen en ook PSG werd gevraagd om onderzoek te doen naar de praktijken van de Gemertse verdachte. Uiteindelijk bleken er tientallen beleggers te zijn gedupeerd die duizenden tot tienduizenden euro's hadden geïnvesteerd.

Volgens PSG is Robert van den B. in 2006 opgepakt wegens oplichting. Ook zijn er aanwijzingen dat hij eerder is verdacht van verdachte bankpraktijken. De betrokken bank in deze zou de BinckBank zijn. Mogelijk is de man uit Gemert hiet in het verleden ontslagen.

'Feesten bij Bar Dancing Fantasy'
Robert van den B. wordt ervan verdacht dat hij de rendementen betaalde uit de inleg van nieuwe beleggers en miljoenen euro's gebruikte voor privé-uitgaven. Volgens de Perception Security Group is een gedeelte van opgehaalde geld gestoken in het verbouwen van een villa in Gemert en in discotheek Bar Dancing Fantasy in Haps.

"Dit bedrijf staat op naam van Paula van den B., de vrouw van Robert. Twee jaar geleden had ze alleen nog maar een nagelstudio, nu heeft ze een hele discotheek." De 49-jarige Paula van den B. is dinsdagochtend ook opgepakt door de FIOD.

Artiesten
Bij Bar Dancing Fantasy hebben de laatste jaren vele bekende artiesten opgetreden. PSG stelt vraagtekens bij de financiering hiervan. "De laatste tijd zijn hier heel wat artiesten op komen draven en de vraag is waar dit allemaal van bekostigd is. Niet alle artiesten zouden zijn betaald. Robert en Paula werden ook met enige regelmaat gesignaleerd in Haps. Ze zijn onder meer feestend te zien op de Facebook-pagina van Bar Dancing Fantasy."

'Kleine hoop'
Een van de gedupeerden laat aan Omroep Brabant weten dat het vermoeden bestaat dat Robert van den B. een gedeelte van het geld in het buitenland heeft geparkeerd. "Hopelijk doet de FIOD hier ook onderzoek naar. Ik heb nog een kleine hoop dat ze wat terug kunnen halen. Waarschijnlijk heeft Robert van den B. het meeste geld 'geïnvesteerd' in Nederland."

Voor hoeveel de gedupeerde precies in het schip is gegaan wil hij niet zeggen. Wel geeft hij prijs dat hij samen met een andere gedupeerde voor ruim zestig procent van het totale bedrag verantwoordelijk is. En dat loopt in de miljoenen.

www.omroepbrabant.nl/?news/200376852/...

---

Zou deze Rob/Robert van den Berg familie zijn van die andere succesvolle oplichter René van den Berg? Onbegrijpelijk dat mensen die blijkbaar capabel genoeg zijn om een flink vermogen te vergaren toch elke keer weer in de piramidespellen van zulke patserige wonderbeleggers trappen.
voda
0
Brussel doet onderzoek naar valutamanipulatie

Gepubliceerd op 7 okt 2013 om 18:55 | Views: 26

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie gaat onderzoek doen naar mogelijke manipulatie van de valutakoersen door grote banken. Dat zei Europees Commissaris Joaquin Almunia maandag.

Het Europese onderzoek volgt op de aankondiging van de Zwitserse financiële toezichthouder, vorige week, dat er aanwijzingen bestaan dat meerdere grote banken betrokken zijn bij fraude met koersen van buitenlandse muntsoorten.

Zwitserland zei toen al dat er nauw wordt samengewerkt met andere landen, omdat er ,,meerdere banken wereldwijd'', bij de zwendel zouden zijn betrokken. Almunia liet maandag weten dat het Europese onderzoek in een ,,heel erg voorbereidende fase'' verkeert.

Ook de Britse autoriteiten maakten eerder bekend onderzoek te doen naar mogelijke manipulatie van de koersen. De Britten zouden volgens bronnen al informatie hebben opgevraagd bij onder meer Deutsche Bank en het Amerikaanse Citigroup. Dat zijn wereldwijd de grootste valutahandelaars onder de banken. Daarnaast zouden mogelijk ook Barclays en het Zwitserse UBS in het vizier van de toezichthouders zijn gekomen.
voda
0
Vorig jaar 200.000 slachtoffers elektronische fraude - CBS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Ongeveer 200.000 Nederlanders werden vorig jaar het slachtoffer van identiteitsfraude via betaalautomaten of internetbankieren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag.

Dat komt neer op 1,5% van de bevolking van 15 jaar en ouder.

In meer dan 70% ging het om het 'skimmen' van een geld- of betaalautomaat en acht van de tien keer werd de fraude binnen Nederland gepleegd.

Nederlanders in de 'werkzame' leeftijdscategorieen tussen 25 en 65 jaar werden relatief vaak getroffen. Opvallend is ook dat hoger opgeleiden relatief vaker het slachtoffer werden van 'skimming' of van cybercrime dan Nederlanders met een middelbare of lagere opleiding.

Negen van de tien slachtoffers deed aangifte van de fraude bij de bank of bij andere autoriteiten.

Het CBS heeft geen cijfers over met welke bedragen de fraude doorgaans gepaard gaat. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) meldde vorige maand dat de fraude in het betalingsverkeer in de eerste helft van dit jaar sterk is afgenomen, tot EUR10 miljoen, van EUR35 miljoen in heel 2012. Daarmee was de schadepost in 2012 gemiddeld EUR175 per slachtoffer.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

haas
0
MANSVELD VOERDE BOEKHOUDKUNDIGE TRUC UIT

Hoogleraar risicomanagement Theo Kocken van de VU spreekt van het "wegmoffelen” van verliezen. Onder leiding van toenmalig gedeputeerde Wilma Mansveld, nu staatssecretaris Infrastructuur en Milieu, werd volgens hem "een boekhoudkundig trucje” uitgehaald waardoor de verliezen tijdelijk uit de boeken verdwenen, aldus Kocken:

"Misschien accountingtechnisch geoorloofd maar dit staat heel ver van transparantie geven en lijkt eerder op misleiding.”

www.nrc.nl/nieuws/2013/08/31/derivate...
voda
0
Misdaad loont? Bah!

'Mogelijk wachtgeld voor stelende PvdA-er'


Door: redactie
9-10-13 - 10:23 bron: AD/UN, RTV Utrecht

Van der Roest is teruggestreden als raadslid. © Sjef van Hoof.

Dat het Utrechtse raadslid Bert van der Roest (55) elke week honderden euro's van daklozenkrant het Straatnieuws achterover kon drukken, heeft in Utrecht een schok teweeg gebracht.

Vrienden en familie zoeken een oplossing om de door hem gestolen 40.000 euro terug te betalen aan de Stichting Straatnieuws Utrecht. Een van de overwegingen is om gebruik te maken van de wachtgeldregeling.

Van der Roest heeft nu per jaar recht op 7620 euro wachtgeld. De PvdA adviseert haar partijgenoot hier vanaf te zien. Fractievoorzitter Geldof van de VVD is het daarmee eens. Broos Schnetz, voorzitter van de stichting Straatnieuws, wil wachten met de aangifte om Van der Roest tijd te geven het geld terug te betalen.

Als Van der Roest het volledige bedrag terugbetaalt, zal het bestuur van Straatnieuws geen aangifte doen. 'Bert is geen klootzak, hij is geen dief. Het is een man met het hart op de juiste plaats, die de weg even helemaal kwijt is geraakt' , zei Schnetz gisteren tegen RTV Utrecht.

In juni twitterde Van der Roest dat hij boos was over een inbraak bij Straatnieuws. Op dat moment graaide hij zelf al maanden geld uit de kas van de daklozenkrant.


Met foto!

www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/...
haas
0
Verroest, Utrecht..........Afdeling VastGoed gaat mss in de VastFout ?
alleen in Utrecht maar ...?
nee,ik weet weinig van regels af: maar projekten boven 50K: nono geen ZZP'er..............
============================================
De gemeente Utrecht heeft een tweede ambtenaar op non-actief gesteld die in verband wordt gebracht met fraude bij aanbestedingen. Meerdere klokkenluiders melden aan het AD/Utrechts Nieuwsblad dat op de afdeling vastgoedbeheer een 'corrupte cultuur' heerst waar werk wordt 'gegund' aan vriendjes.
Vorige maand werd ook al een ambtenaar van de afdeling Utrechtse Vastgoed Onderneming (UVO) op non-actief gesteld die wordt verdacht van fraude met aanbestedingen. Dat ging om een technisch beheerder, vooral belast met buurthuizen. De tweede ambtenaar die de gemeente op 'groot verlof' heeft gestuurd, werkt ook bij de UVO.

Hoffmann Bedrijfsrecherche doet al enkele weken onderzoek op de afdeling UVO Vastgoedbeheer. De nu geschorsten zijn lagere ambtenaren, die toch de mogelijkheid hadden om klussen door te spelen aan bevriende bedrijven. Maar onafhankelijk van elkaar opererende bronnen binnen de organisatie melden dat er ook in het management wordt gesjoemeld met aanbestedingen.

Zzp'ers op grote projecten
Zo worden volgens een van de klokkenluiders in strijd met nieuwe regels zzp'ers ingeschakeld voor grote projecten van boven de 50.000 euro. De bronnen bevestigen ook dat een leidinggevende opdrachten uitbesteedt aan bekenden zonder dat vooraf aanbestedingen plaatsvinden of offertes worden ingediend.

Volgens een andere klokkenluider heerst op de afdeling een gespannen sfeer. 'Alle contacten met bestaande leveranciers zijn bevroren of opgezegd, terwijl eigen vriendjes worden bevoordeeld,' meldt een ingewijde. 'Er zijn constructies bedacht waarbij ingehuurde bouwmanagers bekenden konden bevoordelen. Veel grote projecten zijn op bovenstaande manier aan bevriende bedrijven toegespeeld.'

Opdrachten doorgesluisd
Ook is er van een elektro-technisch bedrijf een projectleider in dienst genomen, die nu opdrachten doorsluist naar zijn oude werkgever, aldus een klokkenluider.

De namen en functies van de geschorste ambtenaren en van bedrijven die de klokkenluiders noemen, zijn bekend bij de redactie.De gemeente wil nog steeds niet reageren. Ook Bas Stam, hoofd van de UVO, geeft geen commentaar.
voda
0
UPDATE: BinckBank lager na dreigement met miljoenenclaim


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'BinckBank kan miljoenenclaim van gedupeerde beleggers tegemoet zien", om commentaar BinckBank en analist toe te voegen.)


AMSTERDAM (Dow Jones)--BinckBank (BINCK.AE) noteert donderdag lager na mediaberichten dat de online-broker een miljoenenclaim tegemoet kan zien van klanten die hun vermogen bij BinckBank lieten beleggen door beleggingsadviseur Rob van den B., die maandag door de belastingrechercheurs van FIOD werd gearresteerd.

De klanten hebben woensdag een advocaat in de arm genomen om de schade van de beleggingsfraude die Van den B. zou hebben gepleegd, te verhalen op BinckBank, schrijft De Financieele Telegraaf. Het zou gaan om EUR9 miljoen.

Woordvoerder Harmen van der Schoor van BinckBank zegt donderdag het bericht te hebben gelezen in de krant, maar nog geen claim te hebben ontvangen. Hij kan ook het geclaimde bedrag niet bevestigen.

De beleggers zeggen te zijn misleid doordat Van den B. een warme relatie onderhield met BinckBank-medewerkers, schrijft DFT. Dit zou blijken uit extreme kortingen die Van den B. zou hebben geregeld op transactietarieven bij de broker.

Na eerdere publicaties over dezelfde zaak stelde BinckBank maandag niets te weten van vriendschappelijke banden van oud-medewerkers van BinckBank met deze beleggingsadviseur, ondanks 'grondig onderzoek' sinds de publicaties van het weekeinde. BinckBank ontkent verder ooit zulke extreme kortingen te hebben gegeven op zijn transactietarieven.

BinckBank ontkent ook de mediaberichten dat er een band zou zijn geweest tussen Van den B. en de vijf BinckBank-medewerkers die in november vorig jaar werden ontslagen, na ongeoorloofde handel voor eigen risico. Van der Schoor zegt dat de twee zaken volstrekt los van elkaar staan.

Analist Albert Ploegh van ING zegt dat een claim tegen BinckBank "niet geheel onverwacht" komt, aangezien het bedrijf Montana Beheer van de verdachte Van den B. failliet is. "De advocaten zoeken nu hogerop naar een partij waar wel geld te halen valt", aldus Ploegh.

Een claim als deze is nooit goed voor het sentiment rond het aandeel BinckBank, stelt de analist. Hij ziet echter geen risico voor het aandeel op de korte termijn, aangezien een eventuele rechtszaak, gevolgd door hoger beroep, veel tijd in beslag zal nemen.

BinckBank stelt dat haar klanten niet mogen beleggen voor anderen, tenzij er een vergunning is van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Uit een gepubliceerd schrijven van de AFM in juni blijkt dat Van den B. die vergunning niet had.

BinckBank zegt verder bij grotere vermogens gesprekken te voeren met de klant over de herkomst van het vermogen. Ook krijgt de klant een relatiemanager en wordt onderzoek verricht naar de herkomst van het vermogen, aldus de online-broker.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
'Boeing sjoemelde met helikopteronderdelen'

Gepubliceerd op 14 okt 2013 om 16:34 | Views: 0

Boeing Co 16:20

USD 118,03-0,87(-0,73%)

WASHINGTON (AFN) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft de Amerikaanse krijgsmacht jarenlang laten betalen voor nieuwe helikopteronderdelen, terwijl het voornamelijk oude onderdelen hergebruikte. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van een rapport waarop het de hand heeft weten te leggen.

De zaak draait om een contract voor Chinook-helikopters ter waarde van 4,4 miljard dollar, dat in 2008 aan Boeing werd toegekend. Het bedrijf had een schatting gemaakt van het aantal nieuwe onderdelen dat voor het onderhoud aan de machines nodig zou zijn

Volgens de inspecteur-generaal van het Pentagon heeft Boeing in veel gevallen opgeknapte onderdelen uit afgedankte toestellen gebruikt in plaats van nieuwe. Dat mocht ook, maar het bedrijf bracht ten onrechte wel nieuwe componenten in rekening. De Amerikaanse overheid heeft daardoor ruim 16 miljoen dollar te veel betaald, aldus het rapport.
[verwijderd]
0
Fiscus werft inspecteurs voor fraudejacht.

Kijk, dit vind ik nou een goed plan. De Belastingdienst gaat 1.600 inspecteurs werven die op fraudeurs zullen jagen. Er wordt aan alle kanten belasting ontdoken en daardoor loopt de overheid veel geld mis. Een miljard euro per jaar, zegt de krant. Een miljard eurootjes... een berg geld!

Natuurlijk kost het ook geld om die 1.600 fraudejagers te betalen. Maar per saldo zal er vast meer geld teruggehaald worden dan dat er aan salarissen uitbetaald wordt. En zelfs als ze quitte zouden spelen ben ik nog vóór. Wat zeg ik? Zelfs als het geld kóst ben ik vóór. Het moet gewoon niet lonen om de boel te belazeren.

Soms is het relatief gemakkelijk, zoals met zorgtoeslagen voor Bulgaren. Een simpele bestandsvergelijking van toeslagontvangers en verzekerden leverde al op dat er 18.000 zorgtoeslagen stopgezet konden worden. Waarom is zo’n vergelijking niet standaard?

In het artikel in de Limburger staat ook "huurders die hypotheekrente aftrekken". Is dat ook niet simpel te ontdekken door de gegevens over eigendom (Kadaster) en bewoning (gemeente) te gebruiken?

Er zal vast aan verschillende kanten weer iets over privacy geroepen worden. Ik ben daar niet zo gevoelig voor als het gaat om het bestrijden van fraude. Wie zich netjes aan de regels houdt heeft niets te vrezen tenslotte.

www.limburger.nl/article/20130716/REG...
[verwijderd]
0
quote:

Bulls_are_go schreef op 16 augustus 2013 10:46:

FIOD onderzoek naar BTW Fraude met elektronica en computers tegen PQRS Consulting te Amsterdam.

Adres- en contactgegevens:

Bedrijf: PQRS Consulting
Adres: Leusdenhof 292
1108 DN AMSTERDAM ZUIDOOST
Telefoon: 020-6961556
Email: rpbout@hotmail.com
KvK: 34351757
De Belastingdienst gaat 1.600 inspecteurs werven die op fraudeurs zullen jagen. Er wordt aan alle kanten belasting ontdoken en daardoor loopt de overheid veel geld mis. Een miljard euro per jaar, zegt de Limburger krant. Een miljard eurootjes... een berg geld!

[verwijderd]
0
quote:

Bulls_are_go schreef op 17 september 2013 15:38:

Boekhoudfraude bij TNO.

De voormalige directeur TNO Eindhoven in 2001 Prof. Ir. Theo Boshuisen is verantwoordelijk geweest voor boekhoudfraude bij TNO Eindhoven voor ongeveer 10 miljoen guldens. De nieuwe directeur van TNO Eindhoven Ir. Jan Mengelers sprak over het wegwerken van de financiële ellende. Het semioverheidinstituut TNO Eindhoven was technisch failliet in 2001 met een omzet van 89 miljoen guldens en een operationeel verlies van 21 miljoen guldens In 2001 was TNO Eindhoven voor meer dan de helft verantwoordelijk voor de totale verliezen van het gehele TNO Instituut.

TNO heeft nooit melding gemaakt van deze boekhoudfraude en de overheid betaald tenslotte alle verliezen bij TNO.
De nieuwe directeur van TNO Eindhoven Ir. Jan Mengelers sprak over het wegwerken van de financiële ellende. In gewoon Nederlands heet dit creatief boekhouden. De overheid betaalt tenslotte de rekening en dus ook de verliezen bij TNO. Ir. Jan Mengelers is nu Voorzitter Raad van Bestuur TNO.
voda
0
Britten starten onderzoek valutamanipulatie

Gepubliceerd op 16 okt 2013 om 17:59 | Views: 1

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Britse toezichthouders hebben een formeel onderzoek ingesteld naar mogelijke manipulatie van de valutakoersen door grote banken. Dat liet de Financial Conduct Authority (FCA) woensdag weten.

De FCA verzamelt momenteel informatie, onder meer bij deelnemers aan de valutamarkten. Volgens de toezichthouder bevindt het onderzoek zich nog in een pril stadium en duurt het nog enige tijd voordat kan worden vastgesteld of er sprake is van misstanden.

Eerder meldden Britse media al op basis van anonieme bronnen dat in Groot-Brittannië een onderzoek naar de valutamarkten zou worden ingesteld. Zwitserland en de Europese Commissie kondigden in de afgelopen weken al een vergelijkbaar onderzoek aan. Er zouden aanwijzingen zijn dat meerdere grote banken betrokken zijn bij fraude met koersen van buitenlandse munten.
voda
0
AFM waarschuwt voor frauduleuze boiler rooms


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Autoriteit Financiele Markten heeft in het derde kwartaal gewaarschuwd voor de praktijken van acht vermoedelijke boiler rooms. Dit zijn fraudeurs die beleggers telefonisch proberen over te halen om waardeloze aandelen te kopen.

Boiler rooms gebruiken vaak websites die er betrouwbaar uitzien en namen die lijken op een bekende financiele organisatie. Beleggers worden door de verkopers onder grote druk gezet om geld over te maken naar het buitenland.

De partijen waar de AFM in het derde kwartaal voor waarschuwde zijn Foerster Consulting Ltd, Sheppard Capital Partners, Global Equity Group, MAV-Group Ltd of M-AV Invest, Mayer & Connoly, Newport International Group, Summit Capital Management en Chicago Division of Securities. Op de website van de AFM staat een langere lijst met dubieuze namen.

De AFM adviseert niet in gesprek te gaan met telefonische verkopers van aandelen en altijd direct op te hangen. De toezichthouder geeft aan dat de boiler rooms moeilijk aan te pakken zijn omdat ze vaak in het buitenland zitten en snel van naam veranderen.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  17:46
 Germany40^ 17.814,90 +0,25%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.931,31 +0,35%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.378,75 +0,75%
 EUR/USD 1,0654 -0,16%
 WTI 82,12 -0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,85%
JUST EAT TAKE... +5,86%
Air France-KLM +3,82%
Alfen N.V. +2,65%
RANDSTAD NV +2,55%

Dalers

Pharming -8,95%
PostNL -6,07%
ASMI -5,96%
Avantium -5,81%
BESI -2,56%