Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vroege shift

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 januari 2014 13:13
    Die lange handelstijden zorgen net als de verruimde winkeltijden zeker niet voor meer handel. De handelstijden op de beurs van Hongkong was tot een paar jaar geleden van 10:00 to 16:00, met tussendoor een lunchbreak van 2! uur. Nu is de lunchbreak met een uur verkort en gaat de handel een uur open. Het heeft Hongkong niet tegengehouden een van de grootste beursen te worden.
  2. forum rang 6 !@#$!@! 15 januari 2014 13:50
    Jou idee voldoet niet aan de behoefte om te voorzien in onze verslaving , onze drang naar prikkels/stimulatie. Het idee dat ons geld de hele dag in beweging is geeft ons het idee dat we hard aan het werken zijn. Terwijl wijzelf eigenlijk niks productiefs doen in de realiteit.

    De illusie is, hoe harder we werken, hoe hoger de beloning. Dus hoe meer we handelen en analyseren , hoe beter onze rendementen zullen zijn. En we willen wel kunnen handelen als we hiermee aan het werk zijn :-)
    Dus ruimere openingstijden voldoet aan de illusie van harder werken en dus betere rendementen :-)
  3. [verwijderd] 15 januari 2014 14:50
    quote:

    The Wall Street Shuffler schreef op 15 januari 2014 13:13:

    Die lange handelstijden zorgen net als de verruimde winkeltijden zeker niet voor meer handel. De handelstijden op de beurs van Hongkong was tot een paar jaar geleden van 10:00 to 16:00, met tussendoor een lunchbreak van 2! uur. Nu is de lunchbreak met een uur verkort en gaat de handel een uur eerder open. Het heeft Hongkong niet tegengehouden een van de grootste beursen te worden.
    Een woordje vergeten.

    Illusie inderdaad. Hard werken kan ook zonder die ruime handelstijden. Meer tijd om research. Ik ben bij dat de supermarkt nu ' s avonds en in het weekend lang open is, maar daardoor koop ik niet meer kleding of boorhamers. Natuurlijk is de beurshandel niet te vergelijken, het gaat niet om fysieke spullen. Waarom dan niet 24 uur per dag open? Bij Zalando kan ik ook kopen wanneer ik wil.
  4. [verwijderd] 15 januari 2014 15:28
    Erik, prima plan! We moeten natuurlijk vrije handel nog meer restricties opleggen door te bepalen wanneer mensen hun spullen mogen kopen en verkopen. Meer regels is beter! Stel je voor dat je je spullen zo maar op elk moment van de dag mocht verkopen, wat zou dat raar zijn. Zoals verleden heeft laten zien is het inperken van de vrije markt een motor voor de economie!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links