Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: Nederland gaat verder uit de pas lopen

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2013 17:10
    Ik kan het me heel goed voorstellen. Met een bonus beloon je mensen die net wat slimmer zijn en wat harder werken dan de kantoorslaaf die het prima vindt als de dag voorbij gaat zonder gedoe en op tijd naar huis wil. Als je juist die aanpakt dan zeggen alle goede traders, verkopers, risk managers etc. op Wall Street gewoon "fuck off" tegen de ING op 1 januari en gaan ze ergens anders werken, en hou je het alleen het brandhout over, Jiskefet achtig personeel dat niks kan.

    Als Dijsselbloem dit meent dan kunnen de banken hun deuren wel sluiten. Hij maakt een grote fout als hij denkt dat de huidige Nederlandse kleinzieligheid over 'graaien' ook van toepassing is in het buitenland. Vooral in de USA zal iemand niet lang nodig hebben om te twijfelen tussen een baan van 50.000 met 10.000 bonus, of een van 40.000 met 100.000 bonus.
  2. [verwijderd] 26 november 2013 17:46
    Steeds maar weer die "talenten" die worden opgevoerd, om ziek van te worden.

    Het GVB heeft goede buschauffeurs, de echte talenten mogen zich melden bij het F1-circus, het GVB blijft gewoon functioneren.
    Een banklant heeft baat bij een middelmatige bankmedewerker, een belegger in een bank heeft banktalenten nodig....voor de korte termijn!
  3. forum rang 4 Subtropical 26 november 2013 17:58
    Er lopen in de bouw zat talenten en deze talenten worden vervangen door Poolse talenten, omdat deze talenten goedkoper zijn. Ik denk dat er zat talenten bij de bank zijn die hetzelfde werk goedkoper willen doen, alleen zitten die niet in de kliek die zichzelf verrijkt en de banen toeschuiven.
  4. [verwijderd] 26 november 2013 18:15
    AB.

    Het Talent wordt al een excuus-neger opgevoerd, vandaag doet de ING dat ook weer.
    De ING geeft dus aan dat het geen eerlijke banenmarkt is.
    De beste bankjongens en IT-figuren zitten in Oost-Europa, de beste hackers lopen daar rond....zonder werk!
    Ik vraag de ING bij deze wat Sloveniers, Roemenen en Tjetsjenen aan te nemen tegen sterk concurerende loonkosten, Echte Talenten dus!
  5. [verwijderd] 26 november 2013 19:18
    Kennelijk heeft de bankwereld nog niets geleerd.

    De bankwereld in Nederland heeft door eigen handelen het financiële systeem aan het wankelen gebracht. Om de zaak de redden heeft de overheid ingegrepen en de bevolking mag de rekening betalen(crisis, verhoogde belastingen) Denkt de bankwereld dat er nog iemand in Nederland te vinden is, die een gevoel heeft bij de opmerkingen van die mensen, dat "Nederland uit de pas loopt met het bonus beleid".
    De bankwereld heeft kennelijk niets van de zelf veroorzaakte crisis geleerd en denkt aan zich zelf. De bankwereld moet zich collectief schamen voor de gepubliceerde opmerkingen uit die kring, voordat zij zich uitlaten over "het in de pas lopen".
  6. Moneyball 26 november 2013 21:32
    Weer dat 'talent' argument...zo vermoeiend. Feit is dat er in de financiële sector gemiddeld meer verdiend wordt dan in andere sectoren. Is er meer schaarste of hebben de mensen die in deze sector actief zijn meer/betere kwaliteit? Dat lijkt me erg onlogisch, hooguit andere kwaliteiten. Zelfreflectie is er daar helaas - zo blijkt (en nu generaliseer ik) - er niet een van. Naar mijn idee werken in deze sector meer mensen die geld als belangrijkste drijfveer hebben. Dat werkt door in de normen die gelden en daarmee in de wijze van beloning. Blijkbaar is men niet in staat dat te corrigeren of wil men dat niet. Daarom moet het misschien maar voor hen gedaan worden...
  7. [verwijderd] 26 november 2013 22:19
    Apart dat ondanks al het enorme talent dat de banken in de loop der jaren op de pay roll hebben gehad, ze geen van allen in staat zijn gebleken om zelf de broek op te houden.
    Met de optionaliteit van die de banken zich lang hebben kunnen veroorloven moet het maar eens afgelopen zijn.
  8. [verwijderd] 27 november 2013 08:17
    De vaste salarissen gaan gewoon omhoog. En hoezo verdwijnt de prikkel? Bij uitzonderlijke prestaties, stijgt het vaste inkomen procentueel het meest. Lijkt me een slecht maatregel voor de kostenpost salarissen bij een bank. En dan de zelfingenomenheid van Dijsselbloem. "We lopen voorop in Europa." Bah.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,694 17:35
+0,024 +0,16%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links